Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
28/09/2023 | 05:20 (ενημερώθηκε 7 μήνες πριν)
Militaire News

«Βαλλιστικός Πύραυλος από Μυτιλήνη για όσα έγιναν στη Λιβύη»-Κ.Φράγκος και Διαξιφισμοί

«Βαλλιστικός Πύραυλος από Μυτιλήνη για όσα έγιναν στη Λιβύη»-Κ.Φράγκος και Διαξιφισμοί
Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο στον υπηρεσιακό υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γράφει ο

Κων. Φράγκος

Διαξιφισμοί 

Ελλάς το Μεγαλείο σου που τελειωμό δεν έχει

  • Ακούσατε αδέλφια μου αλήτες όρνια, κόρακες, κόνδορες και λοιπά αρπακτικά…
  • Δύο μήνες προ των εκλογών 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν στη Βουλή εκτεταμένη ερώτηση αφορώσα την ανάθεση, στα μουγκά, στη Γαλλική SABENA, της αξιοποίησης τριών (3) Πυροσβεστικών Α/Φ CANADAIR, ολίγον προ της έναρξής της αντιπυρικής περιόδου. Το κείμενο περιείχε πολλές «καυτές» ερωτήσεις (ποιος έδωσε εντολή, κόστος, όροι, χρονικά περιθώρια, γιατί υπάρχει αδυναμία υποστήριξης από ΕΑΒ κ.α.)
  • Η ερώτηση πορεύθηκε όπως ορίζει ο Νόμος (Βουλή – Υπουργείο Οικονομικών – Χρ. Σταϊκούρας, τότε) Ο κ. Υπουργός έστειλε το κείμενο στην ΕΑΒ για σχολιασμό. Στη συνέχεια η απάντηση πήρε την αντίστροφη πορεία. Τι περιείχε η απάντηση; Έπεα πτερόεντα, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. ΟΥΔΕΝ για την Γαλλία, την SABENA, την ……………ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ!!
  • Παραμονές εκλογών, έκλεισε η Βουλή, ποιος να ενδιαφερθεί στην τούρλα του Σαββάτου;
  • Το θέμα επανετέθη, αυτούσιο και με λεπτομέρειες, προ 15 ημερών από τους Διαξιφισμούς, (Χωρίς να ερωτηθούν οι 16 από τους οποίους οι μισοί, σήμερα, είναι εκτός Βουλής), παρακαλώντας μετά του δέοντος σεβασμού προς την Εξουσία, να έχουμε μία ενημέρωση για ένα εντελώς κρίσιμο θέμα που αφορούσε, επι πλέον, ακόμη μία απαξίωση της ΕΑΒ.
  • Και πάλι οι «αρμόδιοι» της αλαζονικής εξουσίας εσιώπησαν. Πιθανώς να είπαν «Σιγά μην απαντάμε και σε sites. Οι εφημερίδες μας στηρίζουν…»

Βαλλιστικός Πύραυλος από Μυτιλήνη

  • Πριν αρχίσω το σχόλιο οφείλω να δηλώσω ότι είμαι οπαδός του τ. ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ, Α/ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και του εύχομαι καλή επιτυχία.
  • Ανεξαρτήτως όμως τούτου επεσήμανα ότι ο κ. ΑΣ, έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό Σταθμό MEGA (20/9) κατά την οποία, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε και στο δράμα της Λιβύης. Ο Στρατηγός ομίλησε προσεκτικά, κοφτά, καθαρά και ειλικρινά. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ, να τα «μασάει». Δεν θα σχολιάσω τις απόψεις του, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου, σημειώνω, ωστόσο ότι την επόμενη (21/9) τα λεγόμενα του έγιναν πρωτοσέλιδο και ολοσέλιδο στην ΕΣΤΙΑ και άλλα φύλλα του λεγόμενου Δεξιού Αντιμητσοτακικού Χώρου και προκάλεσαν ταραχή ουχί τόσο στο Μαξίμου όσο στα ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ.
  • Αν με καλούσε ο Αρχισυντάκτης μου θα τον συμβούλευα αν αναρτούσε την πληροφορία να το έκανε με τίτλο: Ο κ. ΑΣ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο από το Β. Αιγαίο προς τα ΥΕΘΑ-ΥΠΕΞ. Ο υπότιτλος θα ήταν: Ο πύραυλος ανεσύρθη από το προσωπικό οπλοστάσιο του τ. Α/ΓΕΣ ή του εστάλη με ταχυδρομική περιστερά από το Μέγαρο Μαξίμου για να εκτοξευθεί όπου δει;
  • Πλατείασα, όπως συνηθίζω, και παραθέτω αμέσως τις δηλώσεις (SIC) του υποψήφιου Περιφερειάρχη. Να είμαστε προσεκτικοί σε ότι λέμε για την Λιβύη. Ήταν μια αποστολή δύσκολη γιατί το έργο ήταν μακρύ και το κέντρο λήψεως αποφάσεων ήσαν μακριά από το χώρο. Πολλά πράγματα θα έπρεπε να έχουν γίνει. Ξεκινώ από το πολιτικό και διπλωματικό σκέλος. Έπρεπε να έχουν διευκρινισθεί πλήρως οι συνθήκες αποστολής. Στην συνέχεια απαιτείτο μια πολύ στενή συνεργασία με τις επι τόπου αρχές αυτή τη στιγμή γίνονται ανακρίσεις και ακούγονται πολλά πράγματα και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε…. Επίσης ένα τεράστιο μέρος της αποστολής είναι η διαχείριση της κρίσης. Υπήρξε μια σύγχυση στην ενημερότητα για το τροχαίο. Θα έπρεπε να μιλάει κάποιος φορέας και ο φορέας το αυτός θα πρέπει να είναι έγκυρος και κατατοπιστικός. Θα πρέπει ν’ αποδοθούν ευθύνες για δύο λόγους, ο ένας των οποίων είναι καθαρά τεχνικός και τακτικός ο δεύτερος αν έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις θα πρέπει ν’ ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

*Θα μου επιτραπεί να συστήσω στον φίλτατο κ. Α. Στεφανή ν’ αποφεύγει να συζητάει με τηλεοπτικούς γλύφτες και σαλιάρηδες. Τον βλάπτουν.

Τι γίνεται με τους Ρώσικα όπλα που υπάρχουν στις ΕΔ μας;

  • Ως γνωστόν, και γιατί να το κρύψω μεν άλλωστε, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας βρίσκονται στο χείριστο σημείο των τελευταίων 50 ετών. Μόνο η διακοπή διπλωματικών σχέσεων απομένει πλέον. Η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των συμμάχων και ενισχύει την πολεμική μηχανή της Ουκρανίας αναφορικώς με τη ρήξη της με την Ρωσία.
  • Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα υποστήριξης των ρώσικων οπλικών συστημάτων. Τι ρωσικό υλικό (ΕΣΣΔ) έχουμε; Ας τα δούμε.
  • Αντιαεροπορικό μέσου βεληνεκούς S-300
  • Αντιαεροπορικό μικρού βεληνεκούς TOR-MI
  • Αντιαρματικό CORNET
  • Αντιαεροπορικό μικρού βεληνεκούς OSA/AK
  • Αερόστρωμνα  πλοία ZUBR  (Δύο από ΕΣΣΔ, 2 από Ουκρανία)
  • Καθένα με την ιστοριούλα του, εύθυμή ή δακρύβρεκτη. Όλες με χοντρό «μπαγιόκο».

Όλοι, οι παραπάνω εξοπλισμοί έγιναν επι Κυβέρνησης του κ. Κων. Σημίτη και ΥΕΘΑ του μακαρίτη Άκη. (1996-2001)

Ο μακαρίτης Μάκης Αρσένης αποχωρών από το ΥΕΘΑ (1996) και παραδίδων το Υπουργείο στον Άκη άφησε τέσσερεις, βασικές, «υποθήκες».

  • Το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος-Κύπρου κενόν περιεχομένου και αδυνάτου εφαρμογής. Σκέτη παρωδία.
  • Το φιάσκο της Ίμιας.
  • Τον Νόμο 2439/95 με το οποίο ιδρύει την Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών, αφαιρώντας κάθε αρμοδιότητα των Επιτελείων στις επιλογές εξοπλιστικών προγραμμάτων και
  • Νόμο με τον οποίο προήγαγε στον βαθμό του επιτίμου Αντιστράτηγου περί τους 20 από απόστρατους Αξιωματικούς, κυρίως Λοχαγoί και Τ/χες, Πασόκους φυσικά.

Ο Νόμος 2439/95 ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Άκη, λές και τον συνέταξε ο ίδιος, ο οποίος κατέστη απόλυτος άρχων των εξοπλισμών του κ. Σημίτη ορώντος και μη σχολιάζοντος.

  • Θ’ αφήσω την παρουσίαση των S-300, TOR.MI, ZUBR και CORNET για τα επόμενα και θα σχολιάσω σήμερα το σύστημα OSA-AK.
  • Το 2008 εξέδωσα (ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ) το βιβλίο μου ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ…. ΠΑΡΤΗΣ (Τρείς εκδόσεις εξαντληθείσες)

  • Έγινε σάλος! Μερικοί μιλούσαν για ένα παρανοϊκό απόστρατο και άλλοι περί αναρχικού στοιχείου που προσβάλει τον πολιτικό κόσμο. Όλες οι λωποδυσίες, η μπόχα, η διαφθορά, έδιναν παρόν με λεπτομέρειες. Ούτε το ΠΑΣΟΚ σχολίασε, ούτε η ΝΔ (γιατί κι’ αυτή έφερε τις ευθύνες του βλέποντος και μη ομιλούντος), ούτε τα άλλα κόμματα, του ΚΚΕ μη εξαιρουμένου Τήρησαν τους κανόνες του «αδελφάτου»
  • Σας παρουσιάζω, λοιπόν, σήμερα τα της αγοράς των OSA/AK παραθέτοντας ακριβώς (SIC) το κεφάλαιο περί του οπλικού συστήματος αυτού, όπως, ακριβώς, βρίσκεται στη σελίδα 180 του βιβλίου μου. Πριν 15 χρόνια!

Τα αντιαεροπορικά OSA-AK

Εδώ η ιστορία είναι χαριτωμένη και τρυφερή. Το 1992 (κυβέρνηση ΝΔ), σε μια σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο γερμανός ΥΕΘΑ βρίσκει στο διάλλειμα τον συνάδελφό του κ. Βαρβιτσιώτη και του λέει: «Γιόχαν, πάρε τους δικούς σου κι έλα να πάρεις από τις αποθήκες του τέως ανατολικογερμανικού Στρατού όσα αντιαεροπορικά σοβιετικής κατασκευής OSA-AK θέλεις. Με τα όλα τους ανταλλακτικά, εργαλεία, βλήματα. Τζάμπα!» Ενθουσιασμένος ο Βαρβιτσιώτης έρχεται εδώ, συγκαλεί σύσκεψη και σκάει το χαρούμενο νέο. Κατήφεια! Τι συνέβαινε; Τα OSA-AK δεν τα ήθελε κανείς. Ήταν ξεπερασμένης τεχνολογίας. Ο Βαρβιτσιώτης επέμενε: «Πάρτε, ρε παιδιά, λίγα να τα βάλουμε στα νησιά». Τέλος πάντων, πήγαν, πήραν 12 συστήματα κα αυτό ήταν. Εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Στην άλλη σύνοδο, πάλι ο Γερμανός: «Πάρε Γιόχαν ακόμα 50. Πρέπει να αδειάσω τις αποθήκες». Αμήχανος ο Βαρβιτσιώτης.

Η ιστορία επαναλήφθηκε επί Αρσένη. Αρνητικό το ΓΕΣ. «Πήραμαν, πήραμαν…» Το 1997, τότε που οι ρωσικές μαφίες των στρατηγών και των κομπιναδόρων πούλησαν ακόμη και φρεγάτες με τα πληρώματά τους, στην Ελλάδα είχαν ήδη σχηματιστεί παραμάγαζα για πώληση παντός είδους στρατιωτικού υλικού. Υπήρχε περίπτωση που το ίδιο υλικό προσφερόταν με χαώδεις διαφορές, στις τιμές, από 3 πηγές. Όποιος προλάβαινε άρπαζε και όπου μπορούσε πούλαγε… Κάτι τέτοιοι τύποι πηγαινοερχόντουσαν στη ΓΔΕ, η οποία σπεύδει να αγοράσει, για την άμυνα, ρε γαμώτο, 20 συστήματα OSA-AK έναντι 33,3 δις. δρχ.! Ήταν, όπως λένε, η ακριβότερη τιμή της αγοράς (λέγεται ότι υπήρχε προσφορά καινούργιου με 23 δισ. που την εξαφάνισαν). Τα 20 αυτά συστήματα, τα οποία, όπως είπαμε, μας τα έδιναν τσάμπα και δεν τα παίρναμε το 1992-94 γιατί, όντως, δεν τα χρειαζόμασταν, κρίθηκαν αναγκαία το 1997! Αυτά που πήραμε ήταν μεταχειρισμένα και δεν είχαν IFF (σύστημα αναγνώρισης φιλικού-εχθρικού Α/Φ).

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μου επιβεβαίωσε το μέρος που τον αφορά,

  • 2008, ένα κραυγαλέο σκάνδαλο που ουδείς επιχειρεί να το φωτίσει…
  • Η μίζα, στην αγοραπωλησία, πρέπει να ξεπέρασε το 20%. Άντε να βρείς άκρη…
  • Στο προσεχές θα ευφρανθείτε με τις  άλλες πικάντικες Μοσχοβίτικες ιστορίες.
  • Όπως πληροφορούμε τα OSA/AK θ’ αποσυρθούν χωρίς να επηρεάσουν το δυναμικό της Αεράμυνας.

Συγχαρητήρια στα καρντάσια

  • Οι αμυντικές βιομηχανίες της συμμάχου Τουρκίας λειτουργούν με ταχείς παραγωγικούς ρυθμούς και κάνουν εξαγωγές πολλών εκατομμυρίων $.
  • Βεβαίως, σύντροφοι, κι’ εμείς κάνουμε εξαγωγές πολεμικού υλικού. Στέλνουμε Α/Φ και Ε/Π στο εξωτερικό για αξιοποίηση-συντήρηση (C130 – CANADAIR – SPUMA) αφού είμαστε αδύναμοι και ολίγοι για να κάνουμε την δουλειά εδώ.
  • Η Τούρκικη εταιρεία κατασκευής πυραύλων και βλημάτων ROCETSAN κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμοί των ΕΔ της Μαλαισίας συμβόλαιο πώλησης 108 Αντιαρματικών Βλημάτων KARAOC (antitank guided weapons) (20εκ. $). Κατάφερε και «κτύπησε» τους ανταγωνιστές Κίνα και Ν. Κορέα. Αφερημ και Μπράβο.

NO COMMENTS

  • Το Υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων εξέδωσε επίσημο βιβλίο του ιστορικού κ. Άρμπεν Λάλα στο οποίο ο συγγραφεύς υποστηρίζει ότι οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου ήσαν… Αλβανοί.
  • Στην Κύπρο, ένθα κατοικούν Έλληνες Ορθόδοξοι, ίσως ορθοδοξότεροι ημών, έχουν εκδοθεί, προ ετών, οι νέες ταυτότητες οι οποίες περιλαμβάνουν chip και φέρουν τον μοναδικό αριθμό ταυτότητας των πολιτών. Έκτοτε ουδεμία καταστροφή, έστειλε ο Θεός Ουράνοθεν, για να τιμωρήσει ούτε φέρουσες και φέροντες τις ταυτότητες, έγιναν όργανα του Σατανά.
  • Στέφανος Κασσελάκης: Προσευχόμουν στον όσιο Δαυίδ να μη γίνω γκέϊ (Καθ. 24/9)
  • Μπομπ Μενέντεζ: (Γερουσιαστής ΗΠΑ, σθεναρός υποστηρικτής Ελλάδος) παραπέμπεται για δωροληψία. Δηλώνει ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του.
  • Δημ. Παπαδημούλης (Ευρωβουλευτής, τρείς φορές του ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνει ότι (με βαριά καρδιά) δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του για 4η πενταετία.
  • Μένιος Φουρθιώτης, τηλεπαρουσιαστής κλπ κλπ. Ανακοινώθηκε προχθές ότι αρχίζει η έρευνα για να εξακριβωθεί πως διατέθησαν μεγάλος αριθμός αστυνομικών και συνοδευτικά οχήματα το …… 2021!! Αρχίζει η έρευνα….
  • F-35 Οι Αμερικάνικες αρχές αναμένουν την στάση Ερντογάν στο θέμα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ για να ληφθεί η οριστική απόφαση πώλησης F-35 στην Ελλάδα! Ωστόσο φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την πανίσχυρη Ελλάδα του….. 2030!
  • Οικονομία Η τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει ότι 60 δις€ είναι τα εισοδήματα που δεν δηλώνονται κάθε χρόνο. Σ’ αυτό το ύψος, 30% έως 35% του ΑΕΠ υπολογίζουν την παραοικονομία όλες οι μελέτες. Το ύψος της φοροδιαφυγής που προκύπτει είναι 8-9 δις€. Ουδέν φως φαίνεται στον ορίζοντα.
  • Ταυτότητες Επτά (7) Άγιοι γέροντες και πέντε (5) Μητροπολίτες ΛΕΝΕ ΟΧΙ στης νέες ταυτότητες (ΕΩ 26/9). Αφήνω τους Γέροντες και σας παρουσιάζω τους Μητροπολίτες: Μεσογαίας Νικόλαος (Υπ/γος επί τιμή), Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Κορίνθου Διονύσης, Μόρφου Νεόφυτος, Καλαβρύτων (;)

Λιβύη, ξανά

  • Ο συμπαθής νέος ΥΦΕΘΑ κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του (Παραπολιτικά 23/9) δήλωσε, μεταξύ των άλλων: Υπενθυμίζω ότι η στρατιωτική αποστολή που μετέβη στη Λιβύη, υπό τον σχεδιασμό του ΥΠΕΞ…
  • Το ΥΠΕΞ σχεδιάζει και το ΥΕΘΑ οργανώνει και επιχειρεί την αποστολή….
  • Η στήλη, για να διευκολύνει τους πάσης φύσεως αρμοδίους να μη διατυπώνουν νύξεις ευθύνης του Α ή Β φορέα τους πληροφορεί να μην προβληματίζονται προς εύρεση φόρμουλας. Υπάρχει ένας στίχος από γνωστό άσμα του αξέχαστου φίλου μου Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Φταίμε κι’ εμείς, φταίτε κι’ εσείς

φταίνε κι’ άλλοι

φταίμε κι’ εμείς, φταίτε κι’ εσείς

φταίει κι’ ο …… Χατζηπετρής…

  • Αθάνατε Λουκιανέ.

Το Δεσποτάτο του Μωριά

(Ξανά στις δόξες του μετά 8 αιώνες)

  • Σύντομο ιστορικό

Ιδρύθηκε, αρχικά, το 1249 από τον Φράγκο Ηγεμόνα Γουλιέλμο Βιλεαρδουϊνο μετά την κατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως από τους λεχρίτες-Σταυροφόρους του Αγίου Παπα-Αρχιγκάγστερ Ιννοκεντίου (Δ’ Σταυροφορία), ως Δεσποτάτο της Αχαϊας.

Εκείνη την εποχή Ανατολικοί – Δυτικοί Χριστιανοί αλληλοεσφάζοντο για την «πίστη του Θεού στην Αγία».

  • Τελικά ονομάσθηκε Δεσποτάτο του Μωριά και καταλύθηκε από τους Τούρκους (1455).
  • Ο πτωχός Λαός ν. Θεσσαλονίκης, νησιά, Κρήτη, περιήλθον «αθορύβως»  υπό την κατοχή Δυτικών και συνέχιζε να είναι υπόδουλος και αγριοφορολογούμενος. Ονόμαζαν τους ντόπιους Ρωμιούς. Η ονομασία Έλληνες ήρθε αργότερα.
  • Το νέο Δεσποτάτο του κ. Αντώνη Σαμαρά Ο περι ου ο λόγος τ. Πρωθυπουργός, αποτυχών παταγωδώς, όφειλε να επανέλθει, μετά την «αποστρατεία» του στον πολιτικό βίο και να ξεκολλήσει από την πολιτική που τόσο ταλαιπώρησε, και όλη την Χώρα. Όχι, δεν θα αναφέρω πάλι τις όλβιες ημέρες που απόλαυσαν οι ΕΔ επί Πρωθυπουργίας του και συμπρωθυπουργίας του απερίγραπτου BENI.
  • Το αστείο είναι ότι αμφότεροι θεωρούν ότι έπραξαν μέγα εθνικό έργον. Και οι δύο πάσχουν από το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας και είναι βέβαιοι – βεβαιότατοι ότι η Χώρα πάσχει αφού αμφότεροι δεν συμμετέχουν στην δράση της πολιτικής καμαρίλας.
  • Ο κ. Α.Σ. επωφελούμενος από ένα σκάνδαλο ή Νόμο που επιτρέπει την διάθεση έδρας Βουλής σε τ. Πρωθυπουργό, εφόσο του προτείνει το κόμμα του, έχει κολλήσει από το 2015 στη Βουλή και δεν εννοεί να ξεκολλήσει. Κλέβοντας κάποιο Μεσσήνιο υποψήφιο από την έδρα που δικαιούται!! Παράλληλα, η απύθμενη φιλοδοξία του τον τυφλώνει και είναι βέβαιος ότι ακολουθείται από πλήθη, προβαίνει σε δηλώσεις, σχολιάζει καταστάσεις ή τραβάει γραμμή που δεν είναι πάντοτε παράλληλη με την του Αρχηγού της ΝΔ και Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη. Τραυματίζει το γόητρο και της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.
  • Πληροφορούμαι δε, από έγκυρη πηγή, ότι πίεσε τον κ. ΚΜ απαιτώντας υπουργοποίηση φίλων του. Οι γεννημένοι στην πολιτική πιάτσα γνωρίζουν καλά τους Σαμαρικούς Υπουργούς όπως ήταν ο κ. Μηταράκης. Άνθρωποι που αγαπούν τον κ. Κ.Μ. τον συμβούλευσαν να μην ενδώσει στις πιέσεις Σαμαρά για τι πολύ γρήγορα θα το πληρώσει. Ο Σαμαράς προσπαθεί να στήσει δικό του βασίλειο. Να ξαναγίνει Πρωθυπουργός.
  • Ούτως εχόντων των πραγμάτων ο κ. ΑΣ απεφάσισε ν’ αρχίσει το «αντάρτικο» από την Πελοπόννησο, την Μεσσηνία. Αναμειγνύεται ευθέως και απροσχημάτιστα στις τοπικές εκλογές (Περιφέρεια, Δήμοι). Κάνει συγκεντρώσεις, διαβούλια, συσκέψεις. Καταργεί τον νυν, σχετικώς επιτυχόντα Περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα και ορίζει υποψήφιο τον κολλητό του, κ. Δ. Πτωχό Ο Νίκας πέφτει από τα σύννεφα και διαμαρτύρεται. Καταγγέλλει (19-07) ότι το χρίσμα από την ΒΔ (Σαμαρά) δόθηκε σε ένα νέο υποψήφιο ο οποίος δεν έχει καμία εμπειρία….. Προσόν του: Είναι στην κλίκα Σαμαρά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Ακόμη και Διοικητής Νοσοκομείων, Δ/κής Υπηρεσίες ή Δήμαρχος να γίνεις πρέπει να έχει την ευλογία Σαμαρά (sic)» Αυτά καταγγέλλει ο κ. Νίκας. 
  • Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης λησμόνησε περιέργως την νίλα που είχε κάνει ο κ. ΑΣ στον πατέρα του, που του τίναξε την κυβέρνηση στον αέρα (1993) ξανακάνει τα ίδια σφάλματα. Ο κ. Α. Σαμαράς «ενθαρρυνόμενος» από την ατολμία και απραξία του κ. ΚΜ ονειρεύεται επάνοδο στην ηγεσία του κόμματος ή εναλλακτικά την Προεδρία της Δημοκρατίας. Κάπως πρέπει ν’ αφυπνίσει των κ. Μητσοτάκη, βάλλεται εκ των έσω ο ίδιος και η Δημοκρατία.

Σχόλια επι απόψεων

Του κ. Δημητριάδη, Αντ/πχου ΕΑ.

(MILITAIRE)

  • Παρουσίασε μία ωραία δουλειά με στατιστικά στοιχεία των Αξιωματικών των ΕΔ που κατέλαβαν τον θώκο Αρχιστράτηγου – Α/ΓΕΕΘΑ από το 1950 (Παπάγος) μέχρι σήμερα εκδηλώνοντας, έμμεσα αλλά σαφώς, την δυσαρέσκεια του γιατί πλειοψηφούν οι του ΣΞ. Καθείς με την άποψή του.
  • Το ευρύ κείμενο καταλήγει στην έντονη κριτική του νυν Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Κων. Φλώρου και συμπεραίνει ότι πρέπει ν’ αλλαγεί ο νόμος που αναφέρεται στα του Α/ΓΕΕΘΑ. Καταγγέλλει, αμέσως και εμμέσως ότι ο κ. Κ. Φλώρος λαμβάνει πρωτοβουλίες πέραν αυτών που περιγράφονται στον Νόμο κλπ.
  • Ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ σήμερα βάλλεται πανταχόθεν και δεν επιθυμώ να στήσω κι’ εγώ την σφεντόνα μου και να εξαπολύω μύδρους και κοθόρνους κατά του της κεφαλής του. Σέβομαι τον θώκο,….. υπολοχαγόθεν.
  • Αν ο κ. ΚΦ προχώρησε πέραν των αρμοδιοτήτων του, τι έκαναν οι Υπουργός; Πρωθυπουργός; Κυβέρνηση, ΚΥΣΕΑ; Αν τα παραπάνω όργανα και προσωπικότητες ενέκριναν, εμένα τι λόγος μου πέφτει; Τελικά, τους «τρίπλαρε» όλους ο κ. Φλώρος; Εύγε!
  • Σμήναρχος εα κ. Παναγιώτης Κουρής Σε μια σεμνή, τεκμηριωμένη και με καθαρά Ελληνική γλώσσα συνέντευξή του στο MILITAIRE (14/09) αναφέρεται, χωρίς αναστολές, εκτός των άλλων, σε δύο κρίσιμα θέματα που προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στην ΕΔ.
  • Την θλιβερή και ελλιπή διαπραγμάτευση των υπευθύνων προμήθειας των μαχητικών MIRAGE 2000-5 και τη επακολουθείσασες συνέπειες (κάποτε μέσα στο χειμώνα θα σας δώσω αυτές τις λεπτομέρειες για ν’ αντιληφθείτε την εικόνα της «παράδοσης» του ΥΕΘΑ στη DASSAULT). Κάτι τέτοιο επαναλαμβάνεται και σήμερα με τα RAFALE.
  • Τον ολέθριο και καταστρεπτικό Νόμο περί προμηθειών (ΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ονομάσθηκε), που καθήλωσε την συντήρηση των αεροπορικών μέσων. Σημειώνω ότι ο απείρω εγωϊσμού BENI δεν έδωσε προς σχολίαση το κείμενο του Νόμου στα Επιτελεία, δηλ. στους αμέσως εμπλεκόμενους, ισχυριζόμενος ότι «Ο Υπουργός γνωρίζει καλλίτερα το θέμα» και τώρα ζητάει να μας «ξανασώσει»!

Άναρχες Ερωτήσεις

  • Τα 250€ $ πρόστιμο που επιβλήθηκε στη NOVARTIS από τον προηγούμενο Υπουργό Υγείας, προ 8μήνου, εισπράχθηκε; Που κατέληξε το ποσόν;
  • Που πάει και που βρίσκεται η προμήθεια σύγχρονων κρανών για τους μαχητές;

Δικαίωση

VIP, ανησυχούν για την έλλειψη φρουράς

  • Το MILITAIRE και οι Διαξιφισμοί έχουν, από 6ετίας, αρχίσει την μάχη για περιορισμό του αίσχους και της κραυγαλέας κατάχρησης εξουσίας που ελάμβανε Χώρα στο Υπουργείο Δημ. Τάξεως το οποίο, χλευαστικά, ονομάζαμε Υπουργείο Δημ. Αταξίας και Παροχής υπηρετικών εξυπηρετήσεων σε celebrities. Με όλες τις Κυβερνήσεις.
  • Το πρόβλημα ήταν η ανεξέλεγκτη διάθεση αστυνομικών, που τους πληρώνουν οι πολίτες, σε διάφορες απομιμήσεις, μαϊμούδες, προσωπικοτήτων, ως δήθεν ασφάλεια. Πολιτικοί, γκόμενες και χήρες πολιτικών, Πολιτικοί, συγγενείς πολιτικών, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες. Τους περισσότερους θα τους συναντήσετε στην πλατεία Κολωνακίου να πίνουν τον espresso τους. (Εξαιρώ, βέβαια, υψίστης Κρατικής λειτουργίας, πρεσβείες κλπ)
  • Υπολογιζόταν περί τις 2500 τα ΝΕΑ (19/08) έρριξε την βόμβα: Μια στρατιά αστυνομικών για μια Στρατιά VIP. Οι αστυνομικοί οροτινάτσες των αστείων VIP’S δεν είναι 2500 αλλά 6000!
  • Αντιλαμβάνεσθε το αίσχος, την αδιαντροπιά; Την περιφρόνηση στον φορολογούμενο πολίτη, την αδιαφορία της για την αύξηση της εγκληματικότητας ένώ φρόντιζαν για τα «καλά παιδιά». Ντροπή και αίσχος! Ωραία χρόνια! Κραυγάζαμε γι’ αυτό τον πρωτοφανή, εν Ευρώπη, Αφρική ευρεία καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη.
  • Πέρασαν από το Υπουργείο «έξοχοι» πολιτικοί με τελευταίο τον κ. Μηταράκη που ήταν τυφλοί, κουφοί και αδιάντροποι.
  • Κρίσιμες φρουρές, ήταν αυτές των συνόρων, των νησιών που συμμετέχουν στην άμυνα έμεναν «ξεβράκωτες» από την αδιαφορία Υπουργών και Υπουργίσκων οι οποίοι ως κύριο μέλημα είχαν τα «φιλαράκια». Οποία ασυνειδησία!
  • Προ ημερών ο κ. Πρωθυπουργός μας άφηνε ενεούς! Ανήγγειλε την απόσυρση 2500 αστυνομικών απ’ αυτών της ψευδοαπειλούμενους και την διάθεση της σε «μάχιμες» υπηρεσίες!
  • Miracolo, miracolo, αναφωνήσαμε!
  • Πρωθυπουργός το υποσχέθηκε και όχι κάποιος Θεοδωρικάκος ή Μηταράκης.
  • Έπεσε και μεγάλη θλίψη σε αρκετούς αστυνομικούς που επι 5ετίες της περνούσαν «μέλι» κοντά στους άνετους VIP’S.
  • Αυτή η υπόσχεση θα εφαρμοσθή ή θα κινητοποιηθούν διάφοροι μηχανισμοί ώστε να την αποδυναμώσουν; Αν συμβεί αυτό θα είναι μεγάλος ευτελισμός για τον κ. Μητσοτάκη. Πολλοί VIP’S «οργίσθηκαν». (Να παίρνουν τις ορυτινάτσες μας και να τις στέλνουν να κυνηγούν κακοποιούς ή να φρουρούν τα σύνορα; Αίσχος)»
  • Άντε και να χαρούμε. Εμείς πάντως, εδώ στο MILITAIRE είδαμε ένα αγώνα μας δικαιωμένο.
  • Πέραν των αστυνομικών-ορντινατσών των VIP’S (τρομάρα της) έχουμε και μια άλλη κατηγορία φρουρών-ορυτινατσών τ. Υπουργών, Υφυπουργών Δ.Τ. και Αρχηγών της ΕΛΑΣ που, κατά διασταυρωμένες πληροφορίες, λαμβάνουν ως bonus της αποχωρήσεως από την υπηρεσία δύο (2) αστυνομικούς ΙΣΟΒΙΩΣ!! Ο αριθμός αστυνομικών αυτής της κατηγορίας ανέρχονται σε 100 περίπου. Ποιος έδωσε την έμπνευση σε κάποιον παλιό Υπουργό να καθιερώσει αυτή την «παράδοση»; Παραβιάζεται ή όχι το Σύνταγμα (ισότιμη των πολιτών) όταν μερικοί είναι, εντελώς αδικαιολόγητα προνομιούχοι.
  • Προς έλεγχο της πληροφορίας αυτής, δηλ. των bonus, παρακαλώ μία επιβεβαίωση ή διάψευση από τον έντιμο συνάδελφο μου Στρατηγό κ. Ν. Τόσκα (τ. ΥΔΤ) Παρακαλώ Στρατηγέ να συμβάλλετε στην αποτοξίνωση αυτή της βαρειάς νόσου του ΔΥ. Μη μου πείτε ότι θα κάνετε το παπί;

Σημειώνω, για την ιστορία, ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί κατάργηση του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος και Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Άμυνας. Οι υποσχέσεις αιωρούνται. Ομοίως, ο κ. Τσίπρας, είχε υποσχεθεί κατάργηση των λουσάτων αυτοκινήτων βουλευτών!

  • Στο προσεχές περισσότερα και καταπληκτικότερα! Θα φρίξετε!

Το πουλάκι που μίλησε

  • Και ενώ απευθύνθηκα σε κόνδορες, κοράκια και λοιπά όρνια για να πληροφορηθώ, χωρίς αποτέλεσμα, βρέθηκε ένα…. Πουλάκι που κελάηδησε και απεκάλυψε: Είναι ο Πρόεδρος Εργαζομένων στην ΕΑΒ κ. Ν. Καπίρης που κατέθεσε τα εξής στο KONTRA TV (13 Σεπτεμβρίου) με παρρησία:
  • Τα τρία Α/Φ CANADAIR, τα οποία μέχρι τούδε υποστηρίζονταν από την ΕΑΒ, παρεδόθησαν στην Γαλλική Εταιρεία SABENA η οποία δεν φέρεται, γενικά, ως αξιόπιστη. (Οι «θρυλικοί» 16, μάλιστα την είχαν ζωγραφίσει με μελανά χρώματα)
  • Το κόστος, για συγκεκριμένη επιθεώρηση, αρχίζει με 2,5 εκ € έκαστον (τιμολόγηση ΕΑΒ 1,5 εκ €)
  • Ο κ. ΝΠ δεν γνώριζε το πώς δρομολογήθηκαν τα Α/Φ στην Γαλλία (εντολεύς, λεπτομέρειες σύμβασης, ενταύθα αντιπρόσωπος κα) Αλλά αυτό δεν αρκεί. Κρατηθείτε για να μη λιποθυμήσετε. Γάλλοι της SABENA ήλθαν στην ΕΑΒ ζητούντες τεχνικές πληροφορίες υποστήριξης και ανταλλακτικά! Το θεωρό απίστευτο. Στο προσεχές θα σας δώσω σημαντικότατες πληροφορίες.
  • Μίλησε, ο κ. Πρόεδρος και για το άλλο δράμα. Το Ε/Π SUPER PUMA. Μερικοί, λιάζονται στην ΕΑΒ, αλλά στην Ελευσίνα και περιμένουν να προωθηθούν για συντήρηση. Από τα 15 είναι διαθέσιμα μόνο τέσσερα (4) ενώ η Ελλάδα έχει την ευθύνη Έρευνας – Διάσωσης ΝοτιοΑνατολικής Μεσογείου την οποία διεκδικεί και πολύ καλά κάνει, η Τουρκία ισχυριζόμενη, ορθώς, ότι η πτωχή γειτών δεν έχει τα μέσα!
  • Έδωσε και κάτι άλλες, πολύ χρήσιμες, πληροφορίες: Το αποσταλέν στην Πορτογαλία Α/Φ C-130, προς αξιοποίηση, θα κοστίσει περί τα 8εκ € (τιμολόγιο ΕΑΒ, 1,5)
  • Είπε και άλλα ενδιαφέροντα ο κ. Πρόεδρος και τον ευχαριστούμε.
  • Και ερωτώ και παλι τ’ αδέλφια μου κόρακες, γύπες, κόνδορες, χελιδονάκια τι ακούτε στους αιθέρες; Είναι σωστό να μην μας την κάνουν οι Τούρκοι; Είναι;

Συναγερμός!

  • Κόβουν παροχές, αναζητούν έσοδα για την Θεσσαλία (τίτλοι εφημερίδων 14/9)
  • Είδατε κάπου να κόβουν προνόμια των 300 χλιδάτων βουλευτών; Να σχεδιάζουν μείωση των αριθμών τους; Κάποιον κρυφοπονηρών αμοιβών. Μήπως των πολιτικών υβριδικών οχημάτων τους; Ρωτάω…

ΓΕΕΘΑ/Φιλοξενία Στελεχών ΕΔ Ουκρανίας

  • Εξήκοντα δύο (62) παιδιά οικογενειών Ουκρανών που ο πατέρας μάχεται στην Ουκρανία, φιλοξένησαν επι 10ημέρο (23 Αυγούστου-03 Σεπτεμβρίου) οι ΕΔ σε κατάλληλες εγκαταστάσεις τους.
  • Πολύ καλή, ανθρώπινη ενέργεια, Συγχαρητήρια!

Ένωση Ελλήνων Ναυπηγείων

  • Στις αρχαιρεσίες της (06-09) ανέδειξε, παμψηφεί, Πρόεδρο τον κ. Πάνο Ξενοκώστα (Πρόεδρο ΟΝΕΧ).
  • Αντιπρόεδρο κ. Β. Κορκίδης. Γ.Γ. κ. Κων. Κερατσάς
  • Καλές επιτυχίες στη θητεία τους. Καλές δουλειές.

Επί του πιεστηρίου

  • Στα προηγηθέντα κείμενα μου, ίσως ήμουν περισσότερο σκωπτικός του δέοντος. Το χιούμορ είναι συζευγμένο με πάσα γραφή μου. Ακόμη και στις νεκρολογίες.
  • Καταλήγω: Μετά από πολλές περιπέτειες και δύσβατες πορείες στα τενάγη της Ελληνικής γραφειοκρατίας το ΚΥΣΕΑ απεφάσισε (26/09) την προμήθεια δύο (2) κρισίμων συστημάτων για την ΠΑ (RAMAGE-SPICE) χώρα προέλευσης Ισραήλ. Δαπάνη, περίπου, 180εκ €.
  • Κατά πληροφορίες ο κ. Πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή η περάτωση των διαδικασιών (συμβασιοποίηση κλπ) να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Τέλος καλό, όλα καλά.   
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης