Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
16/09/2023 | 08:31
Militaire News

Στο Βλαδιβοστόκ ο Κιμ Γιονγκ Ουν είδε ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους

Στο Βλαδιβοστόκ ο Κιμ Γιονγκ Ουν είδε ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επισκέφθηκαν τη φρεγάτα «Στρατάρχης Σαποσνίκοφ» του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, στην ρωσική Άπω Ανατολή, όπως μετέδωσαν σήμερα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Κιμ, που πραγματοποιεί στη Ρωσία το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα της επιδημίας της Covid-19, έφθασε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Κνεβίτσι, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Βλαδιβοστόκ, όπου έγινε δεκτός από τον Σοϊγκού. Χθες, ο Κιμ βρέθηκε στο Κομσομόλσκ επί του Αμούρ, όπου επισκέφθηκε εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών.

Ο Ρώσος υπουργός έδειξε σήμερα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους «Kinzhal» καθώς και τρία στρατηγικά αεροσκάφη, που μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα. «Μπορεί να πετάξει από την Μόσχα στην Ιαπωνία και πάλι πίσω», δήλωσε ο Σοϊγκού στον Κιμ, δείχνοντάς του ένα από τα αεροσκάφη. Ο Κιμ φάνηκε να ενδιαφέρεται για πώς εκτοξεύονται πύραυλοι από αεροσκάφος. Ρώσος αξιωματούχος τού είπε ότι τα στρατηγικά αεροσκάφη αποτελούν βασικό τμήμα των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης