Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΘΡΑΚΗ
01/02/2024 | 05:10 (ενημερώθηκε 3 μήνες πριν)
Militaire News

Άγγελος Σολακίδης: Το αθώο θύμα που ζητά δικαίωση από το 1990

Άγγελος Σολακίδης: Το αθώο θύμα που ζητά δικαίωση από το 1990
Γράφει ο
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΜΙΩΝΗΣ*
Γιάννης Κυμιωνής
Α.     Τι και αν η από 07.12.2023 Συμφωνία/Διακήρυξη της Αθήνας στην ουσία καταλήγει οσημέραι …Αποκήρυξη των Εθνικών Δικαίων! Τι και αν η Θεωρία της “Γαλάζιας Πατρίδας” όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε, αλλά ενισχύεται με δηλώσεις του καλού γείτονα, του Προέδρου Ερντογάν;! Οι Δηλώσεις του Συμβούλου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Αντιναυάρχου Ζεκί Ακτούρκ [ίσως …κοντοπατριώτη από την ΑκΝτενίζ / Αιγαίο Πέλαγος, ποιός ξέρει…], την 25.01.2024 στην τελευταία εβδομαιδαία συνάντηση Ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ  στην διεθνή κοινή γνώμη τα πραγματικά σχέδια των τουρκικών στρατοκρατικών μηχανισμών, που εκμεταλλεύονται την λεόντειο Συμφωνία Κυριάκου Μητσοτάκη-Ερντογάν του πρόσφατου Δεκεμβρίου. Ο Εκπρόσωπος των Τούρκων ιμπεριαλιστών πιστός στην στρατηγική της προπαγάνδισης των μόνιμων αναθεωρητικών διεκδικήσεων του Ερντογανικού Κράτους κατά της Πατρίδας μας ανέφερε την “29η Ιανουαρίου” ως “Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης” προς τους “Τούρκους ομογενείς της Δυτικής Θράκης” και προς τον “δίκαιο αγώνα τους “, ενώ ξεχώρισε και μνημόνευσε ειδικά  τον “πρωτοπόρο του αγώνα, Δρ Αχμέτ Σαδίκ” “με έλεος και σεβασμό”!
        Ο τουρκικός προπαγανδιστικός μηχανισμός στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα μισθοδοτούμενα “υποκαταστήματα” στην Γερμανία και αλλού (“Ομοσπονδία Τοόρκων ΔΘράκης”, “Ατυπη Συμβουλευτική” κά), αποτολμά όχι μόνο να συγκαλύπτει την δολοφονία του Ιατρού, Αχμέτ Σαδίκ, από την ΜΙΤ σε “περίεργο αυτοκινητιστικό δυστύχημα” τον Ιούλιο 1995, αλλά και  να παραλληλίζει τα επεισόδια του οργανωμένου από το Τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής συλλαλητηρίου της 29ης Ιανουαρίου 1988 με το οργανωμένο από το Τμήμα Ειδικού Πολέμου του Τουρκικού Στρατού πογκρόμ των …Σεπτεμβριανών 1955 κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης, της Ιμβρου  και Τενέδου. Ο ίδιος μισθοδοτούμενος μηχανισμός εκόπτετο τότε για την “τουρκική μειονότητα της ΔΘράκης”, που δήθεν προσβαλλόταν από την σύλληψη του Αχμέτ Σαδίκ την 26.01.1990 για συγκεκριμμένες εγκληματικές ενέργειές του και από την δημοσίευση της Απόφασης του Αρείου Πάγου περί απαγόρευσης των παράνομων Σωματείων, που φέρουν τον παραπλανητικό τίτλο “Τουρκικός”  ως “Νύκτα των Κρυστάλλων” (!), μόνο και μόνο για να ισοσταθμίσει τα συστηματικά γενοκτονικά κεμαλικά εγκλήματα κατά του συμπαγούς Ελληνισμού της Τουρκίας.
Β.    30.01.1990  – Ημέρα Μνήμης για τον Θρακικό Ελληνισμό όπου Γης, ημέρα, που το μίσος, ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία  έσπρωξε το χέρι  Δυτικοθρακιώτη μουσουλμάνου από το χωριό Μέγα Πιστό να σκοτώσει χωρίς καμμία πρόκληση τον 51χρόνο, τελωνειακό υπάλληλο κάτοικο Κομοτηνής καταγόμενο από τον Εβρο, Αγγελο Σολακίδη. Εχουν περάσει ήδη 34 χρόνια, αλλά κανείς δεν έχει λησμονήσει ότι την ημέρα εκείνη σε θάλαμο του Νοσοκομείου Κομοτηνής ο ήδη διασωληνωμένος μετά από εγχείριση Αγγελος και όντας ακόμη υπό την επήρεια νάρκωσης  απρόκλητα από τον μουσουλμάνο δολοφόνο  δέχθηκε ξαφνική επίθεση με ένα σιδερένιο σκαμπώ και  αλλεπάλληλα κτυπήματα στο κεφάλι, που τόν οδήγησαν σε κώμα και τελικά προκαλώντας τον θάνατό του! Το δυσάρεστο νέο οδήγησε σε μικρής κλίμακας διαδηλώσεις και επεισόδια στην πόλη της Κομοτηνής με λίγες ζημιές στις προσόψεις καταστημάτων, που όμως άμεσα έκτοτε το Ελληνικό Κράτος είχε αποζημιώσει χρηματικά.
       Το τέλος του μουσουλμάνου δολοφόνου του Αγγελου Σολακίδη ήταν καθαρά αυτοτιμωρητικό. Αδυνατώντας να σηκώσει το βάρος της πράξης του πνιγμένος από τις τύψεις και τις Ερινύες του στο κελί, όπου κρατείτο μετά την σύλληψή του για την εν ψυχρώ πολιτική  δολοφονία παρουσία και άλλων μουσουλμάνων Δυτικοθρακιωτών συλληφθέντων την ίδια ημέρα έδωσε τέρμα στην ζωή του κάνοντας βρόγχο το σεντόνι του κρεββατιού του κελιού του και λέγοντας στον συγκρατούμενό του “Εκανα μεγάλο κακό, μη μέ σταματήσεις, πρέπει να πεθάνω!”! Ηταν 21 Φεβροαυρίου 1990

, όταν ο  άτυχος Αγγελος μετά από 22 ημέρες απεβίωσε. Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη, αλλά η σύζυγός του και τα ορφανά τέκνα του ουδέποτε έως σήμερα υποστηρίχθηκαν έμπρακτα από την Πολιτεία. Ποτέ έως σήμερα δεν διατάχθηκε καμμία έρευνα για τους ηθικούς αυτουργούς της πράξης του μουσουλμάνου δολοφόνου.

        Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στο αθώο θύμα τηςπροβοκατόρικης βίας, στον αδικοχαμένο αδελφό μας, Ελληνα Χριστιανό, Αγγελο Σολακίδη, σεμνό οικογενειάρχη και δημόσιο λειτουργό, και ας δεσμευθεί επιτέλους ένας ταγός της Πολιτείας μας ότι θα επαναφέρει στην επιφάνεια την με σπουδή “άρον-άρον” πρόωρα κλεισθείσα δικογραφία του θανάτου του. Επιτέλους ας αναδειχθεί η αλήθεια, ας ανατείλει  το Φως της Δικαιοσύνης, ας δικαιωθεί και ας ηρεμήσει η ψυχή του  Αγγελου Σολακίδη, ενός ακόμα Αγγελου του Γένους μας!
*Δικηγγόρος ΔΣΑ – Εμμισθος Δικηγόρος ΔΥΠΑ,
LL.M., LL.M, ΥΔ Παντείου Πανεπιστημίου,
Νομικός Παραστάτης Διαμεσολαβήσεων,
Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής Υπουργείου Δικαιοσύνης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης