Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
24/02/2024 | 21:24 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό κύμα από Λιβύη «φουσκώνει»! 85 άνδρες αποβιβάστηκαν στην Κρήτη

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό κύμα από Λιβύη «φουσκώνει»! 85 άνδρες αποβιβάστηκαν στην Κρήτη

Φωτογραφία αρχείου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται να διαχειριστεί το διαρκώς αυξανόμενο προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα από τη Λιβύη, για το οποίο Ενρτογάν και Μελόνι έχουν ήδη συζητήσει με την προοπτική η Ιταλία κυρίως αλλά και η Τουρκία να το «ξεφορτωθούν». Ο πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος, Νότης Μαριάς εγκαίρως έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο, αλλά στην κυβέρνηση δεν ακούν κανέναν, ειδικά μετά την πολλαπλώς καταστροφική όπως φαίνεται «Διακήρυξη των Αθηνών».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αφορά μόνο το τελευταίο 24ωρο…


Τις πρωινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε εντοπισμός και διάσωση 85 επιβαινόντων σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 49 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων της Κρήτης από δεξαμενόπλοιο σημαίας Παναμά υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε με ασφάλεια στον όρμο Καλών Λιμένων, όπου τα 85 άτομα (50 άντρες και 35 ανήλικοι) μετεπιβιβάστηκαν σε Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή της λάντζας “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 2097 εξήλθαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και ΤΑΕ ΕΛ.ΑΣ. Μεσσαράς.

Η λέμβος είχε ξεκινήσει την 22-02-2024 από τις ακτές TOBRUK Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα. Oι αλλοδαποί δήλωσαν ότι κατέβαλαν για την μεταφορά τους χρηματικά ποσά από 170.000-180.000 Γκίνε Αιγύπτου (4.000 – 5.000 δολάρια Η.Π.Α).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των αλλοδαπών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. “Έκθεση”, το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και το άρθρο 187 παρ. 2 Π.Κ. “Σύσταση συμμορίας”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης