Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
29/07/2023 | 08:51 (ενημερώθηκε 9 μήνες πριν)
Militaire News

«Θα περάσει κι αυτό»; Το ωστικό κύμα των εκρήξεων στην Αγχίαλο φέρνει κρίσεις στις ΕΔ και …όλα καλά;

«Θα περάσει κι αυτό»; Το ωστικό κύμα των εκρήξεων στην Αγχίαλο φέρνει κρίσεις στις ΕΔ και ...όλα καλά;

Θα περάσει κι αυτό; Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν βάζουν καν ερωτηματικό! Το φιάσκο με τις εκρήξεις στην αεροπορική βάση της Αγχιάλου μπορεί να έχει κάνει το γύρο του κόσμου , αλλά οι «επιτελείς» του πρωθυπουργού δεν ανησυχούν. Εδώ όπως φάνηκε «ξεχάστηκαν» 57 νεκροί στα Τέμπη, δεν θα ξεχαστούν μερικές βόμβες που εξερράγησαν και δεν σκότωσαν και κανέναν, είναι μάλλον η «λογική» της ανάλυσης που γίνεται…

Κι όχι μόνο αυτό! Φαίνεται ότι η κρίση που δημιουργήθηκε με τις εκρήξεις στην Αγχίαλο, θα χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» για κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις! Κατά το φθινόπωρο. Έτσι κι αλλιώς υπήρχαν σχέδια για κάτι τέτοιο. Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι σε κάποιες περιπτώσεις άκρως ανησυχητικά , αλλά ούτε αυτό θα πρέπει να μας εκπλήσσει με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην κορυφή των ΕΔ.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο Νίκος Δένδιας θα ρισκάρει την πολιτική του συνέχεια υποκύπτοντας σε «εισηγήσεις», «σχέδια» και «προωθήσεις» …λύσεων που πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να εξηγηθούν και να αιτιολογηθούν, ειδικά προς το προσωπικό των ΕΔ που ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Κι αν κάποιοι που ότι δεν απασχολεί η γνώμη του προσωπικού, να υπενθυμίσουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει και η σημερινή ηγεσία των ΕΔ ,είναι η μεγάλη φυγή στελεχών που συνεχίζεται. Ένας από τους λόγους που την προσκαλεί και τη συντηρεί είναι η χωρίς τέλος αναξιοκρατία. Βρισκόμαστε ξανά στο σημείο που η κυβέρνηση είναι έτοιμη προκειμένου να ελέγξει όπως πιστεύει ολοκληρωτικά και το στράτευμα -λες και δεν το ελέγχει- να κάνει μία ακόμη επίδειξη ισχύος και αλαζονείας με κρίσεις που είναι βέβαιο ότι …θα μείνουν στην ιστορία κι όχι για ευχάριστους λόγους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης