Υποστηριξε το militaire
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
15/09/2023 | 05:21 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην καταιγίδα»- Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην καταιγίδα»- Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο
Φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Γράφει ο

Κων/ος Φράγκος

Διαξιφισμοί

Εθνική Καταστροφή…. Ψυχραιμία!

Αλλά και ευκαιρία για αναδιοργάνωση,

προσπάθεια αποτοξίνωσης, αναδόμησης

Κυβέρνησης και Κράτους, εφαρμογή

Στοιχειώδους αξιοκρατίας…

Δεν πάει άλλο…

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται γιατί εκεί υπάρχουν άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει, ακριβώς, τανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή σύμφωνα μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφονται δαπάνες του Δημοσίου».

Εμμ. Ροΐδης

*Αργότερα στο «να τρέφονται δαπάναις του Δημοσίου» προστέθηκε «και να ληστεύουν ατιμωρητί την δημόσια περιουσία»

  • Η ουράνοθεν καταστροφή στο Θεσσαλικό Κάμπο, στο Βόλο, στο Πήλιο κλπ. δεν οφείλεται, ασφαλώς, στην αβελτηρία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά τα ολέθρια αποτελέσματα της μπορεί ν’ αποδοθούν στη συσσώρευση διαφθοράς, ανικανότητας και λεηλασίας του κράτους από σειρά Κυβερνήσεων και των λεγεωνάριών της.
  • Η Κυβέρνηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, πέραν των, εκ γενετής, παθολογικών της νοσημάτων (λειψανδρίας- ο όρος περιλαμβάνει και τα γυναικεία στελέχη- η μεγαλύτερη Κυβέρνηση παγκοσμίως, η χλίδα στους βουλευτές, οι διορισμοί χιλιάδων αργόσχολων φίλων κ.α.) υπήρξε και άτυχη.
  • Από την αρχή της θητείας της υπέστη δύο επιθέσεις της φύσης.
  • Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, διαθέτουν κι’ αυτά της ίδιας ποιότητας πολιτικό προσωπικό δηλ. αξιολύπητο και της αυτής νοοτροπίας διαχείρισης του δημοσίου πλούτου, ακολούθησαν την πεπατημένη: Βολές, κατηγορίες για εγκληματικότητα, ανικανότητα, έλλειψη ετοιμότητας κλπ κατά της Κυβέρνησης. Κανένα δεν άκουσα να ομιλήσει για αρωγή, βοήθεια, συμπαράσταση προς αντιμετώπιση του ολέθρου. Από κανένα δεν άκουσα ρεαλιστική πρόταση για το καλλίτερο. Λόγια και άφθονη μπουρδολογία. Δεν πείθουν. Το κτύπημα, λοιπόν της Φύσεως δεν θα είχε τέτοια οδυνηρά και κοστόζα αποτελέσματα αν το υποδέχονταν ένα συγκροτημένο κράτος και όχι η διαφθορά, η ρεμούλα, η ανικανότητα που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στο Δημόσιο. Σταματώ εδώ τα της θεομηνίας και επανέρχομαι στα προσφιλή μου: τ’ αμυντικά, εύκολα συσχετίζονται.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Ν. Δένδιας

Πλησιάζει τις 100 ημέρες στην εξουσία και επομένως έχει εξαντληθεί η περίοδος χάριτος που, λογικά, την εδικαιούτο.

Παρέλαβε ένα Υπουργείο διακρινόμενο για την γραφειοκρατία, την ανευθυνότητά, την μακαριότητα του. Στα πάντα κυριαρχεί η αναβλητικότητα η οποία τραγανίζει βαθύτατα τις προσδοκίες για οργάνωση μίας σωστής αποτροπής. (Δεν φιλολογώ, θα επανέλθω με νούμερα).

Την περασμένη Κυριακή (10 Σεπτ.) η Καθημερινή παρουσίαζε εκτενέστατη έρευνα του κ. Β. Νέδου με τίτλο «Η ανήσυχη μοναξιά του Πενταγώνου» ο τίτλος συμπληρώνεται με την διαπίστωση ότι στην ατζέντα του κ. Υπουργού κυριαρχεί η αγωνία του για τα εξοπλιστικά (ΣΣ Προσωπικά, που παρακολουθώ όσο μπορώ αυτό τον τομέα δεν παρατήρησα κάτι το σχετικό. Συνεχίσθηκε η αργή κίνηση (slow motion) του κ. Ν. Παναγιωτόπουλου η οποία καταλήγει να γίνεται το σήμα κατατεθέν του Υπουργείου Αμύνης.)

Δεν ανησυχώ για την πράξη αλλά για την απραξία

Ο. Τσώρτσιλ

Είναι, πλέον διαπιστωμένο ότι γραφειοκρατία στο ΥΕΘΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η ολοκλήρωση δεδομένων αποφάσεων μάλλον πρέπει να παύσει ν’ αναζητείται. Αυτή η χαλαρότητα και οι αργοί ρυθμοί επιτρέπουν την δραστηριότητα γνωστών «πρόθυμων» «πατριωτών» να δώσουν λύσεις αλλά από την άλλη μεριά προκαλούν την ελάττωση της διαθεσιμότητας κρίσιμων ιπτάμενων, κυρίως, μέσων.

Οι ΕΔ στην καταιγίδα.

Πέραν των τμημάτων ξηράς που ανταποκρίθηκαν αμέσως και επιτυχώς, οι ελπίδες ήταν στραμμένες στον αέρα, στα ελικόπτερα.

Εδώ παρουσιάσθηκε ανάγλυφη και κραυγαλέα η απουσία και αδυναμία.

Βασικά ελικόπτερα για αυτές της αποστολές είναι τα Super Puma, τα οποία ενεργούν υπο την εποπτεία της ΠΑ και Πυροσβεστικής Διαθεσιμότητα θλιβερή. Γιατί; Θα σας εξηγήσω πιο κάτω. Το ίδιο ποσοστό διαθεσιμότητας παρουσίασαν τα NH-90 (ΓΕΣ). Σ’ αυτά προστίθενται τα γηραιά UH-IH (ΓΕΣ) και AB-205 (Π.Α.). Τα τεράστια CHINOOK χρησιμοποιήθηκαν για ειδικές αποστολές. Η εικόνα διαθεσιμότητας των SUEPER-PUMA και NH-90 υπήρξε οικτρή και γι’ αυτό υπάρχουν τεράστιες ευθύνες.

Στους Διαξιφισμούς τις 25-8-2023, μόλις προχθές, απευθύναμε παράκληση στην κ. Υπουργό να σπάσει το φράγμα των εκουσίων ή ακουσίων καθυστερήσεων παράτασης δύο (2) σοβαρότατων αμυντικών προγραμμάτων:

  • Συντήρηση Αξιοποίηση Ε/Π S.PUMA (Π.Α.)
  • Ενισχυτικό Σύστημα πυραύλων αεροσκαφών (Π.Α.) SPICE.

Τα Ε/Π αυτά είναι κατασκευασμένα ειδικώς για έρευνα διάσωση. Δεν θα σας κουράσω με την αφήγηση του τρόπου προμήθειας τους. Αυτή την στιγμή όμως, επειδή οι διαδικασίες αξιοποίησης τους είναι κωμικοτραγική, η διαθεσιμότητα «είναι θλιβερή». Πάνω από δύο (2) χρόνια η ανάθεσή τους σε εγχώρια εταιρεία (αδυνατούσης της ΕΑΒ) πηγαινοέρχεται σε διάφορα συμβούλια, διαβούλια, επιτροπές, υποεπιτροπές, Νομικές Αρχές… Μόνο στην Αρχιεπισκοπή δεν στάλθηκε ο φάκελος για ενημέρωση. Η αμεριμνησία, η αδιαφορία, η ραστώνη του Υπουργείου υπήρξε εξοργιστική. Ήρθε, εξ ουρανού, ο αιφνιδιασμός και απεκάλυψε την γύμνια. Τα βλήματα συζητούνται από το 2012(!) όταν την προμήθεια τους αποφάσισε ο τότε ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτης! Δεν είμαι το μέντιουμ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ αλλά είχα την έμπνευση να ερεθίσω τον κ. Υπουργό για τα δύο αυτά καυτά θέματα, θέματα αδιαφορίας του προκατόχου του, τρεις ημέρες προ του δράματος. 

Ένα συναφές σχόλιο της Κ (07-09)

Απογοητευτική είναι η εικόνα των πτητικών  μέσων που είναι επιφορτισμένα για κρίσιμες για το κοινωνικό σύνολο αποστολές.

Από τα δώδεκα (12) Ε/Π SAR της ΠΑ τα 4 μόνο είναι διαθέσιμα.

Τα AΒ 205 και UH-IH είναι ηλικίας πάνω από 40 χρόνων και όχι πλέον αξιόπιστα (περιμένουν, επι χρόνια ν’ αντικατασταθούν). Τα ίδια ποσοστά είναι διαθέσιμα αναφορικά με τα SAR (Super Puma) του Πυροσβεστικού Σώματος! Νέα Ε/Π NH-90: Ακολουθείται η συνταγή απαξίωσης των C-130 δεδομένου η μεγάλη και εθνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια… Ασφαλώς, θα ήταν ανόητο να αναζητήσουμε υπευθύνους. Δεν υπάρχει κανείς!

Το αμυντικό ανάλογο της συμφοράς

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που απαρτίζουν τον Ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξάγουν πόλεμο.

Π. Κονδύλης (Θεωρία Πολέμου)

  • Το σκηνικό της καταστροφής στην Θεσσαλία – Μαγνησία πιθανόν, αν δεν αφυπνισθούμε, να επαναληφθεί στο χώρο της Εθνικής Άμυνας. Απεχθάνομαι να παίζω το ρόλο Κασσάνδρας αλλά τα υπάρχοντα στοιχεία είναι απογοητευτικά. Αμυντικοί αναλυτές, ολίγοι ορθοφωνούντες οι περισσότεροι αιθεροβάμονες ή άσχετοι, ομιλούν περί επερχόμενης… κακοκαιρίας ίσως και καταιγίδας και διατυπώνουν τη θέση τους, ανεύθυνα, όμως. Άλλοι έχουν την ευθύνη. Εννοώ τους πολιτικούς οι οποίοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αποφεύγουν, συστηματικά πλέον, την ανάληψη ευθυνών που τους ανήκουν. Στο Υπουργείο Άμυνας «μεγάλα ονόματα» έβλεπαν ευθύνες και εκρύπτοντο ή ετρέποντο σε φυγή. Φθάσαν σε σημείο να μεταθέτουν της ευθύνες τους, στη Βουλή για υπογραφή αποφάσεων εξοπλισμού! Ξεφτίλα! Το ότι ένας ηγέτης του ΥΕΘΑ, στρατιωτικός ή πολιτικός, είναι «για τα μπάζα» αν δεν παίρνει αποφάσεις ή δεν αναλαμβάνει ευθύνες διδάσκεται στους πρωτοετείς μαθητές της Σχολής Υπαξιωματικών. Είναι καθαρά απαξίωση και γελοιοποίηση τις πολιτικής όταν ένας Υπουργός για ν’ αποφύγει την ευθύνη υπογραφής κρισιμότατων για την Άμυνα θέματος να παραπέμπει από επιτροπή, σε επιτροπή, από Συμβουλίου σε Συμβούλιο. Το ρήμα αναβάλλω, αναβάλλεις, αναβάλλει ή πασάρω, πασάρεις, πασάρει, ακούγεται συχνά στο ΥΕΘΑ.
  • Ο κ. Τ. Ερντογάν παρουσιάζεται με φιλειρηνικές τάσεις ή υποδύεται ότι έρχεται με ανοικτές αγκάλες. Ευχάριστο, δεν αντιλέγω. Μακάρι να είναι αληθινό.
  • Παράλληλα όμως, συνεχίζει πυρετωδώς την αναβάθμιση των Τουρκικών ΕΔ, σε όλους τους τομείς. Η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία περνάει περίοδο αιχμής με συμμετοχή στους εξοπλισμούς πέραν του 80%.
  • Προχθές εκτόξευσε τον Made in Turqey αντιαεροπορικό πύραυλο Siper-2, 150km βεληνεκούς Προγραμματίζεται το άνοιγμα της γραμμής παραγωγής το 2024 και της ζητούνται προσφορές από άλλες χώρες. Ήδη παράγεται και έχει παραδοθεί και σε Τουρκικές Μονάδες το Α/Α HISAR.
  • Μη ξεχνάμε ότι η φίλη Χώρα έχει στη διάθεσή της το Ρωσικό Σύστημα S-400. Συνεχίζει δε τις δοκιμές του Βαλλιστικού πυραύλου Tayfun. Δεν επαναλαμβάνω ότι παράγει πλήρη γκάμα στρ. οχημάτων και ΤΟΜΠ τα οποία κάνει εξαγωγές. Επίσης προχωρεί στην κατασκευή έξι (6) σύγχρονων φρεγατών, επιθετικών Ε/Π, ενός (1) ελικοπτεροφόρου πλοίου κλπ. Διαθέτει επίσης πλήρη στόλο Ε/Π SAR και διεκδικεί από ICAO την απόλυτη ευθύνη διασώσεων στην Ανατ. Μεσόγειο εφόσον η Ελλάδα δεν διαθέτει τα κατάλληλα Ε/Π (ΣΣ Τα έχει φάει το… σκοτάδι) και η πτωχή αλλά έντιμη Ελλάς των 300 βουλευτών, των πολυτελών βουλευτικών αυτοκινήτων, των Ιδρυμάτων τ. Πρωθυπουργών, των συμποσίων της Σύμης, των αναρίθμητων διορισμών μετακλητών, του νέου Ναυστάθμου στην Μαγνησία;
  • Αποφάσεις για περιορισμένους εξοπλισμούς και συντήρηση – αξιοποίηση υπάρχοντος υλικού δεν υλοποιούνται (πχ Ε/Π SAR)
  • Κι’ αν λαμβάνονται δεν εκτελούνται, (εκσυγχρονισμός Ε/Π APACHE, Αξιοποίησης C-130 στο Ισραήλ, αξιοποίηση NH-90, C27J)
  • Η Αμυντική Βιομηχανία διαλύεται, κλιμακωτά.
  • Το ΠΝ χλευάζεται, για άλλη μια φορά, με το θέμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ.
  • Η αξιοποίηση των CHINOOK, καρκινοβατεί.
  • Οι απαραίτητες δαπάνες για την αναβίωση της Αμυντ. Βιομηχανίας και την αντιμετώπιση προμήθειας βασικών αμυντικών υλικών είναι τεράστιες. Μόνo για την προμήθεια νέων C-130 απαιτείται 1 δις. $. Σκεφθείτε την ενεργοποίηση του Εθνικού Ταμείου Αμύνης.
  • Επαναλαμβάνω: Μην επιχειρήσετε να βρείτε υπευθύνους. Το «Σωματείο» αυτοπροστατεύεται συγκινητικά.

Τα χαμένα παιδιά

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο του Βαγγέλη Πάλλα

Ο συγγραφέας, Βαγγέλης Πάλλας, είναι δημοσιογράφος, από τους, «γυάλινους». Ζει για τις ιδέες του και όχι από τις ιδέες του.

Το βιβλίο «Τα χαμένα παιδιά» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, τεκμηριωμένο, για τα χαμένα παιδιά που είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητος που δείχνει στην παθητικότητα της κοινωνίας αλλά και την κτηνώδη πλευρά της. Σύμφωνα με της διεθνής στατιστικές περί τας 1.000.000 ψυχούλες εξαφανίζονται κάθε χρόνο. Τα στοιχεία, οι έρευνες εφιαλτικές.

  • Το βιβλίο καθηλώνει, δεν είναι ογκώδες είναι ελκυστικό στο διάβασμα. Σας το συνιστώ.

Συμπόσιο Σύμης

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν

Λαϊκή παροιμία

  • Το ν’ απαριθμήσω τα κακά και οι συμφορές που ταλανίζουν σήμερα τη Χώρα, θα κόμιζα γλαύκα στο…. Βόλο.
  • Εν τούτοις, είναι πολλοί, στο πολιτικό αδελφάτο των ανεύθυνων, που δεν παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται. Τα έξοδα όμως της αιθεροβαμοσύνης τους πληρώνει το δύστυχο Κράτος, δηλ. εμείς.
  • Προ ετών ο πανίσχυρος, αλλά πάντα ανεπαρκής και αφελής, Γιωργάκης Παπανδρέου, ο επιλεγόμενος Καστελοριζιώτης, για να επιδείξει των παγκόσμιο αλλά και Ελληνική φήμη του οργάνωνε το Διεθνές Συμπόσιο Σύμης, ένθα προσκαλούσε φίλους ή μη (όλα πληρωμένα) για να συζητήσουν διάφορα θέματα που απασχολούν τον κόσμο και τον Σοσιαλισμό. Τρώγοντας και πίνοντας.
  • Αυτό το βιολί συνεχίσθηκε και συνεχίζεται επι έτη. Αδιευκρίνιστο είναι ποιος πληρώνει τη «λυπητερή» εντελώς διευκρινισμένο όμως είναι ότι δεν πληρώνει ο Γιωργάκης!
  • Το Συμπόσιο Σύμης δεν λειτουργεί υποχρεωτικά, στη Σύμη, αλλά και σε άλλες πόλεις. Είναι σας ένας περιοδεύων θίασος, με θιασάρχη πάντοτε τον Γιωργάκη.
  • Φέτος, το 25ο, οργανώθηκε στο Ρέθυμνο (18-22 Ιουλίου). Θέμα συζήτησης «Πώς θα είναι ο κόσμος το 2030 – Ξεπερνώντας το σύνδρομο του Ικάρου…». Πενιχρά η συμμετοχή αλλά, πάντα μπροστά, ο Γιωργάκης.
  • Εάν τη λόξα Γιωργάκη πληρώνει κάποιον χορηγός, δεν μας ενδιαφέρει. Αλλά εάν τα έξοδα καταβάλλονται από Κρατική Υπηρεσία, τότε υπάρχουν μεγάλες ευθύνες. Περίσσευαν λεφτά σήμερα για να ικανοποιούνται καμώματα πολιτικών; Θ’ απαντήσει τις;

Ματιές στα πέριξ

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ μας έστειλαν «πεσκέσι» προσφορά για αγορά πέντε (5) Α/Φ C130J (+2 μεταχειρισμένα, δωρεάν). Τιμή εκάστου, grosso mosto, γύρω στα 150-180εκ.$. Τουθ’ όπερ μεταφραζόμενο ελληνιστί σημαίνει μια «ωραία λυπητερή» 1 δις$.
  • Τα νεώτερα για τα ημέτερα ταλαιπωρημένα και δύστυχα C-130 είναι τα ίδια με αυτά της αρχής του χρόνου. Πχ για τα τρία (3) που προορίζονται για αξιοποίηση στο Ισραήλ (απόφαση 2021) αναμένεται προσφορά από την SIBAT (Ισραηλινή ΓΔΑΕΕ). Καλά κρασιά…
  • Τα άλλα τρία (3) που έχουν δοθεί από την ΕΑΒ υπεργολαβία σε Ελληνική κατασκευαστική (IMS) δεν έχουν, ακόμη, σκάσει χαμόγελο. Ακόμη ενός (1) περιμένουμε την άφιξη του από την Πορτογαλία όπου έχει σταλεί για αξιοποίηση!
  • Ο Αντιστράτηγος κ. Μισαήλ Παπαδάκης συμπληρώνει, κατ’ αυτάς, 4ετή επιτυχή θητεία ως Αναπληρωτής Γεν. Δ./ΓΔΑΕΕ. Καλή συνέχεια.
  • Αναμένεται προσεχώς, όταν βρεθή διαθέσιμος ο κ. Πρωθυπουργός, σύγκλιση ΚΥΣΕΑ για να αποφασίσει, μεταξύ των άλλων, την προμήθεια των ταλαιπωρημένων SPICE, RABAS κ.α. Υπομονή.
  • Τα δώδεκα (12) μαχητικά Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ των οποίων ο εκσυγχρονισμός αποφασίσθηκε πέρυσι να γίνει από Ισραηλινή εταιρεία στις εγκαταστάσεις της Αερ. Στρατού στο Στεφανοβίκι, αναμένουν το «σφύριγμα» του διαιτητή για ν’ αρχίσει εργασία. Γιαβάς, γιαβάς.
  • Όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, πάνω σε πτώματα, εννοώ τα C-130, μαζεύονται ενδιαφερόμενα κοράκια. Πληθαίνουν οι επισκέπτες του ΥΕΘΑ που προσφέρουν, μεταχειρισμένα C-130, σε τιμές ευκαιρίας από άλλες χώρες.
  • Μία από τις τρείς Ελληνικές επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν (Καθ. 06/09). Πώς να βρεθεί χρήμα για Α/Φ, Ε/Π. Το μασάνε οι φοροφυγάδες όπως η πολιτική ελίτ που αρνείται να στερηθεί ούτε ένα από τα χλιδάτα προνόμια της.
  • Τα πρώτα κινέζικα – σύγχρονα λεωφορεία (250) της YOTONG-BUS (Κοπελούζος) θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην Αθήνα. Εμείς, της γης οι κολασμένοι, είχαμε κάποτε, δόξα και καμάρι μας, μία εταιρεία, την ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων). που κατασκευάζαμε στρ. αυτοκίνητα, Λεωφορεία κλπ. Την έκλεισε ο ΜΠΕΝΙ, ως ΥΕΘΑ, και αργότερα πουλήθηκε σε Ισραηλινούς. Συμμετέχει, άραγε, σ’ αυτή την επιχείρηση των λεωφορείων;

Κλιμάκωση πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης;

Άντε του καϋμένου του Μποχώρη,

άντε του τη σκάσαν στο βαπόρι

 

άντε και του πήραν πεντακόσια

άντε χρυσά τάλαρα και γρόσια

Βαρύ, μεσοπολέμου

  • Για ποια κλιμάκωση μιλάμε; Απλά οι ελεύθερες και δημοκρατικές εξουσίες ενισχύουν, όλο και περισσότερο, τον κ. Ζελένσκι να πραγματοποιήσει το όνειρό του να εξαφανίσει τον κ. Πούτιν! Του παρέχουν, κλιμακωτά, παντός είδους εξοπλισμούς ώστε να επιτύχει τους σκοπούς του.
  • Δανία και Ολλανδία (με τι ανταλλάγματα;) ανεκοίνωσαν προσφορά περί τα 50 F-16 και η πάντοτε δεδομένη, Ελλάδα αναλαμβάνει την εκπαίδευση των πιλότων! Μας διαβεβαιώνουν, όλοι, τα μαχητικά θα δρούν… αμυντικά. Να δω τι άλλο θα μας πούνε.
  • Προσωπικά και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου είμαι κατά του κ. Πούτιν και καταδικάζω την απρόκλητη επίθεση του κατά της Ουκρανίας. Από την άλλη μεριά όμως είμαι υπέρ της κλιμάκωσης διεθνών προσπαθειών για επίτευξη Ειρήνης. Υπάρχει πολυτιμότερο από την Ειρήνη; Είναι δυνατόν να καμαρώνουμε αιματοχυσία στην καρδιά της Ευρώπης και να χειροκροτούμε τις άκρατες φιλοδοξίες του κ. Ζελένσκι να κατακτήσει Την Ρωσία;
  • Τι παίζεται στο παρασκήνιο; Ποια εξοπλιστικά προγράμματα προωθούνται από τις αδηφάγες εταιρείες; Έχουμε τους μεγάλους ηγέτες κ. Μπάϊντεν, Πούτιν, Μακρόν, Σιν κ.α. που αντί να πιέσουν για συνομολόγηση Ειρήνης, ρίχνουν λάδι στη φωτιά;
  • Αν πάρει η Ουκρανία τώρα F-16, αύριο θα της δοθούν F-35; Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι η Ουκρανία θα νικήσει την Ρωσία; Θέλουν να φθείρουν τον Πούτιν χωρίς να ασχολούνται με τις τεράστιες ανθρωποθυσίες και καταστροφές;
  • Οι προκάτοχοι των σημερινών «Μεγάλων Ηγετών» τι έκαναν όταν η Τουρκία κατάπινε ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου; Την βοήθησαν ν’ αντεπιτεθεί ή χειροκρότησαν τον βιαστή;
  • Που οφείλεται η δική μας προθυμία να χειροκροτούμε τον κ. Ζελένσκι, χωρίς ανταλλάγματα; Γιατί ο κ. Κ. Μητσοτάκης δεν παίρνει μία ειρηνευτική πρωτοβουλία να μείνει ως ιστορία;
  • Κλιμακώνετε, λοιπόν, ο κ. Ζελένσκι, την κρίση με τη βοήθεια «Ειρηνευτών»! Και αν κλιμακώσει και ο κ. Πούτιν με κάποιο μικροπυρηνικό, τι γίνεται; Σε επίρρωση των ανησυχιών, που δεν είναι μόνο δικές μου αλλά πολλών, αντιγράφω ένα σχόλιο του Καϊ Μπερν, βιογράφου του Οπενχάϊμερ, του πατέρα της ατομικής βόμβας (Κ. 03/09). Η ανθρωπότητα σήμερα βρίσκεται στην πιο επισφαλή συγκυρία σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια. Ζούμε σε πολύ επικίνδυνους καιρούς με αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία και τις απειλές του Πούτιν. Ο πόλεμος πηγαίνει άσχημα για τους Ρώσους που μπορεί ο Πούτιν, αν στριμωχθεί ν’ αντιδράσει απεγνωσμένα και να κάνει κάτι παλαβό, να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά. Κι’ αυτό θ’ άνοιγε της πύλες ακόμη σε ένα τρομερό πόλεμο…

Κι’ εσύ τέκνου Αλέξη;

  • Έχω σχολιάσει στο παρελθόν, χωρίς να είμαι ψυχίατρος, πολλάκις…. φοράκις, τα περί διαταραχής της ψυχιατρικής ισορροπίας βετεράνων πολιτικών λόγω στερήσεως της εξουσίας. Είναι ένα σύνδρομο ψυχοφθόρο και που αν συνδυάζεται με μεγαλομανία γίνεται επικίνδυνο.
  • Οι ισορροπημένοι άνθρωποι πολιτικοί ή στρατιωτικοί, βλέπουν με ρεαλιστική αντίληψη το θέμα της αποχώρησης που είναι η φυσική κατάληξη κάθε είδους εξουσίας. Οι αντιδρώντες, οι πάσχοντες ήσαν οι πλέον ανεπαρκείς όταν κατείχαν στον θρόνο, πολλάκις σκανδαλωδώς ωθούμενοι.
  • Τράβηξα πολύ τον πρόλογο και έρχομαι στο θέμα.
  • Σε μια χώρα βαρέως πάσχουσα από άξιες πολιτικές προσωπικότητες, αξιοκρατία και ηγέτες εξαφανίζονταν. Εμφανίσθηκαν αποτυχόντες πολιτικοί, να αγωνιούν για την υστεροφημία τους, για την προβολή του ανύπαρκτου έργου τους.
  • Προχωρούν, λοιπόν, σε οργάνωση Ιδρύματος με το όνομά τους. Θα έλεγα, ΚΑΛΩΣ αν πληρώνουν αυτοί την «λυπητερή». Τα τεράστια έξοδα.
  • Στις 8/7/2023 η Κυβερνητική Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δημοσίευσε την πληροφορία ότι οι δαπάνες καταβάλλονται από τη Βουλή, αυτόν τον φοβερό, πάμπλουτο Οργανισμό που διαθέτει ιδιαίτερη TV και ταϊζει 1700 υπαλλήλους, οι περισσότερα τέκνα και συγγενείς πολιτικών (Μόνο ο κ. Γιάννης Τραγάκης έχει διορίσει τρία μέλη της οικογένειάς του).
  • Πριν δώσω την εικόνα ενός τέτοιου Ιδρύματος θα σας παρουσιάσω τα υπάρχοντα, απ’ όσα γνωρίζω.
  • Ίδρυμα Κων. Καραμανλή Α’, Κων. Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Αντώνη Σαμαρά!
  • Τι έργο προσφέρουν αυτά τα ιδρύματα; Η επεξεργασία των αρχείων και του έργου του πολιτικού και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν για το μέλλον της Χώρας! Θα τους έλεγα «Ότι πράξατε-πράξατε. Αυτά μετράνε».
  • Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει αμέσως είναι: Πόσος χρόνος χρειάζεται γι’ αυτήν την επεξεργασία και ποτέ, φυσιολογικά, το «μαγαζί» θα κλείσει αφού παραδώσει τα συμπεράσματα στην Κυβέρνηση ή τη Βουλή;

Τι ουσιαστικό και ωφέλιμο έπραξαν για την Πατρίδα οι ολέθριοι κ. Κ. Σημίτης και Σαμαράς ώστε να δικαιούνται διάθεσης δαπανών από την Βουλή για Ίδρυμα στ’ όνομά τους;

  • Τελευταίες πληροφορίες φέρουν ότι και ο κ. Αλέξης Τσίπρας προχωρεί στο θεμέλιο λίθο Ιδρύματος Αλέξη Τσίπρα! Ταμπλάς μου ήρθε κατακέφαλα!
  • Θα δώσω όμως με μια εικόνα τέτοιου Ιδρύματος και θ’ αφήσω σε σας να υπολογίσετε τα έξοδα. Έλεος! Έλεος!

Λοιπόν, έχουμε

  • Ένα διατηρητέο αξιοποιημένο οίκημα. Παροχή ή Ενοικίαση.
  • Εξοπλισμός Γραφείου, ανανεούμενος.
  • Αν δεν βρίσκονται οικία, ένα 4άρι ή 5 άρι διαμέρισμα στο κέντρο, πλήρως επιπλωμένο.
  • 4-6 υπάλληλοι «μελετητές» ή απλοί μετακλητοί.
  • Γραμματεία
  • 1 ή 2 υπηρεσιακή οχήματα.   
  • Μηνιαία έξοδα κα.

*Φήμες επιμένουν ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε ήδη την έδρα του Ιδρύματος σε διαμέρισμα Λ. Αμαλίας απέναντι από τη Βουλή. Ζήτω το Έθνος! Αν διερωτάστε ακόμα αν θα μας «την κάνει» η Τουρκία, σας απαντώ ανεπιφύλακτα ΝΑΙ.

Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Περίπτερο Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας

Χωρίς λόγια

NO COMMENTS

  • Σεπτ. 2003 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Κων. Σημίτης συνεργάσθηκε με τα βασικά του στελέχη κ. Χρ. Πρωτόπαπα και Ν. Χριστοδουλάκη.

Σεπτ. 2023 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Ανδρουλάκης συνεργάσθηκε με τους στενούς συνεργάτες του κ. Χρ. Πρωτόπαπα και Ν. Χριστοδουλάκη.

  • Ενώ η μισή χώρα καιγόταν και η άλλη μισή βούλιαζε η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος συνεδρίαζε για να συζητήσει το θέμα των ταυτοτήτων.
  • Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε την Μακρόνησο για να «προσκυνήσει» συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Επικρατείας του Κόμματος Ναύαρχο η. Ε. Αποστολάκη, επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ τ. ΥΕΘΑ.
  • Οι ΕΔ μας σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος βοήθειας στις πληγείσες περιοχές Θεσσαλίας Βόλου.
  • Οι υπεύθυνοι των μεγάλων ελλείψεων και εγκατάλειψη των ελικοπτέρων κραυγάζουν! Διαμαρτύρονται!
  • Οι ζηλωτές του Αγίου Παϊσίου διατείνονται ότι ο ανελέητος Θεός μας τιμώρησε με την καταστροφή Λάρισας-Βόλου, για τις νέες ταυτότητες. Κατέστρεψε και το εργοστάσιο, έξω από τον Βόλο, που θα τις παρήγαγε! (Καθ. 13/9).

Φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης