Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
05/03/2024 | 23:13
Militaire News

Η …σκληρή απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη Μπελέρη: Θα περιμένει την έφεση…

Η ...σκληρή απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη Μπελέρη: Θα περιμένει την έφεση...

Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση δεν αφήνεται ούτε καν υπονοούμενο για την «ευρωπαϊκή πορεία» της Αλβανίας, κάτι που έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η καταδίκη Μπελέρη όχι μόνο προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Ως εκ τούτου η σημερινή Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντωνης Σαμαράς.

Το ΥΠΕΞ από την άλλη υπογραμμίζει ότι η  επιμέτρηση της ποινής, ώστε να μην αποφυλακιστεί, εμποδίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει, έστω σήμερα, τα καθήκοντά του και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του.

Καταληκτικά, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου και διαμηνύει πως η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης