Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
05/09/2023 | 08:36 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

Τα μέτρα για τις φωτιές που ΔΕΝ ελήφθησαν και η συντήρηση των CL! Κ.Φράγκος και Διαξιφισμοί

Τα μέτρα για τις φωτιές που ΔΕΝ ελήφθησαν και η συντήρηση των CL! Κ.Φράγκος και Διαξιφισμοί
Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά στο Λουτράκι, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 (EUROKINISSI)

Γράφει ο

Κων. Φράγκος

Διαξιφισμοί

 

Πυρόσβεση, πυροσβεστικά ιπτάμενα μέσα

(Μία σχολίαση κατόπιν εορτής ή συμφοράς)

Δεν προσφέρεις τίποτα αν κλαις

Πάνω από χυμένο γάλα

Σκωτσέζικη παροιμία

  • Θα επαναλάβω ότι δεν κάνω αντιπολίτευση, απλά σχολιάζω όσο αμερόληπτα μπορώ. Οφείλω να το κάνω, είναι αναγκαίο.
  • Αυτές τις θλιβερές ημέρες της καταστροφής της εναπομεινούσης φύσης μας (μετά τις καταπατήσεις, λεηλασίες, χυδαιότητες των προηγούμενων ετών) την αβελτηρία αντιμετώπισης κλπ. διάφορα έντυπα σας πρόσφεραν, προς «απόλαυση» ποικίλες καταστάσεις διατιθεμένων πυροσβεστικών ιπτάμενων μέσων που φροντίζει η πολιτεία να εξασφαλίσει που, εν τούτοις, για άλλη μια φορά αποδείχθησαν ανεπαρκή.
  • Τι να φταίει, τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά, δεν μετρήσαμε το κύμα και τον άνεμο σωστά, τραγουδάει κάπου η σπουδαία κ. Μαρινέλα.
  • Φλυάρησα, ως συνήθως, αλλά έρχομαι στο θέμα:
  • Περιττό να θυμίσω ότι τα «μέτρα» αντιμετώπισης πυρός πρέπει να λαμβάνονται πολύ πιο νωρίς από την έναρξη της πυροσβεστικής περιόδου που αρχίζει τον Μάϊο.
  • Στις 3 Μαρτίου 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Τσίπρας, Αβραμίδης, Αλεξιάδης και άλλοι 16 βουλευτές του κόμματος) υπέβαλαν στην Βουλή (ΥΠΟΙΚ-ΥΕΘΑ) ερώτηση (2578)αναφορικά με αξιοποίηση πυροσβεστικών αεροσκαφών CANADAIR στην ΕΑΒ ή αλλαχού.
  • Θα προσέξατε, φυσικά, ότι η ερώτηση για πολεμικό υλικό και αμυντική βιομηχανία υποβάλλεται στο Υπ. Οικονομικών. Πρωτίστως, γιατί εκεί υπάγεται η ΕΑΒ! Πρώτο παράδοξο, επισημαινόμενο από χρόνια και μη διορθούμενο. Κρατική Αμυντική Βιομηχανία… Ποιος δίνει μια δεκάρα;
  • Το λοιπόν, οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κράτος ή το Υπουργείο Άμυνας αν θέλετε, έχει υπογράψει σύμβαση συντήρησης των πυροσβεστικών μας Α/Φ CL-415 και CL-215 με μια γαλλική εταιρεία (SABENA TECHNICS). Χώρος εργασίας γαλλικό έδαφος.
  • Καταγγέλλουν όμως, χωρίς ν’ αναφέρουν λεπτομέρειες σύμβασης (κόστος, αριθμός Α/Φ, εγγύηση, χρόνοι κα, που ίσως να μην τις ήξεραν) ότι η σύμβαση υπογράφηκε στο «ψιθυριστό» και ότι η περί ου ο λόγος Γαλλική Εταιρεία δεν έχει καλή φήμη επιτυχών αξιοποιήσεων. Δεν το καταγγέλλουν ευθέως αλλά ισχυρίζονται, με στοιχεία που παραθέτουν ότι πρόκειται περί «νούλας».
  • Δεν θα υπεισέλθω σε άλλες λεπτομέρειες (σας έδωσα τα στοιχεία αναζητήστε λεπτομέρειες από τη Βουλή ή τα γραφεία των καταγγελλόντων, αν θέλετε).
  • Οφείλω όμως να σημειώσω ότι μέχρι σήμερα Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ CANADAIR ΕΧΕΙ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, Η ΕΑΒ. Οπότε, περίεργος τις θα ερωτήσει: Τι συνέβη και παρακάμφθηκε η ΕΑΒ και σπεύσαμε στους Γάλλους;
  • Απαξιώνεται για άλλη μια φορά η Κρατική μας Βιομηχανία ή αδυνατεί να αναλάβει έργο; Μετά τα C-130, C27J παρατάμε και πυροσβεστικά;
  • Τελικά οι ερωτώντες βουλευτές καταλήγουν σε επτά (7), καταλυτικά, ερωτήματα στα δύο Υπουργεία, σχετικά με την υπόθεση αυτή (π.χ. Ποιος πήρε την απόφαση αυτή και γιατί; Η ΕΑΒ δεν είναι πλέον αρμόδια και υπεύθυνη; Έγινε απευθείας ανάθεση; Ποιο το κόστος; Ποιες οι λύσεις, λεπτομέρειες σύμβασης κα).
  • Ξαναλέω ότι «τ’ αφεντικό» της ΕΑΒ είναι το Υπ. Οικ. δηλ. ο κ. Σταϊκούρας (τότε) Το ΥΕΘΑ (κ. Ν. Παναγιωτοπούλου) είναι απλοί παρατηρητές. (Σημ. Αυτό δεν είναι θέατρο του παραλόγου; Το ΥΕΘΑ, παρατηρητής;)
  • Τι επακολούθησε; Το …….. της ρουτίνας.
  • Το Υπ. Οικ. έστειλε τις ερωτήσεις στην ΕΑΒ για ν’ απαντήσει (ΣΣ Εγώ ρωτώ το σκύλο μου κι’ ο σκύλος την ουρά του).
  • Η ΕΑΒ, λοιπόν, απαντά στους αδημονούντες βουλευτές (ΑΠ Ο130-2023/14.03.2023) τα παρακάτω; Εντελώς φιλολογικά:
  • Η ΕΑΒ υποστηρίζει διαχρονικά το πρόγραμμα συντήρησης Π.Α. (CL-215, CL 414, PRL) παρέχουσα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κλπ. (Εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος).
  • Εντός τρέχουσας περιόδου έχει ολοκληρώσει επιτυχώς εργασίες συντήρησης των κάτωθι….
  • Επί του παρόντος εξελίσσεται εργοστασιακή συντήρηση επί 4 Α/Φ CL-215….

    Με εκτίμηση

(ΤΣ – Υπογραφή)

  • Το ΥΕΘΑ δεν ασχολήθηκε. Καλώς! Αφού είναι παρατηρητής;
  • Λόγω φυσικής πρεσβυωπίας, μερικών προβλημάτων αντίληψης που έχω, λόγω πλατυποδίας, λόγω καύσωνος ή δεν ξέρω κι’ εγώ τι άλλο, διαβάζοντας μία, δύο, τρείς, πέντε φορές οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως την απάντηση του Υπ. Οικ. και ΕΑΒ προσπάθησα να βρω απάντηση για Γαλλία και SABENA TECHNIKS.
  • ΟΥΔΕΝ Αδέλφια Άγγλοι, Γάλλοι, Καναδοί, Πορτογάλοι, Καλαματιανοί η αστοί της Φθιώτιδας (περιοχή κ. Σταϊκούρα). ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ!
  • Ο σπουδαίος Υπουργός κ. Χρ. Σταϊκούρας δεν διαβάζει το τι απαντούν οι υφιστάμενοι του στα ερωτήματα Βουλευτών;
  • Μήπως έχω χάσει επεισόδια;
  • Και αφού βρίσκω ευκαιρία ξαναρωτάω: Είσθε σίγουροι ότι θέλετε να πάρουμε F-35 με τέτοιο εσωτερικό μπάχαλο;

ΣΗΜ: Ο καθηγητής κ. Π. Ιωακειμίδης δημοσιεύει στα ΝΕΑ (28-8) ένα εμπνευσμένο άρθρο: Πόσες πυρκαϊές σβήνουν τα F-35; Μήπως θα κληθούν να προστατεύσουν μια χώρα που θα έχει ήδη καεί;

  • Προσωπικά πιστεύω ότι και τα δύο μπορεί να γίνουν. Και ασφαλής πυρόσβεση και αποτροπή. Αρκεί να περιορισθεί η ληστεία του Κράτους από πολιτικούς και άρπαγες. Περιορισμοί στη χλίδα και τα προνόμια.

Ταμείο Εθνικής Άμυνας

Δεί δε χρημάτων και άνευ τούτων

Ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων

Δημοσθένης

  • Πριν μιλήσουμε για την ανάγκη συγκρότησης ενός τέτοιου Ταμείου για να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε, στοιχειωδώς, στις εξοπλιστικές μας ανάγκες δηλ. την απαίτηση προστασίας της Εθνικής μας ακεραιότητας και αξιοπρέπειας, χωρίς να υποχρεώσουμε τον δυστυχή Ελληνικό Λαό να γονατίσει στη φορολογία, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε δύο τινά:

Μία ρήση-σοφία του αείμνηστου, σπουδαίου, Προέδρου των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και μία προϋπόθεση.

  • Πρέπει να γίνει αντιληπτό από την Κυβέρνηση ότι οι αλόγιστες δαπάνες και η βαριά φορολογία εγκυμονούν τόσους κινδύνους όσο η Εξωτερική απειλή.
  • Για να ξεκινήσουμε μια τέτοια προσπάθεια, οιωνεί εράνου η οποία σίγουρα θα βρει ανταπόκριση, που θ’ απευθύνεται σ’ όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός, θα πρέπει, οπωσδήποτε, να έχουμε πείσει αυτούς από τους οποίους θα ζητήσουμε, ότι τα λεφτά τους, η προσφορά τους, θα οδεύσουν για «Ιερό σκοπό» και όχι σε τσέπες κομπιναδόρων που κυριάρχησαν στους εξοπλισμούς από το ’75 και εντεύθεν. Παράλληλα, δεν μπορείς να ζητάς να συμπαρασταθούν σε μια προσπάθεια επιβίωσης της Χώρας και να παρουσιάζεις την εικόνα ενός Κράτους (πολιτικών), οπερέτας, ενός ξιπασμένου γλεντζέ.

Έχουμε, δυστυχώς, κακή φήμη, διεθνώς. Να ζητάς βοήθεια και ταυτόχρονα να δείχνεις ένα κράτος, καταχρεωμένο, με 300 βουλευτές διαθέτοντες πολυτελές όχημα (του κράτους), εννέα (9) Αντιπροέδρους στη Βουλή, TV Βουλής, χιλιάδες αργόμισθους κ.α., κ.α. Αποτελεί σχήμα οξύμωρο. Βαρέθηκα να τα επαναλαμβάνω, κουράζω…

  • Πως θα πάρει π.χ. αύριο ένας ομογενής στην Αργεντινή παράκληση συνεισφοράς για την Άμυνα όταν γνωρίζει τα «γλέντια» της ελίτ του πολιτικού κόσμου; Που διαβάζει ότι το «πτωχοκομείο» που λέγεται Πατρίδα Ελλάδα έχει Υπουργούς, Υφυπουργούς περισσότερους από των ΗΠΑ (250εκ) και της Κίνας (1,5 δις). Που ακούει για διορισμούς χιλιάδων αργόσχολων ως «μετακλητών υπαλλήλων» Διοικητικών, υποδιοικητών Νοσοκομείων, περί υβριδικών βουλευτικών αυτοκινήτων, περί λειτουργίας Σταθμού TV της Βουλής με μηδενική ακροαματικότητα; Να αναφέρω κι’ άλλα;

Να προσθέσω στα ως διαλυμένης Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας;

  • Ο κ. Π. Καμμένος (ΥΕΘΑ επί ΣΥΡΙΖΑ) είχα δηλώσει (Δεκ. ’18) ότι από 1-1-19 θα ίδρυε το ΤΕΑ. Δεν πρόκανε. Ο Πρωθυπουργός κ. Κων. Μητσοτάκης είχε κάνει το ίδιο τον Ιανουάριο ’20. Το λησμόνησε. Συνάντησε μάλλον, αντιδράσεις «Τι θα κάνουμε τα παιδιά μας;» είπαν μερικοί των «Οικογενειών» άμα οι βουλευτές γίνουν 200; Να μείνουν άνεργα;
  • Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς 4 υπαλλήλους και κρατικό αυτοκίνητο, είπαν άλλοι.
  • Λεγεωνάριοι των καταλόγων «προς διορισμό» του κόμματος επαναστάτησαν. Μπορούμε να επιβιώσουμε εμείς χωρίς το κράτος; Είναι δυνατό να οδηγηθούμε σε πραγματική δουλειά;
  • Ο κ. Κ.Μ. δεν είναι βλαξ, τα βλέπει αυτά, δεν τολμάει όμως να προβεί τώρα που είναι αρχή 4ετίας και είναι πανίσχυρος, σε ξερίζωμα και ξανακτήσιμο από την αρχή των κακώς εχόντων. Τ’ αφήνει και βαλτώνουν ενώ γνωρίζει, ταυτόχρονα, ότι το κράτος είναι καταχρεωμένο και δεν έχει διαθέσιμο χρήμα για να προστατευθεί. Διστάζει όμως, εθελοτυφλεί, προτιμάει την συνέχιση του πελατειακού συστήματος. Δεν τολμάει να προβεί στην Ίδρυση του ΤΕΑ γιατί ξέρει ότι οι καλούμενοι να συνεισφέρουν θα τον «κράξουν». Εθελοτυφλεί ενώ ξέρει ότι όπως πάμε οδηγούμεθα, σίγουρα, στην αυτοχειρία. Ούτε τα F-35, ούτε τα F-65, που θ’ ακολουθήσουν θα μας σώσουν.
  • Δεν ακούγεται μόνο η αδύναμη φωνή μου. Άλλα μηνύματα δίνουν κι’ άλλες γραφίδες, καλλίτερες από την δική μου όπως ο κ. Στ. Μάνος (08-08) και ανώνυμος σχολιαστής στο ΒΗΜΑ (16/7). Ένας άλλος  σχολιαστής (κ. Σάκης Μουμτζής) σημειώνει (Κ. 26/8). Αρκετοί πολιτικοί γνωρίζουν τα προβλήματα της άμυνας, αλλά τρομάζουν μπροστά στην ιδέα του πολιτικού κόστους που θα έχουν οι παρεμβάσεις στους τομείς, βαθιάς μεταρρύθμισης, ξεβόλεμα πολλών βολεμένων…»
  • Θέλει αρετή και τόλμη κ. Πρωθυπουργέ. Ποιόν φοβάστε; Αν δεν προχωρήσετε η κατάσταση θα χειροτερεύει και θα μείνετε μια ανάμνηση χειρότερη απ’ αυτές του Κωστάκη – Γιωργάκη – Αντωνάκη.
  • Προχωρήστε στα μέτρα «αποχλιδοποίησης» και ταυτόχρονα αναγγείλατε την ίδρυση του Ταμείου θα έχετε τεράστια αποδοχή.

Σημ. Όταν το κράτος του Ισραήλ έριχνε τις ρίζες του, μη με ρωτάτε πως, ο πρώτος Πρωθυπουργός, μυθικός πλέον, Μπεν Γκουριόν έστειλε μια άλλη μεγάλη προσωπικότητα, την μακαρίτισσα Γκόλντα Μέιρ (μετέπειτα Πρωθυπουργό) και τότε ΥΕΘΑ να μαζέψει λεφτά για το Εθνικό Ταμείο Άμυνας του Ισραήλ. Μια από τις επισκέψεις της Κυρίας έγινε στον Αρχινονό της Εβραϊκής Μαφίας των ΗΠΑ Μάγερ Λάντσκι (που υπήρχαν οι Ιταλική, Ιρλανδική, Εβραϊκή μαφία και πιο πίσω Κινέζικη, Κουβανέζικη κ.α.) Ο Λάντσκη, Εβραίος φυσικά, ανταποκρίθηκε πλούσια. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Εμείς δεν έχουμε μαφιόζους στις ΗΠΑ, αλλά πλήθος πάμπλουτων που θα θελήσουν να βοηθήσουν άμα δουν λίγο νοικοκύρεμα ενταύθα.

ΒΟΥΛΗ

(Καθυστερημένο)

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού

Τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της

Μπαλζάκ

  • Το κοινοβούλιο είναι ο Ναός της Δημοκρατίας. Δεν είναι ούτε καφετέρια, ούτε θέατρο, ούτε χώρος επίδειξης μόδας ή πασαρέλα.
  • Ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι σεβαστός από τους βουλευτές παντός κόμματος και γένους. Αρσενικούς, θηλυκούς, αρσενοθηλυκούς, ……… και δεν ξέρω κι’ εγώ τι άλλο.
  • Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία.
  • Στην πρώτη τους παρουσία και μετά την ορκωμοσία τους, στη Βουλή, τίνες βουλευτές, βουλευτίνες κλπ. παρουσιάσθηκαν με κοντομάνικα, κλαρωτά πουκάμισα, με ελαφρώς ξέκωλα ή ξώβυζα μοντελάκια και άλλα φαιδρά.
  • Ο γνωστός σχεδιαστής κ. Β. Ζούλας δηλώνει, Οφείλεις να σεβαστής τη Βουλή και ν’ αποδεχθείς ότι εκπροσωπεί ένα θεσμό που απαιτεί κύρος. Ο έτερος σχεδιαστής, σκωπτικός πάντα, κ. Λάκης Γαβαλάς, σχολίασε «για τις γυναικείες εμφανίσεις, Σε όλες φαινόταν κάτι που δεν έπρεπε να φανεί».
  • Ο κ. Πρόεδρος της Βουλής έχει τον λόγο.

Οικοδομικές Επιχειρήσεις – Εκκλησία ΑΕ

  • Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την πανηγυρική εξαγγελία του μεγάλου έργου «Green Σχιστό», από την Εκκλησία της Ελλάδος, σε έκταση άνω των 3000 στρ./φιλέτο, ιδιοκτησίας της, ανακοινώθηκε ότι η επένδυση ματαιώνεται.
  • Η επένδυση, σε έργα και υποδομές θ’ απορροφούσε τουλάχιστον 800εκ €, με αυτοχρηματοδότηση.
  • Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες του φιλόδοξου project που παρουσιάσθηκε στον κ. Πρωθυπουργό, Ηγεσία της Εκκλησίας και Επιχειρηματίες. Το δημοσιογραφικό κουτσομπολιό ανέφερε τότε ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης όταν τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Ιερώνυμο «Μακαριότατε εσείς που το βρήκατε αυτό το υπέροχο φιλέτο των 3000 στρεμ.» αντιμετώπισε το βλοσυρό βλέμμα του Αρχιεπισκόπου.
  • Ανεπιβεβαίωτες φήμες φέρουν εξέχοντα Μητροπολίτη να προτείνει να γίνει εκποίηση του χώρου και μέρος του προϊόντος να διατεθεί στο Υπ. Παιδείας για σχολικές αίθουσες και το άλλο στο ΥΕΘΑ για νηπιαγωγεία εργαζόμενων σ’ αυτό. Η πρόταση απορρίφθηκε παμψηφεί αποδοκιμασθέντος του προτείνοντος.

Το χλιδάτο, εκσυγχρονιζόμενο

Κράτος Ελλαδιστάν

Και ενώ οι ελάχιστοι, παραμεύοντες ευφυείς και πατριώτες πολιτικοί κρούουν τον κώδωνα της χρεωκοπίας και της ανάγκης συμμαζέματος του κράτους, βλέπουμε:

  • Να παραμένει σε λειτουργεία, με μηδενική ακροαματικότητα, ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής (Παγκόσμια πρωτοτυπία).
  • Να διατηρείται στη Θεσσαλονίκη Γραφείο Πρωθυπουργού για ν’ απασχολούνται μερικοί μετακλητοί του Κόμματος.
  • Να χρηματοδοτούνται από τη Βουλή διάφορα Ιδρύματα μικροφιλόδοξών τ. Πρωθυπουργών με χρήματα των πολιτών.
  • Να διατίθενται σε βουλευτές πολυτελή οχήματα με οδηγό (παγκόσμια πρωτοτυπία). Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο τάδε κύριος (καλλιτέχνης, δικηγόρος, ανεπάγγελτος, ξυλοκόπος κλπ) που εκλέγεται βουλευτής πρέπει, αμέσως να προικοδοτείται με πολυτελές όχημα με οδηγό! Τι νεοπλουτισμοί είναι αυτοί; Τι ξιπασιές;
  • Να διαθέτει το Ελαδιστάν 63 Υπουργούς και Υφυπουργούς, περισσότερους απ’ όσους η Κίνα των 1,5 δις πληθυσμών όπως, σχολιάζει, το ΒΗΜΑ (16/7).
  • Πολύ περισσότερα ακόμη και από το Υ.Σ. του κ. Προέδρου των ΗΠΑ.
  • Που μας πάτε ωρέ άφρονες;
  • Το ότι επιμένω επαναλαμβάνοντας τα ίδια είναι η ελπίδα μήπως ξυπνήσω μερικούς. Μήπως διεγείρω το φιλότιμό του.

Την γνωρίζετε;

  • Όχι; Κακώς θα σας την συστήσω. Είναι η Ισαμπέλ Ντιάθ Αγιούσο (42) θριαμβεύτρια των εκλογών στην Ισπανία. Θεωρείται η αυριανή Πρωθυπουργός της Χώρας των ταυρομαχιών.
  • Νέο αίμα, νέες ιδέες, νέους ανθρώπους ζητούν οι Ισπανοί.
  • Εδώ κι’ ενταυθα μερικές κυρίες μαραγκιασμένες, αντιπαθητικές, σκουριασμένες. Έντευθεν κακείθεν επιμένουν να μας σώσουν ενώ η ανεπάρκειά τους είναι δεδομένη (αναφέρομαι και για κυρίους) με σημαιοφόρους τις κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Μαρίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ελληνική (ιδιωτική) Αμυντική Βιομηχανία

  • Και τρέλα πολλή και αμαρτία περισσότερη και ψυχή του δράματος η φρίκη… Όταν ο Πόε έγραψε αυτά άλλα είχε στο νου του, αλλά ο στίχος ταιριάζει στην Σημερινή Κρατική Αμυντική Βιομηχανία.

Αυτά σχολίαζε ο Κυριαζής εν έτει 1999 (Καθημερινή 20/07/99). Ο καθηγητής κ. Ν. Κυριαζής (Ήταν η χρυσή εποχή Εξοπλισμών Σημιτοακοσμιπωκών). Έκτοτε μετά 24 Ετη, η κατάσταση δεν άλλαξε. Την συνέχισαν οι λαμπροί ΥΕΘΑ, που ακολούθησαν τον μακαρίτη Άκη, κ. Γ. Παπαντωνίου, Ε. Μεϊμαράκη, ιδιαίτερα, Ε. Βενιζέλος κα.

  • Έχουμε, όμως αίσια μηνύματα από την Ελληνική Ιδιωτική Αμυντική Βιομηχανία που προσπαθεί, μέσα σε αντιξοότητες και κραυγαλέα απουσία της πολιτείας, να δημιουργήσει και ενίοτε το επιτυγχάνει.
  • Αρχίζω με την βράβευση των Hellenic Responsible Awards (στην κατηγορία προγραμμάτων Τεχνολογίας – Υγείας) για το πρόγραμμα που υλοποίησε σε συνεργασία με την UCAN DRONE (EFA) πρόκειται περί καινοτόμων πλατφόρμας μεταφοράς φαρμακευτικών – υγειονομικού υλικού με DRONE στις μικρές Κυκλάδες. Ήδη, εκδηλώθηκε ενδιαφέρων από εταιρεία εξωτερικού.
  • Συνεχίζω με τον πολυμελή και ανήσυχο ΣΕΚΠΥ (Πρόεδρος ο κ. Τ. Ροζόλης) που μας γνωρίζει ότι σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία Ελληνικών Εταιρειών με τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF) το 2022. Σε 41 προγράμματα ύψους 832εκ € η EDF για τη χρονιά που αναφέραμε 30 Ελληνικές Εταιρείες επέτυχαν συμμετοχή σε είκοσι ένα (21).

Το επίτευγμα αυτό οφείλεται σε πνεύμα συνεργασίας με τη ΓΔΑΕΕ. απαιτείτε, οπωσδήποτε διακρατική συμφωνία και συντονισμός προσπάθειας. Ο ΣΕΚΠΥ συγχαίρει τα μέλη του, τα ενθαρρύνει να αυξήσουν τη συμμετοχή τους. Συγχαίρουμε κι’ εμείς και ενθαρρύνουμε την ενότητα και την συνέχιση του αγώνα όλης της Ιδιωτικής Αμυντικής Βιομηχανίας για εξασφάλιση των δικαιωμάτων που προκύπτουν από τους εξοπλισμούς.

Η κ. Τζώρτζια Μελόνι

  • Η νεαρή, σχετικά, Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Τζόρτζια Μελόνι, αποδείχθηκε, καίτοι άπειρη, καλός παίκτης στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκακιέρα.
  • Προχθές μας επισκέφθηκε και τα είπαν με τον δικό μας Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ξεσκονίζοντας πολλά θέματα. Ένα των οποίων και οι προς ναυπήγηση, τρεις κορβέτες για τις οποίες η Ιταλία, όπως μαθαίνω έχει δώσει εξαιρετική προσφορά. Υπομονή αγαπητή Κυρία. Εδώ πάμε λάου-λάου.

Νέα από την Αυστραλία

  • Συμβάση πλήρους πακέτου προμήθειας είκοσι (20) Αεροσκαφών Μεταφορών C-130J, της L-M, υπέγραψε η Αυστραλία. Κόστος πακέτου; 6,6 δις $!
  • Αν κάνω ένα μπακάλικο λογαριασμό θα καταλήξω ότι το κόστος για καθένα από αυτά τα Α/Φ δεν πέφτει πιο κάτω από 150-180 εκ$.
  • Τουσόπερ σημαίνει ότι πρέπει κάτι τέτοιο να περιμένουμε στην προσφορά που θα μας δώσουν απ’ εκεί (ΗΠΑ). Καυτά για πέντε (5) Α/Φ θα ψάξουμε για ένα δις$. Εν το μεταξύ δεν μαθαίνουμε τίποτα για την τύχη των C-130 που περιμένουν αξιοποίηση από εγχώρια εταιρεία, Ισραήλ, Πορτογαλία. Να στείλουμε και κανένα στην Ινδία τώρα που πιάσαμε συρμάγια με τους ικανότατους και προοδευμένους Ινδούς.

Προμήθεια Ελικοπτέρων

  • Στους προηγούμενους Διαξιφισμούς σας είχα πληροφορήσει ότι αποφασίστηκε η προμήθεια δέκα (10) πυροσβεστικών ελικοπτέρων μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Ουδεμία άλλη, σχετική πληροφορία μπόρεσα να ψαρέψω.
  • Προχθές μαθαίνω ότι επίκειται η προμήθεια, πάλι μέσο ΤΑΙΠΕΔ τριών (3) ακόμη ελικοπτέρων υγειονομικών αποστολών προϋπολογισθέντος κόστους 50 εκ €.
  • Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω τα εξής:
  • Αρχίσαμε πάλι το κόλπο αγοράς «2 απ’ εδώ και δύο απ’ εκεί;» Τυποποίηση επιδιώκεται που είναι βασικό;
  • Το Υπ. Υγείας διαθέτει, ήδη, αριθμό Υγειονομικών Ελικοπτέρων θα επιδιωχθεί τυποποίηση;
  • Υπάρχει κάποιος κεντρικός φορέας προμήθειας αεροπορικών υλικών; Το ΥΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ τι λέει; Οι ΕΔ δεν θα τα συντηρούν;
  • Εξετάζεται η περίπτωση βιομηχανικών επιστροφών; ΣΕΚΠΥ και ΑΑΕΕΛΑΑ τι λέει; Οι ΕΔ δεν θα τα συντηρούν;
  • Τέλος σημειώνω, εντελώς ταπεινά και χωρίς υπαινιγμούς ότι στις αγορές Ε/Π έγιναν μεγάλα γλέντια. Τελευταία που αγοράσθηκαν από το ΥΕΘΑ είναι 12 επιθετικά APACHI (ΗΠΑ) και 20 ΝΗ-90 (Γαλλία). ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΜΦΟΤΕΡΑ (Υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου 2003).
  • Στα τα Α/Ω αυτών των Ε/Π έγινε μεγάλος γλέντι αλλά το πράγμα αποσιωπήθηκε αφού όταν «ψαχνόταν» η υπόθεση υπήρχε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (Αντωνομπένηδες). Ήταν δυνατό να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου; Να μην είμαστε υπερβολικοί. Το αδελφάτο, αδελφάτο και χρειάζεται να το σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε όλοι μαζί OMERTA.

MIRACOLO – MIRACOLO!

  • Απίστευτο και όμως αληθινό!
  • Έκπληξη πρώτη! Ο τ. Πρωθυπουργός κ. Κων. Καραμανλής Β’, ο επιλεγόμενος χαλαρός ή Νταβατζηδοκτόνος αναγγέλλει την αποχώρησή του από την πολιτική: Αναφώνησα Μπράβο! Έφυγε κι’ άφησε πίσω του «συντρίμμια κι’ ερείπια». Εννοώ τους άλλους δύο αργόσχολους της Βουλής κ. ΓΑΠ και Α.Σ., να φυλάνε… Θερμοπύλες! Άνευ τσίπας και φιλότιμου.
  • Έκπληξη Β’ . Ο κ. Κ.Κ. αρχίζει να εργάζεται στα 67 του ως κορυφαίο στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία. Πάλι μπράβο!
  • Θα σας εξομολογηθώ κάτι, ασφαλώς, αν ήμουν επιχειρηματίας πιθανότατα να προσλάμβανα κι’ εγώ τον Κ.Κ. Είναι κάτι άλλο από τους άλλους δύο τους οποίους ούτε καν θα συμπεριελάμβανα στο βοηθητικό προσωπικό μου.

Εστί Ντόρας οφθαλμός ός τα πανθ’ ορά

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη είναι η Ηλιερία της ΝΔ Αδελφή του κ. Πρωθυπουργού.

Στην πολιτική από το 1990, βασική συνεργάτις του τότε Πρωθυπουργού πατρός της. Τριάντα τρία (33) χρόνια στο κουρμπέτι. Κατ’ επανάληψη Υπουργός, μέσα σε όλα, αλλά απέτυχε στη φιλοδοξία της να κερδίσει την Προεδρία της ΝΔ και την Πρωθυπουργία. Της έχει μείνει η πικρία, το στερητικό σύνδρομο της Υψηλοτάτης Εξουσίας και επι πλέον, βλέπει τον αδελφό της να κάθεται στο θρόνο, αντ’ αυτής.

  • Έχει απολαύσει τιμές και δόξες αλλά είναι ακόρεστη. Της φαίνεται αδιανόητο να μην είναι αυτή Πρωθυπουργός και να είναι ο Κυριάκος. Θα όφειλε, ως μεγαλύτερη αδελφή, να τον βοηθήσει να κυβερνήσει. Δεν τον αφήνει. Ζητάει μέρος της εξουσίας. Απαίτησε και έχει γραφείο στο Μαξίμου δίπλα σ’ αυτό του Πρωθυπουργού. Για να ελέγει τα πάντα. Κι’ άλλο γραφείο στη Βουλή, κι’ αυτό δίπλα στον Πρωθυπουργό. Ασφυκτιά, ο Κυριάκος και απορώ πως την ενέχεται. Μια ημέρα θα πληρώσει αυτή την ανοχή του.
  • Προχθές εξελέγη, εντελώς αξιοκρατικά, Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας – Εξωτερικών – Εξοπλισμών της Βουλής. Θέλει κι εκεί να ελέγχει. Στην επιτροπή συμμετέχει και ο τ. ΥΕΘΑ – ΥΠΕΞ κ. Δ. αβραμόπουλος που, δεοντολογικά, έπρεπε να κατέχει αυτή τη θέση. Μα είναι γνωστή η αγάπη και ασυναμία της κ. ΝΜΜ στην Άμυνα και Εξωτ. Πολιτικής! Έσπευσε, μάλιστα, τελευταία να συναντήσει στην Κρήτη (είχε εξουσιοδότηση;) ομάδα γερουσιαστών που επισκέπτονταν τη Σούδα για να συζητήσει μαζί της συναφή θέματα…

Παύσατε πύρ

  • Μόλις πρόσφατα, επιθυμών να κινηθώ στο μακρύ διάδρομο που συνδέει το ΓΕΑ (Γραφείο ΥΕΘΑ) και ΓΕΑ (Γραφείο Γεν. Γραμματέα) φορούσα κράνος, γιατί εκτοξεύονταν πολλά DRONES εκατέρωθεν.
  • Σήμερα τα πράγματα έχουν ησυχάσει και διαπιστώνονται «αγάπες» αμοιβαία.
  • Ο κ. Αντώνης Οικονόμου μάλιστα, καταρρίπτει κάθε ρεκόρ παραμονής σε ανώττο πολιτικό πόστο στο ΥΕΘΑ, παραμένει στη θέση του ενυσχυμένος και με νέες αρμοδιότητες.
  • Στης αρχές Ιουλίου, μάλιστα, εόρτασε, αθόρυβος και σεμνός, τα γενέθλιά του με τους στενούς συνεργάτες του. Ευχές! Όχι, εμένα δεν με κάλεσε διότι δεν τυγχάνω συνεργάτης αλλά, το ουσιοδέστερο, απουσίαζα σε διακοπές στη Γκάνα.

ΕΙΠΑ – ΞΕΙΠΑ

(Και μια θλιβερή επέτειος)

  • Η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ εδρεύει στη Σμύρνη (LANDCO cums)
  • Πέρυσι, τέτοιες ημέρες, έστειλε συγχαρητήρια στην Τουρκία για την νίκη της επί της Ελλάδος το 1922. Διαμαρτυρομένων των Ελλήνων, την απέσυρε.
  • Εφέτος έκανε το ίδιο «….Μια ευτυχισμένη ημέρα Νίκης και Ημέρα των Τουρκικών ΕΔ, το Έθνος που μας φιλοξενεί…» Πάλι διαμαρτυρηθήκαμε και πάλι η ανακοίνωση απεσύρθη.
  • Του χρόνου θα γίνει το ίδιο…
  • Αλλού, κατ’ εμέ είναι το θέμα. Θα έπρεπε αυτές τις ημέρες που θυμίζουν, σε όσους θυμίζουν, την Μικρασιάτικη καταστροφή, τους νεκρούς, το ξεσπίτωμα 1,5 εκ. Ελλήνων της Μ. Ασίας κάποιος εξουσιαστής (ίσως ο ΥΕΘΑ) να βγουν και να θυμίζει στο υπνώτον το Έθνος τα της νίλας και των υπευθύνων. Μας βολεύει η σιωπή, η λησμονιά. Να μη θιγεί ο πολιτικός κόσμος, που επιζεί ακόμη άφρων, που μας οδήγησε στην καταστροφή.  Οι Τούρκο, βέβαια, καλώς πανηγυρίζουν για την νίκη που της πρόσφεραν οι τότε πανανίκανοι.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης