Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
05/03/2024 | 18:10 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

Ο Μπελέρης στη φυλακή τα τουρκικά UAV στην Αλβανία!

Ο Μπελέρης στη φυλακή τα τουρκικά UAV στην Αλβανία!

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η καταδίκη του Φρ.Μπελέρης η Αλβανία ανακοίνωνε την ένταξη του  μη επανδρωμένου τουρκικού αεροσκάφους Bayraktar στο οπλοστάσιο της. Μπορεί τα δύο γεγονότα να μην συνδέονται αλλά η σύμπτωση θα πρέπει να υπενθυμίσει στην ελληνική κυβέρνηση τις σχέσεις Ράμα-Ερντογάν και ίσως να την αφυπνίσει. Το «διπλωματικό αποτύπωμα» για το οποίο μιλά ο κ.Μητσοτάκης μόνο ο ίδιος το βλέπει…

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν «το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης TB2 (UCAV) της τουρκικής εταιρείας μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar εντάχθηκε  επίσημα στο απόθεμα του αλβανικού στρατού.
Ο Haluk Bayraktar, επικεφαλής της Baykar, ανακοίνωσε στο X ότι αυτή είναι “η πρώτη φορά που ένα αεροσκάφος συμβατό με το ΝΑΤΟ έγινε μέρος του οπλοστασίου της Αλβανίας”.
«Τα TB2 ολοκλήρωσαν  την πρώτη τους πτήση στον αλβανικό ουρανό χάρη στην «οραματική ηγεσία» του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και την ισχυρή συνεργασία του υπουργού Άμυνας Νίκο Πελέσι», δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ.
Είπε επίσης ότι η πρώτη τακτική αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία άνοιξε τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντάς ιστορική την ημέρα.
«Το άνοιγμα της αεροπορικής βάσης Kucova σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την ασφάλεια των Βαλκανίων και της Ευρώπης», είπε.

Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη των TB2 «σε αυτή τη στρατηγική τοποθεσία αντανακλά τη συμβολή μας στην ασφάλεια της Αλβανίας και των Βαλκανίων».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης