Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
16/07/2023 | 17:51
Militaire News

Οι αμβλώσεις επηρεάζουν την ιεραρχία των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Οι αμβλώσεις επηρεάζουν την ιεραρχία των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων!
Γράφει ο
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δικηγόρος
Απίστευτο και όμως 100% αληθινό.
Για γέλια και για κλάματα.
Στη Γερουσία των ΗΠΑ ένας Γερουσιαστής μπορεί να μπλοκάρει κάποιες ψηφοφορίες ακόμη και αν οι υπόλοιποι 99 συμφωνούν.
Ο Ρεπουμπλικάνος Τόμι Τούμπερβιλ είναι ο ένας από τους Γερουσιαστές της Αλαμπάμα, κουτς επί 40 χρόνια στο κολλεγιακό φούτμπολ, σε μεγάλα πανεπιστήμια και ομοσπονδίες ( μεγάλη μπίζνα).
Εδώ και μήνες μπλοκάρει προαγωγές και μετακινήσεις στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Μπλοκάρει τις μαζικές αποφάσεις όπως αυτές που εκδίδει εδώ το ΚΥΣΕΑ και το ΣΑΓΕ , που αναφέρονται σε πολυπρόσωπες μετακινήσεις και προαγωγές.
Ο λόγος, ο κόουτς διαφωνεί με την αρωγή που δίνει το Πεντάγωνο σε μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων για να μεταβούν σε Πολιτείες που επιτρέπουν την άμβλωση σε Πολιτείες που δεν την επιτρέπουν και να την πραγματοποιήσουν .
Μέχρι τώρα έχει μπλοκάρει περί τις 270 μαζικές μετακινήσεις, δημιουργώντας κομφούζιο στην ιεραρχία και την επετηρίδα, που τις βραχυκυκλώνει.
Στις 10 Ιουλίου αποστρατεύτηκε ο Διοικητής των Πεζοναυτών μετά το πέρας της 4ετούς θητείας του.
Το Σώμα των Πεζοναυτών είναι ακέφαλο και ο Υποδιοικητής του εκτελεί και χρέη Δοικητή.
Έπονται o Αρχηγός του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ , ο Αρχηγός του Στρατού και ο Αρχηγός του Ναυτικού που αποστρατεύονται λόγω τετραετίας τις επόμενες εβδομάδες.
Για το θέμα επτά πρώην υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ έχουν στείλει επιστολή, που επισημαίνει τους κινδύνους ,στους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία το πρόβλημα όπου αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του έτους η κατηγορία αυτή θα περιλαμβάνει πάνω από 600 ανώτατους αξιωματικούς.
Στον αμερικανικό τύπο διάβασα ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αν γίνουν μεμονωμένες ψηφορίες για κάθε θέση , όπου θα χρειαστούν μήνες, ή χρόνια καθώς οι ψηφοφορίες θα είναι διπλάσιες ( μια για εκείνον που μετακινείται και μία για εκείνον που τον αντικαθιστά) με την προϋπόθεση ότι η Γερουσία θα σταματήσει όλο το υπόλοιπο νομοθετικό της έργο.
Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς , αν μη τι άλλο.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης