Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
23/09/2023 | 21:51
Militaire News

Ο Τούρκος πρέσβης στη Λιβύη στην Ντέρνα, την πόλη που θα πήγαινε η ελληνική αποστολή

Ο Τούρκος πρέσβης στη Λιβύη στην Ντέρνα, την πόλη που θα πήγαινε η ελληνική αποστολή

Αμέσως μετά από την τραγωδία στη Λιβύη , με 5 νεκρούς Έλληνες, τρεις στρατιωτικούς και δύο πολίτες, αρκετοί έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η περιοχή που πήγαιναν δεν ήταν και τόσο επικίνδυνη. Τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν με τις ταραχές στην Ντέρνα, αποδομούν αυτές τις απόψεις που μάλλον προσπαθούσαν να «ξεπλύνουν» τις τεράστιες ευθύνες που έχουν κάποιοι στην Αθήνα…

 

Υποστήριζαν επίσης ότι δεν υπάρχει τουρκική «διείσδυση» στην περιοχή. Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στη Λιβύη, στην πόλη Ντέρνα. Εκεί που έστελναν χωρί καμία σοβαρή ασφάλεια τους στρατιωτικούς μας

«Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Λιβύη Κενάν Γιλμάζ επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Ντέρνα, η οποία έχει καταστραφεί από τις  πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταιγίδα Ντάνιελ και την επακόλουθη καταστροφή δύο φραγμάτων», γράφει το Andolu. Προσθέτει ότι τον Τούρκο πρεσβευτή συνόδευαν ο πρωθυπουργός  Οσάμα Χαμάντ και αρκετοί υπουργοί .
Ο Γιλμάζ επισκέφθηκε ένα «νοσοκομείο εκστρατείας  που εστάλη από την τουρκική κυβέρνηση για να παρέχει βοήθεια στα θύματα του τυφώνα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Υπό τον συντονισμό της AFAD, η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος και διάφορες ΜΚΟ συνεχίζουν να εργάζονται με μια ομάδα 516 ατόμων στη Λιβύη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφής», γράφει το Anadolu.

Το Σάββατο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αποστολή τρίτου πλοίου φορτωμένου με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη. Το βίντεο από την πρώτη αποστολή των Τούρκων.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης