Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΝ
02/02/2024 | 15:28 (ενημερώθηκε 3 μήνες πριν)
Militaire News

Τουλάχιστον προχωράει η ναυπήγηση των Belharra…Φωτογραφίες

Τουλάχιστον προχωράει η ναυπήγηση των Belharra...Φωτογραφίες

Όταν ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την παραγγελία των φρεγατών Belharra -στεναχωρόντας ίσως και κάποιους υπουργούς του που προέβλεπαν «αμερικανική παραγγελία»- υπήρξε η αίσθηση ότι επιτέλους ξεκινά η πραγματική αναβάθμιση του ελληνικού Στόλου. Πολύ γρήγορα οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ,άγνωστο γιατί, πέρασε ξανά στη φάση της αναμονής και της απαξίωσης. Γιατί είναι απαξίωση να αντιμετωπίζεις το Πολεμικό Ναυτικό συζητώντας να το εξοπλίσεις με ότι οι άλλοι σου δίνουν -ακόμη και σαβούρες- και όχι με βάση τις πραγματικές του ανάγκες.

Υποτίθεται ότι θα συζητούσαμε και για τέταρτη Belharra, αλλά κι αυτό πάει… Τουλάχστον προχωρά η ναυπήγηση των τριών που έχουμε παραγγείλει.

Με τη τοποθέτηση και του τμήματος της χαρακτηριστικής ανάστροφης πλώρης του όπως εικονίζεται και στις φωτογραφίες ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του κήτους της δεύτερης ελληνικής φρεγάτας FDI HN ΝΕΑΡΧΟΣ που βρίσκεται στο dry dock στα  Ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριαν της Γαλλίας.

Η Φ/Γ ΝΕΑΡΧΟΣ 2η ελληνική προχωρά ακριβώς βάσει των χρονοδιαγραμμάτων και η καθέλκυση της αναμένεται εως τα τέλη του 2024,ενώ σύμφωνα πάλι με το χρονοδιάγραμμα οι θαλάσσιες δοκιμές της θα ξεκινήσουν το α’ εξάμηνο του 2025

Αντίστοιχα η 1η ελληνική fdi ΚΙΜΩΝ της οποίας η καθέλκυση έχει πραγματοποιηθεί αναμένεται να ξεκινήσει θαλάσσιες δοκιμές το β εξάμηνο 2024.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης