Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
17/12/2023 | 23:16
Militaire News

Σιωπή Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό και «λευκή επιταγή» για τις αμυντικές δαπάνες

Σιωπή Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό και «λευκή επιταγή» για τις αμυντικές δαπάνες
Πέμπτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ούτε λέξη για τα εθνικά θέματα και ειδικά τα ελληνοτουρκικά δεν είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Τουλάχιστον περίεργο, αφού το κυβερνητικό στρατόπεδο παρουσίασε την επίσκεψη Ερντογάν περίπου ως προσωπικό του θρίαμβο…
Ο κ. Μητσοτάκης είπε από το βήμα της Βουλής ότι «εκτός συνόρων, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πρωταγωνιστούμε στην Ευρώπη, στις μεγάλες κρίσεις, στο μεταναστευτικό, στην κλιματική κρίση, στην ψηφιακή τεχνολογία»! Το λέει αυτό λίγες ώρες μετά από όσα έγιναν στις Βρυξέλλες ,όπου δεν ειπώθηκε λέξη για την Αλβανία και τον Μπελέρη. Για να μην αναφέρουμε και τη στάση του «φίλου» Σολτς… Σε ποιες μεγάλες κρίσεις έχει πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα δεν γνωρίζουμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι είχε τεράστιες ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσει και στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και στη Μέση Ανατολή. Τις κλώτσησε και τις δύο ο κ.Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον…χαιρέκακα δήλωσε ικανοποιημένος που θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ικανοποιημένος για την εθνική ομοψυχία ή αν ερμηνεύει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πολλές, ακριβές, με απ ευθείας αναθέσεις αγορές στις οποίες προχώρησε επί πρωθυπουργίας του. Με εξαίρεση Rafale και Belharra όλες οι άλλες είναι υπό συζήτηση για την αποτελεσματικότητα τους.
Απέφυγε φυσικά να αναφερθεί σε όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το μεταναστευτικό. Τι θα μπορούσε να πει μετά απ΄ όσα δημόσια έχει υποστηρίξει;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης