Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
31/01/2024 | 05:21 (ενημερώθηκε 3 μήνες πριν)
Militaire News

Οι «φρεγάτες» του «βάρα νομή»! Τα απίθανα των εξοπλισμών και των Διαξιφισμών με τον Κων.Φράγκο

Οι «φρεγάτες» του «βάρα νομή»! Τα απίθανα των εξοπλισμών και των Διαξιφισμών με τον Κων.Φράγκο
Εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου και εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού "Έλλη", στην Τήνο παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Κων. Φράγκος

Διαξιφισμοί

 

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;

Ζήσε μαύρε μου να φας Τριφύλλι

Δημιώδες

  • Διότι, τέκνον μου, συμμερίζεται τη χαρά και υπερηφάνεια του κ. Πρωθυπουργού που οι ΗΠΑ ευαρεστήθηκαν να μας πουλήσουν 40 Α/Φ F-35 κόστος 9δις$ (χωρίς πυρομαχικά). Έναρξη παραλαβής περί το 2029, αν όλα κυλίσουν ομαλά.
  • Ταυτόχρονα, να μην γίνονται αδικίες, πωλούνται στην Τουρκία τα αναγκαίουντα F-16.
  • Οι δύο πωλήσεις είχαν αποφασισθεί και συμφωνηθεί προ πολλού. Απλά, έκλεισε το θέατρο του παζαριού προ ημερών στην Κρήτη κατά την συνάντηση των κ. Μπλίνκεν – Μητσοτάκη.
  • Η Αμερική επιδιώκει, πάντοτε, να πουλήσει. Παίζονται, λοιπόν, μερικά παιχνίδια, μεταξύ πωλητή – αγοραστών – συμμαχιών ώστε οι πολίτες να ευφραίνονται από τις «προσπάθειες» των Κυβερνήσεων τους και να ικανοποιούνται.

  • Όταν ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας με την είσοδό του στο Υπουργείο «έκοψε» τις κορβέτες με «ζώσαν τα φίδια» Κάτι μου έλεγε ότι θα προταθεί κι υποκατάστατο η διάθεση από τις ΗΠΑ των αμφιλεγόμενων πλοίων LCS παρακτίων επιχειρήσεων που τις, είχε απορρίψει το Π.Ν. Τακτοποίηση «εκ των ενόντων» που έλεγαν παλιά.
  • Το θαύμα εγένετο. Οι Αμερικάνοι μας δίδουν ΔΩΡΕΑΝ τέσσερα (4) τέτοια πλοία – LCS. Άρα υπήρχε, προ πολλού, σχεδιασμός της διαδικασίας αυτής. Δεν γνωρίζω τις αντιδράσεις του ΠΝ. Τα πλοία αυτά κοστίζουν, βέβαια, θα χρειασθούν κάποιον εκσυγχρονισμό ο οποίος θα γίνει σε Ελληνικά ναυπηγεία (με έξοδα δικά μας) και συγκεκριμένα σ’ αυτά της ΟΝΕΧ) όπως πληροφορούμαι.
  • Τα δύο C-130 (ΠΝ Τα παίρνουμε για να μπαλώσουμε το φιάσκο της συντήρησης των δικών μας στην ΕΑΒ) θα χρειασθούν κάποιο εκσυγχρονισμό; Τις γνωρίζει;
  • Αυτά για το απώτερο μέλλον, για το μακροπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα.
  • Σήμερα δηλ. το 2024, 25, 25 τι θα γίνει; «Ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι». Τι θα γίνει με τα C-130, C2J, CANADAIR, PP-3. Με τον ρωσικό εξοπλισμό, ιδιαίτερα με τα τρία (3) ZUBR, του Π.Ν; Θα δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι «αναμείνατε το 2030 να σας δείξουμε πόσο ισχυροί είμαστε;» Το μέγα πρόβλημα του προσωπικού του ΠΝ;
  • Τα παπαγαλάκια πιάσαν δουλειά θριαμβολογώντας για το 2030. Και εγώ θα μπορούσα το ίδιο να κάνω. Τι γίνεται με το άμεσο μέλλον, με το βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα. Που θα βρεθεί το χρήμα;
  • Η αποθέωση της πλάκας είναι από αμερικανικές πηγές διέρρευσε ότι θα ζητηθεί από τους Τούρκους πριν από την υπογραφή της σύμβασης για τα F-16, γραπτή εγγύηση ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας. Κι’ εμείς αυτό το καταπίνουμε αμάσητο; Έχουμε πεισθεί; Βασίζεται κανείς στην Τουρκική μπέσα; Το 74 δεν ξεκίνησαν οι Τούρκοι την επέμβαση τους στην Κύπρο με τον ATILLA I; Ποιος τους εμπόδισε; Οι ΗΠΑ που είχε εγκρίνει τον Ι και «αιφνιδιάσθηκαν» με τον ATILLA II; Ποιος «μάλωσε» την Τουρκία που το 2030 προβλέπεται να κυκλοφορεί στο Αιγαίο περί τις 15 φρεγάτες – κορβέτες εξαίρετων επιδόσεων. (Περισσότερα περί F-35 στις άλλες στήλες του MILITAIRE).

Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Και το Τετράγωνο της Αθήνας

1. Το τρίγωνο των Βερμούδων ή Τρίγωνο του Διαβόλου βρίσκεται στο Δυτικό τμήμα του Βορείου Ατλαντικού, όπου έχουν εξαφανισθεί πολυάριθμα αεροπλάνα και πλοία.

Η πτήση Νο 19 του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (5 α/φ GRUMMAN AVENGER) απογειώθηκε την 5η Δεκεμβρίου 1945 από αεροδρόμιο των ακτών των ΗΠΑ για εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης. Εισελθούσα εν σχηματισμώ, στο Τρίγωνο εξαφανίσθηκε! Μετά 5 ημέρες άλλο αμερικανικό Α/Φ του ΠΝ εισελθόν κι αυτό στο Τρίγωνο προς αναζήτηση των πέντε εξαφανίσθηκε.

2. Το τετράγωνον των Αθηνών ή της απόλυτης Σιωπής (ΣΣ Μερικοί επιμένουν, παραλόγως, να το ονομάζουν τετράγωνο της αρπαχτής). Εντοπίζεται μεταξύ Αττικής και Βοιωτίας και καθορίζεται από το Υπουργείο Άμυνας, ΕΑΒ, Γραφείο Αντιπροσώπου LOCKHEED – MARTIN και Γραφεία «φίλων» του ΠΝ, κάπου στον Χολαργό.

Την 21η Ιαν. 2015 πέντε Α/Φ PP3, Ναυτικής Συνεργασίας του ΠΝ ιπτάθηκαν ρυμουλκούμενα από αποθηκευτικούς χώρους και… προσγειώθηκαν σε δύο μεγάλα  υπόστεγα της ΕΑΒ για να υποστούν εκσυγχρονισμό!!

Οι διαδικασίες, δηλαδή το άπλωμα του τραχανά, είχαν αρχίσει επί Εθνοσωτηρίας Κυβέρνησης των Αντωνομπένηδων. Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε ότι τα αεροπλάνα αυτά, αμερικανικής κατασκευής, «είχαν φάει το ψωμί τους» και απεσύρθηκαν το 2008 επί ετέρας Εθνοσωτηρίου Κυβέρνησης κ. Κων. Καραμανλή (ΥΕΘΑ ο μέγιστος εθνικόφρων κ. Μεϊμαράκης) η οποία υπεσχέθη την άμεση αντικατάστασή τους με καινούρια καθότι τα αεροπλάνα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα, για την υποστήριξη των πλωτών μάχιμων δυνάμεων του ΠΝ.

Ο κ. Ε.Μ., βέβαια, το είπε αλλά το λησμόνησε αμέσως. Ομοίως «δεν το είδε» και ο διάδοχος του ΠΑΣΟΚ κ. Ελ. Βενιζέλος.

Έκτοτε, μέχρι το 2015, το ΠΝ εστερείτο των βασικών όπλων του, αλλά, ευτυχώς το 2015 απεφάσισαν να εκσυγχρονίσουν την παλιατζούρα. Ερωτώ, αφελώς, σύντροφοι και λοιποί συνδαιτημόνες, μία κυρία ή ένας κύριος 90 ετών, πόσο μπορεί να εκσυγχρονισθεί αν εισέλθει για «μερεμέτια» σε Ειδικό Ινστιτούτο; Έλεος!

  • Άφησα τελευταίο το σπουδαιότερο. Για το επιδιωκόμενο θαύμα διετέθησαν 500 εκατ. $ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ

  • Έκτοτε, όπου τα 5 Α/Φ του Αμερικανικού Ναυτικού εξαφανίσθηκαν στο τρίγωνο των Βερμούδων, τα 5 PP3 του Ελληνικού που εξαφανίσθηκαν στο τετράγωνο της Σιωπής! Τρία C-130 που εστάλησαν αργότερα στην ΕΑΒ για να ερευνήσουν την τύχη των PP-3, εξαφανίσθηκαν κι’ αυτά!
  • Έκτοτε ΟΥΔΕΙΣ ομιλεί για τα εξαφανισθέντα, ούτε για τα 500 εκ$!
  • Ούτε ο νέος υπουργός κ. Ν. Δένδιας, ο οποίος έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις για τα αμυντικά και το ΠΝ ουδέν έχει αναφέρει για το βασικό αυτό πολλαπλασιαστή ισχύος του ΠΝ.
  • Κυριαρχεί αιδήμων σιωπή. Σικελική OMERTA που είναι και το σήμα κατατεθέν των πολιτικών ηγετών μας. Ζήτω το Έθνος.

Σημ. Μήπως κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Πρωθυπουργό;

Σάλπισμα νομής…

(Υπουργικές Δηλώσεις)

  • Ο συμπαθής και ευγενικός ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας δήλωσε (30 Ιαν.) με εξαιρετική ικανοποίηση τα εξής:
  • Λαμβάνουμε, δωρεάν, από τις ΗΠΑ τα τρία (3) αξιόμαχα πλοία LCS. Επίσης 10 κινητήρες Α/Φ PP3. Άπαντες ναυτικοί και μη διερωτήθηκαν ποια η χρησιμότητα των κινητήρων αυτών για τα αεροπλάνα του ΠΝ που εκσυγχρονίζονται στην ΕΑΒ επί μία….. οκταετία. Το πιθανότερο είναι οι κινητήρες αυτοί να πωληθούν ως μέταλλο, με το κιλό, ώστε κάτι να εισπραχθεί από Δημόσιο ή το ΜΤΝ.
  • Το σπουδαιότερο είναι το παρακάτω που θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο αναφερόμενο στον Στρατό Ξηράς για τον δυστυχή Λοχία που έπρεπε να ταΐσει τα πεινασμένα μουλάρια του και δεν είχε σανό, οπότε διέταξε τον σαλπιγκτή να σαλπίσει νομή ώστε να ησυχάσουν, προσωρινά, τα ζώα. Δήλωσε, λοιπόν, ο κ. Υπουργός ότι η Ελλάδα θα μετάσχει στο κονσόρτσιουμ. ΗΠΑ – Ιταλία για την μελέτη και κατασκευή μίας υπερσύγχρονης φρεγάτας CONCELLATION και θα εφοδιασθεί το πολεμικό μας Ναυτικό. Πρόκειται για σάλπισμα νομής;
  • Ας επανέλθω στα προσφιλή μου PP-3. Ο κ. Ν. Δένδιας είχε υπηρετήσει ως ΥΕΘΑ (στην εκπνοή της Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων) από 2 Νοε. 14 έως 13 Ιαν. 15. Τότε παρέλαβε φάκελο των PP-3 έτοιμο προς υπογραφή. Υποθέτω ότι ο κ. Υπουργός βλέποντας ότι σε λίγο παραδίδει «μύρισε» τον φάκελο και τον άφησε, πολύ σοφά έκανε, για τον διάδοχό του κ. Καμμένο.
  • Ο κ. Π. Καμμένος τον υπέγραψε περί το τέλος Ιανουαρίου 2015 αφού, υποθέτω, τον μελέτησε. Αν δεν το έκανε τότε κακώς έπραξε. Θα ήταν μεγάλη επιτυχία για τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η καταγγελία του έργου. Έκτοτε πέρασαν ημέρες, εβδομάδες, μήνες χρόνια οκτώ (8) και ουδέν PP-3 τροχοδρόμησε από τα υπόστεγα στον διάδρομο απογείωσης. Αυτά τα ξέρουμε…
  • Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ κ. Γ. Παπαχρήστος έκανε μία παρέμβαση (30 Ιαν.) στο θέμα εντελώς όψιμα. «Ο λεβέντης Καμμένος, ως ΥΕΘΑ, μία από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε, με ανοχή και συμφωνία του Τσίπρα, ήταν ο εκσυγχρονισμός των PP-3, μία ωραία δουλειά την οποία ανέλαβε η L-MARTIN, της οποίας Αντιπρόεδρος για την περιοχή μας ήταν ο δραστήριος (και σήμερα…) κύριος Ντένης Πλέσσας. Κόστος 500εκ$, γεγονός που είχε στείλει για ψυχοφάρμακα πολύ κόσμο (sic).

Ο κ. Γ.Π., προφανώς απληροφόρητος, αγνόησε τα προηγηθέντα του Καμμένου καθώς ανέστησε και τον προ πολλού αναχωρήσαντα για το υπερπέραν αείμνηστο Πλέσσα.

Παρακάτω μας λέει ότι ο τ. ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος είχε αντιληφθεί το φιάσκο αλλά, απηυδησμένος, πλήρωσε τις απαιτήσεις, κρατόντας το μυστικό για τον εαυτό του, ενώ έπρεπε να το αναφέρει στον Πρωθυπουργό και να σταλεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα! Αφερήμ!

Ο όρκος των Αιρετών

  • Διαβάζω στις ειδήσεις ότι οι νεοεκλεγέντες άρχοντες της Περιφέρειας έδωσαν τον νενομισμένων όρκον. Κατ’ αρχήν έψαξα, όπου δει, να βρω τι σημαίνει νενομισμένος. Να, λοιπόν, τι σημαίνει: Το κατά νόμον καθοριζόμενον, τον καθιερωμένο. Ανεκάλεσα στη μνήμη μου ένα στιγμιότυπο από την επίσημη τελετή χρίσματος του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Θεόφιλου (που διαδέχθηκε ένα πολυπράγμονα πολιτικάντη, τον σεβαστό Σεβασμιώτατο Άνθιμο που ισχυριζόταν ότι συνομιλούσε με το Άγιο Πνεύμα). Σημείωσα ότι ο Σεβασμιώτατος ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΘΗΚΕ. Ρώτησα κάποιο φίλο, συμπατριώτη, θεολόγο ο οποίος μου έλυσε την απορία. Μά υπνώττεις, αδελφέ μου. Ούτε οι Μητροπολίτες αλλά ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ορκίζονται. Ορθώς πράττουν διότι η Τρίτη εντολή, από τις 10, καθορίζει Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επι ματαίω · ου γαρ μη καθαρίσει Κύριος ο Θεός σου τον λαμβάνοντα το όνομα αυτού επί ματάιω.

Και έρχεται μετά ο Ιησούς Χριστός και διευκρινίζει: Εγώ δε λέγω υμίν μη ομόσαι όλως.

  • Αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Πως οι κεφαλές της Εκκλησίας δεν ορκίζονται για να μην υποπέσουν σε αμάρτημα αλλά σπεύδουν, μετά φανών και λαμπάδων, να ορκίσουν πολιτικούς; Πρόκειται περί αντίφασης, φαιδρότητας ή υποκρισίας; Βλέπουμε λοιπόν τον νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δ. Πτωχό να ορκίζεται πλαισιωμένος από 4 ρασοφόρους. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Πτωχός θα είχε δώσει, πριν, τον νενομισμένον όρκο και στον εντολέα του, τον σπόνσορα του, για να χρησιμοποιήσει πιο μοντέρνο λεξιλόγιο, κ. Α. Σαμαρά.
  • Πως λοιπόν επιστατούν, οι Ιερωμένοι, σε τελετές θρησκευτικής ορκοδοσίας πολιτικών, γνωρίζοντάς ότι σ’ αυτόν τον χώρο η ψευδολογία και η απάτη είναι επαγγελματική αρετή; Δεν αυτοακυρώνονται σε κοινή θέα;
  • Όπως θρυλείται, η Ελλάδα είναι κοσμικό Κράτος, Ευρωπαϊκό και προοδευτικό. Γιατί επιμένουμε να διατηρούμε καταστάσεις που Εκθέτουν τον Χριστιανισμό και τον πολιτικό κόσμο; Αυτό γίνεται, κατά την γνώμη μου, για να τονίζει η Εκκλησία την παρουσία της σε οτιδήποτε αφορά στην λειτουργία του Κράτους, να εντυπωσιάζει τους πιστούς, κυρίως τους αφελείς. Οι δε πολιτικοί, με την ίδια φιλοσοφία, επιδιώκουν το ψηφοθηρείν αλλά και το φαίνεσθαι. Επιδιώκουν να έχουν δίπλα τους το ράσο για να σερβίρονται ως ευσεβείς. Σιωπηρή συμφωνία, λοιπόν, Ιερατείας και αφρόνων πολιτικών.

Η Ελλάδα είναι κοσμικό Κράτος; Να μου επιτρέψετε ν’ αμφιβάλλω. Κοιτάξτε πόσοι ρασοφόροι στριμώχθηκαν στη Βουλή (περί 18) για να ορκίσουν τους βουλευτές. Μαύρισε το Προεδρείο της Βουλής. Γιατί πήγαν εκεί; Για να επιδείξουν την παρουσία και την ισχύ τους στην Πολιτεία αλλά και να φωτογραφηθούν. Όλη η Ευρώπη έβλεπε στις τηλεοράσεις της ότι η Ελλάδα απέχει πολύ ακόμη από το να είναι ένα δημοκρατικό, κοσμικό Κράτος. Μήπως παρόμοιες εικόνες βλέπουμε από την τηλεόραση του Ιράν; Αν όμως διερωτάσθε για το τι γίνεται στα Δυτικά Χριστιανικά Κράτη, θα σας πληροφορήσω. Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός κ. Μελόνι, δεξιοτάτη, θρησκευόμενη και συντηρητική; Ορκίσθηκε στην τιμή της και στο Σύνταγμα ενώπιον του Ιταλού Προέδρου. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός ενώπιον του Βασιλέως, στην τιμή του και το Σύνταγμα. Στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος ορκίζεται, ενώπιον του Ανώτατου Δικαστή, στην τιμή του και το Σύνταγμα. Παρών ουδείς Ιερωμένος, ούτε για δείγμα.

Κλείνω με μια είδηση: (Καθ. 25/6/2022). Η Θεολογική Σχολή Αθηνών αρνιόταν ν’ απονείμει το πτυχίο σε απόφοιτο της γιατί κι’ εκείνες αρνιόταν να δώσει τον καθιερωμένο θρησκευτικό όρκο! Ο φοιτητής προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας το οποίο έκρινε παράνομη την πράξη της Σχολής και τον δικαίωσε! «Εγώ δε λέγω υμίν μη ομόσαι όλως» Ακούει κανείς τον Χριστό;

Υμια: 28 χρόνια μετά

Η Κυβέρνηση της Ελλάδας το 1995

  • Έχουν περάσει τόσα χρόνια από την Εθνική περιπέτεια των Υμίων, που δεν πρέπει να ξεχασθεί. Όπως δεν πρέπει να ξεχασθεί η κτηνώδης εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, υπό τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και κατάληψη ενός μεγάλου μέρους του νησιού. Η κατοχή συνεχίζεται προς αίσχος του ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
  • Έχουν γραφεί πολλά, τόσα πολλά, για τα Ύμια και έχουν διερευνηθεί τόσες πτυχές του δράματος. Απλά θα υπενθυμίσω ότι και στις δύο περιπτώσεις τους Τούρκους «Καλωσόρισαν» Έλληνες αχρείοι δικτάτορες ή πολιτικοί αδιάφοροι, ανεύθυνοι, άφρονες.
  • Επειδή κατ’ αυτάς το θλιβερό φιάσκο των Υμίων διανύει το 28ο έτος (31-1-96), θα υπενθυμίσω ότι όταν το επεισόδιο (προσάραξη Τουρκικού φορτηγού σε ελληνικές βραχονησίδες, Υμια) εκδηλώθηκε στην δύστυχη Ελλάδα Κυβερνούσε μία κλίκα υπό την σύζυγο του τότε Πρωθυπουργού (αείμνηστου Α. Παπανδρέου ο οποίος ευρισκόταν σε παντελή αδυναμία) και «αρμόδιοι» υπεύθυνοι, υπουργοί για την αντιμετώπιση του ήσαν (μακαρίτες πλέον). Υπεξ Κάρολος Παπούλιας, ΥΕΘΑ Γερ. Αρσένης, Ναυτιλίας Γ. Κατσιφάρας. Αυτοί έπρεπε να ενεργοποιηθούν και να ελέγξουν το επεισόδιο, που προκάλεσαν οι Τούρκοι, εν τη γενέσει του. Να μην το αφήσουν να εξελιχθεί. Τι έπρατταν όμως αυτοί; Αδιαφόρησαν πλήρως και ασχολούντο με τις ίντριγκες που αφορούσαν την διαδοχή του βαρέως, ασθενούντος, οποίος αρνιόταν να παραιτηθεί.
  • Για να δούμε πως περιγράφει την κατάσταση ένας από τους πρωταγωνιστές της. Ο αείμνηστος Πτέραρχος Ν. Κουρής, ΥΦΕΘΑ τότε:

Η Κυβέρνηση δεν είχε την απαιτούμενη ψυχική συνοχή…. Δεν υπήρχε σοβαρός πολιτικός έλεγχος και συντονισμός της κρίσης από τα πρώτα στάδια. Η περίοδος που επέλεξε η Άγκυρα δεν ήταν τυχαία. Η Χώρα ήταν χωρίς Πρωθυπουργό…… Σκάφος ακυβέρνητο…. (Βιβλίο Ελλάδα – Τουρκία σε 436).

Κυβερνούσε η κ. Λιάνη με μέντιουμ, καφετζούδες και κάποιες κυρίες που σήμερα μοστράρουν εαυτούς και πολύτιμα στοιχεία του Έθνους.

  • Το επεισόδιο λοιπόν δεν ήταν τυχαίο αλλά προσχεδιασμένο. Μελέτησαν τον χρόνο που θα χτυπήσουν, όπως αναφέρει ο Κουρής.
  • Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, άσχετα αν μερικοί σατανικοί νόες επιχείρησαν να τα σκεπάσουν για να μη θιγεί ο πολιτικός κόσμος.
  • Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, προ έτους, δηλαδή, η Καθημερινή δημοσίευσε ένα ολοσέλιδο, απόρρητο έγγραφο της Δ/νσης Επιχειρήσεων – Σχεδίων του ΥΕΘΑ με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996. Δύο μέρες μετά από την εθνική μας ξεφτίλα. Εκ των  διαλαμβανομένων τα περισσότερα είναι γνωστά. Επεσήμανα, όμως, μερικά «καμπανάτα» και κωμικοτραγικά για να αισθανθούμε υπερήφανοι για τους ανθρώπους που μας κυβερνούσαν.
  • Επαναλαμβάνω ότι η κρίση εκδηλώθηκε την 25η Δεκεμβρίου 95 και ότι ο κ. Σημίτης ανέλαβε την Πρωθυπουργία στις 18 Ιανουαρίου 96, 24 ημέρες από τη γένεση της. Αυτές της 24 ημέρες οι Τούρκοι χωρίς καμία σοβαρή αντίδραση εξέλιξαν το σχέδιο τους με επιτυχία. Οι περί την κ. Λιάνη Πασόκοι προσδοκούσαν στην εκλογή ως Πρωθυπουργού ή του Άκη, ή του Μάκη, ήσαν βέβαιοι, σχεδόν, ότι ο Σημίτης θα πάτωνε. Οι ίντριγκες της τελευταίας στιγμής ανέτρεψαν τα προγνωστικά και στις 18 Ιανουαρίου 1996, κάθισε στον Πρωθυπουργικό θώκο ο «αφορισμένος» κ. Κ. Σημίτης ενώ την ίδια στιγμή η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, ΥΠΕΝ του έβαλαν κάτω από το άνετο κάθισμά του ένα μαγγάλι με καυτά κάρβουνα!! Την κρίση στα Ύμια! Την ίδια στιγμή η Βουλή συζητούσε τα των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης (εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν).

Ο ταλαίπωρος κ. Κ. Σημίτης εκ φύσεως φοβικός έχων ουδεμία πείρα από τα στρατιωτικά ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ, όταν άκουσε τα «νέα» από τον Αρχιστράτηγο (Α/ΓΕΕΘΑ) Ναύαρχο κ. Χρ. Λυμπέρη προκάλεσε Κυβερνητική σύσκεψη στο Γραφείο του στη Βουλή Θαυμάστε σύνθεση: Πάγκαλος (ΥΠΕΞ, άλλος αγνοών τα πάντα, κυκλοθυμικός) Ρέππας, Μαντέλης, Πανταγιάς, Γιάννος, Άκης, Μάκης, Καραϊνδρος, Ν. Θέμελης (Οι δύο τελευταίοι σύμβουλοι Πρωθυπουργού αλλά όχι για πολεμιστής επιχειρήσεις, βεβαίως). Ο ΥΦΕΘΑ Κουρής ο γνωρίζων περισσότερο απ’ όλους περι των Ελληνοτουρκικών είχε καταλάβει πόστο στο Γραφείο Επιχειρήσεων στο Υπουργείο.

  • Οι Έλληνες κομάντος καθυστέρησαν γιατί οι ασύρματοι τους δεν είχαν μπαταρίες. Τις είχαν πάρει συνάδελφοι τους στην ανατολική Ύμια για να τις έχουν ως εφεδρικές!!
  • Τις κινήσεις των Τούρκων πληροφορήθηκε η Αθήνα από το ΑΠΕ που με τη σειρά του τις είχε πάρει από την Τουρκική TV! Στέλεχος του ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) τηλεφωνεί στον ΡΕΠΠΑ για να τον ενημερώσει. Ο Υπουργός Τύπου ήταν εκτός Αιθούσης, ενημερώθηκε και επέστρεψε πανικόβλητος στο Πρωθυπουργικό Γραφείο για να ενημερώσει τους αδαείς συνεδριάζοντες «Οι Τούρκοι είναι πάνω στα Ύμια εδώ και δύο ώρες».
  • Ο Πρωθυπουργός πληροφορείται από το Mega ότι κατέπεσε ελληνικό Ε/Π. Τηλεφωνεί στον Αρσένη ο οποίος επιβεβαιώνει την πτώση (δεν είχε ενημερώσει τον Σημίτη) και του λέει ότι η διάψευση που είχε προηγηθεί «Πρόκειται περί λάθους».
  • Αυτά τα ολίγα δίνουν σαφή εικόνα του αλαλούμ. Η κρίση λήγει με σαφή ταπείνωση και με παρέμβαση των Αμερικανών.
  • Φρονώ ότι ο κ. Σημίτης είχε τη μικρότερη ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα. Είχε μεγάλη, όμως, για ότι επακολούθησε.
  • Την επόμενη παρουσιαζόμενος στη Βουλή δηλώνει πελιδνός και ωχρός.
  • Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους.
  • Υπήρξε μεγάλο έλλειμμα δυνάμεων εκ μέρους μας.
  • Το έλλειμμα σημαίνει, κραυγαλέα, ευθύνη του Υπουργείου Άμυνας. Έπρεπε, τέλος πάντων, να αποδοθούν ευθύνες.

Απ’ εδώ αρχίζει η διολίσθηση του νέου Πρωθυπουργού.

  • Δηλώνει, ευτυχής, ότι ο κ. Αρσένης θα παραμείνει στο ΥΕΘΑ για να ολοκληρώσει το έργο του.
  • Αποφασίζει την πραγματοποίηση ενός μεγάλου δαπανηρού εξοπλιστικού προγράμματος το οποίο αναθέτει σε δύο αριστείς της καλής διαχείρισης χωρίς ο ίδιος να ασκεί ούτε τυπικό έλεγχο με αποτέλεσμα να γίνεται όργιο.
  • Υπογράφει στην Μαδρίτη συμφωνία με τους Τούρκους στην οποία αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο (είναι το αντίτιμο της επέμβασης Χόλμπρουκ στην κρίση των Υμίων).

Σημ. Ο αείμνηστος Κάρολος Παπούλιας έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Αρσένης Κηδεύτηκε με τιμές Πρωθυπουργού και τον επικήδειο εξεφώνησε ο κ. Τσίπρας!

Π.Ν.: Αφυπνίσθη η Πολιτεία;

Καράβια άνευ ικανού εμψύχου υλικού είναι μόλυβδος βαρύς βυθιζόμενος εντός ύδατος

Ναύαρχος Κουντουριώτης

  • Το οξύ θέμα που αναδείχθηκε πρόσφατα στο ΠΝ δεν είναι εκδηλώσεις αιφνίδιας, παροδικής ίωσης. Πρόκειται περί σοβαρής ασθένειας η οποία συνδυαζόμενη με την έλλειψη μέσων, την οποία η λαμπρά και οξυδερκής πολιτική Ηγεσία μας, 10ετίες τώρα, προσπάθησε να θεραπεύσει με ασπιρίνες. Η πάθηση χρήζει άμεσου επεμβάσεως.
  • Σε λίγο η νόσος πιθανόν να προσβάλλει Στρατό Ξηράς και Π.Α. Η αδιαφορία σειράς Κυβερνήσεων και ιδιαιτέρως Υπουργείου Άμυνας για την άμυνα καταλήγει στα σημερινά αποτελέσματα.
  • Ο κ. Ν. Δένδιας «είδε» το θέμα και προσπάθησε με ημίμετρα την αντιμετώπισή του. «Ας τους ρίξουμε λίγο καλαμπόκι να ηρεμήσουν» είπαν.
  • Συμπτώματα και αιτίες
  • Η έλλειψη μαχίμων μονάδων έχει μερικώς αντιμετωπισθεί με την προμήθεια των τριών νέων φρεγατών η απόκτηση των οποίων οφείλεται, προσωπικά, στον κ. Πρωθυπουργό και όχι στο, τότε, υπναλέο Υπουργείο του.
  • Ο εκσυγχρονισμός του ΜΕΚΟ συζητείται επι εβδομάδες, μήνες, χρόνια χωρίς να πραγματοποιείται.
  • Η πρόσκτηση των κορβέτων, ματαιώνεται.
  • Υπάρχει απροθυμία συμμετοχής στα πληρώματα παραλαβής φρεγατών, εν αντιθέσει προς το παρελθόν που γινόταν «το έλα να δεις»
  • Δεν υφίστανται Α/Φ Ναυτικής Συνεργασίας. Υπνώττουν «εκσυγχρονιζόμενα επί…. 8ετία στην ΕΑΒ.
  • Ο Κυβερνήτης μίας φρεγάτας η αξία της οποίας το κόστος προσεγγίζει το 1 δις€ λαμβάνει 1500€ μηνιαίως ολιγότερα από ένα αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου ή κάποιο τμηματάρχη κομματικού μηχανισμού.
  • Τα 2 τελευταία έτη (22-23) απεχώρησε το 10% του προσωπικού του ΠΝ.
  • Η επίτευξη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ και υψηλού φρονήματος, εκπαιδευμένου προσωπικού δεν είναι μόνο θέμα της Κυβέρνησης αλλά όλου του πολιτικού κόσμου. Το ίδιο και τ’ αφορώντα στο δράμα της υπογεννητικότητας. Σημ.: Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε ότι διετέθησαν από το ΥΠΕΣ 5 εκ. € στα ΜΜΕ για την υποστήριξη των τα του γάμου των ομόφυλων.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας

  • Ειλικρινέστατος κ. Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει, κατά την τελετή καθέλκυσης τεσσάρων νέων πολεμικών πλοίων «Αυτός που κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο» (20 Ιαν. 2024).
  • Και προσέθεσε «Πραγματοποιούμε όλες τις δράσεις μας πιστοί στο σύνθημα του Μπαρμπαρόσα. Έχουμε πραγματοποιήσει πολλά σχέδια για να διασφαλίσουμε τη γαλάζια πατρίδα. Με αυτά τα σχέδια φθάσαμε σε επίπεδο εθνικής παραγωγής 80%».
  • Στα παραληφθέντα πολεμικά περιλαμβάνεται και η τουρκικού σχεδιασμού φρεγάτα INSTABUL.
  • Τέλος ο κ. Ερντογάν δηλώνει ότι ετοιμάζεται δεύτερο αεροπλανοφόρο – ελικοπτεροφόρο, μετά το πρώτο ANADOLU.
  • Εις υγείαν μας..

Σοφές κουβέντες

  • Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος

Αν ζούσε η Μαρίκα θα έδερνε τον Κυριάκο στο Σύνταγμα που υποστηρίζει τον γάμο των ομοφύλων.

Σχόλιο: Είναι υπέρ της αγίας και μητρικής ράβδου ο Σεβασμιότατος. Ειρήνη ημίν και υμίν…

  • κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα μικρό ΑΓΙΑΞ επενδύοντας στις ακαδημίες, σε νέα παιδιά της γενιάς μας.

Δεν ήμαστε REAL όπως η ΝΔ. Άρχισε με μεταγραφές και έφτιαξε μια νέα Δεξιά, γι’ αυτό υπάρχουν και ιδεολογικές έριδες (21-12).

Σχόλιο: Προσοχή στα φάουλ και τα οφσάϊντ κ. Πρόεδρε. Ξεχνάτε ότι, πρόσφατα, το ΠΑΣΟΚ (BENI) συνεργάσθηκε με την καταραμένη Δεξιά (Σαμαρά) και σχημάτισαν την πλέον γελοία Κυβέρνηση της τελευταίας 20ετίας;

  • κ. Βασ. Σπανάκης Βουλευτής ΝΔ Σέβομαι την εργασία, της δίνω βαρύτητα αλλά δεν πρέπει να φθάνουμε στα άκρα. Λύσαμε προβλήματα δεκαετιών για την τους κληρικους. Θα βρούμε σωστό δρόμο….

Σχόλιο: Ωραία τα λέει. Ο κ. Β.Σ. ως υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ είχε αποσπαστεί στην Αρχιεπισκοπή και ήταν μέλος του Φιλόπτωχου ταμείου της Αρχιεπισκοπής. Μετά εξελέγη βουλευτής, Ευλόγησον.

  • κ. Στέφανος Μάνος, τ. Υπουργός (ΝΔ), έντιμος (Καθημερινή 20 Ιαν.). Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που διευκολύνει την εκτός σχεδίου δόμηση προωθείται προ των εκλογών και είναι μια κυνική προσπάθεια ψηφοθηρίας. Η αθεράπευτη φαυλότητα του πολιτικού συστήματος, οι πελατειακές σχέσεις, ο εγωκεντρισμός ανατρέπουν τα πάντα, μου προκαλεί θλίψη ότι πολιτικοί που αφήνουν να εκτιμήσουν τις μακροχρόνιες συνέπειες των πράξεων της προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στον τόπο της για μερικές ψήφους. Εκτός σχεδίου τέρατα!

Σχόλιο: Αχ και να είχαμε 2-3 Μάνους να λένε τις αλήθειες. Μ’ αυτό το μπάχαλο θ’ αντιμετωπίσουμε το επελαύνοντα εχθρό; Οι κ. Κασελάκης, Ανδρουλάκης, Βελόπουλος και βαρύς κ. Κουτσούμπας γιατί ποιούν την νήσσαν; Μήπως χάσουν ψηφαλάκια;

  • Κυρία Ε. Ακρίτα προς τον μεγάλο παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρανίκα.

Αει σαπέρα και ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη.

Σχόλιο: Μα το να ασχολείται κανείς με ωραία πόδια δεν είναι ωραίο άθλημα;

Ο εξοχότατος τέως, Πρωθυπουργός

κ. Αντώνης Σαμαράς – Μία, παντελώς

αποτυχημένη και χρεωκοπημένη

πολιτική φυσιογνωμία.

Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου

όπως θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον.

Όσο μπορείς να μην την εξευτελίζεις μες

στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες

στις πολλές κινήσεις και ομιλίες.

Κων. Καβάφης

  • Κάθε Έλλην πολίτης και ιδιαίτερα οι «απόστρατοι» Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, γενικώς Αξιωματούχοι, έχουν το δικαίωμα να σχολιάζουν με ηπιότητα και σωφροσύνη τις ενέργειες και πολιτικές της Κυβέρνησης.
  • Ένας όμως πρώην εξουσιαστής αποτυχών πανηγυρικώς, οικτρώς και ζημιώσας τη Χώρα παντοιοτρόπως πρέπει να είναι ολίγον μετρημένος στα σχόλιο του ιδιαίτερα όταν βομβαρδίζει τη Κυβέρνηση σε θέματα τα οποία είχε ποδοπατήσει όταν ήταν υπεύθυνος γι’ αυτά.
  • Δυστυχώς, δεν έχω δει ούτε ένα τ. Πρωθυπουργό της τελευταίας εικοσαετίας (Σημίτης Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας) να κάνει μια αυτοκριτική, να δείξει ότι έχει το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ, να παραδεχθεί τα σφάλματά του.
  • Η αλαζονεία, το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας, ο εγωισμός τους τυφλώνει και θεωρούν την απομάκρυνσή τους από την εξουσία ως μεγάλη αδικία. Είναι ακόρεστοι.
  • Δύο δε απ’ αυτούς, αμφότεροι βλάψαντες τα μάλα τη Χώρα, οι κ. Σαμαράς και Παπανδρέου έχουν κολλήσει, με ψαρόκολλά, σε δύο έδρανα της Βουλής, γελοιοποιούμενοι και δεν κατανοούν ότι είναι τέως και η παρουσία τους είναι δυσάρεστη στους συναδέλφους νέους βουλευτές.
  • Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ιδιαίτερα, αναδείχθηκε προβαλλόμενος από την ελίτ της Αθήνας, καθότι αριστοκρατική καταγωγής, νέος Υπουργός στην Κυβέρνηση του αείμνηστου Κώστα Μητσοτάκη. Τελικά, επιδεικνύοντας μεγίστη αχαριστία και απερισκεψία την ανέτρεψε, σχημάτισε ένα κομματικό μόρφωμα το οποίο, σύντομα, διαλύθηκε στα εξών συνετέθη.
  • Θα έμενε εντελώς στο περιθώριο αν ο κ. Κώστας Καραμανλής, πιεζόμενος πάλι από την ελίτ και υπηρετώντας κομματικές ίντριγκες δεν τον επανέφερε στην ΝΔ και τον Υπουργοποίησε, ίνα μη απωλέσει η Βενετιά βελόνι. Ως Υπουργός Πολιτισμού ο κ. Α.Σ. σημείωσε ωραίες επενδύσεις, μικροπολιτικές, με τον διορισμό δεκάδων καλαματιανών στο Μουσείο της Ακρόπολης και με την προσπάθεια του, που προκάλεσε γέλωτες, να μετακινήσει τον περίφημο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από τον Νόμο Ηλείας, στον Νομό Μεσσηνίας για να «συγκινήσει» τους ψηφοφόρους του. Ουδέν ενδιαφέρον επέδειξε για τον έλεγχο των σκανδάλων, Ο Αγώνων και Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα για να μην θίξει τον μετέπειτα συνέταιρο τον κ. Ε. Βενιζέλο τον οποίο διαδέχθηκε στον θώκο.
  • Δεν θα σας κουράσω με το πως οι λωτοφάγοι Νεοδημοκράτες, οι αμνήμονες αλλά και λοιποί ιντριγκαδόροι της παράταξης που επέλεξαν Αρχηγό της ΝΔ. Με το που έγινε Πρωθυπουργός συνεργάζεται με BENI (ΠΑΣΟΚ) σχηματίζοντας την πλέον ανεπαρκή Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Το έκαναν όμως για να βγάλουν από το αδιέξοδο την μόλις πτωχεύσασα, από της πολιτικές τους, πτωχή Πατρίδα στην πτώχευση της οποίας συμμετείχαν.
  • Έρχομαι όμως στο ψαχνό: Ο κ. Σαμαράς ούχι μόνο δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για την Άμυνα, αντίθετα, όμως μετά του ΒΕΝΙ, επιχείρησαν την διάλυση της, περικόπτοντας αμυντικές δαπάνες, εγκαταλείποντάς την συντήρηση του υλικού, διαλύοντας τα ταμεία Αξιωματικών, και μειώνοντας τους μισθούς τους. Είχαμε τότε ένα Στράτευμα με υψηλότατο φρόνημα! Αυτό το άθλιο φρόνημα το έκαναν χειρότερο ο έλεγχος του Υπουργείου από τον κ. Μπαλτάκο, που τον όρισε άτυπο γκαουλαϊτερ και μιας σπείρας ακροδεξιών που αποστράτευαν τον ένα μετά τον άλλο πανάξιους Αρχηγούς ΓΕΣ διότι «δεν συνεμορφούντο προς της κομματικές υποδείξεις». Τελικά οι παρακολουθούντες λεπτομερώς τα τεκταινόμενα στο ΥΕΘΑ από το 1994, διαπιστώνουν ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς συμπεριφέρθει εντελώς οικτρά προς την άμυνα (έμψυχο και άψυχο υλικό, μη συντηρημένο).
  • Θα σημειώσω και τούτο που δίδει μια εικόνα και πολιτικού πολιτισμού του. Έφυγε οργίλος από το Μαξίμου, αυτός ο ευγενής με την υψηλή παιδεία, για να μη παραδώσει την εξουσία σε ένα προλετάριο, του κ. Α. Τσίπρα!
  • Σήμερα ο κ. Α. Σαμαράς επιτίθεται με οξύτητα στην Κυβέρνηση σε τρείς τομείς: Μεταναστευτικό, γάμος ομοφύλων, Ελληνοτουρκικά. Σαμποτάρει τον Μητσοτάκη! Έχει την ψευδαίσθηση ότι αν ανατραπεί ο Πρωθυπουργός θα τον καλέσουν να σώσει τη Χώρα!
  • Δεν μου πέφτει λόγος για τα δύο πρώτα ούτε για τον εμφύλιο της ΝΔ. Αλλά φρονώ, αφελώς, ότι έπρεπε, ιδιαίτερα, να σιωπά όταν αναφέρεται στην Άμυνα. Όταν ως υπεύθυνος Πρωθυπουργός κρίνει ότι πρέπει να έχουμε λίγα λόγια, να είμαστε ψύχραιμοι και ενίοτε λεκτικά επιθετικοί με τους Τούρκους. Παράλληλα, να οργανώνεις μία ισχυρά, αποτρεπτική δύναμη, ώστε να σε υπολογίζει ο αντίπαλος. Αν δεν το κάνατε όταν είχατε όλη την δυνατότητα φαίνεστε αστείος, αναξιόπιστος, αμετροεπής και βερμπαλιστής. Αυτά είναι ψευδοπατριωτισμοί! Τότε, κατά την Πρωθυπουργία του, ο κ. Σαμαράς, αφενός διέλυσε την άμυνα, αφετέρου συνέχισε να συνομιλεί με τους απέναντι όπως διαβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 ο τότε Υφυπουργός του ΥΠΕΞ κ. Κούρκουλας. Το «κουβέντιαζε» λοιπόν για να συντηρεί μια ατμόσφαιρα προσέγγισης. Τώρα οργίζεται και επιτίθεται κατά του κ. Κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί να επιτύχει, μια ανακωχή χωρίς να έχει ψευδαισθήσεις για τις απώτερες σκέψεις του κ. Ερντογάν. Τι ζητάει ο κ. Σαμαράς; Πόλεμο; Αν ναι τι έπραξε για να προωθήσει την ισχύ των ΕΔ. Οργίζεται γιατί η Τουρκία είναι μια ασυνεπής και επικίνδυνη γείτων και κρατάει από την κατοχή της Κυπριακά εδάφη. Όλοι μας οργιζόμαστε, όλοι οι Έλληνες. Τα γενόμενα, με λάθη δικά μας, ουκ απογίγνονται. Η αναζήτηση λύσεων με συνομιλίες, χωρίς υποχωρητικότητα, ας αναζητηθεί άλλη μια φορά. Κύριε Σαμαρά θυμηθείτε ότι «τοίς νέοις και τοις ….. ηλικιωμένοις» «Το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν», ιδιαίτερα στην περίπτωσή σας.
  • Βαριά ευθύνη για τα «Σαματικά» φέρει ο κ. Κ. Μητσοτάκης που υπήρξε περισσότερο υποχωρητικός του δέοντος σε βαθμό να δέχεται προκλητικές απαιτήσεις του τέως ενώ θα έπρεπε να του πει «Κύριε Πρόεδρε, το κόμμα και η Πατρίς σας ευγνωμονεί. Πέρασε στη σύνταξη».

Εκσυγχρονισμός φρεγατών $ του ΠΝ

(Μια ωραία ιστοριούλα φιάσκου….

που βαίνει προς παραγραφή.

Ουδείς υπεύθυνος κι’ εδώ)

(Σκίτσο του Μεγάλου ΚΥΡ της εποχής)

τρία πράγματα στον πλανήτη δεν αφήνουν ίχνη

στο πέρασμά τους: Το πουλί που σχίζει τον αέρα,

το ψάρι που διαπλέει το νερό και το έγκλημα του Μανδαρίνου.

Τσου Εν Λάϊ

  • Μετά την υπόθεση SIEMENS που ετάφη, λόγω παραγραφής και επέτρεψε στους «λαδωμένους» να ηρεμήσουν συνεχίζοντας να απολαμβάνουν τους μεζέδες του λαδώματος και την πολιτική τους καριέρα, ακολουθεί η παραγραφή του όζοντος σκανδάλου του εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών $.
  • Στις 6 Δεκ. 2001, εορτή του προστάτη του ΠΝ Αγίου Νικολάου, στην τελετή που γίνεται κάθε χρόνο στη ΣΝΔ ο τότε εκλεκτός και επιφανής Α/ΓΕΝ Ναύαρχος κ. Αντ. Αντωνιάδης ανέφερε στον λόγο του παρουσία του τότε ΥΕΘΑ κ. Γιάννου Παπαντωνίου και Υπ. Οικ. κ. Ν. Χριστοδουλάκη. Επί λέξει: Το ΠΝ για να είναι αξιόμαχο έχει ανάγκη αποκτήσεις νέων φρεγατών – Κορβέτων αποκλειόμενου του εκσυγχρονισμού των $ που είναι ήδη υπέργηρες και εκτός χρόνου που προβλέπεται τέτοια διαδικασία (ΕΜΖ).

Ήμουν παρών….

  • Ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου, εκτελών και τα καθήκοντα Αρχιναυάρχου, προχώρησε στον εκσυγχρονισμό (2003).
  • Έκτοτε, κάποια στιγμή, το σκάνδαλο αποκαλύφθη από πλευράς Γάλλων (THALES), έγινε δίωξη κατά του Υπουργού και 16 μελών επιτροπών.
  • Βεβαίως και δεν γνωρίζω πόσοι από τους 16 ήσαν ένοχοι και πόσοι αθώοι, ταλαιπωρημένοι, άδικα, επι μία 20ετία.
  • Τελικά ο πανδαμάτωρ χρόνος κάνει το θαύμα του. Μετά 20 έτη (2023) για δέκα από τους κατηγορουμένους έγινε παραγραφή λόγω 20ετίας και τους 6 υπόλοιπους γίνεται οσονούπω.
  • Ο τ. Υπουργός δικαζόταν στις 16 Ιανουαρίου 2024 στο τριμελές Κακουργιοδικείο για ξέπλυμα χρήματος. Δεν έχει κοινοποιηθή ακόμη η απόφαση. Το πιθανότερο είναι να κριθή αθώος λόγω παραγραφής.
  • Έτσι έκλεισε και ένα άλλο κεφάλαιο καταταλαιπώρησης ενός ευσυνείδητου και αθώου πολιτικού Κατά μη διασταυρωμένες πληροφορίες ο τ. Υπουργός αναμένεται από τον πολιτικό κόσμο με ανοικτές αγκάλες για να ενταχθεί σε κάποιο κόμμα.

Περί γάμου ομοφύλων

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν

  • Ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να μην είναι κορυφαίος πολιτικός, βλάξ όμως ή τεμπέλης δεν είναι.
  • Ενώ η περιοχή μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, βρωμάει μπαρούτι από παντού, τα ποδοβολητά των πολεμικών αλόγων ακούγονται να πλησιάζουν, η ακρίβεια έχει πάρει την πάνω βόλτα, η εγκληματικότητα οργιάζει, η Παιδεία και η Άμυνα μόλις στέκονται στα πόδια τους, η διαφθορά θριαμβεύει, διερωτάται κανείς: Τώρα βρήκε ο Μητσοτάκης να μας φέρει το θέμα του γάμου, τόσο σοβαρό και επείγον είναι;
  • Η απάντηση είναι ότι, το επιβάλλει και επείγεται η Ε.Ε. που μας «κρατάει» γερά σε πολλά μας προβλήματα. Όπως σε άλλα παίρνουμε εντολές από το ΝΑΤΟ και τον θείο ΣΑΜ.
  • Η Εκκλησία, επιδιώκουσε, πάντοτε, συμμετοχή στις Κρατικές αποφάσεις κάνει την επανάστασή της σε όλη τη Χώρα με Μητροπολίτες, Αρχιερείς, Ιερείς, οργανώσεις έχει ξεσηκωθεί κατά του Νομοσχεδίου περί γάμου ομοφύλων. Έχει τη γνώμη της, είναι σεβαστή αλλά όχι με ακρότητες και κατάρες.
  • Ο καθένας έχει μια άποψη, όπως κι’ εγώ, αλλά πρέπει να είμαστε νηφάλιοι.
  • Αλλά, ας δώσουμε ένα τόνο ευθυμίας για να χαλαρώσουμε την οξύτητα.
  • Ιδού, μερικές απόψεις:
  • Ο γάμος είναι η απαρχή παρακμής δύο ανθρώπων. (Πλάτων)
  • Βίον καλόν έχεις αν σύζυγο με έχεις

Μένανδρος

  • Τινές μεταμελούντες των ανθρώπους ω Σωκράτες; (ρωτήθηκε ο σοφός)

Απάντηση: Οι γήμαντες (οι παντρεμένοι)

  • Είσαι μοναχικός τύπος, σ’ αρέσει η μοναξιά και αυτοσυγκέντρωση;

Τότε παντρέψου.

Σ. Φρόϊντ

  • Αλέκος Σακελλάριος ερωτηθείς για την συζυγική αρμονία. Περνούμε θαυμάσια με τη σύζυγό μου. Βγαίνουμε το βράδυ δύο φορές την εβδομάδα. Κρασάκι, παρεούλα, ωραίες συζητήσεις. Εγώ βγαίνω Τρίτη και Πέμπτη, η σύζυγός μου Τετάρτη και Σάββατο!

Νέα για φίλους Ομίλων και εξοπλισμών

ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικής Υλικού)

  • Πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα τις Συμβάσεις Αμυντικού Τομέα και οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις. Συμμετείχαν επιφανείς Έλληνες επιστήμονες. (Γλυκερία Σημίτη, Μαρία-Ιωάννα Πετροπούλου, Βασ. Τσάμης, Λ. Γεωργόπουλος κα)
  • Η ετήσια Συνέλευση του Συνδέσμου την Τετάρτη 31 Ιαν. στην ΛΑΕΔ.

INTRACOM

Υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης του έργου PROTEAS μεταξύ εταιρειών και Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας. Η IDE έχει ρόλο συντονιστή.

ΤΗΕΟΝ

Η πρωταθλήτρια του κόσμου για τα 3 τελευταία χρόνια FORMULA 7 επέλεξε το night vision της εταιρείας για να επιτύχει ένα pitstop σε απόλυτο σκοτάδι (RED BULL RACING)

ΕΑΒ

Ανακοίνωσε ότι την τελευταία 3ετία βελτιώνονται, συνέχισε τα οικονομικά της στοιχεία έσοδα: 2020/49εκ€, 2021/75εκ€, 2022/90εκ€ ΕΥΓΕ!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης