Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
06/12/2023 | 07:23
Militaire News

Κυρώσεις κατά Εβραίων εποίκων από τις ΗΠΑ για τη βία κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Κυρώσεις κατά Εβραίων εποίκων από τις ΗΠΑ για τη βία κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα την επιβολή κυρώσεων κατά των Εβραίων εποίκων που κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

“Σήμερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εφαρμόζει μια νέα πολιτική περιορισμού της θεώρησης διαβατηρίων κατά των προσώπων που θεωρούνται ύποπτα ότι συμβάλλουν στην υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στη Δυτική Όχθη, κυρίως διαπράττοντας πράξεις βίας” κατά των Παλαιστινίων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτες” αυτές τις βιαιότητες.

Δεν διευκρινίστηκε πόσα άτομα θα επηρεαστούν από τους περιορισμούς στη θεώρηση διαβατηρίων που θα επιβληθούν επίσης στους συγγενείς των προσώπων που στοχοποιούνται.

Η Δυτική Όχθη μαστίζεται από μια κλιμάκωση των βιαιοτήτων από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Στο Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προειδοποίησε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την πρόθεσή του να επιβάλει περιορισμούς στη θεώρηση διαβατηρίων στους εποίκους, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο. Προέτρεψε επίσης το Ισραήλ να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους εξτρεμιστές εποίκους που κατηγορούνται για βία κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν τη βία από Εβραίους εποίκους κατά των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και προέτρεψαν τις ισραηλινές αρχές να τη σταματήσουν.     

“Συνεχίζουμε να συζητάμε με την ισραηλινή ηγεσία για να την κάνουμε να καταλάβει ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων από επιθέσεις εξτρεμιστών”, προσθέτει ο Άντονι Μπλίνκεν στην ανακοίνωση.

Τονίζει επίσης ότι εναπόκειται στην Παλαιστινιακή Αρχή να κάνει “περισσότερα για να αποτρέψει τις παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών”.

“Τόσο το Ισραήλ όσο και η Παλαιστινιακή Αρχή έχουν την ευθύνη να διατηρούν τη σταθερότητα στη Δυτική Όχθη”, καταλήγει.

Σε έναν μήνα, τουλάχιστον 244 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό στρατό ή Ισραηλινούς εποίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Το Ισραήλ δεν κάνει αρκετά για να επιτρέψει την είσοδο περισσοτέρων καυσίμων και βοήθειας στη Γάζα, δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Ισραήλ δεν κάνει αρκετά για να επιτρέψει να εισέλθουν στη Γάζα περισσότερα καύσιμα και βοήθεια, και θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με το Ισραήλ για να επιτρέψει την είσοδο περισσότερων φορτηγών στον παλαιστινιακό θύλακα.

“Δεν γίνονται αρκετά επί του παρόντος. Το επίπεδο της βοήθειας που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει να αυξηθεί και το έχουμε καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Το επίπεδο των καυσίμων που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει να αυξηθεί”, δήλωσε ο Μίλερ στους δημοσιογράφους.

 

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ δηλώνει στον Νετανιάχου την απογοήτευσή του για την κατάρρευση της παύσης των μαχών στη Γάζα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάρρευση της παύσης των μαχών στη Γάζα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε το γραφείο του.

“Ο πρωθυπουργός μίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου το απόγευμα (της Τρίτης) . Εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάρρευση της παύσης των μαχών στη Γάζα, η οποία επέτρεψε την απελευθέρωση ομήρων”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

“Οι ηγέτες συζήτησαν τις επείγουσες προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι εναπομείναντες όμηροι θα απελευθερωθούν με ασφάλεια και για να επιτραπεί σε όσους Βρετανούς πολίτες στη Γάζα να φύγουν”.

Σούνακ και Νετανιάχου εξέφρασαν αμφότεροι τις ανησυχίες τους για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. “Οι ηγέτες εξέφρασαν τις κοινές ανησυχίες τους για τις αυξανόμενες επιθέσεις από τους ένοπλους Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα”, σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ.

“Ο πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα και επεσήμανε την ανάπτυξη αυτή την εβδομάδα του HMS Diamond, ενός αντιτορπιλικού Τύπου 45 του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, για να ενισχύσει την αποτροπή στην περιοχή και να διατηρήσει απρόσκοπτη τη ροή των εμπορευμάτων”.

Η Βρετανία καταδίκασε τις επιθέσεις στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα τη Δευτέρα και δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να εγγυάται την ασφαλή ναυτιλία στην περιοχή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης