Υποστηριξε το militaire

Σοβαρό συνέδριο γεωπολιτικής στη Θεσσαλονίκη και οι «εξοπλστικές φωτοβολίδες»! Στ. Φενέκος

Militaire News

Με τον κ.Στέλιο Φενέκο πρόεδρο της Κοινωνίας Αξιών αλλά και Υποναύαρχο ε.α δεν συζητάμε μόνο για τα πολλά παράδοξα του εξοπλιστικού προγράμματος και ειδικά στο κομμάτι που έχει να κάνει με το ΠΝ. Ο Στόλος έχει πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει στην ισχύ της χώρας από την οποία εξαρτάται και η αξία της γεωπολιτική μας μετοχής.

Η γεωπολιτική αυτές τις ημέρες συζητείται σε πολύ υψηλό επίπεδο σε ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Κι αυτό είναι το θέμα με το οποίο ξεκινά η συζήτηση μας με τον κ.Φενέκο. Στη συνέχεια του 1ου Συνεδρίου Γεωπολιτικής (που διοργανώθηκε το 2023 με εξαιρετική επιτυχία στην Αθήνα από το Ινστιτούτο «Αλέξανδρος Παπαναστασίου»-(ΙΝ.Α.Π)», αυτές τις ημέρες γίνονται οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου διεξάγονται: Στην Θεσσαλονίκη 9,10, 11 Φεβρουαρίου 2024, στο ξενοδοχείο “Hyatt Regency”, όπου θα γίνουν οι κύριες εργασίες του στο πλαίσιο του “Money Show”.

Στην Αλεξανδρούπολη έγινε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ανοικτή εκδήλωση, στο Ιστορικό Μουσείο (18.00 -21.00) και θέμα: «Η Γεωστρατηγική Σημασία της Θράκης – Προκλήσεις Ασφαλείας». 2024, ώστε να αναδειχθεί ο γεωστρατηγικός ρόλος της Θράκης, Το Συνέδριο Γεωπολιτικής-Γεωστρατηγικής-Γεωοικονομίας φιλοδοξεί να γίνει θεσμός με διοργάνωση σε ετήσια βάση, και με εκδηλώσεις που θα γίνονται σε διαφορετικές περιοχές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Επίσης φιλοδοξώντας να δημιουργήσει δίκτυο συνεργαζομένων Επιστημονικών φορέων συνδιοργανώνεται φέτος από 7 αναγνωρισμένα Επιστημονικά Ινστιτούτα της χώρας και του εξωτερικού και ένα Πανεπιστήμιο. Oι εργασίες του Συνεδρίου διεξάγονται ως εξής: Με τη μορφή 10 κεντρικών κλειστών συνεδριάσεων /διαλόγων σε στρογγυλό τραπέζι με Chatham House Rules (παρακολούθηση από περιορισμένο κοινό) Με 14 συνολικά παράλληλες ανοικτές στο κοινό εκδηλώσεις κατά τις οποίες θα γίνουν Συζητήσεις/ Παρουσιάσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων σύμφωνα με τη θεματολογία του Συνεδρίου. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των συμπερασμάτων όλων των Συνεδριάσεων σε ανοικτή στο κοινό παρουσίαση, την Κυριακή 18.30 – 20.30.

Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης