Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
14/02/2024 | 05:15 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

«Τα 200 εκ. αμερικανικής «βοήθειας» δεν φθάνουν ΟΥΤΕ για ΖΗΤΩ»! Κων.Φράγκος στους Διαξιφισμούς

«Τα 200 εκ. αμερικανικής «βοήθειας» δεν φθάνουν ΟΥΤΕ για ΖΗΤΩ»! Κων.Φράγκος στους Διαξιφισμούς

Κων. Φράγκος

Διαξιφισμοί

Η αλλαγές στην ΕΑΒ

Οι πιο τρομακτικές λέξεις στη γλώσσα μας είναι:

Είμαι πατριώτης και βρίσκομαι εδώ για να προσφέρω

+ Ρόναλντ Ρέηγκαν

τ. Πρόεδρος ΗΠΑ

  • Παραμονές Χριστουγέννων ο κ. ΥΕΘΑ προσκάλεσε τους διαπιστευμένους, δημοσιογράφους για μία συνάντηση γνωριμίας. Χώρος, το Δώμα του ΠΝ. Μία πανέμορφη αίθουσα η οποία κατασκευάσθηκε επί ΥΕΘΑ κ. Γιάννου Παπαντωνίου (2003) με απ’ ευθείας ανάθεση σε επιχειρηματία, σύζυγο Διευθυντή μεγάλης (τότε) Ημερήσιας Εφημερίδας. Για να μην τα ξεχνάμε. Ο κ. Υπουργός, ευγενέστατος, ομίλησε επ’ ολίγον και μετά σχηματίσθηκαν τα λεγόμενα «πηγαδάκια». Σε ένα απ’ αυτά, συμμετείχα κι’ εγώ, οπότε άκουσα τον κ. Ν. Δένδια να ομολογεί ότι θαυμάζει την πολεμική βιομηχανία που έχουν η Τουρκία και το Ισραήλ. Ζήτησα, ευγενικά, τον λόγο ο οποίος και μου δόθηκε. Είπα «Κύριε Υπουργέ γιατί δεν παίρνετε την «συνταγή» δηλ. δεν μιμείσθε τον τρόπο που Τούρκοι ή Ισραηλίτες το κατάφεραν; Δηλ. κορυφαίοι τεχνοκράτες και γνώστες του αντικειμένου στη Διοίκηση, εκμετάλλευση βιομ. Επιστροφών και ΑΩ. Υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον κατά 30% (αργότερα έγινε 50%) της χώρας σε κάθε ξένο αγοραζόμενο οπλικό σύστημα. Ακατέβατα.»
  • Ο κ. Υπουργός μ’ ευχαρίστησε χαμογελώντας

2003-2023: Σε 20 χρόνια, η μορφή της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας άλλαξε άρδην. Σήμερα το 80% των αμυντικών υλικών της χώρας ικανοποιείται από την εγχώρια παραγωγή η οποία πρωτοτυπεί σε κατασκευές εξαιρετικά προηγμένων συστημάτων. Σήμερα, εν έτει 2024, η κατάσταση εν Ελλάδι δεν έχει μεταβληθεί από το 2003, έχει μάλλον χειροτερεύσει. Ποιο είναι το μυστικό Ερντογάν; Διόρισε με επιλογή από 10 υποψηφιότητες, ένα σπουδαίο Τούρκο μηχανικό (με προεργασία σε ξένες αμυντικές βιομηχανίες) ως Υφυπουργό εξοπλισμών ο οποίος, με τη σειρά του, επέλεξε τους επικεφαλής των κρατικών Αμυντικών Βιομηχανιών. Παράλληλα εκμεταλλεύθηκε, πλήρως, τις βιομηχανικές επιστροφές και τα ΑΩ που εδώ τα «ξεκοκάλιζαν» τα γνωστά κοράκια με την ευγενή συμμετοχή πολιτικών!

«Τ’ αντισταθμιστικά είναι απάτη. Οι επιτήδειοι λαμβάνουν τις αποφάσεις για τα ΑΩ κατά βούληση και πάντα σε εν αγαστή συμφωνία με τους εντεταλμένους να τα διαχειρίζονται. Απλή λεηλασία του Δημοσίου Χρήματος!»

Οικ. Ταχυδρόμος 30/9/00

Τότε, ούτε ο Πρωθυπουργός κ. Κων. Σημίτης και οι διαδοχικοί Υπουργοί Άμυνας δεν ίδρωνε το ούς τους για τις καταγγελίες. Η διαφθορά στο μεγαλείο της. Αρκετά «φιλολόγησα» όπως το συνηθίζω. Περιορίζομαι να παρουσιάσω μόνο σχόλια, από τα πολλά, που αναφέρονται στις Κρατικές Αμυντικές Βιομηχανίες εν Ελλάδι τη στιγμή που στην Τουρκία γίνονταν θαύματα που γι’ αυτά είχαν πλήρη ενημέρωση οι Έλληνες άφρονες «πατριώτες» πολιτικοί.

Γίνεται απομύζηση του Ελληνικού Δημοσίου μέσω σκανδαλωδών υπερκοστολογήσεων. Πέλαγος θυγατρικών εταιρειών απολύτως παθητικών, η διατήρηση των οποίων αποσκοπεί μόνο στο βόλεμα «ημετέρων» και τη δυνατότητα συγκάλυψης αδιάφορων αδιαφανών συναλλαγών.

Γ. ΜΟΣΧΟΠΑΙΔΗΣ, Αποχωρών Πρόεδρος ΕΑΒ

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14/6/04)

Στις Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες διορίζονται ως Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι κάθε καρυδιάς καρύδι. Π.χ. στην ΕΛΒΟ ένας εικαστικός, στην ΠΥΡΚΑΛ ένας τ. Πρόεδρος της Λαχαναγοράς, στην ΕΛΒΟ ένας οδοντίατρος, στην ΕΑΒ ένας συνδικαλιστής του ΟΤΕ και μετά ένας…. Φαρμακοποιός. Στη συνέχεια στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας του ΥΕΘΑ ένας λέκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμυντικών Ερευνών ένας οικοδόμος! Επί 10 χρόνια (1996-2006) οι καταχρεωμένες αμυντικές βιομηχανίες παραδίδονται, ως βορά, σε κομματικούς λεγεωνάριους. Τα χρέη τους τα πληρώνει, φυσικά, ο ελληνικός λαός.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 26/2/06

«Και τρέλα πολλή και αμαρτία περισσότερη και ψυχή του δράματος η φρίκη» Όταν ο ΠΟΕ έγραψε αυτά κάτι είχε στο νου του, αλλά ο στίχος ταιριάζει στη σημερινή Κρατική Αμυντική Βιομηχανία.

Ν. ΚΥΡΙΑΖΗΣ, Καθηγητής

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 20/7/99)

Ο σημερινός Υπουργός Άμυνα κ. Ν. Δένδιας άρχισε με μία, ομολογουμένως, καλή κίνηση. Υπήγαγε την πολύπαθη ΕΑΒ στο ΥΕΘΑ επί πολλά χρόνια πηγαινοερχόταν, ως μπαλάκι του πιγκ-πονγκ, μεταξύ εντελώς άσχετων Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης. Ουδείς συγχιζόταν.

Ταυτόχρονα, υποσχέθηκε (08-11-23) την εγκατάσταση στη Διοίκηση της Εταιρείας νέας διοίκησης, αξιοκρατικά, που θ’ ανταποκρίνεται στις διαπιστωμένες ανάγκες της εταιρείας, μακράν κομματισμών και προσωπικών επιλογών.

Η νέα Διοίκηση της ΕΑΒ

Στρατηγέ, τι ζητούσες στη Λάρισα συ, ένας Υδραίος;

Νίκος Εγγονόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ – Διευθύνων Σύμβουλος ο εα Ναύαρχος ΠΝ κ. Αλεξ. Διακόπουλος, εξέχων αξιωματικός του ΠΝ, πιλότος και Διοικητής Αεροπορικής Μονάδας του ΠΝ, πρώην  Σύμβουλος Ασφαλείας του κ. Πρωθυπουργού, πρώην  Ειδικός Σύμβουλος του ΥΠΕΞ κ. Ν. Δένδια.

Είναι, διατί να το κρύψομεν άλλωστε, Κυβερνητικό και κομματικό στέλεχος, θεωρείται μέλος του στενού περιβάλλοντος του κ. ΥΕΘΑ. Αντιπρόεδρος διορίσθηκε μία ανώτατη δικαστικός για να υπάρχει δίκης οφθαλμός ός τα πάν’ θ ορά.

  • Η σύνθεση του ΔΣ προκάλεσε πολλές συζητήσεις, αντιρρήσεις και σχόλια. Άναψαν τα αίματα: Ένας Ναύαρχος ο μάνατζερ της δύστυχης ΕΑΒ; Να βάλουμε και ένα Στρατηγό στην διοίκηση των Ναυπηγείων. Τον κ. Ναύαρχο ήλθε να υπερασπιστεί η Καθημερινή (3 Φεβ. 2024) η οποία σχολιάζει:

Μερικοί αμφισβήτησαν ακόμη και τον νέο Πρόεδρο – ΔΣ της ΕΑΒ ως δήθεν άσχετο…. Παραβλέπουν όλοι όσοι βυσσοδομούν (;) ότι ο κ. Διακόπουλος έχει διατελέσει διοικητής της Σχολής Ελικοπτέρων Π.Ν. και στην συνέχεια Διοικητής Ε/Π Ναυτικού, είναι δηλαδή εμπειρικός γνώστης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα εναέρια μέσα την ΕΔ.

Νομίζω ότι η επιθετική κριτική της Καθημερινής δεν καλύπτει την τοποθέτηση του κ. Ναυάρχου στην μεγάλη, αυτή Αεροπορική Βιομηχανία. Κυκλοφόρησαν, εντός και εκτός και χιουμοριστικά σχόλια για το γεγονός της ανάληψης της κορυφής της διοικητικής πυραμίδος από Ναύαρχο. Το ότι υπήρξε πιλότος και διοικητικός Μονάδας Ελικοπτέρων του ΠΝ δε καλύπτει, επ’ ουδενί, την παντελή απειρία του. Κατά τ’ άλλα άριστος αξιωματικός, στην διοίκηση ως μάνατζερ αυτή της παραπαίουσας εταιρείας; Ο κ. Υπουργός θαυμάζει τα επιτεύγματα της Τουρκικής Κρατικής Βιομηχανίας αλλά ουδόλως επιχειρεί να την μιμηθεί στο βασικωτερο: Έμπειροι μάνατζερς στην Διοίκηση. Επαναλαμβάνει την Ελληνική ολέθρια συνταγή: Κομματικοί και φιλαράκια. Ταυτόχρονα δηλώνει (Παραπολιτικά 2/2) «Η εγχώρια αμυντική Βιομηχανία αποτελεί κρίσιμο πυλώνα στην Εθνική ασφάλεια. Μπορεί να συμβάλει όχι μόνο στην αύξηση της απασχόλησης αλλά και στη γενικότερη έρευνα και ανάπτυξη και δημιουργίας υψηλής ποιότητας και κορυφαίας τεχνολογίας προϊόντων»

Ουδέν, περαιτέρω, σχόλιο. Ευχή στον κ. Ναύαρχο για επιτυχία.

Σημ.: Βιομηχανικές επιστροφές δεν λαμβάνουμε (π.χ. μαχητικά RAFALE), διοικήσεις τεχνοκρατών δεν βλέπουμε. Διερωτάσθε τι θα προκύψει; Μία από τα ίδια. Ζήτω η Ένδοξη ΕΛΛΑΣ. Η παρατήρηση μου αυτή, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν χειροκροτώ ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εξοπλισμών.

Σύναξη κεφαλών του Έθνους

  • Πληροφορήθηκα από δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ότι ο κ. Πρωθυπουργός προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη κορυφής, με όλους τους τ. Πρωθυπουργούς και άλλους τ. εξουσιαστές για να συζητηθούν τα Εθνικά θέματα και άλλα.
  • Πολύ καλή κίνηση!
  • Ποιούς, πιθανότατα θα καλέσει; Ας αρχίσουμε με τον κ. Κων. Σημίτη, τον επιλεγόμενο βραχύ. Μια μεγάλη μετριότητα που καλλιέργησε σε μεγάλο βαθμό την διαφθορά (εξοπλισμοί, Ολυμπιακοί Αγώνες, Πολιτιστικές Πρωτεύουσες) και έδειξε «στοιχέια» ενδοτισμού (Υμια – Συμφωνία Μαδρίτης). Ουδέποτε έκανε μία αυτοκριτική.
  • Ακολουθεί ο κ. Κώστας Καραμανλής ο επιλεγόμενος Ακάματος, Νταβαντζηδοκτόνος ή Σκαναδαλοθάπτης. Επι των ημερών του που έγινε φεστιβάλ αρπαχτών και πλήρους απαξίωσης της Άμυνας. Ουδέποτε ο Κ.Κ ομίλησε για τις τεράστιες ευθύνες του.
  • Ακολουθεί η Κυβέρνηση του κ. Γιωργάκη Παπανδρέου του επιλεγόμενου «Λεφτά υπάρχουν» ή Καστελλοριζιώτη. Πήρε μια παράλυτη εξουσία, από τον προκάτοχό του, που ήταν δεμένη πάνω σε μια χειροβομβίδα. Η έκρηξη έγινε, ακολούθησαν πειραματισμοί και ηλίθιοι χειρισμοί. Η Χώρα επτώχευσε και έχασε την κρατική υπόστασή της. Οι δανειστές έστειλαν εδώ μια τρόϊκα που εξευτέλισε όλο τον πολιτικό κόσμο αλλά και τους απλούς Έλληνες που ήσαν εντελώς αθώοι. Ουδέποτε φιλοτιμήθηκε να προβάλει μια δικαιολογία ν’ αναλάβει ευθύνες.
  • Ακολουθεί ο κ. Α. Σαμαράς κα Ε. Βενιζέλος που συμπαρέταξαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για να καταλάβουν  την εξουσία. Είναι οι λεγόμενοι Αντωνομπένηδες ντουέτο της συμφοράς. Έθαψε, κυριολεκτικά, την Άμυνα και έκανε τους Έλληνες σημαντικά φτωχότερους. Ουδείς εκ των δύο καταδέχθηκε να εκθέσει τα πεπραγμένα του και να κάνουν αυτοκριτική.
  • Ο ακολουθών κ. Α. Τσίπρας, άπειρός και περιορισμένης ενημερώσεως είναι, κατά την γνώμη μου, ο ολιγότερο αμαρτωλός. Αν πρόσεχε περισσότερο τις συνεργασίες του θα έκανε ολιγότερες αμαρτίες. Ούτε κι’ αυτός έκανε αυτοκριτική.
  • Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Δ. Παξινός σε άρθρο του στην Κ (2-11-22) σημείωνε (sic) Στην Ελλάδα το φαινόμενο της μη αυτοκριτικής είναι ενδημικό και όλοι θεωρούν αυτούς επιτυχημένους, γι’ αυτό δικαιολογούν την επιμονή της να μένουν ΕΝΤΟΣ ΕΠΑΛΞΕΩΝ (ΣΣ π.χ. Γιωργάκης, Αντωνάκης, BENI κα)
  • Νομίζω ότι πρέπει να κληθούν και ο τ. ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος για ν’ αναπτύξει τα περί διορισμού στο Δημόσιο αλλά και η κ. Ν. Μπακογιάννη για να μιλήσει για τα Ελληνιτουρκικά και Ελληνογερμανικά. Θα ήταν φρόνιμο να κληθεί και ο κ. Ε. Βενιζέλος, για να μιλήσει περί ανέμων και υδάτων και να τους ζαλίσει.

Οι Ρωσικοί Εξοπλισμοί στις ΕΔ μας

Η ευκαιρία κάνει τον κλέφτη.

Ο κλέφτης που δεν βρήκε την ευκαιρία να κλέψει,

θεωρεί τον εαυτό του τίμιο.

MAFIA’S MANANGING

  • Προ ημερών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Ρωσίας η οποία πέρασε στα ψιλά ολίγων εφημερίδων.

«Πρόσφατα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν την Αθήνα να παραδώσει στο Κίεβο τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας και τα πυρομαχικά τους. Υπόσχονται στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα τα απαρχαιωμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τις φρεγάτες και άλλα όπλα, καθώς και 200 εκάτ. Δολάρια επιπλέον, τα οποία σύμφωνα με του Έλληνες ειδικούς, δεν επαρκούν για την αγορά ούτε ενός δυτικού συστήματος αεράμυνας.»

Παρακάτω παραθέτω πληροφορίες για τους Ρωσικούς εξοπλισμούς.

  • Πολλές, συγκλίνουσες πηγές εντοπίζουν το πρόβλημα της συντήρησης των εξοπλισμών Ρωσικής προέλευσης. Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία του κ. Πούτιν έχουν, κυριολεκτικά, παγώσει οπότε το πρόβλημα είναι υπαρκτό συμβαδίζον με την παλαιότητα, πλέον του υλικού.
  • Οι αγορές από την Ρωσία υπήρξαν, αναμφισβήτητα οι περισσότερο «γαλακτοφόρες» από όλες τις άλλες για λόγους λίαν ευεξήγητους και αντιληπτούς. Γενικά, οι προμηθευτές πολεμικού υλικού και το γλέντι των ΑΩ στη Σημιτική εποχή, τα λάφυρα, ανέδειξαν μια καινούρια τάξη νεοπλούτων με βίλες, κότερα, ακίνητα, off-shore εταιρείες και ένα Λαό πιο φτωχό όσο και πιο αδύναμο ν’ αντιμετωπίσει την απειλή. Μεγάλοι υπεύθυνοι οι πολιτικοί που, με το αζημίωτο, επέτρεψαν να δημιουργηθεί αυτή η γλίτσα της διαφθοράς και της αποδυνάμωσης της Άμυνας. Και όταν λέγω πολιτικοί δεν εννοώ μόνο τους Πασόκους αλλά και τους Νεοδημοκράτες που τους αγνάντευαν λεηλατούντες. Όλη αυτή η «αφρόκρεμα» η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών είναι, συγκινητικά, παρούσα σήμερα.

Σήμερα θα συνεχίσω παρουσιάζοντας την ατμόσφαιρα της εποχής όπως με το κόλπο της αγοράς των Α/Α S-300. Τα κόμματα που κυβέρνησαν, στη σειρά, αποδυνάμωσαν την Άμυνα, την Υγεία, την Παιδεία.  Εκποίησαν, ακόμη και την εθνική κυριαρχίαΌλη αυτή η «αφρόκρεμα», η «κλεπτομανής» συντεχνία των πολιτικών, είναι συγκινητικά παρούσα σήμερα. Μετέχει στην εξουσία για να μας ξανασώσει! Ατιμώρητη!

  • Στο προ μηνός κείμενο μου σας παρουσίασα αδρά και με ντοκουμέντα το φιάσκο της προμήθειας των ρωσικών A/A OSA-AK. Πιστεύω ότι το εντρυφήσατε. Αν όχι, κακό δικό σας. Παρέχετε κι’ εσείς άφεση αμαρτιών, λησμονιά στους ενόχους. Χαρίζετε αμνηστία.

Η Ρωσική Άνοιξη στους Εξοπλισμούς

Τρία πράγματα στον πλανήτη δεν αφήνουν ίχνη στο πέρασμά τους:

Το πουλί που σκίζει τον αέρα, το ψάρι που διαπλέει το νερό

και το οικονομικό έγκλημα του Μανδαρίνου.

Κινέζικη Παροιμία

  • Σε προηγούμενο σημείωμα μου σας πληροφόρησα για το πρόβλημα συντήρησης των ρωσικών Εξοπλισμών που απέκτησε η Ελλάδα με τους ΑκοΣημίτηδες με τολμηρή παρέκκλιση τους από τη γραμμή του ΝΑΤΟ. «Μακριά από ρωσικά όπλα».
  • Την «παράβαση» αυτή της Κυβέρνησης Σημίτη δύο λόγοι μπορούσαν να την επιβάλλουν: Μέγα εθνικό συμφέρον ή «grande κονόμα» Πολλοί γνωρίζουν τι συνέβη, εγώ όχι.
  • Ας δώσουμε μια γλαφυρή εικόνα της ωραίας αυτής εποχής (1996-2004). Στη Ρωσία Πρόεδρος ο Γιέλτσιν, ΥΕΘΑ ο Στρατάρχης Σεργκέγιεφ που ήταν αρμόδιος για το εμπόριο όπλων. Αυτός διαπραγματευόταν με την Ελληνική πλευρά (Άκης – Σμπώκος) Στην Ελλάδα Κυβέρνηση Σημίτη με ΥΕΘΑ τον αξέχαστο Άκη. Ο ΥΕΘΑ έπαιζε το παιχνίδι με την ομάδα του τους δικούς του μανδαρίνους. Ο Πρωθυπουργός εθεάτο αμήχανος.
  • Στο προηγούμενο σας έδωσα πίνακα των αγορών. Πάρα πολύ ανεξέλεγκτο χρήμα.
  • Ο Άκης και μέλη της «ομάδος» και ολίγοι αποκλειστικοί δημοσιογράφοι πηγαινοερχόντουσαν στη Μόσχα όπου ετύγχαναν τσαρικής περιποίησης και τιμών.
  • Με κάθε αγορά οργανώνονταν γκαλά όπου η βότκα έρεε άφθονη συνοδευόμενη με χαβιάρι Μαύρης θάλασσας. Δύο φωτογραφίες στην αρχή του κειμένου δίνουν εικόνα του γλεντιού. Στην πρώτη αριστερά Τσοχατζόπουλος – Σερκέγιεφ τραγουδούν το περίφημο Νύχτες Μόσχας και στην άλλη ο καλλικέηλαδος Άκης άδει το KALINKA με κορυφαία Ρωσίδα σοπράνο.
  • Ο δύστυχος, τότε, Πρωθυπουργός κ. Κων. Σημίτης είχε παραμερισθεί πλήρως. Μόνο υπογραφές έβαλε εκεί που του υποδείκνυε ο Άκης. Σήμερα βέβαια κολακεύεται με το Ίδρυμα Κ. Σημίτης όπου φυλάσσονται οι υποθήκες του. Έχει, εξάλλου και άλλα κλέη να κόσμηση  την πορεία του: Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί αγώνες, διάλυση της Αμυντικής Βιομηχανίας, γενική διαφθορά.

Πώς εισέβαλε η Ρωσική Άρκτος στους εξοπλισμούς μας;

  • Επαναλαμβάνω για να γίνω σαφής: το άνοιγμα των πυλών του Υπ. Άμυνας στην εισβολή ρωσικού υλικού δύο λόγοι μπορούσαν να την επιτρέψουν: Μέγα εθνικό συμφέρον ή τεράστιες μίζες. Αν συνέβαινε το πρώτο ουδέν πρόβλημα, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θα ήσαν απολύτως ενημερωμένες ή διατάξασες. Αν συνέβη το δεύτερο πως προκλήθηκε; Ποιο ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα; Η αγορά των Α/Α συστήματος S-300 από την Κύπρο.

Α/Α S-300

  • Η ιστορία αγοράς από την Ρωσία του αντιαεροπορικού αυτού θυμίζει κατασκοπευτικό μυθιστόρημα του Λε Καρέ.
  • Την έμπνευση αγοράς είχε το 1997 ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, για να ενισχύσει την άμυνα του νησιού που το μισό είχε ήδη καταπατηθεί παρανόμως από τους Τούρκους. Συνεννοούμενος με το δίδυμο Σημίτη – Άκη και εν γνώσει φυσικά Αμερικανών και Τούρκων, παρήγγειλε το σύστημα σε μια Ρωσία ημιδιαλυμένη υπό τον οινόφλυγα Πρόεδρο Γιέλτσιν που έκανε τα πάντα για να διαλύσει την ΕΣΣΔ. Ήθελαν, οι τελευταίοι να ενισχυθεί η παραπαίουσα οικονομία της. Αιμοδοσία 230εκ.$
  • Γράφτηκαν και ελέγχθηκαν πολλά για την προμήθεια. Μερικά αληθοφανή, αλλά θεωρητικά.
  • Όταν όμως ήλθε η ώρα παράδοσης «αφυπνίσθηκε» το Αμερικανικό και Τουρκικό μένος οπότε τα πλοία αντί της Κύπρου ξεφόρτωσαν στην Κρήτη! Εκεί οργανώθηκε και η μονάδα Α/Α S-300.
  • Έκτοτε, κυκλοφόρησαν στην πιάτσα των εξοπλισμών πολλές ιστορίες για ογκώδεις μίζες που τελικά, όπως γίνεται πάντοτε, δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν. Ενώ στις Ευρωπαϊκές αγορές η «ταρίφα» κυμαινόταν από 3-6% στα S-300 μερικοί ισχυρίζονται ότι ξεπερνούσε το 15%. Ποιοι υπήρξαν μιζολήπτες, ήταν άγνωστο, όσο άγνωστο μπορεί να ήταν!
  • Τα S-300 ξύπνησαν το θηρίο. Άνοιξαν την πόρτα για προμήθειες από Ρωσία πράγμα λίαν απαγορευμένο μέχρι τότε.
  • Πέρασαν τα χρόνια, πολλά χρόνια, τα S-300 είχαν ξεχαστεί κάπου στην Κρήτη, οπότε το 2013 ο τότε ΥΕΘΑ κ. Δημ. Αβραμόπουλος, ανησυχών, αποφάσισε να οργανωθεί βολή. Κάλεσε και δημοσιογράφους αλλά και Ρώσους της Εταιρείας. Όλα καλά, εκτοξεύθηκε ένα βλήμα επιτυχώς αλλά….
  • Σήμερα, διερωτώμαι, το σύστημα ελέγχεται απόλυτα από Έλληνες χειριστές ή σε περίπτωση ανάγκης θα πρέπει να παρακαλέσουμε τον κ. Πούτιν να μας στείλει κόσμο;

Οι φρεγάτες Constellation

Ένα πλοίον ταξιδεύων

με υπέροχον κερόν

αιφνιδίως εξοκίλει

στα νησιά των Αζόρών

Ζόντας βίων πρωτογόνου

και μη φθάνοντος βαπόρι

απεβίωσεν ο νέος και απόθανεν η κόρη

Μπόστ

  • Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά (2 Φεβρ.) ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας δήλωσε, σε ότι αφορά στις φρεγάτες Contellation, (συνεργασία Ιταλικής Ficantieri με αμερικανική) η πιθανή συμμετοχή μας σε αυτό από τη φάση του σχεδιασμού ακόμα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του ΠΝ, αντιπροσωπεύει ένα, εξ ίσου, σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της συνολική μετεξέλιξης των ΕΔ.
  • Είναι αδιανόητο να μη συμφωνήσει κανείς για την γνώμη του ΥΕΘΑ. Η συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα, εν τη γεννέσει του, θα σημάνει πολλά και τον Στόλο αλλά και την Ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.
  • Σημειώνω, απλά, ότι η Ficantieri έχει υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με τα Ναυπηγεία ΟΝΕΧ την κ. Ξενοκώστα.
  • Φίλος Ναύαρχος μου επεσήμανε ότι όλη αυτή η διαδικασία θα ξεπεράσει τα επτά (7) χρόνια ώστε η πρώτη νέα φρεγάτα να παρουσιασθεί στη θάλασσα μεταξύ 2030-2032.
  • Επομένως το Υπουργείο πρέπει να προβληματίζεται για την ισχύ του ΠΝ στον ενδιάμεσο χρόνο. Οίκοθεν νοείται ότι το ΥΕΘΑ θα ασκεί έλεγχο στα Ναυπηγεία με κάποιον Αντ/γο (ΤΟ) ή αποτυχόντα Βουλευτή.
  • Εν τω μεταξύ η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που αναφέρεται στον αφοπλισμό των νήσων! Τι κάνουμε;

Μια συνάντηση με την Νέα Ηγεσία των ΕΔ

Στρατός, Φτερά και Ναυτικό κρατούν γερά την Λόγχη…

Από παλαιότερο θούριο

  • Προ εβδομάδων προσκληθήκαμε οι διαπιστευμένοι στο ΥΕΘΑ δημοσιογράφοι από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Δημ. Χούπη σε μια συνάντηση γνωριμίας (Δώμα Α/ΓΕΝ).
  • Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ ευγενέστατος, προσιτός, ζεστός μας υποδέχθηκε μαζί με τους άλλους τρείς (Ναύαρχοι Ε. Κατάρας, ΓΕΝ, Πτέραρχος κ. Δημ. Γρηγοριάδης, ΓΕΑ και Στρατηγός κ. Γ. Κωστίδης ΓΕΣ). Δεν χρειάσθηκε πολύς χρόνος για να διαπιστώσουμε ότι όλοι τους είναι άξιοι της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης. Είναι Ηγέτες!
  • Θα σταθώ ελάχιστα στον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Δημ. Χούπη. Δεν υπήρξε μέχρι τώρα Αρχηγός εφοδιασμένος με τόσα προσόντα και  σπουδές. Μόνο τούτο σημειώνω και τελειώνω. Είναι διδάκτωρ του ΕΜΠ στην Ηλεκτρολογία και την μηχανική των Η/Υ.
  • Καλή τύχη και ευχές σε όλους
  • Αρχή άνδρα δείκνυσι.

Ας ευθυμήσουμε δι’ ολίγον με τα χάλια μας

  • Από τις 4.500, περίπου διαδικασίες μεταξύ πολιτών – Δημοσίου έχουν απλουστευθεί μόλις 77 (Ο τύπος).
  • Να μας πει η Εκκλησία πόσοι ρασοφόροι είναι γκέϊ (Βουλή Σπ. Μπιμπίλας, βουλευτής Πλεύσης).
  • Οι νόμοι όπως τους έδεσε η τριαδική αρχή δεν μπορεί να καταπέσουν με εωσφορικά νομοσχέδια (Βουλή Νικ. Παπαδόπουλος, Βουλευτής Νίκης)
  • Από τους 3 Έλληνες επιχειρηματίες, ο ένας δεν πληρώνει ούτε 1€ φόρο (Τύπος)
  • Οι αγρότες να μην ταλαιπωρούν τους πολίτες. Να πολιορκήσουν το Μαξίμου και να μην φύγουν απ’ εκεί αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους (Βουλή: Κυρ. Βελόπουλος, Αρχηγός Κόμματος, Πωλητής αλοιφών)
  • Το άκρον άωτον της υποκρισίας. Η κ. Βάσω Κιντή, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθήνας δηλώνει κατά των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Η ίδια διδάσκει σε Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στο Κατάρ! (Ανδρ. Δρυμιώτης Καθ. 3/2)
  • 85 εκ€ πληρώθηκαν για την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας στη Θεσσαλονίκη που δεν έγινε ποτέ! Ποιοι μάσησαν το χρήμα; (Τύπος)
  • Η αυθαίρετη δόμηση στην Ελλάδα, ευλογημένη από όλες τις Κυβερνήσεις, είναι μία σουρεαλιστική πραγματικότητα. Ανθεί μέσα από πολλούς Νόμους που ψηφίστηκαν για να την περιορίσουν αλλά, οι νομοθεσίες, εντέχνως δημιουργούν ευκαιρίες για περισσότερα αυθαίρετα (LIFO 1/2/24)
  • Το Κυκλαδίτικο τοπίο κινδύνευε ν’ αλλοιωθεί από τον υπερτουρισμό και αυθαίρετη δόμηση Σίφνος, Σέριφος, Φολέγανδρος τα περισσότερο πληγωμένα νησιά (Καθ. 6/2)
  • Σε κάθε 100€ αγροτικών προϊόντων ο παραγωγός εισπράττει περίπου 17€, το υπόλοιπο διαχέεται σε ένα, ελάχιστο παραγωγικό κατεστημένο. Αν ο παραγωγός πουλάει 1kg προϊόντος με τιμή 0,4€, ο χοντρέμπορός πουλάει στο λιανεμπόριο 1,25€. Ο καταναλωτής πληρώνει 2,40€ (Κ. Καλλίτσης, Καθημ. 3/2)
  • Ο κ. Αθανάσιος Έλλις (Καθ. 6/2 μας πληροφορεί ότι τα F-35 δίνονται από ΗΠΑ μόνο σε αξιόπιστους συμμάχους…. Αναφωνώ ΖΗΤΩ γιατί εμείς ήμαστε αξιόπιστοι. Η κ. Κ. Νουμάντ, δεύτερη στην Ιεραρχία του ΥΠΕΞ ΗΠΑ, δηλώνει στην Άγκυρα ότι υπάρχει προοπτική επανόδου της Άγκυρας στο πρόγραμμα F-35.

Πάλι ζητοκραυγάζω γιατί υπάρχει και άλλος αξιόπιστος σύμμαχος (Η Τουρκία). Το ΝΑΤΟ ενδυναμώνεται!

Κελαηδείστε ωραία μου πουλάκια, κελαηδείστε

2024, ένα δίσεκτον έτος

  • Είμαι συνειδησιακά, τόχω στο DNA μου, αισιόδοξος. Ενθαρρύνομαι από τις γελαστές και χαρούμενες φάτσες των νέων που βλέπω, από τα επιτεύγματα Ελλήνων Επιστημόνων. Εν τούτοις είναι υποχρεωμένος να σας δώσω μερικά στοιχεία δημοσκοπήσεων.
  • Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (Νοε – Δεκ 22) Δείγμα 2.403 ατόμων κατεγράφησαν τα εξής συναισθήματα. Ανασφάλεια και φόβος 37%. Απογοήτευση 26%, θυμός και οργή 23%, Αισιοδοξία 18%, Απελπισία 14%.
  • Mark (OPEN 27.4.2023) Απογοήτευση 42,7%, οργή 40,7%, Ελπίδα 32,7%, Φόβος 27,2%.
  • MRB (ΟΡΕΝ 29.9.23) Απογοήτευση 56,2%, Οργή 36,1%, Φόβος 33,9%, Ελπίδα 26,1%.
  • Το 2024 θα έχει, όντως, δυσκολίες να αποδείξει ότι δεν είναι δίσεκτο.
  • Εν τούτοις υπάρχουν στοιχεία που μας κάνουν να αισιοδοξούμε.
  • Η επιλογή αρίστων για την Ευρωβουλή.
  • Η απώλεια ελέγχου της ακρίβειας, της διακίνησης καυσίμων, η διάθεση λιμουζινών στους βουλευτές κ.α.
  • Η δράση και η ζωτικότης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Αρθρογραφεί στην ΑΥΓΗ και είχε οι πολιτικές επαφές στην Κύπρο. Έδωσε, μάλιστα, μία συνταγή επίλυσης του Κυπριακού….. Αινείτε.

Αχ, αυτοί οι γάμοι ομοφύλων

Σήμερα λάμπει ο ουρανός, σήμερα λάμπει

η μέρα σήμερα στεφανώνεται αετός την περιστέρα

  • Ανέπτυξα τις θέσεις μου στους προηγούμενους ΔΞ, Μέτρον άριστον – Ουκ εν τω πολλώ το εύ – Ελεύθερος ο πάσα ένας να καθορίζει τον σεξουαλισμό του. Ειλικρινά λυπάμαι που μερικοί Ιεράρχες, που θεωρούνται μορφωμένοι, χαρακτηρίζουν την ομοφυλία αμαρτία και καλούν τους πιστούς τους να μετανοιώσουν, να εξομολογηθούν και να επανέλθουν στο ……. Ποίμνιο. Η ομοφυλία ΔΕΝ είναι αμαρτία είναι μία φυσική σεξουαλική ιδιαιτερότητα.
  • Πολλά είπα εγώ, ο παντελώς άσχετος με τα τοιούτα.
  • Βάλτε κι’ εσείς νερό στο κρασί σας αγαπητοί ΛΟΑΤΚΙ. Τι θέλετε τους γάμους και τα βαφτίσια.
  • Οι σημαιοφόροι, φανατικοί, επιθετικοί και ακραίοι Μητροπολίτες είναι ο Μεσογαίας και Πειραιώς. Καμακώνουν με την ρομφαία τα πάντα εκφράζοντας διαφορετική γνώμη.
  • Προστέθηκε όμως και ένας τρίτος: Ο Σεβασμιότατος Δημήτριος ή Μήτσος Περισσού. Η φωνή του ΚΚΕ. Επιτίθεται στην Κυβέρνηση εκμεταλλευόμενος οποιαδήποτε ευκαιρία.
  • Σήμερα συμπλέει, εξαπολύοντας κεραυνούς, με τους Σεβασμιότατους Πειραιώς και Μεσογαίας, τους κόνδορες του φανατισμού.

Παράδεισος η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: Περάστε κόσμε…

(Η αποθέωση της αξιοκρατίας!

Τα κόμματα ιδροκοπάνε να επιλέξουν άξιους

και κατάλληλους και τέλος καταλήγουν σε κομματικές νούλες!

Εύγε στο συνδικάτο!)

  • Ευρωβουλή! Η ευτυχία κάθε πολιτικού, η Εδέμ. Οι πολιτικοί μας ηγέτες αντί να επιβάλλουν στο κόμμα επιλογή αρίστων εκπροσώπων για να προσφέρουν στη Χώρα, ασχολούνται με «Παίγνια» βολέματος «ημετέρων». Εκτός ολίγων εξαιρέσεων με ….. σαπάκια. Ντροπή σας ωρέ…..
  • Ας δούμε τι γράφει ο κ. Γιώργος Σκαμπερδώνης (ΝΕΑ 3 Φεβ.)
  • Ενόψει ευρωεκλογών τα κόμματα θα αρχίσουν το κάστινγκ για επιλογές υποψηφίων: ας ελπίσουμε φέτος πως πρωινάδικα, μοντέλα, ποδοσφαιριστές, αθλητές που διακρίθηκαν, τραγουδιστές, ηθοποιοί από σίριαλ, συμπαθείς σεξολόγοι και άλλοι δεν θα παρελάσουν πάλι στην πασαρέλα επιλογής για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρώπη. Στο παρελθόν, τουλάχιστον, κάποιοι με ανάλογο τρόπο διαλεγμένοι, μάλλον αγνοούσαν ακόμα και που πέφτουν οι Βρυξέλες. Θα πείς: τι σημασία έχει;

Κι έτσι ανάμεσα σ’ ολίγους σοβαρούς μπορούσες να δεις και τροπικά πτηνά, κάθε είδους λαμπερούς άσχετους, κάθε ποικιλία ασύμβατων στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης να αποφασίζουν για τα πιο σοβαρά ζητήματα του κόσμου. Ευτυχώς και με την ευκαιρία, μάθανε κάποιοι εκλεγέντες και κανένα κουτσοαγγλικό με κρητική ή σαρακατσανέικη προφορά, ψωνίσανε τσάντες απ’ το Στρασβούργο και περιβλήθηκαν, θέλοντας και μη, από κάποιον αέρα κοσμοπολιτισμού.

  • Εν τω μεταξύ δύο (2) Ευρωβουλευτές συνελήφθησαν κλέπτοντες οπώρας Δηλ. εντελώς βουλιμικοί και αχόρταγοι δεν πλήρωναν της σωστές αποζημιώσεις στους συνεργάτες τους, τις οποίες όμως εισέπρατταν. Προ αρκετών ετών είχε παρατηρηθεί το ίδιο αισχρό φαινόμενο από Ευρωβουλευτή τον οποίο όμως συγκάλυψε το «συνδικάτο» γιατί έφερε το όνομα γνωστής πολιτικής φαμίλιας.
  • Μου προξενεί θλιβερή εντύπωση που πολιτικοί αρχηγοί δέχονται με υποκλίσεις την «προχώρηση» ασήμαντων, κυρίως, πολιτικών και  σπεύδουν να τους εντάξουν στη λίστα.
  • Δεν έχουμε πείρα από το έργο αθλητών, ηθοποιών, ποδοσφαιριστών; Ο άξιος Πρωταθλητής μας κ. Π. Δήμας τιμήθηκε με τετραετή παρουσία στη Βουλή, ως  επικράτειας του ΠΑΣΟΚ. Τώρα βλέπουμε να του προτείνουν στη ΝΔ και να το εντάσσουν στη λίστα της. Είναι κατάλληλος ο κ. Π. Δήμας για την Ευρωβουλή; Συγνώμη αν αμαρτάνω, αλλά διερωτώμαι… Και με την κυρία, τι ήταν τούτο; Επι χρόνια, έτη, ζαμάνια μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ προσέρχεται στη ΝΔ για να ενταχθεί στη λίστα. Ευτυχής ο κ. Μητσοτάκης την υποδέχθηκε ως μεγάλο, μεταγραφικό κελεπούρι. Μια ωραία χαιρετούρα και άφθονα χαμόγελα δίνουν το εισιτήριο την Ευρωβουλή. Έλεος!
  • Εν το μεταξύ σημειώθηκε έκρηξη πνευματικής «δημιουργίας» σε δύο, Ευρωβουλευτές που διεκδικούν δεύτερη  θητεία.
  • Ο κ. Ε. Μεϊμαράκης εξέδωσε βιβλίο για τη δράση του στην Ευρωβουλή. Ο κ. Ε.Μ. συγγραφεύς; Θα τρελαθώ….
  • Ο κ. Νίκος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα σκηνοθετήσει ταινία! Πάλι, θα τρελαθώ. Αμφότεροί, όμως έχουν εξασφαλίσει υποψηφιότητα.
  • Ο κ. Δ. Παπαδημούλης προσχώρησε στη Ν. Αριστερά. Είναι δηλ. εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δικαιούται και μία Πέμπτη θητεία προς αύξηση των 32 ακινήτων που του επέφεραν τα παχυλά έσοδα από την Ευρωβουλή.
  • Όλα αλλάζουνε, κι’ όλα τα ίδια μένουν. Αθάνατη Ελλάς της Αξιοκρατίας και την ευνοιοκρατίας.
  • Ξέχασα! Η ΝΔ προτείνει και τον γραφικό δημοσιογράφο κ. Γ. Αυτιά για την Ευρωβουλή. Επειδή την λιβανίζει, αηδιαστικά, τα Σαββατοκύριακα στον ΣΚΑΙ.

ΣΕΚΠΥ: Ετήσια εκδήλωση (ΛΑΕΔ 31/1)

  • Μια τυπική ετήσια μάζωξη των Ελλήνων, κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού που εξελίχθηκε σε ατμόσφαιρα δεξίωσης, πάρτυ του χώρου από την συμμετοχή τόσων προσωπικοτήτων.
  • Έχουμε και λέμε: Πρεσβευτές κα Aver Laurence (Γαλλία), George Tsunis (ΗΠΑ), Jakub Kafrik (Τσεχία), Omar Amer Youssef (Αίγυπτος). Πλήθος μέγα, διπλωματών, μέλη Πρεσβειών.
  • Από τον πολιτικό κόσμο (και…… υπόκοσμο)
  • Αντιπρόεδρος Βουλής κ. Γ. Γεωργαντάς, κ. Β-Ν Υψηλάντης ο συμπαθέστατος τ. ΥΦΕΘΑ και Πρόεδρος Επιτροπής Εξοπλιστικών Συμβάσεων Βουλής κ. Αδ. Δαβάκης. Εκπρόσωποι κι’ αντιπρόσωποι κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΙΚΗ (…. Κ. Βελόπουλε τι κάνετε;)
  • Των Ε.Δ., πλήρης παρουσία η οποία δηλώνει και το ενδιαφέρον τους στην Ελλ. Βιομ. Εξοπλισμών Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Δ. Χούπης, Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Γ. Κωστίδης, Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Ε. Κατάρας, Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος κ. Δημοσθένης Γρηγοριάδη και μέγας αριθμός άλλων ανωτάτων.
  • Από τους τέως δύο μεγάλα ονόματα, Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης, Στρατηγός Κ. Φλώρος.
  • Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσος Ροζολης σε μία λακωνική (το σημειώνω γιατί μερικοί τραβάνε κάτι 30 λεπτά συνοδευόμενα από χασμουρητά) ανάφερε τα επιτεύγματα του συνδέσμου. Σταθείτε σε κάτι το συμαντικό: Είναι ανάγκη διεκδίκησης βιομηχανικών επιστροφών καθώς και η ίδρυση Υφυπουργείου για την Αμυντική Βιομηχανία.
  • Συγχαρητήρια στο ΣΕΚΠΥ και καλές δουλειές. Μην κάνετε πίσω στις επιστροφές.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης