Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
04/10/2023 | 05:31 (ενημερώθηκε 7 μήνες πριν)
Militaire News

Όχι αποτροπή με μόνο 3 Belharra ΔΕΝ γίνεται…

Όχι αποτροπή με μόνο 3 Belharra ΔΕΝ γίνεται...

Τα μπράβο που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση για την επιλογή της να προχωρήσει στην απόκτηση τριών φρεγατών Belharra, τα πήρε και με το παραπάνω. Έστω και με τη διαμόρφωση που παραγγέλθηκαν οι φρεγάτες, αποτελούν οπωσδήποτε μια σημαντική θετική εξέλιξη για το Πολεμικό Ναυτικό. Η καθέλκυση του ΚΙΜΩΝ, της πρώτης από τις τρεις φρεγάτες γίνεται σήμερα στα ναυπηγεία της Λοριάν στη Γαλλία. Αυτά για τα οποία η πρώην υπουργός Άμυνας της Γαλλίας μας είχε ευχαριστήσει γιατί όπως είχε πει έχοντας δίπλα της τον τότε ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο «χάρη σε αυτή την παραγγελία, εξασφαλίζονται 2.200 θέσεις εργασίας στη Γαλλία σε ορίζοντα πενταετίας». Τα δικά μας ναυπηγεία πάλι είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας…

Η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ήταν εύκολη ,γιατί υπήρχαν ακόμη και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων «κύκλοι» που  με επιμονή προωθούσαν τις «αμερικανικές αλουμινότρατες» για το Στόλο μας. Με επιχειρήματα αστεία. Η επιμονή του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου ήταν αυτή που μας έσωσε, αλλά δεν έσωσε όσους δεν υποχώρησαν από τις απόψεις τους. Έχουν όλοι αποστρατευθεί!

Το σχέδιο «ανάστασης» του Στόλου προέβλεπε και την απόκτηση κορβετών. Η κυβέρνηση επέλεξε να μην προχωρήσει σε «λύση πακέτο» που θα ήταν και το πιο λογικό. Άφησε το πρόγραμμα των κορβετών εκτός με το επιχείρημα ότι ήθελε να διαπραγματευθεί κι άλλες λύσεις εκτός από αυτή των Γάλλων. Λογικό αλλά ούτε οι διαπραγματεύσεις, ούτε το πρόγραμμα των κορβετών προχώρησε! Ο Αντιναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος είναι πολύ διαφωτιστικός μιλώντας στο militaire channel για το θέμα των φρεγατών και των κορβετών. Και με τον τρόπο του καυστικός. Έτσι πρέπει, γιατί κάποιοι αρέσκονται σε παραμύθια που είναι επικίνδυνα.

Οι πιέσεις για να «φορτωθεί» ο Στόλος πλοία που οι Αμερικανοί αποσύρουν άρον άρον λόγω των ανυπέρβλητων προβλημάτων τους δυστυχώς συνεχίζονται .Και από «στρατιωτικούς κύκλους»! Πλοία που οι Αμερικανοί αποσύρουν μετά από…8 χρόνια υπηρεσίας, κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι κάνουν για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό! Ελπίζουμε ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επικρατήσει και αυτή τη φορά η λογική και όχι οι «πονηρές εισηγήσεις».

Επιπλέον το πρόγραμμα των κορβετών που υποτίθεται έχει συνδυαστεί και με τη βιωσιμότητα ελληνικών ναυπηγείων κάποια στιγμή πρέπει να ξεπαγώσει! Μετά από όσα έγιναν στο Στεφανοβίκειο ,όπου η ζημιά είναι τεράστια, η κατάσταση οικονομικά γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Ωστόσο «λεφτά θα υπάρχουν» αν κάποιος με σοβαρότητα βάλει Χ σε διάφορα παρανοϊκά προγράμματα που έχουν εμφανιστεί στις εξοπλιστικές λίστες. Οι διαγραφές δεν είναι δύσκολο να γίνουν , αρκεί να τεθεί ως πρωταρχικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον και οι εξοπλισμοί που μπορούν πράγματι να το υποστηρίξουν.

Τέλος για κάποιους λίγους που μας …κατηγορούν για «διαρκή γκρίνια», να επισημάνουμε ότι αυτή είναι η δουλειά μας κι όχι να «λιβανίζουμε»! Δυστυχώς και το ενοούμε το δυστυχώς οι περισσότερες γκρίνιες μας επιβεβαιώθηκαν. Η γκρίνια μας για τα Kiowa -επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- , τα προβλήματα στον εκσυγχρονισμό -επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- επιβεβαιώθηκαν. Τότε η αξιωματική αντιπολίτευση που ήταν η ΝΔ πετούσε χαρταετό και έψαχνε σκάνδαλο στην πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία! Η ΝΔ είναι κυβέρνηση και δεν θα κάνουμε παύση στην γκρίνια επειδή ορισμένοι θέτουν ως πρώτη τους προτεραιότητα …το κόμμα και μετά τη χώρα. Ειδικά όταν διαπιστώνουμε τα …παραμύθια της Χαλιμάς που προσφέρει απλόχερα και στο θέμα των εξοπλισμών η ΝΔ ως κυβέρνηση.

ΥΓ . Για τα Rafale και τη συντήρηση τους αναμένουμε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης