Υποστηριξε το militaire

«Η λίστα Μπλίνκεν να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, δεν θα πάρουμε ότι μας δίνουν»-Ε.Αποστολάκης

Militaire News

«Η λίστα Μπλίνκεν, πρέπει να προσαρμοστεί στις δικές μας αμυντικές ανάγκες, δεν θα πάρουμε ότι μας δίνουν», δηλώνει στο militaire channel ο Ευάγγελος Αποστολάκης Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ ,πρώην ΥΕΘΑ ,βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Αποατολάκης σχολιάζει όσα αποκαλύπτει ο αμερικανικός Τύπος περί σύνδεσης της «αμερικανικής βοήθειας» των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποστολή κι άλλων όπλων στην Ουκρανία. Οι Αμερικανοί γράφουν για αποστολή ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων και ο κ.Αποστολάκης επισημαίνει ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί ούτε ένα οπλικό σύστημα αν δεν έχει εξασφαλιστεί η αντικατάσταση του. «Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει άμεσα για το θέμα», λέει ο κ.Αποστολάκης για όσα γράφονται και λέγονται και προσομοιάζουν σε αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Επιμένει ότι η λογική των εξοπλισμών μας θα πρέπει άμεσα να αλλάξει, όπως η τεχνολογία επιβάλλει. «Το να πάμε στα F-35 μπορεί να ικανοποιεί την ΠΑ, αλλά μετά από τον εκσυγχρονισμό των F-16 και την απόκτηση των Rafale, έχουμε έναν ικανό αριθμό αεροσκαφών…Και η Τουρκία ενισχύεται σημαντικά με όσα πήρε. Πρέπει να τα δούμε όλα σοβαρά όχι μόνο τα F-35 και πρώτα απ΄ όλα τις παραιτήσεις του προσωπικού μας. Είχαμε τις μαζικές παραιτήσεις στο Στόλο, έχω ρωτήσει την κυβέρνηση τι συμβαίνει, αλλά δεν έχουν δοθεί ικανοποιητικές απαντήσεις».

Ο πρώην ΥΕΘΑ υπενθυμίζει ότι ο αεροπορικός μας στόλος έχει μεγάλα προβλήματα στα μεταγωγικά, τα ελικόπτερα , προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στην επίλυση τους.

Μεγάλη η συζήτηση για τον Στόλο ,τον οποίο όπως φαίνεται η κυβέρνηση έβαλε ξανά «στην άκρη» και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα του προβλήματα με «πειράματα» και «μπαλώματα». Ποια είναι η άποψη του για τις λύσεις που προτείνονται από τις ΗΠΑ;

Τι λέει για το έγκλημα που έχει συντελεστεί στην αμυντική μας βιομηχανία που μετά από 10 δις εξοπλισμών δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα;

Τι απαντά σε όσους ασκούν κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο χώρο της Εθνικής Άμυνας;

Τέλος παίρνει θέση για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και στην χρησιμοποίηση της Λάρισας ως στρατηγείο των επιχειρήσεων της ΕΕ στην περιοχή.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης