Υποστηριξε το militaire
Άποψη Πολιτική
04/09/2023 | 05:17 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

«Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση που πιστεύει ότι η επικοινωνία μπορεί να είναι εθνικό σχέδιο»!

«Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση που πιστεύει ότι η επικοινωνία μπορεί να είναι εθνικό σχέδιο»!
Ορκωμοσία του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και του νέου αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Γιάννη Βρούτση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Του Ορφέα Κυκλαδίτη

από το Omegapress.gr

Οι αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις του πρωθυπουργού και οι δραματικές ανεπάρκειες της κυβέρνησης σε πολύ σύντομο  διάστημα,  έρχονται να δημιουργήσουν κρίση εμπιστοσύνης και συνθήκες ανασφάλειας στην κοινωνία.

Οι πολίτες ένιωσαν έντονα τη θεατρικότητα του πρωθυπουργού όταν προανήγγειλε υποχωρήσεις από πάγιες εθνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας. Διαρκείς παλινωδίες οδήγησαν στην πλήρη απόρριψη τελικά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ αμέσως ήρθαν οι πυρκαγιές για να δραματοποιήσουν τα ήδη υπαρκτά προβλήματα.  Στη βάση των F-16  της Νέας Αγχιάλου , που ευτυχώς δεν είχαμε  Ολοκαύτωμα, διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες για το τι είναι και τι κάνει το Επιτελικό Κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα επικοινωνιακά τερατουργήματα δεν αρκούν πλέον για να εξαπατούν τον λαό. Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτεί ένα σχέδιο  πρόληψης και αντιμετώπισης του κινδύνου,  υψηλού ή χαμηλού και αυτό απαιτεί πλήρες σχέδιο, πρόληψης, πυρόσβεσης, ειδικών εργασιών και ειδικών σχεδίων. Η επιμονή στο  σχέδιο  των εκκενώσεων λειτουργεί μόνο ως προς αυτό , δηλαδή  δεν μπορεί να είναι το  άλφα και το ωμέγα . Και όμως είναι για την κυβέρνηση. Αποδεικνύεται στην πράξη πως είναι εύκολο να εκκενωθεί ένας οικισμός ή ένα χωριό, όχι όμως και να σωθούν από τις φωτιές. Αυτό απαιτεί σχέδιο, κονδύλια και άκαμπτη αποφασιστικότητα , στοιχεία που αγνοούνται.
Στη Νέα Αγχίαλο απειλήθηκε η βάση που θα μπορέσει να προκαλέσει ολοκαύτωμα, καθώς εκεί είναι αποθηκευμένες βόμβες  διασποράς και κατευθυνόμενα βλήματα των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 .

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό γεγονότων που θέτουν υπό πλήρη αμφισβήτηση την λειτουργία της κυβέρνησης, κανένας , με πρώτο τον πρωθυπουργό δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες. Ακόμη όμως και αυτό, δηλαδή η ανάληψη μιας ευθύνης δεν επιλύει το πρόβλημα. Γιατί το βασικό στοιχείο αυτής της κυβέρνησης είναι ότι θεωρεί την επικοινωνία ως εθνικό σχέδιο και εκεί επενδύει και όχι στην κοινωνική πολιτική, στην προστασία του περιβάλλοντος σε μια πολιτική ασφάλειας.
Τα φαινόμενα αποσύνθεσης θα ενταθούν. Κάθε πρόβλημα που θα εμφανίζεται θα φέρνει στην επιφάνεια διαχειριστικές, πολιτικές και άλλες ανεπάρκειες. Στην προεκλογική περίοδο όλα καλύφθηκαν . Τώρα η ροή των γεγονότων δείχνει την επιτελική διάλυση. Και θα είναι μη αναστρέψιμη, γιατί μη αναστρέψιμη είναι η νοοτροπία του κυβερνήτη. Του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός είναι το πρόβλημα, αυτός έχει την ευθύνη

Φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης