Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
23/11/2023 | 05:15 (ενημερώθηκε 5 μήνες πριν)
Militaire News

«Σε πολλές χώρες υπάρχει διαφθορά, πουθενά όμως σαν την Ελλάδα»-Διαξιφισμοί Κ.Φράγκος

«Σε πολλές χώρες υπάρχει διαφθορά, πουθενά όμως σαν την Ελλάδα»-Διαξιφισμοί Κ.Φράγκος

Κ. Φράγκος Διαξιφισμοί 

ΕΑΒ: Στα ευτυχισμένα χρόνια των αρπαχτών

Σε πολλές χώρες υπάρχει διαφθορά, αλλά καμμία Χώρα στην Ευρώπη, δεν είναι διεφθαρμένη όσο η Ελλάδα.

*Ραϊνχαρτ Σίκατσεκ

Αξιωματούχος – Λαδωτής της SIEMENS

  • Μετά τα όσα εξέθεσα στο προηγούμενο κείμενο μου για την ΕΑΒ και ύστερα από την ομιλία του κ. ΥΕΘΑ στην Σχολή Ικάρων (8-11), στην οποία θ’ αναφερθώ πιο κάτω, απεφάσισα να κλείσω το θέμα για να μην γίνω κουραστικός. Έχω εξάλλου την φροντίδα καλλιέργειας μερικών μπρόκολων στον κήπο μου, την οποία έχω παραμελήσει. Οπωσδήποτε έχω μείνει πλήρως ικανοποιημένος από την δικαίωση των ρεπορτάζ που έκανα για την ΕΑΒ, επί σειρά ετών, και ερρίπτοντο στον κάλαθο των αχρήστων, Σήμερα, πολύ αργά, επαληθεύθησαν.
  • Φαίνεται, όμως, δεν μ’ αφήνει ο Σατανάς ν’ αγιάσω. Παρουσιάσθηκε πάλι υπο μορφή αγαπητού φίλου Υποναυάρχου εα ο οποίος μου έστειλε ένα σημείωμα με τίτλο «Στρατηγέ τα μισά γράφεις! Σου στέλνω …. τροφή»
  • Αφού εξακόντισα βαρύ υβρεολόγιο και πολλά μπινελίκια στον Ναύαρχο που αμφισβήτησε την πιστότητα μου, είμαι υποχρεωμένος να σας παρουσιάσω τα όντως τεκμηριωμένα στοιχεία, Πρίν όμως γίνει αυτό θα προτάξω περίληψη μίας, εντελώς πρόσφατης, ανακοίνωσης της ΕΑΒ.

Η ΕΑΒ βροντοφώνησε

Μας πληροφορεί

  • Η εταιρεία παρουσιάζει θετικό αποτέλεσμα (μετά φόρους) στα οικονομικά 2022 επιτυγχάνουσα κέρδη 3,8εκ€ (!!)
  • Διαβεβαιώνει ότι από το 2027 θα έχει διευρύνει τον κύκλο εργασιών κατά 100%.
  • Προγραμματίζει την παραγωγή μη επανδρωμένων οχημάτων (AUV – DRONES) την οποία σύντομα θα περάσει σε γραμμή παραγωγής για την παρουσίαση στην διεθνή αγορά!!
  • Εισέρχονται στο χώρο διαστήματος για την συμπαραγωγή και κατασκευή μικροδορυφόρων (χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διαστήματος)
  • Παραδίδει με, συνέπεια, τα δύσκολα προς συντήρηση πυροσβεστικά CANADAIR (!!!).
  • Εκτελεί μέσα στα προκαθορισμένα όρια αναβάθμισης Α/Φ και ιδιαίτερα αυτών της αεροναυτικής επιτήρησης P-3 ORION κλπ. κλπ.
  • Δεν μου απομένει παρά να συγχαρώ. Όσον αφορά τα τελευταία θα τα πούμε στον επόμενο. Ιδού και τα αναμφισβήτητης αξίας, στοιχεία του Ναυάρχου (Περιληπτικά)
  • Από το 2000 οι Διοικήσεις της ΕΑΒ είχαν επιδόσεις σε ατελείωτα, διαχρονικά, πάρτι, συντονισμένα με τα άλλα parties κρατικών Οργανισμών κλπ. Όλες οι καταγγελίες «εξετάζονται» με προσοχή και ενδιαφέρον αλλά καταλήγουν στο συρτάρι ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

Αφήνουμε το χρόνο να κυλίσει. Αφήνουμε τις «κοσμογονίες» Σημίτη και Κων. Καραμανλή Β’ και κάποιος άγιος Πατριώτης (ειλικρινά δεν μου τον απεκάλυψε ο Ναύαρχος) κάλεσε ένα σπουδαίο πατριώτη και δικαστή, άνθρωπο εντιμότατο, τον κ. Λ. Ρακιντζή να ψάξει και την υπόθεση ΕΑΒ (2012). Το πόρισμα είδε το φως της δημοσιότητας το 2013 (Οϊ, Οϊ μάναμ) βγήκαν από το μνήμα τους, εκατοντάδες Ταναγραίες, (τα μικρά πήλινα αριστουργήματα, εννοώ)! Το ποσό που «μπήκε μέσα» η Εταιρεία από 2002-2012 ξεπέρασε το 1 δις € (!!).

Ο κ. Π. Ρακιντζής, με την ομάδα του, έκαναν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της επίσης και το γενικό συμπέρασμα κατέληγε στο ότι η κακοδιαχείριση και η σπατάλη χαρακτήριζαν τα μέλη της Διοίκηση.

  • Είχαν διατεθεί τεράστια ποσά για σύναψη συμβάσεων με εξωτερικούς νομικούς συνεργάτες, χωρίς να υπάρχει τέτοια ανάγκη από τη Νομική Υπηρεσία της Εταιρείας που ήταν  πλήρως οργανωμένη!
  • Βρέθηκαν δαπάνες με μη αιτιολογημένες σκοπιμότητες για διάφορους συμβούλους.
  • Γίνονταν αναθέσεις σοβαρών υποκατασκευαστικών έργων σε μη πιστοποιημένες υπεργολαβίες.
  • Διαπιστώθηκαν υπέρογκες αμοιβές για υπερωριακή αμοιβή οδηγών (π.χ. ο οδηγός του Προέδρου ελάμβανε μέχρι 32.070 € ετησίως για υπερωρίες και ο οδηγός του Δ.Σ. μέχρι και 32.383 €)
  • Παρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας εγένοντο πλήθος μη αναγκαίων επιχορηγήσεων περί της 100.000€ ετησίως σε διάφορους φορείς, εκκλησίες κλπ.
  • Είχαν συναφθεί ομολογιακά δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου συνολικού ύψους 730 εκ€. Της εταιρείας μη δυναμένης να τα εξυπηρετήσει, καταπίπτουν οι εγγυήσεις τους και τη «λυπητερή» πλήρωσε το Δημόσιο, δηλ. ΕΜΕΙΣ οι φορολογούμενοι.
  • Από το 2005 η διοίκηση αύξησε τους Γενικούς Διευθυντές από 2 σε 6, τους Διευθυντές από 17 σε 30. Ο πίνακας της λυπητερής περιλαμβάνει πλήθος αμοιβών «συμβούλων» μεταξύ των οποίων πολιτικών λεγεωνάριων.
  • Αν δείτε της αμοιβές της «κορυφής» θα φρίξετε: Μέλη ΔΣ Συμβουλίου ελάμβαναν τεράστια ποσά (2004 155.000 €, 2010 81.000€, Πρόεδρος ή ΔΣ 92.000€ το έτος και πιστωτικό η κάρτα χρέους 750 € μηνιαίως. Δεν έχω χώρο να δώσω άλλες λεπτομέρειες του φαγοποτιού. Η έκθεση καταπέλτης του κ. Λ. Ρακιντζή και των ευσυνείδητων συνεργατών του ετάφη, εν τόπω χλοερώ ο δε έντιμος δικαστικός παρ’ ολίγον να… λιντσαριστή.
  • Το 2013, αν δεν κάνω λάθος υπήρξε η Κυβέρνηση Αντωνομπένηδων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ποιόν να «ακουμπήσουν» αυτοί οι εθνοσωτήρες που έκαναν τεμενάδες στην Τρόϊκα των δανειστών; Αυτοί που ήσαν μέλη των αμαρτωλών Κυβερνήσεων, εποχών Σημίτη (Παπαντωνίου), Καραμανλή (Ε. Μεϊμαράκης) Γιωργάκη (Ε. Βενιζέλος) που είχαν αφήσει την ΕΑΒ να αυτοκανιβαλίζεται;
  • Δεν είναι, λοιπόν, το δράμα της σήμερον κάτι το καινούριο. Είναι οι ρυθμοί και το κληρονομηθέν πνεύμα της ασυδοσίας από τις λαμπρές εποχές των μεγάλων «Ευεργετών» που σήμερα αυτοδοξάζονται, ή περνάν της ημέρες τους «στας Ευρώπας» με μεγάλες κονόμες και παραδείσιες απολαύσεις και δεν τολμάει κανείς να τους κράξει. Αδελφάτο, κλεπτομανής, συντεχνία, Σωματείο.

Τι γίνεται εδώ; ΕΛΕΟΣ!

  • Την προηγούμενη Τρίτη είχα τη χαρά να δεχθώ πρόσκληση από το ΓΕΑ να παραστώ στην εορταστική βραδυά της ΠΑ στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Τα κινηματογραφικά στιγμιότυπα (VIDEOS) που παρακολούθησα με, τον μαέστρο – σκηνοθέτη κ. Μανουσάκη, ήταν απολαυστικά.
  • Δεν προτίθεμαι να τα αναφέρω ένα προς ένα. Θα σταθώ σ’ αυτό που αφορά στα Ε/Π Έρευνας – Διάσωσης (SR) SUPER-PUMA. Παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα πραγματικό επεισόδιο διάσωσης ναυαγών και θαυμάσαμε την δεξιότητα και τόλμη του πληρώματος.
  • Παρατήρησα όμως ότι οι σκηνές στο πεδίο έδειχναν μόνο ένα Ε/Π. Που ήσαν τα άλλα 12; Που;
  • Μην τολμήσετε να κάνετε αυτή την ερώτηση γιατί δεν θα πάρετε απάντηση. Αν την πάρετε θα οργισθείτε.
  • Βρίσκονται σκορπισμένα σε διάφορα υπόστεγα περιμένοντας να αξιοποιηθούν από κάποιον. Ένα ή δύο χρόνια δεν θυμάμαι. Γιατί αυτή η χαλαρότητα, η αδράνεια, η βραδύτητα. Φταίει η ΠΑ; Όχι βέβαια. Ο φορέας που θ’ αναλάβει την εργασία έχει επιλεγεί, έχουν ρυθμισθεί τα πάντα αλλά οι φάκελοι κάνουν τσάρκες σε διάφορες αρχές η κρατικές εξουσίες που του συμπεριφέρονται με εξαιρετική αβρότητα: Τον αφήνουν να αναπαύεται. Τους έχει τονίσει κάποιος (από το Υπουργείο μάλλον) την ανάγκη ταχείας αντιμετώπισης αυτής της διαδικασίας; Τους έχει πει ότι πρόκειται περί της Άμυνας και τη διάσωση ψυχών; Η Γραφειοκρατία σκοτώνει!

ΣΗΜ. 1. Γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο κοινές ασκήσεις Κρατών με έρευνα – διάσωση. Εμείς δεν έχουμε ούτε C-130, ούτε SUPER PUMA να στείλουμε . Στέλνουμε κάποιο… βοηθητικό του Στόλου!

2. Η Τουρκία απαιτεί από το ICΑΟ, και καλά κάνει, τον αποκλειστικό έλεγχο σε έρευνα – διάσωση Αιγαίου και Ανατ. Μεσογείου γιατί η Ελλάδα δεν διαθέτει μέσα!

3. Κατά μη διασταυρωμένες πληροφορίες οι πολέμιοι του προγράμματος δρομολογούν τον φάκελο, μετά το ελεγκτικό Συνέδριο που είναι τώρα, στην Ιερά Σύνοδο, για σχολίαση!

Και ευχέλαιο

Μισές δουλειές

Όποιος δεν τολμά να μην ελπίζει

SHILLER

  • Ακούσαμε τελευταία, με έκπληξη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Δένδια (Σχ. Ικάρων 8/11) να αποκαλύπτει την αδυναμία της Αμυντικής Βιομηχανίας, την διάλυσή της αφού δεν μπορεί να υποστηρίξει τις ΕΔ μας. Τόλμησε και τον συγχαίρω. Θα ολοκλήρωνε, αν τολμούσε περισσότερο, ν’ αποδώσει ευθύνες. Γιατί αυτή η κατάρρευση δεν ήλθεν εξ ουρανού ή δημιουργήθηκε από υποχθόνιους ξένους πράκτορες. Είναι έργα αθλίων πολιτικών που ξεπουλούσαν τα πάντα για να ικανοποιήσουν συμφέροντα τους, προσωπικά ή κομματικά.
  • Αφού διακήρυξε την ανάγκη γενικού συναγερμού στον τομέα, αφού ανακοίνωσε την υπαγωγή της δύσμοιρης ΕΑΒ στο ΥΕΘΑ (το κραυγάζαμε επι έτη) προχώρησε και σε κάτι άλλο. Πριν, όμως αναφερθώ σ’ αυτό θα σας θυμίσω ότι υπάρχει παράδοση στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στις οποίες  συμπεριλάμβανονται το ΥΕΘΑ, αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες, όταν εντοπίζεται ένα στέλεχος που είναι δραστήριο και αποδοτικό, να το φορτώνουν κι’ άλλες υπευθυνότητες. Σκοπεύουν να το ξεζουμίσουν ή να το εξοντώσουν. Κλείνω την παρένθεση.
  • Στο δεύτερο στάδιο κινητοποίησης ανακοινώθηκε ότι ανετέθησαν στον ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου αρμοδιότητες στην Αμυντ. Βιομηχανία και στην Γεν. Δ/νση εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ). Ο περι ού ο λόγος, πρόκειται κατά τη γνώμη μου, περί κορυφαίου στελέχους του ΥΕΘΑ με σωρεία εμπειριών και γνώσης. Γνωρίζει το χώρο και πρόσωπα των ΕΔ, όσο κανένας άλλος. Είναι όμως φορτωμένος με πολυάριθμες αρμοδιότητες (Σε… έκταση 3,5 σελίδων Α4). Έχει «γονατίσει» αν και είναι ανθεκτικότατος λόγω Αρκαδικής καταγωγής του!
  • Φρονώ, κι’ αυτή είναι και γνώμη πολλών περί τον χώρον του ΥΕΘΑ, ενημερωμένων ή αργοσχόλων, (όπως εγώ) ότι η σωστή ρεαλιστική και με προσδοκίες λύση θα ήταν, αν βλέπαμε την κρίσιμη κατάσταση κατάματα και η Κυβέρνηση να διόριζε τον κ. Οικονόμου ως Υφυπουργό Άμυν. Βιομηχανίας. Έχει όλες τις προδιαγραφές. Ο τομέας αυτός δεν ασθενεί απλώς αλλά βαρέως. Χρειάζεται αποκλειστικό management. Οι λοιπές υποχρεώσεις του κ. ΑΟ ας ανατεθούν σε άλλο πρόσωπο.
  • Η θέση του Υφυπουργού πρέπει να καθιερωθεί αμέσως καθότι και η Ιδιωτική Αμυντική Βιομηχανία, σε αρκετές περιπτώσεις εξαιρετικών δυνατοτήτων, χρειάζεται κι’ αυτή ένα πρόσωπο που ν’ ασχολείται με τα θέματα της.
  • Αν στην Κυβέρνηση δεν αρέσει ο κ. Οικονόμου μπορούν να διορίσουν, ως Υφυπουργό όπως συνήθως επί 10ετίες γίνεται, ένα αποτυχημένο βουλευτή, ένα πρόσωπο προστατευόμενο από την κ. Ντόρα ή τον κ. Άδωνι ώστε να έχουμε μία επιτυχή συνέχεια της κατάρρευσης.

Υμνείτε, αινείτε, ευλογείτε….

  • Άλαλα τα χείλη των ασεβών των μη προσκυνούντων την εικόνα σου τη σεπτή

      Ψαλμός

  • Οφείλουμε, έχουμε ηθικό καθήκον, είμαστε υποχρεωμένοι, είναι αναγκαίο να λιβανίζουμε τους Έλληνες Πολιτικούς που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία, στην κατά λήστευση του Κράτους, στην απώλεια της εθνικής Κυριαρχίας.
  • Αν δεν το κάνουμε, τι στο διάβολο, πιστοί και πειθήνιοι πολίτες είμαστε; Αυτό μεθοδεύεται από το «Σωματείο».
  • Όπως θα θυμάστε, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν δύο «γκαλά» προς δόξα, τιμή και αποθέωση των κ. Κων. Σημίτη και Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο πρώτο, τη Σημιτειάδα, παρευρέθησαν οι κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Πρωθυπουργός και πολιτικοί, όλων των πλευρικών και αποχρώσεων της Βουλής. Όλες οι επιλογές του «Σωματείου». Ο αείμνηστος Εμμ. Ροϊδης θα έγραφε στην εφημερίδα του «Εις την τελετήν παρέστησαν ο Μητροπολίτης, ο Νομάρχης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Βουλευτής της Περιφέρειας και άλλα…… κακοποιά στοιχεία»
  • Τα κατορθώματα για τα οποία τιμήθηκε ο τ. Πρωθυπουργός ανέφερα λεπτομερώς, στο προηγούμενο.
  • Επακολουθεί και β’ φάση στην Μ. Βρετανία την ερχόμενη εβδομάδα (6 Δεκ).
  • Την ίδια, ακριβώς, χρονική περίοδο ο Μεγάλος BENI, υπερβαίνων κάθε προηγούμενο, οργανώνει τριήμερο «γκαλά», στην χλιδάτη και πανάκριβη Μ. Βρετανία. Παρουσίασε σοφίες του Κύκλου Ιδεών και εκτιμήσεως του για το μέλλον της χώρας. (ΣΣ Για το παρελθόν, ούτε κουβέντα. Έπεσε λησμονιά).

Εδώ θα καλέσω Τον Σωκράτη να επαναλάβει το απόφθεγμα του «Τους με κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι, τους ανόητους ανθρώπους το οίημα»

  • Ο διεφθαρμένος, λοιπόν και ανυπόληπτος πολιτικός κόσμος, χρειάζεται ήρωες, ψευτοδημιουργούς για να τους προβάλει ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του. Τα πυροτεχνήματα, για κ. Κων. Σημίτη και Ε. Βενιζέλο έχουν αναλάβει τα ΝΕΑ και προσωπικά ο έγκριτος δημοσιογράφος, παλαιάς κοπής, κ. Γ. Παπαχρήστος. Εκεί που λέγαμε ότι ησυχάσαμε, η Καθημερινή ο έτερος πόλος της ισχύος στα ΜΜΕ, ανέλαβε να εμφανίσει το τρίτο είδωλο, εθνικό πολιτικό ήρωα: Τον κ. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, εντελώς χρεωκοπημένο και αποτυχημένο. (χειρ. κ. Δ. Μουμτζή)

κ. Αντώνης Σαμαράς

Αφού, ο κ. ΔΜ ύμνησε, ηπίως, τον κ. Κ. Σημίτη, σημείωσε:

Δεν είναι μόνο ο Κ.Χ. ηγετική μορφή αλλά και ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Παρέλαβε χάος και παρέδωσε Κράτος (sic). Ανέδειξε ικανά στελέχη που σήμερα κοσμούν την Κυβέρνηση και στηρίζουν την προσπάθεια εξέλιξης της Χώρας (sic). Λαμπρά, έξοχα, υπέροχα. Ο κ. ΑΣ (ΝΔ) όμως μετά τον κ. ΕΒ (ΠΑΣΟΚ), κορυφές τον δύο αμαρτωλών, διαβρωμένων και διεφθαρμένων κομμάτων που τίναξαν τη Χώρα στον αέρα, οδηγούμενοι, βασικά, από τη φιλαρχία και όχι μόνο, του και χαρακτηρίζονται από την αρπακτική ελίτ σχημάτισαν συμμαχική Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), συνεπικουρούμενοι από τον ολίγον κ. Φωτάκη.

Ποιο χάος παρέλαβε αυτό το εκπληκτικό δίδυμο των Αντωνομπένηδων; Αυτό που δημιούργησε τα άθλια κόμματα τους (Σημίτης-Κ. Καραμανλής-Γ. Παπανδρέου) και στο οποίο αυτό χάος πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν αμφότεροι Αντώνης και Ευάγγελος. Κάνω λάθος; Μας δουλεύουν, αδέλφια, μας δουλεύουν πολιτικοί και τα φιλαράκια τους στα ΜΜΕ.

  • Εδώ θα δανεισθώ ένα αφορισμό του αθάνατου Οδυσσέα Ελύτη (τον οποίο η Αγία Ημών Ορθόδοξος Εκκλησία έχει κηρύξει Αιρετικό) είπε: Όσοι ευθύνονται για το ναυάγιο της Ελλάδος δεν δικαιούνται, στη συνέχεια, να παριστάνουν τους ναυαγοσώστες! Η τριετία της (2012-2015) υπήρξε η κορύφωση της φαυλότητάς, της φορολήστευσης των πολιτών και κυρίως, της νοσηρότητας και μείωσης της μαχητικότητας των ΕΔ. Καλώ εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη να θυμηθούν την λεηλασία τους, την διάλυση των ασφαλιστικών τους Ταμείων και ιδιαίτερα την ιταμότητα με την οποίαν διαχειρίζονταν την αξιοπρέπεια των ΕΔ. Ξεχνάμε την γενική εγκατάλειψη της Άμυνας ή την περιφρόνηση και απαξίωση των στελεχών αφού έστελναν διάφορους άσχετους (π.χ. τον κ. Μπαλτάκο, Ι. Τραγάκη, υφυπουργίσκους) να παραδίδουν τα ξίφη στους απόφοιτους μαθητές των παραγωγικών σχολών και της αλλεπάλληλες αποστρατείες. Ικανότατων Α/ΓΕΣ διότι «δεν συνεμορφούντο προς τας υποδείξεις». Άφησε εποχή η ενδοτικότητά τους και οι τεμενάδες που έκαναν στην τρόικα των δανειστών.
  • Ποιους πολιτικούς ανέδειξε ο κ. Σαμαράς στη σημερινή Κυβέρνηση; Μήπως τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη ή τον κ. Μυταράκη.

Η τελευταία δε σπουδαία πολιτική πράξη του κ. Σαμαρά, ευτελίζουσα την δημοκρατία και το πολιτικό πολιτισμό είναι η άρνηση του να παραδώσει στον διάδοχό του κ. Α. Τσίπρα. Έτσι έπρεπε να γίνει! Δεν μπορεί να δούμε τον οίκο του Τυδώρ να παραδίδει την εξουσία σε ένα εκπρόσωπο της πλέμπας!

Εδώ ταιριάζει το ρηθέν από τον Δημοσθένη «Προς γαρ το τελευταίο εκβαν έκαστον την προ υπαρξάντων κρίνεται».

Θα κλείσω με μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της σπουδαίας κ. Κριστίν Λαγκάρντ στον κ. Παπαχελά (Κ. 3/11)

Λέει: Δύο φορές η Ελλάδα κινδύνευσε να αποβληθεί από την ΕΕ. (GREXIT) Την πρώτη επι Παπανδρέου τον Νοέμβριο 2011. Η δεύτερη ήταν το καλοκαίρι του 2015 επι Κυβέρνησης Τσίπρα.

Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την Κυβέρνηση τον Ιανουάριο 2015. Αν ο κ. Σαμαράς παρέδωσε κράτος συγκροτημένο, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μουμτζής, οποιοσδήποτε κακός χειρισμός ή ανοησία του κ. Τσίπρα, που έγιναν, δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έξοδο.

Και συμπλήρωσε η κ. Λαγκάρντ «Αν υπήρχε μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία και αν η οικονομία πήγαινε καλά, είχε εφαρμοσθεί μία συνεπής πολιτική με δημιουργία από θεμάτων για τους δύσκολους καιρούς η κρίση θα είχε αποφευχθεί.

Ιδού η καταδίκη όλων των «σωτήρων» που οι συνάδελφοί τους κτίζουν Ιδρύματα και τους ετοιμάζουν αγάλματα. Σημίτης, Βενιζέλος, Σαμαράς…. Ακολουθούν οπωσδήποτε, Γιωργάκης, Καραμανλής ΙΙ κλπ.

  

Σκίτσα του μεγάλου κ. Κ. Μητρόπουλου της εποχής

Το Show συνεχίζεται

  • Ο Ρωμαϊκός θρίαμβος που έστησαν οι φίλοι του κ. Κ. Σημίτη με επικεφαλής τΗν κ. Διαμαντοπούλου, την 7η Νοε. Δεν σταματά εδώ.
  • Στο ξενοδοχείο της Μ. Βρετανίας θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου εκδήλωση τελετή προς τιμή, πάλι, του τ. Πρωθυπουργού. Αυτή τη φορά οι υμνούντες θα είναι αλλοδαπής προέλευσης.
  • Ξανά το περίφημο Ξενοδοχείο θα δεί ημέρες δόξας λαμπρές μετά το τριήμερο φεστιβάλ του κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου. Είσοδος ελεύθερη.

Εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών

Την θεωρώ περιττή για τρεις λόγους:

  1. Ουδεμία τοιαύτης, φύσεως επιτροπή κατέληξε σε ανάδειξη και αποκάλυψη των υπευθύνων. Αντίθετα, σύμφωνα με πάγια μεθόδευση των πολιτικών, συγκροτείται για να «κουκουλώσει» το ανάθεμα.
  2. Μετά, μάλιστα, την δήλωση του σπουδαίου πολιτικού και Αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδώνιδος Γεωργιάδη ότι η υπόθεση της απώλειας τόσων ψυχών έχει ξεθωριάσει πλέον, (άλλα είναι τα ενδιαφέροντα των πολιτών).
  3. Αφού υπάρχει, ήδη, το πόρισμα του Μακαβριωτάτου τ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου ότι το αιματηρό δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα τιμωρητικής οργής του Θεού για το «όργιο» του καρναβαλιού της Πάτρας. Έχουμε χρεία ετέρας έρευνας και πορισμάτων;

Τ’ ακούσατε , τ’ ακούσατε;

  • Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Γότθοι, Βησιγότθοι, Γαλάτες, Έλληνες, Τούρκοι…. Κραυγάζει ο τελάλης.
  • Στην Σκωτία, η Πρωθυπουργός της κ. Νικολά Στελτζόν παραιτήθηκε γιατί απεκαλύφθη ότι ήταν δέκτης παράνομων παροχών προς το κόμμα.
  • Στη Γαλλία ο τ. Πρόεδρος κ. Νικόλα Σαρκοζί κατεδικάσθηκε σε τριετή ειρκτή, την οποία εκτίει, για παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματός του.
  • Στην Πορτογαλία, μόλις προ εβδομάδος, υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνιο Κόστα για οικονομικό σκάνδαλο. Παράλληλα ειδικοί αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» οικία του Πρωθυπουργού και Υπουργών για ανεύρεση στοιχείων.
  • Είδατε, αδέλφια μου αλήτες, όρνια, ένα Πρωθυπουργό να διωχθή, έστω ένα υπουργό ενώ η Χώρα είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα; Τις χρηματοδοτήσεις από την SIEMENS τις ξεχάσαμε; Αντίθετα στη Χώρα της φαίδρας πορτοκαλέας, βαρέως υπόλογοι τιμώντα και οργανώνονται βεγγέρες για τη δόξα τους!

Τρία , πολύ επίκαιρα, τσιτάτα του Τσώρτσιλ

  • Για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Κασελάκη.
  • Ο Κολόμβος όταν ξεκίνησε από την Ισπανία δεν ήξερε που πήγαινε και άμα έφθασε κάπου δεν ήξερε που βρισκόταν.
  • Για τους ομιλητές σε γιορτές, ημερίδες, εορτές στο Μέγαρο ή αλλαχού
  • Μία καλή ομιλία, πρέπει να είναι σαν την φούστα μίας ωραίας γυναίκας. Αρκετά μακριά για να καλύπτει το θέμα και μίνι για να προκαλεί ενδιαφέρον.
  • Γνωρίζουν άραγε οι ομιλητές ρήτορες ότι το 90% του χειροκροτήματος που εισπράττουν όταν διπλώνουν το χειρόγραφο τους, αποτελεί έκφραση ανακούφισης;
  • Κατά βάθος η αληθινή ευγλωττία είναι η τέχνη να σιωπά κανείς όταν δεν έχει τίποτα το ουσιώδες να πει Όχι, αυτό δεν το είπε ο Ο.Τ. αλλά ο Γάλλος πολιτικός Εδουάρδος Εριώ.
  • Και δύο αρχαία: Μέτρον Άριστον

Ούκ εν τω πολλώ το εύ

Ο λόγος – αποκάλυψη του ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδια

Χώρος – Χρόνος: Σχολή Ικάρων – 8 Νοε 2023.

  • Είναι πρώτη φορά που Υπουργός Άμυνας ξέφυγε από τα «ενθουσιώδη και ηρωικά» τετριμμένα που έριξε πέτρα στο τέλμα της ΕΑΒ

Σταχτολογώ:

  • Η ΕΑΒ είναι υπαίτια για το γεγονός ότι η ΠΑ έμεινε χωρίς μεταγωγικά Α/Φ C-130 H (Από τα 15 ίπτανται με το ζόρι 1-2)
  • Δεν έχω καθόλου την πρόθεση, λέει ο Υπουργός να παραμείνω σιωπηλός παρατηρητής της σημερινής κατάστασης. Όπως θα έλεγε ο Νομπελίστας μας ποιητής δεν προτίθεμαι να καταστώ «Κωπηλάτης των ματαίων λιμνών»
  • Ανακοίνωσε την υπαγωγή της ΕΑΒ στον ΥΕΘΑ, τελειώνοντας αυτή τη κωμωδία που ήθελε την μεγάλη αυτή Αεροπορική Βιομηχανία να υπάγεται μια φορά στο Υπ. Οικ. και άλλοτε στο Υπ. Αναπλ. τα οποία δεν είχαν ιδέα των αντικειμένων. Πρόκειται για δικαίωση του MILITAIRE και των Διαξιφισμών που κραυγάζετε επί χρόνια, καταγγέλλοντας αυτή την ανωμαλία και την ζημιά που προκάλεσε στην Άμυνα.
  • Ο κ. Υπουργός παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι στην ίδια τραγική κατάσταση με των C-130 βρίσκονται η συντήρηση των Ε/Π SUPER-PUMA (έρευνας διάσωσης) και των Α/Φ πυρόσβεσης CANADAIR για τα οποία επαιρεται η ΕΑΒ ότι τα εξυπηρετεί πλήρως ενώ τα στέλνουμε «μυστικά και απόρρητα» στον εξωτερικό για συντήρηση γενόμενοι ξεφτίλες παγκοσμίως.
  • Αν ο κ. Υπουργός επιμείνει στην ανανεωτική προσπάθεια του θα προσφέρει πολλά στην Άμυνα. Επιβεβλημένο θα ήταν, βέβαια, αν ο κ. Ν.Δ. ξεπερνούσε το σύνδρομο του αδελφάτου και της OMERTA.
  • Της συγκινητικής, αλληλοσυγκάλυψης, των μελών του «Σωματείου». Να μη ζητήσει, βέβαια, τον αποκεφαλισμό τους, αλλά να τους «κράξει» και να υποχρεωθούν να αποσυρθούν. Να μην οργανώνουν φιέστες και γκαλά, να μην στήνουν Ιδρύματα στ’ όνομα τους, να ζητήσουν συγγνώμη. Πρόκειται για καραγκιοζιλίκια.
  • Είμαι βέβαιος ότι η θλιβερή εικόνα όχι μόνο της μεγάλης ΕΑΒ αλλά και του Κράτους, εκείνη την εποχή αλλά και τη ακολουθούσα.
  • Είδατε κάποιον απ’ αυτούς τους απάτριδες να κάνει αυτοκριτική, να ζητάει συγγνώμη; Είδατε κάποιο πολιτικό της Αριστεράς ή Άκρας Αριστεράς να εκδηλώνει ανησυχία, να καταγγείλει της λεηλασίες που οδήγησαν τη Χώρα στην πτώχευση και την Άμυνα στην αποδυνάμωση; Όχι, βέβαια. Ανήκουν όλοι στο «Σωματείο» ορκιζόμενοι στον Νόμο της OMERTA.

Σχόλιο

Ο προσφιλής μου «εξάδελφος», τ. ΥΕΘΑ, τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, που από το, εν Θεσσαλονίκη, «μετερίζι του» μας δίνει καθημερινές χρήσιμες πληροφορίες για την Άμυνα, και ουχί μόνο, διερωτήθηκε προ ημερών γιατί παρατηρείται αδράνεια προσφοράς στην Άμυνα από Έλληνες πολυεκατομμυριούχους, μέσα και έξω, ενώ στο παρελθόν είχαμε δει τα θαύματα προσφορών πλουσίων πατριωτών που έσπευδαν να βοηθήσουν. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην δωρεά του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ, του ΖΑΠΠΕΙΟΥ Μεγάρου, του ΕΜΠ. Θα  προσθέσω το Ινστιτούτο Παστέρ και κτιρίων Πρεσβειών.

  • Θα απαντήσω, ευγενώς, στον Στρατηγό ότι οι προσφέροντες τότε ήξεραν που έδιναν το χρήμα προς διαχείριση και είχαν εμπιστοσύνη στους φορείς.
  • Σήμερα, έχουμε δύο προβλήματα: δεν υπάρχει αίτημα (από ένα π.χ. ταμείο Εθνικής Άμυνας) και επίσης η εμπιστοσύνη των εχόντων πρόθεση, έχει κλονισθεί από τα σκάνδαλα και αρπαχτές των εξοπλισμών αλλά και τις κρατικές σπατάλες.
    Θα παρακαλέσω, όμως, τον φίλο Αρχηγό να σχολιάσει το γεγονός που επεσυνέβη επί Αρχηγίας του (2011) όταν πρόταση του για εκσυγχρονισμό των ΑΠΑΤΣΙ απορρίπτετο, επί σειράς αιτημάτων, από τον τότε ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλο. Σήμερα, μετά από 10ετή αδράνεια τα πολύτιμα ΑΠΑΤΣΙ θα εκσυγχρονισθούν, μερικώς από Ισραηλινή Εταιρεία. Δεν φαντάζομαι να υποθέσατε ότι αυτό θα μπορεί να γίνει από την ΕΑΒ.
  • Επίσης θα παρακαλέσω τον αγαπητό Αρχηγό ν’ αφηγηθεί, περιληπτικά, τα των προσπάθειών που έκανε να πείσει τους Υπουργούς κ. Ε. Μεϊμαράκη και Ε. Βενιζέλο να γίνει προμήθεια ολίγων Πυρομαχικών για τα υπερσύγχρονα, αλλά υπερκοστολογημένα, τότε, άρματα LEO Hellas (170) τα οποία είχε προμηθευτή η καημένη Ελλαδίτσα με 1,72 δις€ και παρέμεναν επι πέντε (5) συναπτά έτη χωρίς Πυρομαχικά, κι’ αυτοί εκώφευαν! Πέντε χρόνια! Σήμερα ο μεν κ. Ε.Μ. απολαμβάνει την χλίδα της Ευρωβουλής ο δε κ. Ε.Β. οργανώνει «γκαλά» στην Μ. Βρετανία για να προβάλει της θεωρίες του. Ζήτω του Έθνος.

Να’ ταν μόνο αυτά που καταμαρτύρησε στον

λόγο του (8-11) ο κ. Νίκος Δένδιας.

Του ΚΥΡ από

Την Ελευθεροτυπία (2008)

  • Το 2008 τα ΕΑΣ που τα διοικούσε ένας…. οδοντίατρος, φίλος του τότε ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκη έλαβαν παραγγελία κατασκευής μερικών χιλιάδων συγχρόνων κρανών για τους μαχητές μας. Σήμερα, μετά παρέλευση δέκα πέντε (15) ετών δεν έχει παραδοθεί όχι μόνο ένα Κράνος αλλά ούτε ένας πάνινος σκούφος εύζωνα.
  • Η ίδια κρατική Αμυντική Βιομηχανία δεν υλοποίησε συμβάσεις για πυρομαχικά με Τυνησία, Αίγυπτο, Μπαγκλαντές λόγο αδυναμιών της. Διεθνής διασυρμός στον χώρο ελέγχθηκε κάποιος; Μα τι λέτε γίνονται αυτά εν Ελλάδι ένθα η αρπαχτές και η ανικανότητα προστατεύονται με Νόμους;
  • Το σκίτσο του αμίμητου ΚΥΡ είναι του 2008 και αναφέρεται στο μεγάλο σκάνδαλο του εκσυγχρονισμού των φρεγατών S (έργο του κ. Γ. Παπαντωνίου 2003). Η έρευνα ανάκριση άρχισε το 2012 και ακόμη δεν έχει περατωθεί! Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου παρέστη στην πανήγυρη προς τιμήν του κ. Κ. Σημίτη.

Sic transit gloria mundi

  • Ο τ. ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ασφαλώς δεν ήταν ο χείριστος της τελευταίας εικοσαετίας. Προηγούνται άλλοι.
  • Δεν ήταν όμως μία προσωπικότητα που άφησε τη σφραγίδα του στην Άμυνα. Ανταγωνιζόταν στην αδράνεια παλαιότερο Παπανδρεϊκό συνάδελφό του.
  • Μετά την αντικατάσταση του το «σύστημα» τον εξαφάνισε από το προσκήνιο. Δεν γνωρίζω την αιτία.
  • Ήταν, διαρκώς, παραπονούμενος για τον παραμερισμό.
  • Πρόσφατα ο κ. Πρωθυπουργός τον ανεκήρυξε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ. Κάτι είναι κι’ αυτό. Επιχρυσωμένο καταπότιο.

NO COMMENTS

  • Βουλευτής κ. Β. Στίγκας, Πρόεδρος Κόμματος Σπαρτιατών. Ως άνδρας και ως πολιτικός ξέρω να τιμώ τα παντελόνια που φοράω.
  • Στ. Τζουμάκας, πολιτικός/ΣΥΡΙΖΑ. Το ψάρι βρωμάει από το Κεφάλι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ψάρι ΧΩΡΙΣ κεφάλι!!
  • Άνοιξε SYPER MARKET το Αγ. Όρος με πωλητές Μοναχούς.
  • Ν. Καζαντζάκης (καπετάν Μιχάλης) Φυλάξου από τα πισινά του μουλαριού, τα μπροστινά του καλογήρου κι’ από γκρινιάρα γυναίκα.
  • κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου/Αρχηγός κόμματος ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΥΕΡΙΑΣ. Απωλέσασα «εν πλω» δύο βουλευτές της, μητέρα και υιό, αρνήθηκε να καθίσει δίπλα στην κ. Εφη Αχτσιόγλου, σε εκδήλωση.
  • κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός. Πόσοι Έλληνες σήμερα ενδιαφέρονται για την τραγωδία των Τεμπών. Αν ρωτήσετε 100 συμπολίτες μας θα διαπιστώσετε προτεραιότητες στην ακρίβεια, το μεταναστευτικό, καθένας με τον μικρόκοσμό του.
  • Εφημερίδα τοίχου (Παπάγου). Όλες οι Κυβερνήσεις κυνηγούν την φοροδιαφηγή μα καμία τους φοροφυγάδες.

Το μίξερ των κομμάτων

Ορισμός Ελληνικού Κόμματος:

Ομάς ανθρώπων ειδότων να αναγιγνώσκωσι και να ανορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασιαν, οίτινες ενούμενοι υπο οποιονδήποτε Αρχηγόν, ζητούν ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν του Πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσιν χωρίς να σκάπτωσιν.

Εμμ. Ροϊδης

  • Η στήλη, ως γνωστόν, ουδεμία σχέση η επαφή έχει με τα κόμματα και τους αρχηγίσκους τους διότι είναι, απόλυτα, πεπεισμένη ότι βλάπτουν την Ελλάδα το ίδιο ΟΛΑ. Αν και είναι σαθροί, καταχρεωμένοι, φαύλοι Οργανισμοί κρατούν στα Χέρια τους τις τύχες της Χώρας, αφού εμείς είμαστε ανίκανοι, να τους πούμε ένα μεγάλο ΟΥΣΤ, οπότε πρέπει να ρίχνουμε καμιά ματιά στα δρώμενά τους.

Κυβέρνηση ΝΔ

  • Ο Υπουργός Δημόσιας Αταξίας κ. Γιάννης Οικονόμου ανεκοίνωσε, συγκινημένος, ότι απαντά σε όσους κραυγάζουν Που είναι η Αστυνομία; ότι η Αστυνομία είναι παρούσα ΠΑΝΤΟΥ.

Προς επίρρωση και δικαίωση του ισχυρισμού του μας διαβεβαίωσε ότι 1500 αστυνομικοί – ορντινάτσες έλαβαν Φ. Πορείας για ενεργές Αστυνομικές Υπηρεσίες. Έπονται ακόμη 500! Αναφωνήσαμε ΖΗΤΩ και χειροκροτήσαμε, αλλά σημειώνουμε ότι αυτοί οι 1500, αριθμητικώς, που τοποθετήθηκαν; Μήπως τους ανετέθη η φρούρηση του Προεδρικού Μεγάρου, Μεγάρου Μαξίμου ή Βουλής;

Προς τι ο λόγος που ο τεράστιος αυτός αριθμός αστυνομικών διετίθετο από άφρονες και απάτριδες συναδέλφους του ως ορντινάτσες σε διάφορες αμφιλεγόμενες προσωπικότητες;

Έκανε μήπως κάτι γιατι να καταργήση την μεγάλη πρόκληση, την Ύβρι διάθεσης ΙΣΟΒΙΩΣ δύο αστυνομικών σε τ. Υπουργούς ΔΤ, Αρχηγούς, Υφυπουργούς κλπ. Δεν είναι αυτό αντισυνταγματικό και χυδαίο;

  • Σημειώνω ότι ο τ. συνάδελφος του κ. Ν. Τόσκας είχε αναγγείλει, επίσης, την αποδέσμευση 800 αστυνομικών, αλλά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των «προστατευόμενων» μελών της ελίτ, επέστρεψαν από την πίσω πόρτα στη θέση τους; Έτσι, Υπουργέ θα κάναμε σύγχρονο Κράτος. Θα φυλάμε τα σύνορα μας και θα εξασφαλίζουμε την – ηρεμία των πολιτών;

ΣΥΡΙΖΑ (Άλλος για Χίο τράβηξε κι’ άλλος για Μυτιλήνη)

Αναστάτωση στον Αριστερό κόσμο προκάλεσε η θορυβώδης αποχώρηση από το κόμμα του Στρατηγού εα κ. Νίκου Τόσκα αλλά και η παραμονή της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Ο Πρόεδρος Στέφανος ανάμενε ν’ απέλθη κι’ αυτή αθορύβως. Διαψευστήκαμε.

Ο κ. Τόσκας άρχισε την πολιτική σταδιοδρομία του από το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε στο υβρίδιο του  κ. Κοτζιά και τελικά, μετεπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Έτσι το κόμμα, αποχωρήσαντος του κ. Τόσκα, απώλεσε το 1/3 των αμυντικών του συμβούλων. Έμειναν δύο (Ναύαρχος Αποστολάκης, Στρατηγός Γ. Καμπάς).
  • Και πάλι διερωτώμαι: Ο στρατηγός κρατάει το προνόμιο, τον δύο αστυνομικών που του δόθηκε ως ΙΣΟΒΙΟ BONUS για το πέρασμα του από το ΥΔΤ ή τους επέστρεψε;

ΠΑΣΟΚ

  • Το κόμμα συνεχίζει την ανανεωτική πολιτική του αφού ως Οικονομικός Σύμβουλος του Προέδρου τοποθετήθηκε ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ΥΠΟΙΚ του κ. Σημίτη, ο οποίος, ως γνωστόν, δανειζόταν ασυστόλως και ώθησε το Κράτος στην χρεωκοπία. Συνέβαλαν σ’ αυτή, βέβαια και οι ακόλουθες Κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή ΙΙ και Γ. Παπανδρέου ΙΙΙ που έδωσαν την χαριστική βολή.
  • Παραμένει βέβαια, βράχος ακλόνητος, σύμβολο του κόμματος ο Γιωργάκης, ο επονομαζόμενος Καστελοριζιώτης, που κάνει σχέδια. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι τον μοιραίο Γιωργάκη εγκατέλειψαν ακόμη και τα θεωρούμενα, πλέον πιστά του πρόσωπα: Η τ. ΓΓ του κόμματος κ. Μ. Ξενογιαννοκοπούλου και η κ. Ρεγγίνα Βαρτσέλη, ιδιαιτέρα του. Δραπέτευσαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκεί οι ημέρες ήταν χαρούμενες.

Οι λοιπές δημοκρατικές ή μη δυνάμεις προσδοκούν ότι καθεμιά θα αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι του καταρρεύσαντος ΣΥΡΙΖΑ. Τα «κέρδη» δεν είναι αποτέλεσμα θετικής και παραγωγικής εργασίας για τη Χώρα, αλλά συγκυριακό.

Σκέτο τσίρκο η πολιτική ζωή της Χώρας. Κλείνω με αθάνατο Νίκο Γκάτσο, που ταιριάζει στην περίσταση.

Έλα της θάλασσας θεριό

Και του πελάγου μπόρα

Το θλιβερό σκουπιδαριό

Να διώξεις από τη Χώρα.

Cerca – trova

(Ψάχνω – βρίσκω)

  • Ε. Βενιζέλος: Ανίκανο το πολιτικό σύστημα για μεγάλες αποφάσεις (7Νοε. 2023) Σχόλιο: Είναι φυσικό, αφού απουσιάζει ο ΒΕΝΙΤΟ.
  • Εστία (6-11) Η Κυβέρνηση Παπαδήμου «δάνεισε» (υπό τις ευλογίες όλου του πολιτικού κόσμου) στις Τράπεζες (ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK) 43 δις € για να διασωθούν. Μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί τα 3 δις €. Σχόλιο: Αυτός ήταν και ο σκοπός των πολιτικών που χρεωκόπησαν τη Χώρα. Να σωθούν οι Τράπεζες και αφήστε τον Λαό να γονατίζει (συμπεριλαμβανομένων Υγείας, Άμυνας, Παιδείας κλπ)
  • Χρέη κομμάτων Ν.Δ. 435.567.175,82€ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 405.138.625,00€ (Για λοιπά, δεν γνωρίζω)

Σχόλιο: Αφού δεν καταφέρνουν να νοικοκυρέψουν, τα οικονομικά των κομμάτων τους, πως θα το κάνουν για τη Χώρα; Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Μα, αυτά είναι οικογενειακά μυστικά. Δεν τα λένε παραέξω.

  • Μπαταχτζήδες

Δεν πληρώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται για φοροδιαφυγή. Φέτος καταλογίσθηκαν 290 εκ. € αλλά εισπράχθηκαν 29 (Καθ. 9/11).

Σχόλιο: Πληρώνουν οι τράπεζες τα χρέη τους; πληρώνουν τα κόμματα; ΕΛΛΑΣ: Μπαχαλιστάν!

Η φοροδιαφυγή είναι εθνική ντροπή και η μη καταπολέμηση της έγκλημα.

  • Υγεία, παν απ’ όλα

Είναι περιττό να επαναλάβω ότι η Κυβέρνηση και σύμπας ο πολιτικός κόσμος έχουν το νού τους σε δύο βασικά θέματα: Άμυνα και Υγεία. Πρωτοσέλιδο, καμπανάτο, της εφημερίδας Καθημερινή 17/11/23. Πρωτιά της Ελλάδας στα Υπερμικρόβια.

Υπότιτλος: Θερίζουν στα νοσοκομεία θανατηφόρες λοιμώξεις.

Σχόλιο: Μένουμε κατάπληκτοι: Τόσοι λαμπροί Υπουργοί πέρασαν από το ΥΠΥΓ. Τόσο υπέρλαμπροι, κομματικοί, διοικητές διορίσθηκαν στα Νοσοκομεία, τόσα φάρμακα καταναλώθηκαν από την NOVARTIS. Είναι δυνατόν; Το λοιπόν, φίδι που τον έφαγε όποιος κάνει το τόλμημα να μπεί σε Νοσοκομεία.

  • Μέγαρο ΜΑΞΙΜΟΥ (καμία σχέση με το μεγάλο, παγκοσμίου φήμης, MAXIM του Παρισιού) Ποιος είναι πρώτος τη τάξει μετά τον κ. Πρωθυπουργό αντικατάστασης του, ευδόμως απελθόντος ανεψιού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη; Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, εκ της φυλής Σαμαρά.

Σχόλιο: ΟΥΔΕΝ. Καλή επιτυχία!

  • Κέρδη Τραπεζών Ξεπέρασαν τα 6 δις€ τα έσοδα των Τραπεζών το α΄ 9μηνο του έτους (Καθ. 21/11)

Σχόλιο: Διάβασε ξανά το 2ο Σχόλιο εσύ συνταξιούχε Συνταγματάρχη που σε έγδυσαν οι Κυβερνήσεις Παπαδήμου και Αντωνομπένηδων τι λες; Είχες κάνα τυχερό την ίδια εποχή;

Τα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου

  • Προσωπικά, δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Απλά θα σας δώσω ένα μικρό απόσπασμα από κείμενο του εξαίρετου δημοσιογράφου κ. Μιχάλη Τσιτσίνη με τίτλο ΗΡΩΕΣ (Καθ. 17/11) το οποίο αφιερώνει σε μια μεγάλη επιστημονική, δημοκρατική και αντιστασιακή προσωπικότητα, του αείμνηστου καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη

Γράφει:

Το πολυτεχνείο δεν υπέφερε από τους αρνητές του. Αυτοί ήσαν πολύ λίγοι και πολύ περιθωριοποιημένοι για να το βλάψουν. Για τον μισό αιώνα που μεσολάβησε από το γεγονός – τα 50 πιο εύρωστα και πιο ελεύθερα χρόνια στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους – οι αρνητές ήσαν εξοστρακισμένοι στον εξώστη. Η κουλτούρα της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας τους είχε απορρίψει.

…………………………………………………………………………………………………..

Η μνήμη του Πολυτεχνίου υπέφερε περισσότερο από τους επίδοξους διαχειριστές του απ’ όσους δοκίμαζαν να το χρησιμοποιήσουν σαν πολιτικά εργαλεία.

   

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΔ

  • Ευχές, συγχαρητήρια, καλή δύναμη στα στρατευμένα μας παιδιά, στελέχη και Ηγεσία.
  • Δεν αρκούν οι Ημερήσιες Διαταγές, τα μηνύματα, οι δοξολογίες. Χρειάζεται άμεση εκδήλωση της Πολιτείας προς αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των στελεχών και των ελλείψεων της Άμυνας με γοργούς ρυθμούς.
  • Μη ξεχνάμε ότι τα στελέχη και τα ταμεία τους καταληστεύθηκαν επί Κυβερνήσεων Γιωργάκη και Αντωνομπένηδων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Ο τρώσας και ιάσεται Και του χρόνου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης