Υποστηριξε το militaire
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
06/12/2023 | 05:15 (ενημερώθηκε 5 μήνες πριν)
Militaire News

«Από που θα δώσουμε 75.000 βλήματα στην Ουκρανία; Μα από τα αποθέματα του Στρατού»! Κ.Φράγκος-Διαξιφισμοί

«Από που θα δώσουμε 75.000 βλήματα στην Ουκρανία; Μα από τα αποθέματα του Στρατού»! Κ.Φράγκος-Διαξιφισμοί

Κ. Φράγκος- Διαξιφισμοί 

 

Τι γίνεται εδώ;

  • Τα περασμένα, άπαξ και περάσουν, τα θυμάται ο καθένας όπως του αρέσει.

Μπαλζάκ

  • Είχα αποφασίσει εφέτος να νηστεύσω και να εξομολογηθώ στον ιερέα των Ταξιαρχών Τρίπολης, ένθα η ενορία μου, όπου, προ αμνημονεύτων ετών είχα προσφέρει υπηρεσίες ως παπαδάκι και βοηθός κοκοφωνίξ αριστερού ψάλτη.
  • Ο διάβολος όμως δεν με άφησε ν’ αγιάσω και με οδηγεί να προβώ σε μια ακόμη ανίερη τυμβωρυχία οπότε αμαρτάνω.
  • Πόλεμος μεταξύ Ιράν-Ιράκ (1980-1988). Αιματηρή σφαγή δύο λαών των οποίων οι ηγεσίες ήταν δείγματα δημοκρατικότητας. Αγιοτολάχ Χομεϊνί, από τη μία μεριά, Σαντάμ Χουσεϊν από την άλλη.

Ο Σαντάμ φοβόταν ότι η νεόκοπη Ιρανική θρησκευτική εξουσία – Τυραννίδα θα καλλιεργούσε την ανατροπή της κυριαρχίας του, η οποία βασιζόταν σε σουνιτική μειοψηφία, ενώ η Σιϊτική πλειοψηφία καταπιεζόταν. Οι Ιρανοί ήσαν Σιϊτες.

Αιματοχυσία, λοιπόν, μεταξύ δύο θρησκευτικών κλάδων του Ισλάμ για την πίστη του Αλάχ την Αγία που οδήγησαν δύο Λαούς στη αλληλοσφαγή. Σας θυμίζω ότι κάτι το ίδιο συνέβη για του Χριστού την πίστη την Αγίαν στον 30ετή πόλεμο μεταξύ καθολικών προτεσταντών.

  • Μακρύς πρόλογος, ως ευρήματα της τυμβωρυχίας Ελλάς με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Πυρομαχικά (1980-85).
  • Μεταξύ των αντιμαχομένων παρενέβησαν Χριστιανοί ορθόδοξοι, διαμαρτυρόμενοι, καθολικοί, πιστοί της 7ης ημέρας, Ινδουιστές κλπ, ευγενείς ανθρωπιστές, έμποροι όπλων για να τους πουλήσουν εξοπλισμούς. Τα γνωστά.
  • Μην περιμένετε λεπτομερώς γιατί δεν έκανα έρευνα και τα στοιχεία είναι τριπλοκλειδωμένα. Γεγονός είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας, στις αρχές της δεκαετίας, πουλούσε πυρομαχικά στο Ιράκ. Ποια πυρομαχικά; Επειδή δεν υπάρχουν τέτοια στο απόθεμα τη ΠΥΡΚΑΛ (Αργότερα η ΠΥΡΚΑΛ συγχωνεύθηκε με την Ε.Β.Ο. για οικονομία. Από την «συγχώνευση» αυτή προέκυψαν 8 Γενικοί Διευθυντές, ενώ ΕΒΟ + ΠΥΡΚΑΛ διέθεταν πριν 4 συνολικά, 20 Διευθυντές, έναντι των 4+3 πρό υπαρχόντων!) η οποία, όμως μετά την αυταδελφή ΕΒΟ ήσαν χρεωκοπημένες και είχαν ανάγκη αιμοδοσίας. Το Υπουργείο σκέφθηκε ότι μπορούσε να πουλήσει πυρομαχικά από το πολεμικό απόθεμα του ΓΕΣ. Εισπράττοντας φρέσκο χρήμα από το Ιράκ θα χρηματοδοτούσε, πάραυτα την ΠΥΡΚΑΛ να παράγει τα πωληθέντα πυρομαχικά και να τα επιστρέψει στο Στρατό κερδίζοντας και χρήμα από την διαφορά τις τιμής. Παστρικά πράγματα.

Η ανατροπή

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε. Ο Σαντάμ έδωσε κατ’ αρχήν ολίγα χρήματα για να βολευτούν οι ανάγκες των πωλητών, και μετά …. Κιούζο, έκλεισε το Ταμείο.

Λοιπά λεπτομέρειες μη με βασανίζεται να σας πω, το γεγονός είναι ο Στρατός έμεινε με ελλειπή αποθέματα. Μην με ρωτάτε ποια λύση δόθηκε. Δεν γνωρίζω. Εκείνο όμως που γνωρίζω καλά είναι ότι περί το 1984-1985 εξερράγη μεγάλη πυρκαϊά στο Στρατόπεδο Μαλακάσας όπου η μία αποθήκη βλημάτων τινάζονταν στον αέρα μετά την άλλη. Καταστροφή! Έγινε ΕΔΕ πάλι θα σας απογοητεύσω. Δεν ξέρω τι διεπίστωσε. Εκείνο όμως που διεδίδετο μεταξύ συκοφαντιών και εχθρών του Στρατεύματος ήταν ότι τα οφειλόμενα ελλείματα βλημάτων του ΓΕΣ παρήγαγε η ΠΥΡΚΑΛ, τα επέστρεψε εγκαίρως και καταστράφησαν στην πυρκαϊά.

Δεν ορκίζομαι ότι τα πράγματα έγιναν όπως προαναφέρονταν. Ουδέν κόμμα πέραν του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, από άκρας αριστεράς μέχρι άκρας δεξιάς δεν σχολίασε το ασήμαντο αυτό γεγονός. Το «αδελφάτο» υπήρχε από τότε – OMERTA!

Προς τι τα παραπάνω;

  • Συγγνώμη, χίλια συγγνώμη, για το αφήγημα που σας παρουσίασα παραπάνω. Πως να το κάνουμε «αυτή είναι η Ελλάδα» όπως θα έλεγε ο κ. Σημίτης ο οποίος συνέχισε την κατεδάφιση μετά το 1996.
  • Το λοιπόν, όλα τα παραπάνω πέρασαν, αστραπιαία από το μυαλό μου, όταν διάβασα την είδηση στην καλώς, πάντοτε, ενημερωμένη Καθημερινή (28/11).

Συνεχίζεται, υπό τα αδιάφορα βλέμματα των «Μεγάλων» ο αιματηρός πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας, τον οποίο ουδείς ενδιαφέρεται να σταματήσει. Αντίθετα οι «ειρηνοποιοί» Αμερικάνοι, εγγλέζοι, Γάλλοι, Γερμανία και ΣΙΑ ρίχνουν στις μάχες παντός είδους εξοπλισμούς και πυρομαχικά. Στο πλαίσιο αυτό Αμερικανοί συζητούν με την Ελλάδα την  επείγουσα προμήθεια 75.000 βλημάτων πυροβολικού. Από που αφού τα ΕΑΣ δεν διαθέτουν ούτε ένα βλήμα στο απόθεμά τους; Μα με την ίδια μέθοδο του Σαντάμ. Από το υγειές απόθεμα του Στρατού!

  • Δεν κάνω τον ειδικό γιατί δεν είμαι. Πληροφορήθηκα ότι ο Στρατός διαθέτει πλεόνασμα αποθεμάτων σε μερικές κατηγορίες βλημάτων. Σε άλλες όμως, όπως αυτή των πολύτιμων 155, είναι ίσα υφαδι, ισα στιμόνι.
  • Ας ενσκήψει, επιστάμενως, στο θέμα ο κ. Υπουργός και ας κλείσει τα ώτα του σε διάφορους «πατριώτες» επισκέπτες ή «συμβούλους» Κάθε βήμα να είναι μετρημένο. Νομίζω ότι στην υπόθεση αυτή έχει αρμοδιότητα και ευθύνη ο κ. Α/ΓΕΣ.

Καλές δουλειές.

Ξανά, μανά τα Ελληνικά DRONES, UAV’S

Τα μεταξωτά βρακιά ταιριάζουν στους επιδέξιους …… κ……..ς

Γέρος του Μωριά

  • Πριν από εβδομάδες η Καθημερινή δημοσίευσε εκτεταμένο ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το ΥΕΘΑ μελετά την Ίδρυση Εταιρείας η οποία θα συνεργασθεί με τις Ελληνικές start-up (ελληνιστί, αναπτυσσόμενες εταιρείας) για την σχεδίαση, ανάπτυξη, κατασκευή – εμπορία (εξαγωγές) ελληνικών DRONES και UAV’S.

Σημειώνω ότι η Τουρκία έχει αρχίσει αυτή την διεργασία από το 2008 και κατασκευάζει λίαν επιτυχή DRONES, πάσης κατηγορίας τα οποία, μοσχοπουλάει, σε πολλούς στρατούς.

  • Το γεγονός χαροποίησε τους πάντες. Είπαμε: κάτι γίνεται, έστω αργά.
  • Έκτοτε, μετά 40 ημέρες, ουδέν έτερον ανακοινώθηκε.
  • Θα παρατηρήσω όμως, αφελώς, ότι πρώτα θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στις προσπάθειες που έχουν αρχίσει πριν από μήνες εσωτερικές κρατικές Μονάδες και ιδιωτική εταιρεία.
  • Συγκεκριμένα:
  1. ΕΑΒ: Δύο τύποι, Αρχύπας και Γρύπος (Βρίσκονται σε βρεφική ηλικία και δεν είναι βέβαιο αν θα ωριμάσουν, καθώς η εταιρεία έχει πονοκεφάλους για άλλα οξύτερα θέματα. Τα ξέρετε;)
  2. Σχολή Ναυτικών Δοκιμών  – EFA Καλή προσπάθεια αλλά δεν διαφαίνεται σύντομα φώς. Προχωρεί όμως.
  3. ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙΙ, βελτίωση και εκσυγχρονισμός υπάρχοντος επιτυχημένου με συνεργασία Ισραήλ – Πολ. Αεροπορίας.
  • Όντως, πληροφορούμαι ότι το τελευταίο βρίσκεται στην τελική φάση προς ολοκλήρωση. Το θέμα χειρίζεται η ΠΑ και πρέπει να τελειώνει σύντομα.
  1. Συμπέρασμα καλές είναι οι συνεργασίες του ΥΕΘΑ με εταίρους start up αλλά θα είναι χρονοβόρες πριν καταλήξουν σε αποδεκτό μοντέλο. Μέχρι τότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο ΠΗΓΑΣΟΣ, που είναι κοντά στο πέρας και μετά ν’ ακολουθήσει το μοντέλο EFA – ΣΝΔ.
  • Όλα αυτά όμως πρέπει να γίνουν ταχέως και όχι με τη μέθοδο του κ. Ν. Παναγιωτόπουλου ΓΙΑΒΑΣ – ΓΙΑΒΑΣ η οποία, δυστυχώς, συνεχίζεται και σήμερα.

Cerca – trova

(Ψάχνω – βρίσκω)

  • Ο Χατζηχρήστος της Ελληνικής πολιτικής ήταν επιτηδευμένα ευθύς στον ωφελιμιστικό αμοραλισμό του «Η Αντιπολίτευση ασχολείται με θέματα που δεν αφορούν κανένα (υποκλοπές, διερεύνηση πολιτικών ευθυνών για τα Τέμπη)» δήλωσε ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτά που ενδιαφέρουν τον κόσμο, είπε, είναι η ακρίβεια, η ανεργία, η ασφάλεια. Πιθανότατα. Αλλά η καφενειακής υφης σκέψη του Υπουργού δεν του επιτρέπει να δει την μεγάλη εικόνα….. (Χαρ. Τσούκας Καθημ. 16/11 sic)

Σχόλιο: Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε…

  • Γάμος των geys και πάσης κατηγορίας no streit. O Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έχει πάρει ανάποδες στροφές με την πρόθεση της Κυβέρνησης να προωθήσει νόμο. Θα συγκαλέσει Ιερά Σύνοδο και θα κηρύξει τον πόλεμο κατά της Κυβέρνησης.

Σχόλιο: Άσφαιρα πυρά. Επανάληψη της χαμένης, άνευ λόγου, μάχης του Μακαριστού για τις ταυτότητες. Νίκησε ο Σημίτης και τώρα θα νικήσει ο Μητσοτάκης.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκης. Συμπαθέστατος ο κ. Υπουργός, προσηνής, μη αλαζονικός, εργατικός. Στην προχθεσινή εκπομπή τηλεοπτικού Σταθμού η συμπαθέστατη επίσης, κ. Μελέτη συζητεί μαζί του τα προβλήματα του Υπουργείου. Σχολιάζει «…… Με τόση πολλή δουλειά… θα υφίστασθε στερήσεις προσωπικών απολαύσεων.»

Χατζιδάκης «Ναι» έχω 20 χρόνια να πάω στη Μύκονο.

Σχόλιο: Ξαναλέω συμπαθής, ακάματος ο κ. ΚΧ. Είναι προϊόν του κομματικού κήπου: Από τη Νεολαία της ΝΔ, Βουλευτής, Υπουργός. Ουδέποτε εργάσθηκε. Όχι και τόσο σοβαρό. Μηδέποτε εργασθέντες είναι και οι σπουδαίοι αποτύχοντες ηγέτες κ. Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Ε. Μεϊμαράκης, Α. Σαμαράς κ.α.

Ο κ. Πρωθυπουργός τον εκτιμά πολύ, και ορθώς ποιεί. Μόνο που (ιδού η φλέβα χιούμορ του κ. Μητσοτάκη) στην α΄ Κυβέρνηση τον έχρισε Υπουργό Εργασίας. Είναι πολιτικός που δεν έχει εργασθεί ποτέ.

  • Το Ελληνικό Κράτος, έχει αποτύχει διπλά. Αφ’ ενός να μεριμνήσει για τους ασθενέστερους, με θετικά μέτρα και αφ’ ετέρου ν’ αντιμετωπίσει τις νησίδες ανομίας χωρίς υπερβάλλουσα βία.

Γ. Δελλής, Καθ. Νομικής Π. Αθηνών Κ. 19/11

Σχόλιο: ΟΥΔΕΝ

  • κ. Φαίδρα Παπανδρέου (18) θυγατήρ του Νίκου, ανεψιά του Γιωργάκη, εγγονή Ανδρέα Παπανδρέου. Τελειόφοιτος Λυκείου St Caterine’s British School. Δηλώνει (Παραπολιτικά 25/11): Θέλω ν’ ασχοληθώ με την πολιτική.

Σχόλιο: Ανακουφίστηκαν όσοι ανησυχούσαν για τη συνέχεια της δυναστείας, το μέλλον της Χώρας.

  • Ανανέωση πολιτικής ζωής της Χώρας. Εκτεταμένη έρευνα των Νέων (25/11) διαπιστώνει ότι τα ηνία της πολιτικής περνούν στους 40άρηδες.

Σχόλιο: Οργίσθηκαν «γηραιαί κυρίαι» και υπερώριμοι κύριοι των κομμάτων, εκλεγόμενοι από το 1990! Ομιλούν για ηλικιακό ρατσισμό. Σωστό!

  • Γραφεία Αρχηγών κομμάτων στη Θεσσαλονίκη. Μιμούμενος τον κ. Α. Τσίπρα, Κ. Μητσοτάκη ο νεωτεριστής νέος Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Κασσελάκης ανήγγειλε την ίδρυση Γραφείου Αρχηγού του κόμματος στην συμπρωτεύουσα.

Σχόλιο: Πρέπει να βολευτούν και άλλοι μετακλητοί!

  • ΕΛΤΑ

Για μια ακόμη συνεχή χρονιά εμφανίζουν ζημιές παρά τις κρατικές ενισχύσεις.

Σχόλιο: Συνεχίστε την ένδοξη πορεία σας.

  • ΛΑΡΚΟ ΑΕ

Από το 2020 η Κρατική αυτή εταιρεία κόστισε στο Ελλ. Δημόσιο 108,5εκ€ που τα χρεώθηκαν οι φορολογούμενοι. Σήμερα είναι κλειστή (από Ιούλιο 2022) με την μισθοδοσία να καταβάλλεται από τον Π.Υ. (φορολογούμενοι). Το δημοσιονομικό κόστος ξεπέρασε τα 5,7 δις€ (1989-2019).

Σχόλιο: Σειρά Κυβερνήσεων που προσμέτρησαν το πολιτικό κόστος και ιδιαίτερα συμφέροντα σφύριζαν αδιάφορα για την χρεωκοπία και την αρπαγή τεραστίων ποσών από τις τσέπες των φορολογούμενων. Από κανένα κόμμα, κανένα, δεν ακούστηκε φωνή διαμαρτυρίας ή απόγνωσης. Ένας, μωρέ ένας Υπουργός δεν είχε τα cohones να δώσει λύση;

ΠΡΑΤΤΩ (κ. Ν. Κοτζιάς) – ΣΥΡΙΖΑ (κ. Κασσελάκης)

Συμφώνησαν για εκλογική συνεργασία!

Σχόλιο: Σώθηκε και η παράταξη και η Χώρα!

Επι του πιεστηρίου

  • Ξεκίνησε η μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Κάθε ομάδα στη Βουλή προσπαθούσε να προστατεύσει τα δικαιώματα του φοροδιαφεύγειν σε κάθε φιλική συντεχνία.
  • Για να κάνεις σοβαρό και τίμιο φορολογικό σύστημα πρέπει να έχεις cohones. Να μη λογαριάζει το πολιτικό κόστος, τα κομματικά οφέλη, το βλέμμα στα φιλαράκια και τις κουστωδίες. Με πορδές δεν βάφονται αυγά.
  • Και το νεότερο για τα «χοντρά» φοροδιαφεύγοντα ψάρια: Ζουν στην Ελλάδα, καλοπερνούν στην Ελλάδα αλλά δηλώνουν φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού. Σπουδαίοι Πατριώτες! Σου μιλάνε για την Άμυνα και δακρύζουν!
  • Ατελείωτο πάρτι στο λαθρεμπόριο καυσίμου (Καθ. 3/12). Τα διαφεύγοντα έσοδα για το κράτος υπολογίζονται σε ετήσια βάση, στα 250-300 εκ. € (Όσο το κόστος εκσυγχρονισμού 2 φρεγατών!!) Στα χαρτιά επι 14 χρόνια το σύστημα ελέγχου (όλες οι κυβερνήσεις φύλακες – άγγελοι των λωποδυτών!) ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Μα γιατί να είμαστε τόσο ξεφτίλες;

  1. 10.000 οι άφαντοι ποινικοί που είναι εκτός φυλακής! (ΝΕΑ 27 Νοε.)

Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (κυρίως αλλοδαποί) τις Ελληνικές Αρχές, κυκλοφορούν ελεύθεροι, επανερχόμενοι συχνά στην εγκληματική τους δράση.

Αιτίες: κορεσμός του συστήματος ελέγχου που συνδέεται με την αποδυνάμωση των αρμοδίων αστυνομικών τμημάτων κατά 60-80%, ανεπαρκής στελέχωση δικαστικών υπηρεσιών!

  • Σχετικό κείμενο της κ. Μ. Κατσουνάκη (Κ. 19/11) Οι πολυκατοικίες καμαρώνουν αφύλακτες ώς αφύλακτες διαβάσεις.
  • Προσωπικά, ουδόλως ανησυχώ. Είμαι ικανοποιημένος, ως Έλλην, που οι χιλιάδες Έλληνες VIP’S ή αλλιώς CELEBRITIES, ο θησαυρός του Έθνους, συνεχίζουν να φυλάσσονται από αστυνομικούς – οντινάντσες. Το Έθνος δεν κινδυνεύει! Οι πολίτες; Αναλώσιμοι.
  • Αυτό το φοβερό και τρισάθλιο Κράτος, των 300 βουλευτών, της ακρίβειας, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, των διατρύτων Άμυνας, Υγείας, Παιδείας, Δημόσιας Ασφάλειας κλπ, της ανυπαρξίας της Αμυντικής Βιομηχανίας, των υπερ τρισχιλίων μετακλητών, της γάγγραινας της υπογεννητικότητας κα, και παρουσιάζει τουλάχιστον, μια παγκόσμια πρωτοτυπία: την παροχή πολυτελών αυτοκινήτων σε βουλευτές.  Παγκόσμια σας λέω κι’ αν θέλετε ψάξτε να με διαψεύσετε. Υπάρχει και ομοφωνία όλων των κομμάτων!

Η 4ετής σύμβαση με την εταιρεία αυτοκινήτων έληξε προ ημερών και ετοιμάζεται άλλη με 300 εντελώς καινούρια, «του κουτιού», που λένε αυτοκίνητα. Χλίδα, σας λέω χλίδα. Ουδείς βουλευτής βολεύεται να κρατήσει το «παλιό» (4 ετών) όχημα το θέλουν όλοι καινούρια.

 

Η συμπαθητική κυρία της φωτογραφίας είναι η Υπουργός μίας δύστυχης Χώρας, χωρίς χρέη, κλπ κλπ της Σουηδίας. Είναι η κ. Ylva Johansson, Υπουργός Εργασίας και Περιβάλλοντος, πολύ επιτυχημένη.

Πηγαίνει στην εργασία της χωρίς οδηγό και λιμουζίνα, εμπρός και πίσω ασφάλειες και μοτοσυκλετιστές.

Περιμένει, με υπομονή; Το τραίνο να έλθη με το ταπεράκι της συμπλήρωμα για το μεσημέρι. Συγκρίνατε σοβαρούς πολιτικούς και ξιπασμένους, νεόπλουτους της ψωροκώσταινας.

Τι να πω, ωρέ συμπατριώτες;

  • Άμα πω «φτού σας» υπάρχει κίνδυνος να διωχθώ για εξύβριση θεσμού: Της Ελληνικής Βουλής των 300! Θα περιορισθώ να αναφωνήσω το αρχαίο ΑΙΔΩΣ, ωρέ αδιάντροποι.
  • Γίνομαι συγκεκριμένος:

Βουλή των Ελλήνων 20/Νοε/2023. Συνεδριάζει για συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων. Πρόεδρος ευπρεπής κύριος, δεν γνωρίζω τ’ όνομά του. (Υπάρχουν 6-7 Αντιπρόεδροι)

Ερωτών: Ο αξιοπρεπής βουλευτής Θεσσαλονίκης (ΚΚΕ) κ. Γιάννης Δελής.

Ερωτώμενη: Η ευγενεστάτη και νεαρή Υφ. Παιδείας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

  • Παρόντες στην αχανή αίθουσα Συνεδριάσεων της Βουλής των 300: ΟΥΔΕΙΣ! Ούτε ένας για δείγμα, σας λέω.
  • Παρακαλώ, παρακολουθείστε με την δέουσα προσοχή, τα περαιτέρω.
  • Η. κ. Υφυπουργός απαντά στα ερωτήματα των κ. Βουλευτών.
  • Πρόεδρος: Περατωθείσης της διαδικασίας ερωτώ τους κ. βουλευτές (ποιους;)
    αν συμφωνούν για την λύση της Συνεδρίασης (εδώ η πλάκα στο κρεσέντο της)
  • Πρόεδρος: Η Βουλή συμφωνεί (ποια Βουλή;) και κηρύσσω την συνεδρίαση περωθείσα.
  • Αδέλφια μου αλήτες, όρνια, κόνδορες, τρελαίνεσαι η όχι μ’ αυτή την παρωδία;
  • Είσαστε 300 ωρέ, και κανένας δεν είχε φιλότιμο να παρευρεθεί;
  • Αφού απόλαυσα, από τηλεόρασης, το οικτρό αυτό θέαμα άνοιξα την εφημερίδα μου να ενημερωθώ για τα τρέχοντα. Το μάτι μου έπεσε στις εκλογές της Αργεντινής. Εξελέγη, πανηγυρικώς κάποιος παλαβός κ. Χαβιέ Μιλέϊ που ονομάζει εαυτόν αναρχοκαπιταλιστή, υπόσχεται να καταργήσει ως νόμισμα της Χώρας το πέσος και να καθιερώσει το δολάριο, να κατεδαφίσει Υπουργεία κλπ. Πόσους βουλευτές έχει η αχανής αυτή Χώρα των 46εκ κατοίκων; 240 αδέλφια μου! Διακόσιους τεσαράκοντα; Εμείς 300 λεβέντες με τα περισσότερα προνόμια παγκοσμίως. Το Χαβιέ έσπευσε να συγχαρεί ο Τράμπ!

Βετεράνοι Αξιωματικοί!

  • Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανεκοίνωσε ότι εφεξής η 11η Νοεμβρίου ορίζεται ως Ημέρα των Βετεράνων, αλλά με την ευρεία έννοια Δηλ. όχι μόνο βετεράνων πολεμιστών αλλά και όσων υπηρέτησαν στις ΕΔ.
  • Η λέξη βετεράνοι, ετυμολογικά, σημαίνει παλαιός πολεμιστής η περαιτέρω, ένα άνθρωπο με πολλή πείρα σε ένα τομέα. Είναι αρκετά συνδεδεμένη με τον πόλεμο, για τους στρατιωτικούς.
  • Η Ελλάδα, σήμερα, έχει ελάχιστους επιζώντες βετεράνους γιατί είχε την αγαθή μοίρα να μην εμπλακεί σε πολέμους από την εποχή, τουλάχιστον, του πολέμου της Κορέας. Οι πραγματικοί βετεράνοι του 1974, της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο, είναι, όντως μία ιδιαίτερη περίπτωση.
  • Νομίζω ότι αποτελεί τιμή στους απόστρατους και τους ελάχιστους βετεράνους η καθιέρωση μίας ημέρας ως ανάμνηση της προσφοράς τους. Θα ήταν, όμως ένα ουσιαστικότερο ενδιαφέρον αν ως Πολιτεία φρόντιζε τις συντάξεις τους (που τους τις λιάνισαν οι «εθνικόφρονες», Κυβερνήσεις όπως του Γιωργάκη και Αντωνομπένηδων δηλ. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και να ενισχύει, ουσιαστικά, να του δίνει ένα κύρος του ΝΙΜΤΣ που το έχει εγκαταλείψει.. Αναμένουμε, λοιπόν, έργα και όχι λόγια.
  • ΣΗΜ.: Είμαι ευτυχής που γνωρίζω και καμαρώνω δύο αληθινούς βετεράνους συναδέλφους αξιωματικούς – Στρατηγούς. Τον Αντ.γο εα κ. Θανάση Παπανικολάου (Κορέα) και Άντγο κ. Δημήτρη Αλευρομάγειρο (Κύπρος)

Τα γλυπτά του παρθενώνα, ο ΒΕΝΙ, ο ΣΟΥΝΑΚ και τα EURO FIGHTER

Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…

Γιάννης Ρίτσος

  • Τα μάρμαρα του Παρθενώνα που ληστεύθηκαν αγρίως από το εγγλέζο «ευγενή» Έλγιν δεν είναι αυτόνομα καλλιτεχνικά επιτεύγματα αλλά μέρος ενός συνόλου που τώρα έχει μείνει ανάπηρο. Μόνο αχρείοι λωποδύτες και απολίτιστοι δεν το αντιλαμβάνονται.
  • Ορθώς, ορθώτατα ο κ. Πρωθυπουργός χειρίσθηκε το θέμα. Ο κ. Σούνακ απαράδεκτος και χωρίς πολιτική ευγένεια. Ντροπή.
  • Βρήκε την ευκαιρία ο κ. Ε. Βενιζέλος που παραφυλάει μήπως ανακαλύψει κάποιο γεγονός που μπορεί να σχολιάσει, δήλωσε (29/11) «Η Ελλάδα πρέπει ν’ αφήσει κατά μέρος την νομική αντιδικία και να ζητήσει την επιστροφή των γλυπτών, όχι με την νοοτροπία της ιδιοκτησίας. Είναι ένα αίτημα Μνημείου, κι’ εμείς εκπροσωπούμε ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άρα πρέπει να έχουμε μια συμπεριφορά αντίστοιχη της εντολής μας, γιατί εμείς είμαστε οικονόμοι του Μνημείου, δεν είμαστε ιδιοκτήτες του (sic).

Αντελήφθη, τις, τι εννοεί ο ποιητής; Δεν έχει σημασία. Την εμφάνισή του την έκανε.

  • Ο πανέξυπνος κ. Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας τις γνωστές τρίπλες του αλά Μέσι, θέλοντας να πιέσει τις ΗΠΑ για F16, F35 απευθύνθηκε στους Αγγλογερμανούς των EUROFIGHTER ζητώντας προσφορά. Οι εταίροι ενθουσιάσθηκαν! Ο κ. Σούνακ για να σπρώξει την υπόθεση συμπεριφέρθηκε, απρεπώς στον Έλληνα Πρωθυπουργό, πούλησε ανθελληνισμό και στον κ. Ερντογάν έκλεισε το μάτι για να τον κολακεύσει.

Ευχές στο ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό

  • Εγώ είμαι ναύτης, ναυτάκι του Αιγάιου.
  • Μέγα το της θάλασσας Κράτος.
  • Γιορτάζει, όπως κάθε χρόνο, στις 6 Δεκεμβρίου (Αγ. Νικόλαος)
  • Ευχές στην Ηγεσία, στελέχη, πληρώματα.
  • Καλές είναι οι γιορτές, οι επέτειοι, τα ευχολόγια αλλά ανεπαρκή για την εξασφάλιση της μαχητικότητάς του και πλήρη συμμετοχή του στην αποτροπή. Ελλείπον ναυτικές Μονάδες αλλά, κυρίως, παροχή των απαραίτητων προϋποθέσεων στα στελέχη να αισθάνονται ότι η Πολιτεία τα στηρίζει. Εννοείτε, τι εννοώ.
  • Θα υποκριθούμε να πούμε ότι το ΠΝ κυριαρχεί στο Αιγαίο;
  • Που είναι οι κορβέτες, που είναι οι εκσυγχρονισμένες ΜΕΚΟ, που είναι τα Α/Φ Ναυτικής Συνεργασίας, που είναι άλλες πλωτές μονάδες.
  • Δεν υπάρχουν λεφτά; Κι’ όμως θα υπάρξουν αν περιορισθούν οι σπατάλες, οι διορισμοί, και διαφανής διαχείριση της Κρατικής Μηχανής.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης