Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
03/09/2023 | 11:33 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

Κόλαση στον Έβρο για 16η ημέρα και μοναδική ελπίδα η βροχή! 935.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής

Κόλαση στον Έβρο για 16η ημέρα και μοναδική ελπίδα η βροχή! 935.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής

Φωτογραφία weather news greece

Στα δύο ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς, στην περιοχή της Λευκίμης και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου στα όρια ευθύνης των δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σουφλίου  συνεχίζουν σήμερα τις επιχειρήσεις κατάσβεσης οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο. Ο Έβρος καίγεται για 16η ημέρα, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι το συνήθισαν και ασχολούνται με τα pass που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, νεότερα δορυφορικά δεδομένα έγιναν, σήμερα (03/09), διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως τις 11:31 π.μ. του Σαββάτου 02/09).

Από τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, προσεγγιστικά έχουμε αυτούς τους τρεις αριθμούς:

  • 440.180 στρέμματα αφορούν δασικές εκτάσεις (47%)
  • 318.700 στρέμματα αφορούν θαμνώδεις εκτάσεις (34%)
  • 81.140 στρέμματα αφορούν αγροτικές εκτάσεις (9%)

Τι μένει να μας σώσει; Η βροχή…Σύμφωνα με την πρόγνωση «επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο που θα ξεκινήσει από τα βόρεια και σταδιακά θα επηρεάσει το Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές».

Ελπίζουμε να σβήσει τις φωτιές η βροχή, αρκεί να μη μας πνίξει! Στην Ελλάδα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα ,ακόμη και γι΄  αυτό που παρακαλάς να γίνει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης