Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
04/02/2024 | 20:15
Militaire News

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Προσπαθούν να διαψεύσουν τα αδιάψευστα

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Προσπαθούν να διαψεύσουν τα αδιάψευστα

Πανικός στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ από την αποκάλυψη του militaire.gr εγγράφου ΥΦΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ με το οποίο ζητούνται προτάσεις για «ενοποίηση των υγειονομικών επιτροπών». Η ΠΟΕΣ που έψαξε το θέμα -οι υπόλοιποι «συνδικαλιστές» μάλλον είναι Σαββατοκύριακο- υποστήριξε σε έγγραφο της ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ.

Το ΥΠΕΘΑ με τη γνωστή τακτική της …άτυπης ενμέρωσης προσπαθεί να διαψεύσει τα αδιάψευστα σχέδια του. Θα επαναλάβουμε κι ας ενοχλούνται κάποιοι ότι οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων εκτός από διοργάνωση εκδρομών και αντιπολίτευση «α λα καρτ» θα πρέπει να μιλήσουν.

Η …άτυπη ενμέρωση:,

Σε σχέση με αναφορές και δημοσιεύματα περί «ενσωμάτωσης των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ», διευκρινίζεται ότι ουδέν σενάριο εξετάζεται για την υπαγωγή των Στρατιωτικών Νοσοκομείων στο ΕΣΥ. Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι και θα παραμείνουν ανεξάρτητες.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών  υγείας στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στους απόστρατους και στις οικογένειες  τους. 

Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζονται: 

– Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την επίλυση διαφόρων τρεχόντων προβλημάτων και την οικονομική διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

– Η επένδυση σε νέο εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες στα στελέχη και τους απόστρατους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και τους λοιπούς δικαιούχους. 

– Η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φροντίδας σε αυτούς που έχουν ανάγκη αποκατάστασης, στους χρόνια πάσχοντες και στους ηλικιωμένους, με τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης