Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
26/09/2023 | 05:30 (ενημερώθηκε 7 μήνες πριν)
Militaire News

Αυτό είναι το Στεφανοβίκειο…Θα δώσεις κάποιος εξηγήσεις και απαντήσεις;

Αυτό είναι το Στεφανοβίκειο...Θα δώσεις κάποιος εξηγήσεις και απαντήσεις;

Αυτό είναι το Στεφανοβίκειο… Αυτή ήταν η βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ. Όπως φαίνεται είναι απίθανο να  μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Η λίμνη Κάρλα την πλημμύρισε…

Από το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel η βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ πλημμύρισε. Η πρόγνωση των μετεωρολόγων υπήρχε και ήταν ακριβέστατη. Παρόλα αυτά δεν κρίθηκε απαραίτητη η μεταστάθμευση των ελικοπτέρων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν με τα ελικόπτερα Χιούι να βρίσκονται στην πλημμυρισμένη πίστα ήταν το τελευταίο καμπανάκι κινδύνου.

Φαίνεται όμως ότι αυτό που απασχολούσε περισσότερο το ΓΕΕΘΑ ήταν από που διέρρευσαν οι φωτογραφίες κι όχι πως θα διασωθούν τα ελικόπτερα που έχουν πληρωθεί από τους Έλληνες πολίτες. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα Χίουι τα οποία έσπευσαν να παρουσιάσουν ως παροπλισμένα, αλλά κυρίως στα Apache που βρίσκονταν «ανοιγμένα» σε υπόστεγα συντήρησης.

 

Η τύχη αυτών των ελικοπτέρων -όπως και ο αριθμός τους- δεν είναι γνωστή, αφού επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί από το ΓΕΕΘΑ, το ΥΠΕΘΑ ή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ώρες μετά από τη δημοσίευση των φωτογραφιών με τις πλημμύρες στο Στεφανοβίκειο, διατάχθηκε η μεταστάθμευση των ελικοπτέρων αλλά παραμένει ανεπιβεβαίωτο από επίσημη πηγή, ότι στα υπόστεγα της βάσης εγκλωβίστηκαν ελικόπτερα.

Το ερώτημα έχει τεθεί και στη Βουλή από την Πλεύση Ελευθερίας. Θα αναμέναμε και τα υπόλοιπα κόμματα να είχαν κάνει ήδη το ίδιο. Αν οι πληροφορίες ευσταθούν η ζημιά που έχει γίνει είναι μεγάλη και δεν μπορεί να μην δοθούν εξηγήσεις. Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν στα σοβαρά ότι μπορούν κάπου να …κρύψουν ελικόπτερα!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης