Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
31/08/2023 | 12:47
Militaire News

Ο Έβρος καίγεται και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε …evros-pass!

Ο Έβρος καίγεται και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ...evros-pass!
Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Πως να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; Πως να δικαιολογήσεις ότι σε μία από τις πιο «ευαίσθητες» όπως συνηθίζουν να λένε οι πολιτικοί περιοχή της χώρας δεν είχες κάνει την παραμικρή σοβαρή προετοιμασία για να την προστατεύσεις από φωτιές; Πως να δικαιολογήσεις ότι δεν έκανες απολύτως τίποτα όταν μόλις πέρυσι η ίδια περιοχή είχε καεί;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για όλα αυτά δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση! Εξήγγειλε όμως…evros-pass!!! Δεν είανι για γέλια αλλά για κλάματα και σίγουρα για μεγάλο προβληματισμό…

Στην ομιλία του στη Βουλή που ήταν μια ατυχής απολογία θυμήθηκε πρώτα απ΄  όλα την «καραμέλα» της κλιματικής αλλαγής:

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ απειλητική και επικίνδυνη για όλους. Η απάντηση πρέπει να δοθεί από όλους» …

Όπως κάθε φορά στα δύσκολα θυμάται την «ομοψυχία»:

«Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα και οι απαντήσεις μας θα πρέπει να είναι δοκιμασμένες στη ζυγαριά του ρεαλιστικού, του υπεύθυνου και του εφαρμόσιμου»…

Έβαλε στην ομιλία του την Χαβάη για να μας πει ότι κι αλλού καίγονται:

«Οι κλιματικές απειλές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται συχνά ένα βήμα μπροστά από την άμυνα του ανθρώπου, αυτό βεβαίως δε σημαίνει πως δεν πρέπει εμείς να προσαρμοζόμαστε σε πρωτόγνωρα φαινόμενα», σημείωσε ο πρωθυπουργός και επικαλέστηκε τη φριχτή εμπειρία της Χαβάης, όπου κάηκε μία ολόκληρη πόλη χωρίς να προλάβουν οι Αρχές να την εκκενώσουν με εκατοντάδες θύματα και αγνοουμένους».

Κι όμως υποστήριξε στα σοβαρά ότι η προετοιμασία του κράτους ήταν καλύτερη από πέρυσι:

««Υπήρξαν εβδομάδες με 500 πυρκαγιές, επίπεδα ακραία συναγερμού βαθμίδας 5 είχαμε 7 φόρες, το 2021 οι ανάλογες περιπτώσεις ήταν 4, πέρσι δεν είχαμε καμία, για να αντιληφθούμε το ακραίο, με το οποίο βρεθήκαμε αντιμέτωποι».

Έβαλε ξανά μπροστά για να κρυφτεί τις ηρωϊκές προσπάθειες των πυροσβεστών. Για τις ελλείψεις στην πυροσβεστική δεν μίλησε:

«Τις φωτιές τις σβήνουν αυτοί που βρίσκονται στο πεδίο και όταν αναρωτιέστε γιατί η φωτιά καίει για 12η μέρα, κάποιοι σας ακούν και θέλουν από εσάς αναγνώριση των προσπαθειών τους. Υπάρχουν ωστόσο εύλογα ερωτήματα και απορίες, που πρέπει να απαντηθούν», επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε πως η φωτιά στη Δαδιά στον Έβρο χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη της Ευρώπης για φέτος. Δεν ήταν από τις μεγαλύτερες. Είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη κι όχι μόνο φέτος!

Και βέβαια εξήγγειλε ξανά αγορές νέων αεροσκαφών αναγκαζόμενος μετά από τα όσα δημοσιοποιήθηκαν να πει την αλήθεια. Νέα αεροσκάφη πριν το 2027 δεν υπάρχουν!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης