Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη
17/07/2023 | 05:15 (ενημερώθηκε 10 μήνες πριν)
Militaire News

Το ταλέντο του κ.Στεφανή να κάνει το άσπρο- μαύρο και οι οφειλόμενες απαντήσεις που πρέπει να του δοθούν

Το ταλέντο του κ.Στεφανή να κάνει το άσπρο- μαύρο και οι οφειλόμενες απαντήσεις που πρέπει να του δοθούν
Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τα λεγόμενα του πρώην Α/ΓΕΣ, πρώην ΥΦΕΘΑ και προσφάτως υπηρεσιακού ΥΕΘΑ κ. Στεφανή, ο οποίος συστηματικά προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Το τελευταίο «κατόρθωμα» του κ. Στεφανή ήταν η πρόσφατη συνέντευξή του στο ΜΕGA.

Προσπερνώντας τον ατυχή χαρακτηρισμό ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ στη φράση «το 2019 η χώρα έβγαινε από μία εξαιρετική κρίση», χαρακτηρισμός που μοιάζει με αυτόν της «ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑΣ ΚΗΔΕΙΑΣ», εκτιμούμε ότι ο κ. Στεφανής αναλώθηκε σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας και αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

• “ Το 2019 την χώρα έχει αναλάβει μια νέα Κυβέρνηση και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού εναντίον της χώρας μας. Η χώρα που είναι αδύνατη επιχειρησιακά δέχεται πόλεμο ……».

Δεν ακούσαμε ποτέ τον λαλίστατο κ. Στεφανή, ο οποίος επιλέχθηκε το 2017 (επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), για τη θέση του Α/ΓΕΣ προκαλώντας την αποστρατεία όλων των μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου που ήταν όλοι αρχαιότεροι του, κατά τη διάρκεια της θητείας του να μας λέει κάτι τέτοιο, αντιθέτως ακόμα στο Πεντάγωνο και στις Μονάδες ανά την επικράτεια αντηχεί η λέξη «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ».

Επιπλέον θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Στεφανής ότι η εργαλειοποίηση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος από την Τουρκία, δεν έλαβε χώρα το 2019-2020, αλλά μετά το 2012 και με ιδιαίτερη ένταση τη διετία 2015-16. Θεωρείται αυτονόητο ότι ο κ. Στεφανής θα έπρεπε να γνωρίζει (και εάν δεν γνωρίζει μάλλον θα πρέπει να διαβάσει τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ και ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ για το υπόψη θέμα), ότι από το 2012 η Τουρκία διείσδυσε σε πολλά επίπεδα και σε μεγάλο βαθμό στην Αφρικανική ήπειρο με αποτέλεσμα με 20 Ευρώ να μπορείς να πετάξεις με τις Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlanes) από 43 χώρες της Αφρικής προς την Κων/πολη και από εκεί με τη βοήθεια των κυκλωμάτων να προωθηθείς στα παράλια και από εκεί στην Ελλάδα. Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ο κ. Στεφανής ότι με τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το μεταναστευτικό (2016), η Άγκυρα έχει εισπράξει τουλάχιστον 8 δις Ευρώ και έχει να λαμβάνει άλλα 4 (σύνολο 12 δις).

• “Βρισκόμαστε με νέα πλοία..»

Για ποια ακριβώς πλοία, (τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του ήδη έχουμε), μιλά ο κ. Στεφανής ; Εάν αναφέρεται στις Belharra κάποιος να τον ενημερώσει ότι δεν τις έχουμε παραλάβει, για κορβέτες ούτε λόγος, εκτός εάν έχει κάποια ειδική ενημέρωση για τα αμερικανικά LCS ότι μόλις τα ζητήσουμε θα τα πάρουμε (οπότε μάλλον θα πάρουμε την παλαιά έκδοση με τα αμέτρητα προβλήματα που αναφέρει και το περιοδικό FORBES που καλεί το Ναυτικό των ΗΠΑ να τα βυθίσει).

• “Tα ελληνικά RAFALE πετούν ήδη στο Αιγαίο “.

Γνωρίζει ο κ. Στεφανής πότε και που πέταξαν σε επιχειρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο τα RAFALE ; Mήπως ως υπηρεσιακός ΥΕΘΑ μπορεί να μας πει ποια η πρόοδος των υποδομών υποστήριξης των RAFALE ;

• “Ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού μας ….»

Μήπως έχει ακούσει κάτι ο κ. Στεφανής για την μείωση κατά 30% του αριθμού των εισακτέων στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ κατά τη διάρκεια των μνημονίων, η οποία επιδεινώθηκε περαιτέρω (ιδίως στις Σχολές του ΣΞ), με την εφαρμογή της ΕΒΕ (μετά το 2019), παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το 2019 όπου προανήγγειλε την αύξηση του αριθμού των εισακτέων ;

Mήπως γνωρίζει ο κ. Στεφανής πόσες κενές θέσεις έμειναν στη ΣΣΕ και τη ΣΜΥ τα τελευταία 3 χρόνια ;

Mήπως γνωρίζει ο κ. Στεφανής πόσες είναι οι παραιτήσεις των στελεχών τα 4 τελευταία έτη ;

Μήπως ο κ. Στεφανής εκ των καθηκόντων που άσκησε (πρώην ΥΦΕΘΑ και υπηρεσιακός ΥΕΘΑ) να μας πει για το πως ακριβώς αναβάθμισε την υγειονομική περίθαλψη του (αναβαθμισμένου) προσωπικού των ΕΔ όταν έχει παραδεχθεί ως ΥΦΕΘΑ ότι τα χρέη του ΕΟΠΠΥ προς αυτά ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια και όταν παρέδιδε Στρατιωτικά Νοσοκομεία εξ’ ολοκλήρου στο ΕΣΥ (251 ΓΝΑ) ;

• “H Tουρκία κατάφερε να πάρει μια οικονομική ανάσα λόγω της αναθέρμανσης των σχέσεων της με την Ε.Ε».

Και εδώ αδιάβαστος ο κ. Στεφανής. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια, ως υποψήφια χώρα για ένταξη, απολαμβάνει ειδικό καθεστώς σχετικά με το εμπόριο με χώρες της Ε.Ε. μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Συμβουλεύω τον κ. Στεφανή να ρίξει μια μάτια στα λεωφορεία που χρησιμοποιούν πολλοί Δήμοι της Αττικής και πιθανώς του Βορείου Αιγαίου για να διαπιστώσει ότι πολλά από τα λεωφορεία αυτά κατασκευάζονται στην Τουρκία (KARSAN). Aς ρίξει μια ματιά και στο ισοζύγιο των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, θα γίνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σοφότερος.

Τελειώνοντας θα ήταν καλό για  τον κ. Στεφανή:

ΠΡΩΤΟΝ να ρίξει μια ματιά στα παρακάτω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στοιχεία του ΓΕΕΘΑ σχετικά με το τι κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο, τόσο στη θάλασσα, όσο και στον αέρα τόσο για την περίοδο 2015-2019, δηλαδή την περίοδο της ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, όσο και για την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ που διανύουμε (πάντα σύμφωνα με τον κ. Στεφανή):

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

2015- Ιούνιος 2019

Ιούλιος 2019-Ιούλιος 2023

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΕΚ

6.015

7.437

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΕΧ

10.474

24.289

ΕΜΠΛΟΚΕΣ

624

1.201

ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ

208

783

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

2015- Ιούνιος 2019

Ιούλιος 2019-Ιούλιος 2023

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΕΧΥ

4.987

8.940

ΔΕΥΤΕΡΟΝ να σκεφτεί ότι κατά τη διάρκεια της ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ που διανύουμε έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα ΕΛΛΑΔΑΣ και ΚΥΠΡΟΥ και πλήγωσαν βαθιά τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, όπως:

  Η υπογραφή του παράνομου Μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης (2019)

  Η κρίση του Έβρου και οι βόλτες του Oruc Reis στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο(2020)

– H μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος (2020)

  Άνοιγμα της Αμμοχώστου από τις αρχές του Ψευδοκράτους (2021)

  Πάρτυ στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας (2022)

Υ.Γ. : Αλήθεια ποια η τύχη του πανάκριβου πλωτού φράγματος που αγοράστηκε επί των ημερών σας κ. Στεφανή, προκειμένου να αναχαιτιστούν οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές ; Φαντάζομαι εάν εκλεγείτε στο Βόρειο Αιγαίο θα το αξιοποιήσετε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης