Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
30/12/2023 | 19:31 (ενημερώθηκε 4 μήνες πριν)
Militaire News

Η Ρωσία ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Η Ρωσία ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Η Μόσχα κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό για μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 108 στο Μπέλγκοροντ, ρωσική πόλη κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, την επομένη των μαζικών ρωσικών πληγμάτων που στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους στην Ουκρανία.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 12 ενήλικοι και δύο παιδιά σκοτώθηκαν στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων μέσω της πλατφόρμας Telegram, προσθέτοντας πως «108 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, τραυματίσθηκαν».

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Ίντερνετ φαίνονται αυτοκίνητα να καίγονται, πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων, καθώς και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από μερικά κτίρια. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώθηκε» για την επίθεση αυτή σε «συνοικίες κατοικιών» της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως η φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη» και επέρριψε την ευθύνη στον ουκρανικό στρατό.

«Αυτή η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε το υπουργείο μέσω της Telegram διαβεβαιώνοντας πως κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους και «τις περισσότερες» από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης.

Το Κίεβο δεν έχει ακόμα αντιδράσει στις ρωσικές κατηγορίες.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ είχε αναφέρει το θάνατο δύο παιδιών από ουκρανικό πλήγμα στην περιφερειακή πρωτεύουσα.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν τα θύματα αυτά περιλαμβάνονται στον απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο ή αν πρόκειται για διαφορετικά πλήγματα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της ρωσικής μεθοριακής περιφέρειας του Μπριάνσκ, ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ, είχε δηλώσει πως από ουκρανική επίθεση σκοτώθηκε «ένα παιδί γεννημένο το 2014».

 

Η Μόσχα ζητά την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η Ρωσία ζητά την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας η Μόσχα προειδοποιεί ότι η επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη».

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και 108 τραυματίσθηκαν από τα «αδιάκριτα» ουκρανικά πλήγματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε χρήση βομβών διασποράς.

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ θα γίνει αντικείμενο των εργασιών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – Η Ρωσία ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης