Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
20/12/2023 | 05:11 (ενημερώθηκε 5 μήνες πριν)
Militaire News

«Έφυγε» ο πρέσβης Γ.Κωστούλας-Ο Σ.Καλεντερίδης γράφει για την εμπλοκή του στην υπόθεση Οτζαλάν

«Έφυγε» ο πρέσβης Γ.Κωστούλας-Ο Σ.Καλεντερίδης γράφει για την εμπλοκή του στην  υπόθεση Οτζαλάν

Ο Σάββας Καλεντερίδης με ένα κείμενο του αποχαιρετά τον πρέσβη Γιώργο Κωστούλα, με τον οποίο είχε χειριστεί την υπόθεση ΟτζαλάνQ

Ο Γεώργιος Κωστούλας ήταν ένας ευπατρίδης, που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδας. Η πορεία του στο διπλωματικό σώμα καταστράφηκε από την Υπόθεση Οτζαλάν, μια εξ αρχής υπονομευμένη υπόθεση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία υπόθεση, ανεξαρτήτως της κατάληξής της, θα οδηγούσε στην ανεπανόρθωτη υπηρεσιακή έκθεσή του Έλληνα πρέσβη στο Ναϊρόμπι.

Ενώ από την πρώτη ημέρα της άφιξής μας στο Ναϊρόμπι, η εντολή της κυβέρνησης ήταν “ουδέν γραπτόν” για την πορεία της υπόθεσης, μετά την παράδοση του Κούρδου ηγέτη και την παραίτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης έδωσε εντολή να καταγραφούν σε άκρως απόρηση ειδικού χειρισμού υπηρεσιακή έκθεση τα πάντα που αφορούσαν την άφιξη, παραμονή και σύλληψη του Οτζαλάν.

Μετά από αυτό, έθεσα υπ’ όψιν του κυρίου Κωστούλα τις σημειώσεις που κρατούσα για όλα όσα υπέπιπταν στην αντίληψή μου και έτσι προέκυψε η άκρως απόρρητη ειδικού χειρισμού “Έκθεση Κωστούλα”, που αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο.

Επειδή λοιδωρήθηκε από τους αρχιτέκτονες της παράδοσης Οτζαλάν στους Τούρκους και από Έλληνες που δεν γνωρίζουν τα γεγονότα εκείνα, παραθέτω την “Έκθεση Κωστούλα”, εις ένδειξιν τιμής και ευνγωμωσύνης στο πρόσωπό του.

Η έκθεση ΕΔΩ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης