Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
28/07/2023 | 05:30 (ενημερώθηκε 9 μήνες πριν)
Militaire News

Μήνυμα 112 για τα F-16 της 111 ΠΜ! «Εκκένωση» για τα F-16, ερωτήματα για την παρολίγο τραγωδία στην Αγχίαλο

Μήνυμα 112 για τα F-16 της 111 ΠΜ! «Εκκένωση» για τα F-16, ερωτήματα για την παρολίγο τραγωδία στην Αγχίαλο

Γλιτώσαμε τα χειρότερα στην Αγχίαλο! Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα αποδίδεται σε μεγάλη τύχη ή σε θεϊκή παρέμβαση. Το ωστικό κύμα των εκρήξεων ήταν τόσο ισχυρό που «στράβωσε» η πόρτα ενός από τα υπόστεγα της 111 ΠΜ!

Το ερώτημα του μέσου πολίτη που δεν χρειάζεται να έχει ειδικές γνώσεις, είναι ένα: πως είναι δυνατόν μια φωτιά που είναι γνωστή η ένταση της πολλές ώρες πριν προσεγγίσει μία από τις πιο κρίσιμες εγκαταστάσεις των ΕΔ, να περνάει σε αυτήν και να φθάνει μέχρι τις υποτίθεται πολλαπλώς φυλασσόμενες αποθήκες πυρομαχικών!

Ποιο ή ποια ήταν τα λάθη που έγιναν;

Την ίδια ώρα που το ΓΕΕΘΑ κάθε μέρα και όχι μια φορά την ημέρα στέλνει ανακοινώσεις για την συνεισφορά των ΕΔ στην κατάσβεση των πυρκαγιών, δεν έχει φροντίσει να προστατεύσει τις δικές του εγκαταστάσεις;

Τα πυρομαχικά που καταστράφηκαν δεν είναι απλά. Έχουν να κάνουν με τα F-16 και το κόστος τους δεν είναι ασήμαντο.

Αν όλα αυτά συμβαίνουν στον χώρο των ΕΔ που είναι ο πιο οργανωμένος τομέας της κρατικής μηχανής τι να υποθέσουμε ότι συμβαίνει ή μπορεί να συμβεί αλλού;

Τα όσα έγιναν στην Αγχίαλο δεν μπορεί να περάσουν έτσι απλά και ασχολίαστα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία έχουν υποχρέωση να αφυπνιστούν και να ελέγξουν επιτέλους την κυβέρνηση η οποία τις πρώτες εβδομάδες της νέας θητείας της προκαλεί τρόμο! Ψηφίστηκε με σύνθημα την σταθερότητα και όπως αποδείχτηκε έπεισε πολλούς. Προς το παρόν πάντως το μόνο που δουλεύει σταθερά είναι το 112 που χθες εκκένωσε μέχρι και F-16. Κάποιος ή μάλλον κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις επιτέλους , γιατί διαφορετικά τα χειρότερα έρχονται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης