Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΝ
03/03/2024 | 13:45 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

Στην Ερυθρά Θάλασσα πλέει η φρεγάτα ΥΔΡΑ και τι είπε ο Δένδιας για την αποστολή της

Στην Ερυθρά Θάλασσα πλέει η φρεγάτα ΥΔΡΑ και τι είπε ο Δένδιας για την αποστολή της

Για τη φρεγάτα ΥΔΡΑ επίσημη ενημέρωση δεν θα έχουμε από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν η φρεγάτα του Στόλου ΥΔΡΑ, πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει η αποστολή της θα διαρκέσει ένα τρίμηνο. Στο ΓΕΝ θα πρέπει ήδη να ετοιμάζουν τη «σκάντζα» της…

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας σε ομιλία του στη Ρόδο αναφέρθηκε στην αποστολή λέγοντας ότι «εξήγησα πολύ καθαρά γιατί στείλαμε τη φρεγάτα εκεί, γιατί στείλαμε τα στελέχη μας σε περιοχή κινδύνου. Διότι, μην κοροϊδευόμαστε, είναι περιοχή κινδύνου. Δεν έκρυψα ποτέ από την ελληνική κοινωνία ότι τους στέλνουμε σε μία επικίνδυνη ζώνη. Αυτό που είπα, όμως, είναι ότι τους στέλνουμε σε μία ζώνη για να υπερασπίσουν τα στέρεα συμφέροντα της πατρίδας μας, διότι αυτό είναι το συνταγματικό τους καθήκον.

Διότι εάν πάψει να υπάρχει η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, τότε κατ’ αρχάς ακυρώνεται η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, εάν κλείσει το Σουέζ. Το κόστος ζωής για τον Έλληνα γίνεται δυσβάστακτο, το κόστος μεταφοράς προϊόντων γύρω από την Αφρική, για μία οικονομία σαν τη δική μας που είναι σε μία φάση ανάπτυξης μετά από μία δεκάχρονη κρίση, δεν αντέχεται. Σε ορισμένα προϊόντα το κόστος έχει ανέβει πάνω από 60%. Δεν αντέχεται, λοιπόν, σε αυτή τη φάση τέτοια αύξηση του κόστους».

Αυτό που δεν εξήγησε ο κ.Δένδιας και ελπίζουμε και ευχόμαστε ολόψυχα να μην χρειαστεί ποτέ να εξηγήσει, είναι τι συνέβη με τις παραιτήσεις των μηχανικών. Επίσης δεν εξήγησε ποτέ κανένας από το επιτελείο του πως είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση που έχει τόσο μεγάλη ευαισθησία σε θέματα απορρήτου να επιτρέπει να δημοσιοποιείται και με φωτογραφία μάλιστα το σύστημα αντι-drone που μπήκε στη φρεγάτα ΥΔΡΑ! Οι «δημόσιες σχέσεις» προκαλούν κινδύνους για τους συμμετέχοντες στις αποστολές, αλλά φαίνεται ότι και στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από όσα έγιναν τον Σεπτέμβριο στην Λιβύη, όταν της αποστολής προηγήθηκαν οι φωτογραφίσεις.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης