Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
02/11/2023 | 16:04 (ενημερώθηκε 6 μήνες πριν)
Militaire News

Εισαγγελική παρέμβαση για τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικό

Εισαγγελική παρέμβαση για τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικό

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας με αφορμή την δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο καταγράφονται αστυνομικοί στην Πλατεία Βικτωρίας να χτυπούν σφοδρά διαδηλωτή πεσμένο στο έδαφος μετά από ακινητοποίησή του, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το περιστατικό που καταγράφηκε χθες το βράδυ έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Βικτώρια.

 

Η κ. Τριανταφύλλου θα αναμένει το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή του αρμόδιου υπουργού, ωστόσο άμεσα θα ξεκινήσει τις δικές της ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η εισαγγελική λειτουργός θα αναζητήσει το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό και κάθε άλλο στοιχείο για όσα συνέβησαν ώστε να εντοπιστεί η ομάδα όπου ανήκαν οι αστυνομικοί και ακολούθως να ταυτοποιηθούν οι συγκεκριμένοι που καταγράφονται στο βίντεο να χτυπούν βίαια το διαδηλωτή. Με βάση τα στοιχεία που θα συλλέξει η Εισαγγελέας θα αξιολογηθεί η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης σε ό,τι αφορά απόδοση ποινικών ευθυνών.

Το περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί σε αυτό με τον τραυματισμό νεαρής κοπέλας στο κεφάλι στο Ν.Ηράκλειο. Η αστυνομία αρνείται ότι ευθύνονται δυνάμεις της, αλλά οι ιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών που μεταφέρθηκε η κοπέλα άλλα λένε:

Την ίδια ώρα δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα για την ασφάλεια μετά από όσα έγιναν στο μετρό, όταν ομάδα ακροδεξιών έριξε βενζίνη σε βαγόνι συρμού με σκοπό να το πυρπολήσει ενώ σε αυτό υπήρχε κόσμος!!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης