Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
23/02/2024 | 05:35 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

«Ο Μεσσίας έρχεται αλλά ποτέ δεν φθάνει» στην Ελλάδα! Διαξιφισμοί με τον Κων. Φράγκο

«Ο Μεσσίας έρχεται αλλά ποτέ δεν φθάνει» στην Ελλάδα! Διαξιφισμοί με τον Κων. Φράγκο

Κων. Φράγκος

Διαξιφισμοί

EN ATTENDANT GODOT

(Περιμένοντας τον Γκοντώ)

Πάρε ναυτάκι Συριανό

λοστρόμο Πειραιώτη

μηχανικό Μυτιληνιό

τιμόνι Καλαματιανό

και καπετάνιο Χιώτη

Γιώργος Ζαμπέτας

  • Ο τίτλος ανήκει σε ένα σπουδαίο έργο του μεγάλου Ιρλανδού δραματουργού SAMUEL BEKETT. Τρείς περιθωριακοί τύποι, Βλαντιμίρ, Εστραγκόν και Πούτς περιμένουν κάποιον Γκοντώ, που δεν έρχεται ποτέ, για να τους σώσει. Περιμένουν τον Σωτήρα τους.
  • Ένα σχετικό σχόλιο, ατάκα έχει διατυπώσει και ο μεγάλος σαρκαστής Όσκαρ Ουάϊλντ «Ο Μεσσίας έρχεται, αλλά ποτέ δεν φθάνει…»
  • Εμείς, εδώ, ενταύθα, οδοιπόροι κωπηλατούντες περιμένουμε τις φρεγάτες Constellation, περί το 2032(;) Υπολογίζεται ότι εκάστη θα στοιχίζει από 1,2 έως 1,5 δις €, ομιλούν για έξη (6). Ήτοι, μετά μπακαλογαριασμό: 7,2 έως 9 δις. Δεν υπολογίζεται ο αναγκαίος μηχανικός εξοπλισμός των υποστέγων.
  • Εν τω μεταξύ παραλαμβάνουμε, οσονούπω, τρία (3) από τα υπερσύγχρονα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60 ROMEO

Ένα σπουδαίο Όργανο Επικοινωνίας

TV ΒΟΥΛΗ

Όλα τάχε η Μαριορή

ο φερετζές της έλλειπε

Νασρεντίν Χότζας

  • Μου αρέσει η φιλολογία, που προηγήθηκε περί στενότητας πόρων και η ανάγκη σκληρών οικονομικών, μέτρων αλλά παράλληλα, αρέσκομαι να δίνω στοιχεία και τεκμήρια.
  • Αρχίζω και θα συνεχίσω αργότερα, με τρανταχτά παραδείγματα σπατάλης για ικανοποίηση, μόνο κομματικών συμφερόντων. Είναι μερικά τέτοια συμφέροντα που ακουμπάνε όλα τα κόμματα, επωφελούνται και γι’ αυτό κλείνουν τα μάτια και τ’ αυτά. Η «λυπητερή» πληρώνεται από εμάς του πένητες προλετάριους και αεί εξαπατώμενους.
  • Το λοιπόν! Η Ελλάδα ή αλλιώς Ψωροκώσταινα, έχει εντάξει στο πολιτικό της σύστημα πολλές πρωτοτυπίες που δεν τις συναντάς σε κανένα, μα κανένα, δημοκρατικό Κράτος.
  • Θα ξεπεράσω γρήγορα – γρήγορα τον ογκώδη και τεράστιο αριθμό βουλευτών, δυσανάλογο του πληθυσμού της (10εκ μειούμένοι, η Τουρκία 80εκ. αυξανόμενοι. Αν ακολουθούσε τα Ελληνικά πρότυπα έπρεπε να έχει 2.400 βουλευτές. Ρωτείστε, αδέλφια μου αλήτες κόνδορες, πόσους έχει! Θα σας έρθει ταμπλάς), τα λουξάτα και σινιέ αυτοκίνητα των βουλευτών κα κα.
  • Φθάνω, επι τέλους, στον στόχο:
  • Η ψωροκώσταινα προβάλλει υπερήφανα μια άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία. Η Βουλή της διαθέττει τηλεοπτικό σταθμό VOULI TV/GR.
  • Εν έτει 1999, όταν είχε, ήδη, σκάσει η διακομματική απάτη του χρηματιστηρίου, η Ελλάδα είχε εξευτελισθεί διεθνώς με την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, η Κυβέρνηση, δηλ. ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, απαντούσε θετικά σε κάθε αίτημα για διάθεση χρημάτων, ανεξέλεγκτα: Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, φεστιβάλ κλπ. Πέρα βέβαια από τα όργια στους εξοπλισμούς και Ο.Α.
  • Προέδρος της Βουλής ήταν ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος σκέφθηκε να κάνει ένα έργο, που θα τον κάνει αξέχαστο και ταυτόχρονα να βολέψει ένα αριθμό φίλων δημοσιογράφων η μη. Ζητά λοιπόν, πιστώσεις για να στήσει στο κοινοβούλιο ίδρυμα VOULI TV, όπερ και εγένετο. Επαναλαμβάνω ότι ιδιαίτερο Τηλεοπτικό Σταθμό Βουλής διαθέτει ΟΥΔΕΝ Κράτος. Αναγκαίες μεταδόσεις συνεδριάσεων Βουλής γίνονται από τα υπόλοιπα κρατικά κανάλια από τα οποία εμείς διαθέτουμε άφθονα.
  • Έκτοτε το κανάλι αυτό λειτουργεί συνέχεια, καμία Κυβέρνηση δεν σκέφθηκε να το καταργήσει, ούτε στις πολύ δύσκολες ημέρες της πτώχευσης. Ήταν, ένα δημιούργημα φαυλότητας, που βόλευε όλους και έπρεπε να παραμείνει. Ούτε ο κ. Κουτσούμπας του ΚΚΕ δεν είχε συγκινηθεί.
  • Για να ρίξουμε μια ματιά στα ετήσια έξοδα αυτού του καναλιού του οποίου η ακροαματικότητα δεν ξεπερνά το 0,02% αν δεν κάνω λάθος. Ποιος βλέπει VOULI TV;
  • Στοιχεία δεν είναι δυνατόν να βρεθούν εύκολα. Δεν δίδονται. Κατάφερα να ανακαλύψω τα του 2009 (Φαντασθείτε σήμερα, μετά 15 χρόνια που έχει φθάσει το ….. μαλλί)

Προσωπικό: Δημοσιογράφοι 12, Τεχνικοί 38, Υπάλληλοι 46.

Κόστος λειτουργίας: Μισθοδοσία 3.600.000€

Λειτουργικά: 2.000.000€

  Internet:       1.011.000€

Σύνολο:        6.611.000€

*Κάθε τόσο γίνεται ανανέωση ή συμπλήρωση τεχνικού υλικού.

  • Σήμερα, υπολογίζω ότι το ετήσιο κόστος θα ξεπερνά τα 10 εκ. €. Αυτά τα χρήματα μπορεί να διατίθενται, ετησίως, σε ένα λογαριασμό που θα προορίζεται για την μείωση της υπογεννητικότητας. Θα επανέλθω!

Ευρωβουλή

Ένας Λαός που εκλέγει απάτριδες, ανίκανους,

ακατάλληλους και απατεώνες δεν είναι θύμα.

Είναι συνεργός τους.

G. Orwell

  • Μία σημαντική διαφορά. Ο Λαός εκλέγει υποχρεωτικά, αυτούς που τον υποδεικνύουν τα κόμματα εν πολλοίς ανυπόληπτους.
  • Συνεχίζεται, πυρετωδώς, ο αγώνας διεκδίκησης θέσης στη λίστα των κομμάτων. Ο αγώνας να καταφέρει κανείς να τσεπώσει το λαχείο που λέγεται Ευρωβουλευτής. Πολύ χρήμα, αλλάζει ζωή, Ταξιδάκια, φαγητό στα καλλίτερα ρεστοράν Βρυξελών και Στρασβούργου κα
  • Κυβερνητική εφημερίδα μας πληροφορεί, εμπιστευτικά, ότι ο κ. Μεϊμαράκης, Αυτιάς και ο κ. Βόζεμπεργκ έχουν «ρεύμα». Πλήθος οπαδών της ΝΔ ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στα λαμπρά αυτά πρόσωπα.
  • Συγκεκριμένα η κ. Βόζεμπεργκ, απολαυούσα την εύνοια του κ. Μητσοτάκη διεκδικεί Τρίτη θητεία(!!). Δεν μας εξηγεί κανείς από το κόμμα δεν μας δικαιολογεί αυτή την επιλογή. Δεν υπάρχει κάποιο νέο στέλεχος να προωθηθεί στο Ευρωψηφοδέλτιο; Ακολουθείται η γραμμή Παπαδημούλη;
  • Το ΠΑΣΟΚ ψάχνεται αλλά ταυτόχρονα επιχειρεί να εντάξει στο ψηφοδέλτιο ένα μπασκετμπολίστα! Το κόμμα θα εκλέξει 2 ή, το πολύ 3 ευρωβουλευτές. Η μία είναι «καπαρωμένη» από τον κ. Ν. Παπανδρέου. Για της άλλες 1 ή 2 δεν προβάλλουν, αξιοκρατικά, μία προσωπικότητα.
  • ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ πελαγοδρομούν ανάμεσα σε πρόσωπα που δεν πείθουν.
  • Ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης (Ευρωβουλευτή ΝΔ), με δύο θητείες στη Βουλή δηλώνει ότι διεκδικεί ξανά έδρα (Τρίτη θητεία) για να ολοκληρώσει το έργο του.
  • Η κ. Άννα – Μαρία Ψυχαράκη, νικήτρια στο τηλεπαιχνίδι BIG-BROTHER δηλώνει (σε εκτενή συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 2/2) ότι δέχεται προτάσεις για συμμετοχή σε Ευρωψηφοδέλτιο. Από που δεν είπε. Φαίνεται ότι οι διεκδικητές είναι πολλοί.
  • Το τι θα κάνουν τα δογματικά κόμματα Βελόπουλου, ΚΚΕ, Σπαρτιατών και ΝΙΚΗ δεν γνωρίζω. Θα επιλέξουν, σίγουρα πιστούς χριστιανούς. Και ο κ. Κουτσούμπας, θα ορίσει ορθόδοξους Κουκουέδες.

Σημειώνω ότι σήμερα (Παραπ. 10/2) η Ελλάδα εξακριβωμένα είχε μία από της χειρότερες εκπροσωπήσεις. Έτσι δείχνουν, τουλάχιστον και οι περιπέτειες των κ. Γ. Κύρτσου, Λαγού, Γεωργούλη και των κυριών Καϊλή και Σπυράκη.

  • Τη δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα (το χοντρό χρήμα και τη λουσάτη ζωή στην ΕΕ) ΟΥΔΕΙΣ.
  • Ιδού και ένα επιτυχές σχόλιο του δημοσιογράφου κ. Μιχ. Τσιντσίνη (Κ 9/2). Οι «επιλογές» στη λίστα της Ευρωβουλής παρήγε εκπροσώπους που αντανακλούν περισσότερο τα γούστα της εγχώριας show-biz παρά τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού κέντρου. Φταίνε τα κόμματα που πουλάνε junk ή ψηφοφόροι που τα τρώνε;
  • Κλείνω με σχετικό, κύριο άρθρο, της Κ (16/2)

   

Που θα φθάσει αυτή η ανευθυνότητα

και η έλλειψη αυτοσεβασμού;

Αν νιώθεις ότι ξεπέφτεις και

δεν μπορείς να κρατηθείς, αποτραβήξου

με θάρρος σε μια γωνιά όπου μπορείς

να σταθείς όρθιος, χωρίς θυμούς αλλά

απλά και σεμνά.

Μάρκος Αυρήλιος

  • Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου ανέβηκε στην εξουσία από συσσώρευση συγκυριών και συμπτώσεων. Από τα Υπουργεία που πέρασε ήταν εντελώς ανεπαρκής και ως Πρωθυπουργός ανεπαρκέστατος. Απέτυχε οικτρά. Δεν κατάφερε να κρατήσει πιστές, πολιτικά δύο κυρίες που ήταν πιο κοντά του στην εξουσία, τα alter ego του. Την κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γενική Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και την κ. Ρεγγίνα Βέρτσελη, ιδιαιτέρα του. Την «κοπάνησαν» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόση εκτίμηση και αφοσίωση του είχαν. Υπήρξε όμως Πρωθυπουργός και αυτόν τον τίτλο και την τιμή έπρεπε να την προστατεύει και όχι να την διασύρει.  Δεν νιώθει αυτό που λέει ο Μάρκος Αυρήλιος, ότι ξεπέφτει και δεν μπορεί να κρατηθεί. Όταν διεκδίκησε ξανά την Ηγεσία του Κόμματος, του έκλεισαν την πόρτα. Οποία αισχύνη! Έχει γίνει τόσο μικροπρεπής που, βασισμένος σε ένα γελοίο νόμο, έχει αράξει στη Βουλή, δεν ξεκολλάει, όμου μετά του άλλου εκλεκτού συναδέλφου του κ. Αντώνη Σαμαρά.
  • Προ ημερών, «κύκλοι» του κ. ΓΠ, άφησαν να διαρρεύσει ότι ο κ. Πρόεδρος χολώθηκε επειδή ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προέβη σε μια πολιτική ενέργεια χωρίς να τον ενημερώσει…. Μα τι ασθένεια είναι αυτή, τι παράνοια. Ο Γιωργάκης να ασκεί εξουσία! Υπεύθυνος, βέβαια, είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν του υποδεικνύει, ευγενικά ότι πρέπει να απέλθει, αρκετά ζημίωσε κόμμα και χώρα.
  • Δεν ξεχνώ ότι εκκρεμεί πάνω από 15 χρόνια (μάλλον θα έχει παραγραφή) ο έλεγχος τεσσάρων Ειδικών Εταιρειών στα πεπραγμένα του Γιωργάκη επί Αρχηγίας ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για κρατική παροχή 120εκ €. Ο έλεγχος έγινε από τον κ. Βενιζέλο ο οποίος κράτησε το πόρισμα, προς επώαση, τον παρέδωσε στην αείμνηστη Γεννηματά και μετά «Χάσαμε τον θείο stop ….»

Μια εικόνα των ετοιμασιών υποδοχής

δίνει το παρακάτω σχόλιο – φωτογραφία

της Κ (07/02)

  • Προτείνω, καίτοι έχω γνώσεις διόπου καταστρώματος να ενεργούν, επί του παρόντος, επί των υπερσυγχόνων φρεγατών τύπου S (Παπαντωνίου). Με την συντήρηση τους τι γίνεται;
  • Και τα θρυλικά F-35 περί το 32(;) θα αφιχθούν υπερήφανα, με κοστολόγιο γύρω στα 9 δις$. Φυσικά ο συνοδεύων τεχνικός, εξοπλισμός εδάφους θα αποτελεί ξεχωριστό λογαριασμό. Σημειώνω ότι κορυφαίος Αμερικανός Αξιωματικός, εκλεκτός φίλος, μου, έδωσε την πληροφορία ότι, στην Αμερικανική Αεροπορία, η διαθεσιμότητα τους δεν ξεπερνάει το 60% και ότι το μισό προσωπικό εδάφους αποτελείται από τεχνικούς της L-Martin!!. Διαψεύσεις θα τις καταχωρίσω ευχαρίστως.
  • Επιστρέφω στο Π.Ν. υπενθυμίζω ότι ένα βασικό στοιχείο μάχης του είναι τα Α/Φ ΡΡ-3 ORION (που εκσυγχρονίζονται στην ΕΑΒ από το 2015 και κόστισαν 500 εκ$ για τα οποία άκουσα ΟΥΔΕΝ σχόλιον από τον ΥΕΘΑ. Το αντικείμενο ουδόλως αναφέρθηκε, ως πρόβλημα και στην συνέντευξη του νέου Προέδρου – ΔΣ (Καθημερινή 10/02). Φίλος καλός, Αεροπόρος σημείωσε ότι όταν τα PP-3 εμφανισθούν, εκσυγχρονισμένα στο Αιγαίο (2025,25,27;) θα θέλουν νέο εκσυγχρονισμό! Από το 2015 μέχρι το 2026 έχουν αλλάξει πολλά! ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
  • Αφήνω στην άκρη τα τεράστια ποσά που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπισθεί από την ΕΑΒ το πρόβλημα των C-130, C27J, πυροσβεστικών κα. Αυτά αναγκαίου επειγόντως  πριν από το Σωτήριο έτος 2032 όποτε θα καταφθάσει ο κ. Γκοντώ
  • Μακρυγόρησα, κι’ εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι χρειάζονται τεράστια ποσά για την αποτροπή ενώ, όπως προκύπτει ευκρινώς, το 2032 η Τουρκία θα έχει κι’ αυτή τα F-35 και τα F-16.
  • Το ότι φωνάζουν στις ΗΠΑ μερικοί γερουσιαστές τύπου Μενέντεζ, εγώ «αυτά τ’ ακούω βερεσέ», όπως λέει το γνωστό άσμα του αξέχαστου Μητσάκη.
  • Λεφτά υπάρχουν;
  • Υπάρχουν και δεν υπάρχουν, Τους τρέχοντες μήνες η Κυβέρνηση στριμωγμένη από αγροτικό, Υγεία κλπ, ελάχιστα περιθώρια έχει. Αν όμως νοικοκυρέψει τη Διοίκηση, πάψει να διορίζει, καταργήσει το μέγα και πρωτοφανές, παγκοσμίως, προνόμιο διάθεσης στους βουλευτές λιμουζίνας και κατάργηση, επίσης, παρασιτικών οργανισμών θα υπάρξουν για την Άμυνα.
  • Αυτή την Άμυνα που για την οποία πρέπει να μεριμνούμε κι’ ενδιαφερόμαστε στο διάστημα από σήμερα μέχρι της «κοσμολογίας» του 2032-33. Ο κ. Ερντογάν είναι απρόβλεπτος εντελώς απρόβλεπτος, ρεαλιστής και συνεχίζει απτόητος το ψυχροπολεμικό του παραλήρημα.

Απορία

Έκαστος Εφω ετάχθη

(Χρυσούς κανών ευνομίας)

  • Τι ήθελε ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος σε ένα μπλόκο των Αγροτών;
  • Να διαπιστώσει αν είναι καλά στην Υγεία τους;
  • Να τους συμβουλεύσει να μη κλείνουν τους δρόμους ώστε να εμποδίζουν τους πολίτες να κυκλοφορούν;
  • Να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν άκαμπτοι τον αγώνα τους ευλογημένοι και από την Εκκλησία;
  • Άλλο τι;
  • Πας πολίτης και πας ιερωμένος έχει το δικαίωμα να εκφέρει γνώμη στο θέμα. Μητροπολίτες, πρωτοσύγγελοι κλπ, υψηλού επιπέδου ιεραρχίας, όταν λαμβάνουν παχυλούς μισθούς από την Πολιτεία οφείλουν να μην την υπονομεύουν. Ας παραιτηθούν και ας το κάνουν. Κι’ εγώ μαζί τους. Αλλιώς το θέμα είναι οξύμωρο. Θα μου πείτε, βέβαια, ότι στην περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει Πολιτεία.

Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας

Πάντα, ανεξαιρέτως, τα έθνη, κατά περιόδον

τινά του βίου των, υπέστησαν τινά ζυγόν.

Κατά τον 15ο αιώνα εδέσποζαν εν Ισπανία

οι Ιεροεξετασταί. Κατά τον 16ο αιώνα,

εν Ιταλία, οι δολοφόνοι, κατά τον

18ου εν Γαλλία αι πόρναι. Ούτω παρ’ ημίν

σήμερον δεσπόζουν αι βδέλλα του προϋπολογισμού.

Εμμ. Ροϊδης

Προ ημερών εκδόθηκε η παρακάτω Κυβερνητική ανακοίνωση:

Ιδρύεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας με αντικείμενο την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την αποτροπή Κυβερνοεπιθέσεων στην Ελλάδα. Θα εποπτεύεται από τον ίδιο τον Υπουργό και θα διοικείται από Διοικητή και Υποδιοικητή και θα συσταθούν 155 οργανικές θέσεις!

  • Ουδέν, περαιτέρω σχόλιον

ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΤΕ; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ

  • Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ή άλλως ΒΕΝΙ διακατέχεται από το σύνδρομο της προβολής. «Εδώ είμαι εγώ; Είμαι στην ενεργό πολιτική παρών, θέλω να προσφέρω». Δεν έχει αντιληφθεί, όπως το ίδιο κάνουν οι κ. Α. Σαμαράς και Γ. Παπανδρέου (ο κ. Κ. Καραμανλής το έχει μάλλον μισοαντιληφθή) ότι είναι τέως. Ότι έδωσε, θετικό ή αρνητικό το έδωσε. Τέλος.
  • Αφού αρθρογράφησε στην ΑΥΓΗ, περί παντός επιστητού, επισκέφθηκε την Κύπρο, συνάντησε επίσημους, έδωσε κατεύθυνση για την επίλυση του Κυπριακού δεν άφησε να πέσει κάτω το θέμα το γάμου των ομοφύλων. Δηλώνει (ΝΕΑ 16/2), sic.
  • Ο κ. Ε.Β. επικαλέστηκε την σκηνή με τους Σαδδουκαίους που κάνουν ερωτήματα για το τίνος γυναίκα θα είναι στην Ανάσταση αυτή που παντρεύτηκε επτά αδέλφια. Ο Ιησούς είπε ότι δεν έχετε καταλάβει τι σας λέω: ότι «εν γαρ τη ανάστάσει, ούτε γαμώσιν, ούτε εγκαμίζοντας, αλλά ως Άγγελοι θεού εν ουρανώ εισί» . Συνεπώς οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί αλλά και οι ταυτότητες των φύλων θα έχουν αρθή μέσα σ’ αυτή την προοπτική της αφελούς εσχατολογίας..» Ότι καταλάβατε, καταλάβατε…. Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!

Το καλό να λέγεται

  • Συνάδελφος εα, όχι επώνυμος, όχι κορυφαίων βαθμών, με πληροφόρησε ότι ασθενήσας αιφνιδίως κατέφυγε στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ του ΝΙΜΤΣ. Περιγράφει την υποδοχή και περίθαλψη του με τα καλλίτερα λόγια. Μου μίλησε για επαγγελματισμό και ανθρωπισμό.
  • Διάφοροι, βέβαια, άφρονες και ανόητοι της εξουσίας έχουν, πιθανόν, άλλα σχέδια για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) που περιθάλπει βετεράνους και οικογένειες τους, χωρίς να αποκλείσει ασφαλισμένους άλλων κλάδων οι οποίοι (τα ταμεία τους) είναι, συνήθως μπαταχτσήδες!
  • Σημειώνω ότι προ 2ετίας και επι εθνικόφρονος Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη έγινε σκέψη να υπαχθεί το ΝΙΜΤΣ στο Ερυθρό Σταυρό, να γίνει παράρτημα του με επικεφαλής κάποιον καρεκλοκένταυρο του Υπουργείου. Διεσώθη την τελευταία στιγμή. SOS. Έχετε το νου σας, η Ηγεσία του Ε.Δ.   

Είναι μέγας παίκτης

  • Ο Πρόεδρος κ. Ερντογάν εννοώ. Δεν είναι δεδομένος. Παίζει σε όλα τα καρέ.
  • Καταφέρνει να πάρει την έγκριση του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τα F-16 και δύο μέρες μετά πείθει την Νο 2 εξουσία του Αμερικανικού ΥΠΕΞ κ. Νόουλαντ να δηλώνει ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να θεωρεί την Τουρκία αποκλεισμένη από το πρόγραμμα των F-35.
  • Την επιούσα δέχεται επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ιράν.
  • Μετά μια εβδομάδα περιοδεύει τα Κράτη του Κόλπου, φιλικότατα προς αυτόν, και καταλήγει σε ασπασμούς και χαμόγελα με την Πρόεδρο Σίσυ, στην Αίγυπτο.
  • Παράλληλα εξασφάλισε ευνοϊκό δάνειο (20 δις €) από την Ρωσία για την ανέγερση του πυρηνικού Σταθμού Ακουγίν.
  • Δεν ξεχνά βέβαια να «μαστιγώσει» τ’ άλογα, δηλ. την Αμυντική του βιομηχανία της οποίας η παραγωγικότητα αυξάνεται.
  • Ασκεί πιέσεις στην ΕΕ ν’ αγοράσει από την Τουρκία τα DRONES BAYRACTAR για να τα στείλει στην Ουκρανία. Αντιδρά η Ελλάδα! Σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους.
  • Ας μην ξεχνάμε ότι είναι απρόβλεπτος και δεν πάει, σε χάνει ευκαιρία να διαλαλεί τα Περί Γαλάζιας Πατρίδας και αφοπλισμός των Ελληνικών νήσων του Αιγαίου, ώστε σε δεδομένη στιγμή να τα καταπιεί εύκολα.
  • Απόκριες έρχονται ας το ρίξουμε στην τσιγκολελέτα να ηρεμήσουμε!

Ματιές στ’ αμυντικά

1. Ελληνοαμερικανικός Έρως και εγγυήσεις.

Εν τάξει… Το έχουμε αντιληφθεί και κατανοήσει πλήρως ότι διανύουμε την καλλίτερη περίοδο προσέγγισής με τις ΗΠΑ, οι οποίες μας φροντίζουν, μας πωλούν πολεμικό υλικό κορυφής και μας διαθέτουν οπλικά συστήματα που δεν τους ενδιαφέρουν δωρεάν(;)

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Αθήνα μπορεί να ταξιδεύει σε ψευδαισθήσεις, παροχή εγγυήσεων ότι η Τουρκία θ’ αγοράσει μαχητικά 20 δις$, χωρίς να έχει πλήρη έλεγχο της. Πώς φαντάζονται, λοιπόν, αυτοί που «μασάνε» τέτοιες ωραίες παροχές την εφαρμογή τέτοιων εγγυήσεων; Μήπως ο Αμερικανικός Στόλος θα διαθέσει μερικές σύγχρονες φρεγάτες στο Αιγαίο και ένα αεροπλανοφόρο για να διαιτητεύσουν ή θα μπλοκάρουν τα Τουρκικά F-16 ή F-35 με αντίμετρα;

Αυτά, sorry, αλλα είναι ωραίες κουβέντες για χαλαρές συζητήσεις. Από εμάς χρειάζεται ρεαλισμός και μέσα αντιμετώπισης τους αγνοώντας τα παραμυθάκια.

2. Ελικόπτερα Αεροπορίας Στρατού

Προ ημερών (7 Φεβρ) έγινε συνάντηση επιτελείου της Α.Σ. και της εταιρείας ECOMI-GROUP για την διερεύνηση της δυνατότητας προμήθειας μεταχειρισμένων Ε/Π BLACK HAWK (UH.60A). Εννοείται, εκσυγχρονισμένων και σε καλή πτητική κατάσταση. Υποθέτω ότι η E-GROUP εκπροσωπεί την L-M που είναι ο κατασκευαστής των Ε/Π SIKORSKY.

Παράλληλα ζητήσαμε και λάβαμε LOA για προμήθεια 35 καινούριων Ε/Π UH-60M.

Εν το μεταξύ άγνωστη παραμένει η τύχη των Ε/Π NH-90 τα οποία έχουμε χρυσοπληρώσει. Πόσα είναι διαθέσιμα από τα 14 που έχουμε παραλάβει;

3. Και άλλα ιπτάμενα μέσα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ανακοινώθηκε ότι το νεόκοπο αυτό Υπουργείο πρόκειται να προμηθευθεί δέκα (10) πυροσβεστικά Ε/Π βαρέως φορτίου. Επίσης 25 πυροσβεστικά, αμφίβια, αεροσκάφη και θα διαθέσει 43 εκ. για αναβάθμιση, επτά (7) πυροσβεστικών αεροσκαφών CANADAIR CR-415.

Επιπρόσθετα θα προμηθευθεί 97 UAV – DRONES για εναέριες επιτηρήσεις!

Καλά όλα αυτά, αλλά υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με το ΥΕΘΑ, το οποίο, εικάζω θ’ αναλάβει την συντήρησή τους, ώστε να επιδιωχθεί κάποια ομοιοτυπία ή συνεργασία για τις προδιαγραφές; Τα DRONES; «Από το ράφι» ή θα κληθούν Ελληνικές Εταιρίες να συμμετάσχουν στην προμήθεια;

4. Πυρομαχικά προς…. Εξαγωγή

Μεταδόθηκε από το EPIRUS POST ότι την 10η Φεβρουαρίου (20) Νταλίκες με Βουλγαρικές πινακίδες φόρτωσαν πυρομαχικά (πόσα-ποια;) από την αποθήκη Πυρομαχικών του ΓΕΣ στο Πετσάλι και εν συνεχεία, συνοδευόμενα με αστυνομικά, εισήλθαν στην Εγνατία κατευθυνόμενα στο εξωτερικό. Προσωπικά, δεν αντιλήφθηκα να εκδίδεται κάποια ανακοίνωση. Πιθανότατα οδεύουν προς Ουκρανία.

5. Και από Τουρκία, μεριά.

  • Πληροφορίες από Κύπρο φέρουν τις Τουρκικές αρχές κατοχής να ετοιμάζουν Ναυτική βάση στα Κατεχόμενα (Μπογάζι)
  • Παραδόθηκε το έκτο UAV AKSUNGUR από την TAI (Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία) στο Ναυτικό. Ο τύπος αυτός του UAV μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 60 ώρες σε ύψος 25.000 ποδιών και μπορεί να μεταφέρει φορτίο (προφανώς πυρομαχικών) βάρους 750kg. Συνολικά το Τουρκικό που διαθέτει σε ενεργό υπηρεσία 24 εξοπλισμένα UAV-DRONES διαφόρων τύπων.
  • Ο Τουρκικός Στρατός παρέλαβε μία νέα παρτίδα βελτιωμένων Α/Κ πυροβόλων T-155 FIRTINA. Συνολικά θα παραδοθούν στο Στρατό 140 τέτοια πυροβόλα. …………!

Και οι αγρότες είναι μαχητές

  • Η Αγροτική οικονομία ασφαλώς επηρεάζει την σωστή λειτουργία του Κράτους, συνεπώς και την Άμυνα.
  • Η αγροτιά στην Ελλάδα υπήρξε θέμα ντενεκέδων ξεγάνωτων, πολιτικών. Όφειλαν, με την είσοδο στην ΕΕ να την οργανώσουν και εκσυγχρονίσουν ώστε να καταστεί βασικός παράγοντας στον Ευρωπαϊκό χώρο. Αντί αυτών φρόντιζαν με απάτες και ψεύδη να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις σε τέτοιο βαθμό που οι εξαπατημένοι αγρότες να θεωρούν ότι άνοιξε χρυσοφόρος κρουνός από τους αφελείς Ευρωπαίους.
  • Αυτά δεν τα έβγαλα από την κούτρα μου αλλά τα διάβασα στο κείμενο του κορυφαίου οικονομικού ερευνητή κ. Κ. Καλλίτση. (Καθημερινή 18/2)
  • Η μισή Χώρα έχει καλλιέργειες με αποδόσεις 100-200€/στρέμμα αντί θερμοκήπια με απόδοση 20.000-30.000€/στρέμμα.
  • Επί 10ετίες άθλιοι πολιτικοί επαναπαύονταν στα εύκολα λεφτά που εισπράτταμε εξαπατώντας της Βρυξέλλες και αρνιόντουσαν να σχεδιάσουμε ένα σύγχρονο μοντέλο αγροτικής παραγωγής.
  • Επίσης εψεύδοντο χυδαία στην ΕΕ ισχυριζόμενοι, για να εισπράττουν επιδοτήσεις, ότι καλλιεργούντο τόσο ελαιόδεντρα όσο αν φυτεύαμε και στη θάλασσα: Αιγαίο, Ιόνιο, Ικάριο, Κρητικό. Το ίδιο γινόταν για τα αιγοπρόβατα.
  • Πρέπει να γίνουν πολλά στη Γεωργία ώστε και οι αγρότες να αντιμετωπίζουν ρεαλιστικές της απαιτήσεις τους αλλά και να είναι βέβαιοι ότι το Υπ. Γεωργίας μεριμνά. Τίποτα δεν άφησαν όρθιο…
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης