Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
09/02/2024 | 11:46
Militaire News

Τσακώθηκαν με την αλήθεια στο ΥΠΕΘΑ! Τραγέλαφος με τις «διαψεύσεις» εγγράφων (!!!) και ανακοίνωση κόλαφος από την ΠΟΕΣ

Τσακώθηκαν με την αλήθεια στο ΥΠΕΘΑ! Τραγέλαφος με τις «διαψεύσεις» εγγράφων (!!!)  και ανακοίνωση κόλαφος από την ΠΟΕΣ

Με ανακοίνωση σε πολύ σκληρό ύφος, η ΠΟΕΣ διερωτάται για το αυτονόητο: πως είναι δυνατόν όλα τα γεγονότα (δηλαδή έγγραφα του ΥΠΕΘΑ και ένα σχέδιο νόμου) να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες όλων, συμπεριλαμβανομένων της ίδιας της ΠΟΕΣ, αλλά να επιχειρείται να διαψευστούν από  συνδικαλιστές που υπηρετούν και στο γραφείο του ΥΕΘΑ.

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα είχαμε δει πολλά, όπως συνδικαλιστικά σωματεία να σιωπούν. Συνδικαλιστικό σωματείο, όμως, που με ανακοίνωσή του, «όχι μόνο να υιοθετεί τις απόψεις της «εργοδοσίας» αλλά και να δηλώνει και ενθουσιασμένο με αυτές», όπως καυστικά σχολιάζει η ΠΟΕΣ, μάλλον πρώτη φορά βλέπουμε.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις λίγες μέρες πριν, οι ίδιοι συνδικαλιστές  επιχειρούσαν να διαψεύσουν τα γεγονότα ως προς τις παραιτήσεις στο ΠΝ (με αφορμή την υπόθεση της Φρεγάτας ΥΔΡΑ). Εντός μίας ώρας, τους είχε «αδειάσει» (προφανώς δίχως να γνωρίζει) ο ίδιος ο Υπουργός με την αναγνώριση του προβλήματος, μέσα από το Ναύσταθμο. Τώρα, οι ίδιοι συνδικαλιστές επιχειρούν να διαψεύσουν επίσημα έγγραφα του Υπουργείου! Να το ξαναγράψουμε: έγγραφα του Υπουργείου!

Η ΠΟΕΣ θέτει το ερώτημα: τίνος τα συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί μια τέτοια στάση συνδικαλιστών; Των εργαζομένων ή της εργοδοσίας;

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόθεση της Ηγεσίας έναντι των στρατιωτικών νοσοκομείων αποτυπώνεται στα άρθρα 66 και 67 του σχεδίου νόμου που αποκάλυψε χθες το militaire και επιβεβαιώνει πλήρως και όσα έχει γράψει η ΠΟΕΣ, για προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού τους. Με το άρθρο 66 επιβάλλεται κούρεμα χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία, πλην ΝΙΜΤΣ όμως, για το οποίο η ΠΟΕΣ έχει αφήσει αιχμές ότι υπάρχουν άλλα σχέδια.

Άραγε το ΜΤΣ έχει να τοποθετηθεί επί του θέματος; Ιδού ένα ακόμα ενδιαφέρον ερώτημα που φοβόμαστε ότι θα μας ξαναπασχολήσει το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει σειρά πολύ σοβαρών δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, συνοδευόμενες από αδιαμφισβήτητα τεκμήρια, τα οποία επιβεβαιώνουν πλήρως την πληροφόρηση (και τα έγγραφα) της Ομοσπονδίας μας για πλήθος θεμάτων που θα μας απασχολήσουν προσεχώς και, δυστυχώς, σε έντονο τόνο.

Ωστόσο, προς πολύ μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη διαψεύσεων που δεν προέρχονται μόνο από «άτυπους κύκλους», αλλά και από την έτερη Ομοσπονδία, η οποία προς μεγάλη έκπληξη όλων, αρνείται πεισματικά την πραγματικότητα, κάνοντας λόγο για φήμες.

Επικαλείται δε, πληροφορίες που δήθεν προέκυψαν από συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς (προφανώς εκπροσώπους της εργοδοσίας, τους οποίους αποφεύγει να κατονομάσει), αλλά, περιέργως, οι πληροφορίες αυτές δεν συμβαδίζουν με τα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ούτε εξηγούν την ύπαρξή τους. Διερωτώμεθα λοιπόν, τι είδους πληροφορίες είναι αυτές που προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δεν ξέρουν να διαβάζουν και χρειάζονται κάποιον ειδήμονα να τους τα επεξηγεί;

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, δυσάρεστη βεβαίως, μας προξενεί το γεγονός ότι η έτερη Ομοσπονδία, όχι μόνο μεταφέρει την άποψη «κύκλων» της εργοδοσίας, αλλά δηλώνει σχεδόν εντυπωσιασμένη με τη στάση της! Στο πρόσφατο σχέδιο νόμου (περί καινοτομίας κλπ) που διέρρευσε, τα άρθρα 66 και 67 που αφορούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, δείχνουν να διαψεύδουν πλήρως ήδη με το καλημέρα τη σθεναρή διάψευση της έτερης Ομοσπονδίας και ομολογούμε κι εμείς ότι το κούρεμα του 20% επί των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία (πλην Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) θα επιχειρηθεί με ιδιαίτερα εντυπωσιακό κυνισμό, που επιβεβαιώνει τον οικονομικό στραγγαλισμό που έχουμε προβλέψει ότι θα γίνει.

Απλώς για την ιστορία θα σχολιάσουμε ότι με τα προαναφερθέντα άρθρα έλαβε χώρα η δεύτερη ταχύτατη διάψευση της έτερης Ομοσπονδίας και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μετά το έμμεσο «άδειασμα» της ανακοίνωσής της από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ, για τις δήθεν υπερβολές ως προς τις παραιτήσεις στο ΠΝ).

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο (όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει με έγγραφα στο πρόσφατο παρελθόν), δεν είναι η πρώτη φορά που η έτερη Ομοσπονδία δείχνει να συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της εργοδοσίας, προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί τελικώς με τις θέσεις και τη στάση της; Είναι να αναρωτιέται κανείς…

Πολύ φοβούμαστε ότι το προσεχές διάστημα οι συνάδελφοί μας συνδικαλιστές θα διαψευστούν κι άλλες φορές. Τους προτρέπουμε, εάν όντως επιθυμούν ενημέρωση δίχως λαϊκισμό (που οι ίδιοι διαρκώς επικαλούνται), να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία μας. Θα τους βοηθήσουμε και αυτούς, όπως κάνουμε καθημερινά και προς πολλά από τα «20.000 μέλη» τους, που επικοινωνούν μαζί μας για να βρουν υποστήριξη και ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης