Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Τούρκοι προκαλούν κι εμείς κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε! Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν

Οι Τούρκοι προκαλούν κι εμείς κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε! Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν

Σε άλλες εποχές -ίσως ακόμη και επί…Σημίτη- οι προκλήσεις των Τούρκων θα είχαν τινάξει στον αέρα την όποια «διακήρυξη»! Όχι όμως στις μέρες μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κρυφτεί για τα καλά πίσω από τη Διακήρυξη των Αθηνών και νομίζει ότι έτσι δεν φαίνεται η γύμνια της στο θέμα της αντιμετωπίσης της Τουρκίας.

Η Άγκυρα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στη στόχευση της ,μετά από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και συνεχίζει απτόητη. Όπως όλα δείχνουν μετά από την «εξομάλυνση» των σχέσεων με τις ΗΠΑ και το πράσινο φως για την ουσιαστική ενίσχυση της αεροπορίας της, είναι σε πορεία συμφωνίας με την Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες. Αν αυτό συμβεί η Ελλάδα θα βρεθεί προ τετελεσμένων και ήδη προωθείται αφήγημα για μεσολάβηση της Αιγύπτου, προκειμένου να «τα βρούμε» κι εμείς με τους Τούρκους! Η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με την Αίγυπτο είναι «σκαλοπάτι» για την Τουρκία που φαίνεται ότι ήδη το έχει πατήσει! Αύριο βράδυ στις 21:30 η Δρ Κέρη Μαυρομμάτη εξηγεί στο militaire channel τα εγκλήματα που έχουν γίνει και πως κάνουμε «δώρα στην Τουρκία».

Η Τουρκία συνεχίζει τις ασκήσεις απόβασης σε νησιά, απέναντι από τη Ρόδο , προκαλεί στα Ίμια, προωθείται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, χέρι ,χέρι με την Ιταλία κι εμείς επικαλούμαστε διαρκώς και βλακωδώς τη «θετική ατζέντα» που επιτρέπει μεταξύ άλλων και την πλήρη τουρκική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα.

Σε αυτό το κλίμα ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντησε τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν, στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ «ΟΙ  υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν περιφερειακά και διμερή θέματα, εστιάζοντας στην παρακολούθηση όσων συμφωνήθηκαν στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, τα επόμενα βήματα ενόψει επικείμενων συναντήσεων για τον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την προετοιμασία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ‘Αγκυρα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης