Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη
10/09/2023 | 05:20 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

«Όσοι θέλησαν να προσφέρουν στην πατρίδα συνετρίβησαν»! Απάντηση Κ.Ζιαζιά στο «αίτημα» της Καθημερινής

«Όσοι θέλησαν να προσφέρουν στην πατρίδα συνετρίβησαν»! Απάντηση Κ.Ζιαζιά στο «αίτημα» της Καθημερινής

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Επίτιμος Α/ΓΕΣ

 

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ «ΤΡΕΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ»……..ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ …..Διαπιστώνει  καθυστερημένα και  ύστερα από χρόνια παρακμής της κοινωνίας μας, της Χώρας μας , ο έγκριτος δημοσιογράφος της Καθημερινής και αναρωτιέται εάν υπάρχουν «τρελοί», ικανοί και καθαροί στον ζωτικό πυρήνα του ελληνικού κράτους.

Η απάντηση είναι κατηγορηματική ,ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,τόσο στην κοινωνία μας οσο και στον κρατικό μηχανισμό , τους οποίους όμως ουδέποτε αυτοί που ενημερώνουν την κοινωνία ανεδειξαν ,ουδέποτε αναφεραν ως υποδείγματα των νέων μας , όπως είναι σήμερα ο αρχαιολόγος και υπάλληλος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων , που  έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από «δυο άγνωστους άνδρες» , από την επαγγελματική του εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομης ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματικά συμφέροντα στη Μύκονο , οπως ειναι σήμερα  ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου , ο οποίος επέβαλλε τη νομιμότητα στα νησιά μας προχωρώντας σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε εμβληματικά καταστήματα ,που άνοιξε πανελληνίως το δρόμο και για «ελεύθερες παραλίες». Ο παραπάνω λειτουργός της δικαιοσύνης δέχτηκε πρόταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Προστασίας Υψηλών Προσώπων, να του παρέχει 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δύο αστυνομικούς , την οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας: «Να πάτε να φυλάξετε κάποια γειτονιά. Εγώ βασίζομαι στο νόμο και στο πιστόλι μου . Εξάλλου είμαι Εισαγγελέας και ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ και αποστολή μου είναι να προστατεύω. Οχι να με προστατεύουν. Λυπάμαι, που το λέω, αλλά η φύλαξη από αστυνομικούς έχει καταντήσει να είναι στοιχείο πρεστίζ και κοινωνικής καταξίωσης, για πολλούς και πολλές στον κλάδο μας». Μια απάντηση που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, αλλά στην Χώρα μας αποτελεί την εξαίρεση των εξαιρέσεων………… υπηρέτης του δόγματος « η Αστυνομία για την κοινωνία και όχι στην υπηρεσία κομματικών συμφερόντων»…………..

Όπως είναι το προσωπικο των Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν άμεσα για να καλύψουν την ανικανότητα του κομματικοποιημένου κράτους ,όπως είναι το προσωπικο των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας , όπως είναι οι Εθελοντές, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους συνδράμουν τις δυνάμεις που δρουν στις περιοχές καταστροφής …….

ΝΑΙ υπάρχουν οι Αξιοι , «οι τρελοί αλλά και οι καθαροί» ,οι Άριστοι , οι Έντιμοι, οι Δημιουργικοί άνθρωποι, ειναι δίπλα μας στην κοινωνία ,είναι μέσα στον κρατικό μηχανισμό ,που δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα, για το πως θα αυξήσουν το πόθεν εσχες, τα ακίνητα τους ………., αλλα μόνο για την προκοπή και την ευημερία αυτού του τόπου και την κοινωνική δικαιοσύνη , είναι οι άνθρωποι που δίνουν συνέχεια στο πολύπαθο ελληνικό κράτος ,τους οποίους όμως  το πολιτικό και κρατικό σύστημα , το δημοσιογραφικό κατεστημένο ,τους βάζει στο περιθώριο γιατί «χαλάνε την πιάτσα» που χρόνια λυμαίνονται . « Οι πολιτικοί μας προτιμούν δυστυχώς τους βολικούς  γιατί έχουν κατασκευάσει ένα γκρίζο, θολό και μπερδεμένο σύστημα όπου τα πάντα περνούν στο τέλος μέσα από τα πολιτικά ή κυβερνητικά γραφεία. Την ώρα της κρίσης ανακαλύπτουν ότι ο βολικός βολεύει μέχρι να καταρρεύσει, μαζί με όλο το σύστημα, και να σε πλακώσει», διαπιστώνει με πολύ «ευγενικό τρόπο» ο δημοσιογράφος της Καθημερινής , δηλαδή περιγράφει επακριβώς τι συμβαίνει ακριβως σήμερα στον κρατικό και πολιτικό μηχανισμό της Χώρας μας, τι συμβαίνει στην Θεσσαλία , τι συμβαίνει στον Έβρο …..

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ενα φαύλο και αλαζονικό πολιτικό σύστημα , καθώς και ορισμενα ΜΜΕ , εκμαυλίσαν το πνεύμα και την ψυχή ενός ολοκλήρου λαού .  Έγιναν οι χειρότεροι σύμβουλοι , εμπνευστές και καθοδηγητές στην διαμόρφωση μιας αμοραλιστικης  κοινωνίας . Την καρέκλα της εξουσίας , σε όλα τα επίπεδα, όλα αυτά τα χρόνια , κατέβαλαν ως επι το πλείστον , άνθρωποι άκοπα , χωρίς γνώση, χωρίς εμπειριες,χωρίς να δοκιμαστούν στο στίβο της ζωής και της δημιουργίας, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς ποτέ δεν ίδρωσαν για να κερδίσουν το ψωμί τους, δεν αναδείχθηκαν επαγγελματικά στην κοινωνία, δεν ηγήθηκαν ανθρώπων, αλλά «γεννήθηκαν» και «ανδρώθηκαν» από τους κομματικούς σωλήνες, συμβάλλοντας στη δημιουργία αυτής της πλατιάς και πολυεπίπεδης κρίσης θεσμών και αξιών, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν κρίσεις, να αντιμετωπίσουν δυσκολίες της κοινωνίας , της Χώρας .

Όλο αυτό το πολιτικό σύστημα κύριε διευθυντά της Καθημερινής  το «καλλιεργήσατε», το αναδείξατε , το υμνήσατε , δεν κάνατε εποικοδομητική κριτική ώστε να βελτιωθεί , με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην σημερινή κατάσταση που η Χώρα καίγεται , η χώρα πνίγεται και ουδείς είναι υπεύθυνος , δολοφονείται νέος ανθρωπος στον καταπέλτη πλοίου και ουδείς συγκινείται ……εχετε αντιληφθεί νομίζω, διοτι είναι πασιφανές και στον απλό λαό,ότι η ανικανότητα των «διοικούντων» έχει προκαλέσει τεράστια δυσπιστία στην κοινή γνώμη για το σύνολο των προσώπων αλλά και των θεσμών που είναι απαραίτητοι για την κρατική λειτουργία. Τα πόστα των αποφάσεων στην πολιτική, στη δημόσια διοίκηση δυστυχως  κατεληφθησαν σε μεγάλο βαθμό από ευκαιριακούς κομματικούς παράγοντες με ιδεοληψίες και συχνά χαμηλού ήθους. Έχουμε δηλαδή έντονη αναξιοκρατία και νεποτισμό, με οδηγό το ατομικό συμφέρον, σε όλους τους τομείς . 

Οσοι βέβαια ,πράγματι πόνεσαν και αγωνίστηκαν να προσφέρουν κάτι χρήσιμο στον τόπο, συνετρίβησαν γρήγορα από τις ομάδες της μετριότητας και των συμφερόντων και αναγκάσθηκαν σε παραίτηση . 

Γενικα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε η ακόμη και να γνωρίσουμε στους ιθυνοντες αυτής της Χώρας οτι τα αξιοκρατικά επιλεγμένα άτομα, για διάφορες κρατικές θέσεις, δεν μαζικοποιουνται , δεν χειραγωγούνται, δεν ετεροκαθοριζονται και το κυριότερο δεν μεταβάλλονται σε άβουλα κομματικά όργανα, δεν αγαπούν ιδιαίτερα την καρέκλα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ αλλα μόνο την θέση της προσφορας και συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία μας . Ομως δεν πρόκειται η ΠΑΤΡΙΔΑ μας να ξεπεράσει το φαύλο κύκλο της αναξιοκρατίας και της ρουσφετολογίας , αν το πολιτικό σύστημα της Χώρας  δεν αντιμετωπίσει τον κρατισμό και την διαπλοκή , την κομματοκρατία και την διαφθορά , τις πελατειακές σχέσεις και τον συντεχνιασμό , την κρατική γραφειοκρατία και τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΥΡΩΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Για αυτό προβάλει σήμερα , εστω και καθυστερημένα, επιτακτικά η ανάγκη προώθησης της αξιοκρατίας ως μέσο επιβίωσης πλεον του κράτους, της κοινωνίας, της πολιτείας, του λαού μας , του  ΕΘΝΟΥΣ μας. Οταν δεν εφαρμόζεται η αξιοκρατία, ο τόπος αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά, ο ίδιος ο πολίτης κοιτάζει δίπλα του, πίσω του και σπάνια μπροστά και ελεύθερα. Οι Αξιοι ,οι Έντιμοι και   «ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ» ειναι αυτοί που θα ΔΩΣΟΥΝ αξιοπρέπεια και πρόοδο σε αυτόν τον τόπο , σε αυτόν τον λαό . Οι Αξιοι, οι Έντιμοι  ειναι αυτοί που θα δημιουργήσουν μια καλυτερη Ελλάδα . Αυτούς οφείλει η πολιτεια να καλέσει και να επανδρώσει το «επιτελικό κράτος»…….

Για αυτό πρεπει να γίνει μια συνολική επανεκκίνηση στην κυβερνητική και την κρατική μηχανή και σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επανεκκίνηση οφειλουν να έχουν τα ΜΜΕ , επιτελώντας έντιμα και με «καθαρότητα» τον θεσμικό τους ρόλο , προς όφελος πρώτα της Πατριδος και βέβαια της κοινωνίας ,αλλά και του πολιτικού συστήματος ……

Δυστυχως “Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του…” 

Λέων Τολστόι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης