Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη Πολιτική
26/12/2023 | 05:15 (ενημερώθηκε 4 μήνες πριν)
Militaire News

Το δόγμα «τάξη και ασφάλεια» κατέρρευσε και εμφανίστηκε νέα «τρομοκρατική οργάνωση»…

Το δόγμα «τάξη και ασφάλεια» κατέρρευσε και εμφανίστηκε νέα «τρομοκρατική οργάνωση»...

Του Σωτήρη Σιδέρη

από το Omegapress.gr

Στον σκοτεινό κόσμο των οργανώσεων βίας τα αναπάντητα ερωτήματα είναι απείρως περισσότερα και από τη δράση τους. Ιστορικά , εμφανίζονταν στην Ελλάδα όταν δημιουργούνταν ισχυρές τάσεις αποδοκιμασίας των  καθεστωτικών δογμάτων ασφάλειας, αμφισβήτησης του κράτους και καταγγελίας του παρακράτους. Σήμερα όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα του συστημικού προβλήματος , στο οποίο πρωταγωνιστεί μια κυβέρνηση, αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη που κατηγορείται για όλα αυτά. Και επιπλέον κατηγορείται για την κατάρρευση του ακροδεξιού δόγματος Νόμος και Τάξη, με το οποίο συμπορεύθηκε η ΝΔ τα τελευταία χρόνια .

Η τοποθέτηση βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, είναι σαν να “φωνάζει” προβοκάτσια. Γιατί για μια ακόμη φορά θα στοχοποιηθεί η Αριστερά,  που αν και κατακερματισμένη αποτελεί πάντα την ελπίδα σημαντικού τμήματος του λαού.  Η προκήρυξη της νέας οργάνωσης “Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη” είναι η επιτομή της ρηχότητας που κανείς συνειδητοποιημένος προλετάριος δεν θα έγραφε. Αν και ουδέποτε στην ιστορία η Αριστερά υιοθέτησε   την βία των σκοτεινών, τρομοκρατικών οργανώσεων,  ακριβώς επειδή η ίδια είναι στόχος, η υπόθεση αυτή δίνει λαβή στον Μητσοτάκη να επαναλάβει την αθλιότητα ότι η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά. Το κυνήγι μαγισσών αρχίζει σύντομα.

Δράση στο σκοτάδι  η Αριστερά και η Δεξιά

Το δόγμα  Νόμος και Τάξη  ανέδειξε ως βασικό βραχίονα εφαρμογής του, την ΕΛ.ΑΣ, αλλά κυρίως αποτέλεσε και ιδεολογική κατεύθυνση όλης της ΝΔ που το υιοθέτησε και το χρησιμοποίησε με αγριότητα τα τελευταία χρόνια, ακόμη και κατά την διάρκεια της πανδημίας.  Επί τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτίθεται στην Αριστερά με την επίκληση αυτού του δόγματος, αλλά όχι μόνο. Στόχος του πρωθυπουργού ήταν και παραμένει η ενσωμάτωση της ακροδεξιάς. Τώρα που η ακροδεξιά βλέπει ότι υπάρχει περιθώριο απογαλακτισμού της , ο Μητσοτάκης δείχνει αμήχανος. Υπό αυτή την οπτική έχει μεγάλη πολιτική σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα “υποδεχθεί” την εμφάνιση της νέας οργάνωσης. Η Αριστερά από την πλευρά της έχει καθήκον , πρώτα να κατανοήσει το νέο γεγονός και φυσικά να μην λέξη να πέσει κάτω. Οφείλει δηλαδή να αντιδράσει άμεσα…

Μια φράση και μόνο από την -χοντροκομμένη – προκήρυξη είναι αποκαλυπτική. Αναφέρει ότι : “Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή”. Ποιος είναι ο στόχος; η δολοφονία αστυνομικών. Και αν δολοφονηθούν ακόμη και 1.000 αστυνομικοί θα κυβερνήσει μια προλεταριακή κυβέρνηση; μια οργάνωση που θέλει να εκφράσει τους εργαζόμενους, το πρώτο που θέλει να κάνει είναι να μαζικοποιηθεί, να ιδρύσει κόμμα και να κάνει πολιτικούς αγώνες για να επικρατήσει. Η βία , φέρνει βία και όχι εις βάρος των σκοτεινών και αόρατων “επαναστατών” αλλά κατά των εργαζομένων, των φοιτητών, των αμφισβητιών και κάθε φορέα που θέλει την αλλαγή.

Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης από την «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη»

«Στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού. Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη. Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία. Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή. Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας. Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία. Για εμάς – και αυτό το τονίζουμε – είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος. Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον – είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του – θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες. Δε θέλουμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια κανενός άλλου. Ακόμα και αν αυτό θέτει σε αυξημένο ρίσκο την ασφάλεια τη δική μας. Κουβαλάμε την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί εκ των πραγμάτων χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα πάλης. Τελεία και παύλα.

Στην Ελλάδα υπάρχει μακρά ιστορική παράδοση οργανώσεων αντάρτικου πόλης. Η δράση τους ανάλογη με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες της εκάστοτε περιόδου, υπήρξε πάντοτε πολιτικά δίκαιη στοχεύοντας τα πουλημένα τομάρια και υποδομές του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου. Με την ενέργεια μας κατέρρευσαν οι κούφιες διακηρύξεις της Νέας Δημοκρατίας που διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία την οριστική εξάλειψη του αντάρτικου πόλης. Θέσαμε υπό αμφισβήτηση το πολυ διαφημισμένο δόγμα νόμος και τάξη βάζωντας βόμβα στα κεντρικά των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ. Θα χτυπήσουμε ξανά την κατάλληλη στιγμή, βάζοντας στο στόχαστρο μας τους προκλητικούς εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος και τους ένστολους μπράβους τους. Τους ενόχους δηλαδή των πιο ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο όνομα του κράτους.

Την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή. Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση. Δεν μας αρέσουν οι αλαζονικές μεγαλοστομίες, μας αρέσει όμως η συνέπεια να καθορίζει τον πολιτικό μας λόγο. Αυτό το αστυνομικό κράτος βασίζεται στη δύναμη των όπλων και όποιος θέλει να το πολεμήσει οφείλει να θέσει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο. Σηκώνουμε το γάντι και δηλώνουμε ότι θα μιλήσουμε την ίδια γλώσσα με αυτήν που καταλαβαίνουν τα φασισταριά της ελληνικής αστυνομίας. Το έχουμε εμπεδώσει, τα όπλα των μπάτσων εκπυρσοκροτούν.

Το έχουμε εμπεδώσει, οι μπάτσοι δολοφόνοι δεν μπαίνουν ποτέ στη φυλακή. Το έχουμε εμπεδώσει, τα σώματα των απόκληρων είναι στόχοι σκοποβολής για τα φασισταριά. Το έχουμε εμπεδώσει οι ΕΔΕ είναι απλά κωλόχαρτα. Την στιγμή που όλα έχουν εμπεδωθεί ο διάλογος καταργείται και τον λόγο έχουν τα όπλα. Τόσο καιρό παίζατε μπάλα σε δικό σας γήπεδο με δική σας κερκίδα. Με τα τηλεοπτικά κανάλια να σας καλύπτουν προκλητικά, με τους πολιτικούς να σας χειροκροτούν κάθε φορά που πατάτε την σκανδάλη, με τους δικαστές να σας βγάζουν λάδι. Αυτές οι μαύρες μέρες έφτασαν οριστικά στο τέλος τους. Γνωρίζουμε καλά πως στο σύνολο τους, οι ένστολοι φασίστες επιδοκιμάζουν ή συναινούν με τις δολοφονίες, τις κακοποιήσεις και τους βασανισμούς. Γνωρίζουμε καλά πως έχουν πάρει την έγκριση από το παρακρατικό κέντρο του Μαξίμου ότι δεν θα έχουν καμία συνέπεια. Γνωρίζουμε επίσης καλά ποιοι είναι στο στόχαστρο τους: η προλεταριακή νεολαία που βιώνει στο πετσί της τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ταξική ανισότητα, τα πολιτικά και ταξικά κινήματα αμφισβήτησης της κρατικής πολιτικής. Ρωτάμε φωναχτά. Τι άλλο ακόμα περιμένουμε να συμβεί; Πόσο αίμα πρέπει να στεγνώσει στους δρόμους; Περιμένει κανείς ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη γυρνώντας και το άλλο μάγουλο;

Στην 1η μας ανακοίνωση θέλουμε να είμαστε όσο πιο κατανοητοί γίνεται. Οι ένοπλοι αγωνιστές που διαλέγουν να ενταχθούν στο αντάρτικο πόλης δεν είναι εξωγήινοι. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι συνάδελφοι σου στη δουλειά, ο προλετάριος στην σκαλωσιά που ρισκάρει την ζωή του για το μεροκάματο του τρόμου, η κοπέλα που ζει 4 μήνες στις τρώγλες τις εργοδοσίας για να σερβίρει τα ποτά των τουριστών σε κάποιον τουριστικό προορισμό, οι συμφοιτητές στη σχολή σου, οι διπλανοί σου σε μια απεργιακή περιφρούρηση. Το αντάρτικο πόλης συγκροτείται ως ένας πόλος αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία και τις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε την συγκρότηση της Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης για να εναποθέσουμε με σεμνότητα το λιθαράκι μας στο μεγάλο ψηφιδωτό της ιστορίας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης