Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
15/12/2023 | 05:32 (ενημερώθηκε 5 μήνες πριν)
Militaire News

Ελληνικά UAVs: Οι χρηματοδοτήσεις και η εξέλιξη τους που δεν πείθει

Ελληνικά UAVs: Οι χρηματοδοτήσεις και η εξέλιξη τους που δεν πείθει

Αναβρασμός για τα προγράμματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών ελληνικής σχεδίασης, ερωτήματα για το ύψος της χρηματοδότησής τους αλλά και για τα αποτελέσματα που έχουν παραχθεί μέχρι στιγμής.

Οι Data Journalists επανέρχονται στο θέμα μετά από την έρευνα που είχαν δημοσιεύσει στις 6 Απριλίου με τίτλο «Ο Πόλεμος των drones: Θα πετάξουν τα ελληνικά UAV ή πετάμε εκατομμύρια»;

Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα μέσω μια ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ:

«Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) απένειμε Τιμή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο «για το έργο του στην αμυντική θωράκιση της χώρας και για την εμπιστοσύνη του στη συμβολή του Ιδρύματος στην εκπαίδευση και την έρευνα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Άπαντες συνέδεσαν την βράβευση με τα προγράμματα για τη σχεδίαση μη επανδρωμένων UAVs για την έγκριση των οποίων είναι αλήθεια ότι δεν αποφασίζει το ΓΕΕΘΑ. Αν και η βράβευση είχε να κάνει με την ανάθεση μεταπτυχιακών της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στο ΑΠΘ, στο μυαλό όλων επανήλθε το θέμα των «ελληνικών UAVs», η χρηματοδότηση τους και η εξέλιξη τους.

Οι Data Journalists, συγκέντρωσαν όλες τις τελευταίες πληροφορίες και για πρώτη φορά έχουν απαντήσεις και από τον καθηγητή Κύρο Υάκινθο Διευθυντή Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, που εμπλέκεται σε ένα από τα προγράμματα των UAVs.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης