Υποστηριξε το militaire

«Μελαγχολική Δημοκρατία»! Καταιγιστικός Γ.Σωτηρέλης για κράτος Δικαίου και ελευθερία ενημέρωσης

Militaire News

«Mελαγχολική δημοκρατία». Ο εύστοχος αυτός τίτλος του βιβλίου του Πασκάλ Μπρυκνέρ έχει χρησιμοποιηθεί βέβαια και άλλες φορές, για να περιγράψει δυσλειτουργίες και υστερήσεις των δημοκρατικών μας θεσμών. Ποτέ όμως δεν ήταν τόσο ταιριαστός όσο σήμερα, για να αποδώσει πλήρως την σημερινή ζοφερή εικόνα τους, τόσο στο επίπεδο της λειτουργίας του πολιτεύματος όσο και στο επίπεδο της προστασίας του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων».

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ κ.Γιώργος Σωτηρέλης μιλά στο militaire channel με αφορμή τη συζήτηση του εξόφθαλμα αντισυνταγματικού νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Γιατί αυτή η εμμονή της κυβέρνησης να μετατρέψει τα ΙΕΚ σε δήθεν «ιδιωτικά πανεπιστήμια», περιφρονώντας προκλητικά το Σύνταγμα;

Ο κ.Σωτηρέλης είναι καταιγιστικός σε ότι αφορά την άκρως προβληματική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα στα πεδία του κράτους Δικαίου και της ενημέρωσης των πολιτών. Υπάρχουν ήδη τρία ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει, δείχνουν ότι υπάρχει μέγα θέμα. Ο κ.Σωτηρέλης μιλά για απίστευτη οπισθοδρόμηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και υποστηρίζει ότι «η χώρα είχε να δεχτεί τέτοιο χαστούκι από την εποχή της χούντας».

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης