Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΑ
29/02/2024 | 05:20 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

Ο «τυχεράκιας» Νίκος Δένδιας και τι δεν έχει καταλάβει…

Ο «τυχεράκιας» Νίκος Δένδιας και τι δεν έχει καταλάβει...
Γράφει ο
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ*
«…είμαστε τυχεροί, έχουμε γυναίκα που μας το συντηρεί», ήταν τα λόγια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, λίγο πριν ανέβει στο F-16 για να πετάξει!
Όχι Κύριε Υπουργέ, δεν είστε «τυχεροί» επειδή ήταν γυναίκα η Μηχανικός του F-16, που σας έσφιξε το χέρι λέγοντάς σας ότι αυτό είναι πανέτοιμο για να πετάξετε.
Είστε «τυχεροί», γιατί αυτή η γυναίκα είναι απόφοιτος της ΣΜΥΑ, όπως άλλωστε διαχρονικά έπρατταν και οι απόφοιτοι των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, και ΣΙΡ.
Γι  αυτό είστε «τυχεροί» Κύριε Υπουργέ. Γιατί αυτή η γυναίκα, αυτό το στέλεχος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, είναι απόφοιτος μιας Παραγωγικής Σχολής, με υψηλά μόρια εισαγωγής σε αυτή, φτάνοντας μάλιστα και τις 19.000 μόρια. Πολλές δε φορές περισσότερα και από πολλά Τμήματα των Πανεπιστημίων, αλλά ακόμη και από άλλες Στρατιωτικές Σχολές.
Απέναντι όμως στην δική σας «τύχη», στέκεται και η «ατυχία» αυτής της γυναίκας! Και αυτό διότι, παρά τα προσόντα της, αυτή αμείβεται με 750 Ευρώ το μήνα, για να συντηρεί το F-16, το Rafale, το Mirage 2000-5, και όλα τα άλλα οπλικά συστήματα.
Είναι «άτυχη», διότι, την προηγούμενη ημέρα της πτήσης σας, αυτή η γυναίκα το πιο πιθανόν είναι να εκτελούσε χρέη σκοπού, ή, χρέη σερβιτόρου σε κάποιο θέρετρο της Π.Α, ή, χρέη υπευθύνου ενός απορριμματοφόρου στη Μονάδα της. Αλλά, την ημέρα της πτήσης σας αυτή ήταν παρούσα εκεί, ώστε, εσείς Κύριε Υπουργέ να αισθάνεστε «τυχερός»!
Είναι «άτυχη», διότι, η Σχολή της, στερείται Επιστημονικής Βιβλιοθήκης λόγω …έλλειψης κτιρίων (!) με αποτέλεσμα τα Σαββατοκύριακα αυτή να έτρεχε σε βιβλιοθήκες άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, ώστε εσείς Κύριε Υπουργέ να αισθάνεστε «τυχερός»!
Είναι «άτυχη», διότι, ενώ η Σχολή της αν και τριετής, και καλύπτοντας τις απαιτούμενες ECTS (εκπαιδευτικές μονάδες), η πολιτεία, δηλαδή εσείς Κύριε Υπουργέ, δεν την εντάσσει στο Τεχνολογικό Επιστημονικό Πεδίο των ΑΕΙ, παρά μόνο την αναγνωρίζει ως Ανωτέρα και επαγγελματικά, στη βαθμίδα 5, δηλαδή, στην κατηγορία των ΙΕΚ! Αισθάνεστε ικανοποιημένος με αυτό Κύριε Υπουργέ;
Είναι «άτυχη», διότι, με δική της προσπάθεια και χωρίς την βοήθεια της Π.Α., φοίτησε παράλληλα και σε άλλη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ, είναι  κάτοχος μεταπτυχιακών και σε πολλές περιπτώσεις διδακτορικών τίτλων σπουδών, και ενώ αυτοί οι τίτλοι σπουδών αναγνωρίζονται μόνο για την μετέπειτα βαθμολογική της εξέλιξη, δεν της επιτρέπεται λόγω προέλευσης (!) η ανάληψη θέσεων υψηλής ευθύνης εντός της Π.Α., καθιστώντας συνάμα «άτυχη» και την Πολεμική Αεροπορία που στερείται των προσόντων της!  Αισθάνεστε ικανοποιημένος με αυτό Κύριε Υπουργέ;
Είναι «τυχερή» όμως, διότι είναι υπερήφανη σύζυγος και μάνα!
Αυτή είναι κύριε Υπουργέ η «άτυχη γυναίκα» που με απόλυτη βεβαιότητα είπε σε σας τον «τυχερό άνδρα», ότι το αεροσκάφος της είναι έτοιμο για να πετάξετε με ασφάλεια στο Αιγαίο!
Αυτή, και στο πρόσωπο αυτής, όλες και όλοι οι απόφοιτοι της ΣΜΥΑ και των Σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ, που αποτελούν τους Τεχνολόγους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, και που εγγυώνται  να πετάνε τα αεροπλάνα με ασφάλεια Κύριε Υπουργέ!
Αυτοί, που πιστοί στον όρκο τους «η Υπογραφή μας, η Ζωή σας», θα συνεχίσουν απτόητοι το έργο τους, παρά την εμμονή σας ως πολιτεία να τους υποβαθμίσετε εντάσσοντάς τους στο υπό σχεδιασμό Σώμα Υπαξιωματικών!
Όχι Κύριε Υπουργέ, δεν πρέπει να αισθάνεστε «τυχερός», διότι «τύχη» αποκαλείται κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουμε το αίτιο που το προκάλεσε!  Και στην περίπτωση αυτής της γυναίκας, το αίτιο ήταν η Σχολή της!
Υπερήφανος πρέπει να αισθάνεστε Κύριε Υπουργέ. Υπερήφανος, αλλά ταυτόχρονα όμως αναρωτηθείτε:
Άραγε, αισθάνεται το ίδιο και αυτή η γυναίκα για εσάς!
Σγος ε.α. (ΤΜΑ) Αραμπατζής Πασχάλης
Απόφοιτος 36ης ΣΤΥΑ
Απόφοιτος Σχολής ΚΟΕ ΑΠΘ/ Τμ. Πολιτικών Επιστημών
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης