Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
16/06/2023 | 05:51 (ενημερώθηκε 11 μήνες πριν)
Militaire News

Πληρωμή ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, επίδομα γέννας Ιουνίου 2023

Πληρωμή ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, επίδομα γέννας Ιουνίου 2023
photo: Pixabay

Πότε πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ τον Ιούνιο 2023 τα επιδόματα και οι παροχές όπως: Επίδομα Παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων.

Αναλυτικά για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ τον Ιούνιο 2023:

Πληρωμή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) Ιουνίου 2023

Η πληρωμή του ΚΕΑ στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2023, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής

Η πληρωμή μηνός Ιουνίου 2023 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2023 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου 2023, δηλαδή την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Πότε μπαίνει το ΚΕΑ

Την προηγούμενη της πληρωμής, την εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών, ανάλογα με την τράπεζα του δικαιούχου.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) – Πληρωμή Ιουνίου 2023

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2023, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την ΚΥΑ του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Η πληρωμή μηνός Ιουνίου 2023 στους δικαιούχους – όσοι έκαναν αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2023 και έχει εγκριθεί – του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου 2023, δηλαδή την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου

Την προηγούμενη της πληρωμής, δηλαδή την εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών, ανάλογα με την τράπεζα του δικαιούχου.

Πληρωμή προνοιακών – διατροφικών επιδομάτων Ιουνίου 2023

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2023, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Ιουνίου 2023 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου 2023, δηλαδή την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Πότε μπαίνουν τα λεφτά του επιδόματος

Την προηγούμενη της πληρωμής, δηλαδή την εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών, ανάλογα με το τραπεζικό ίδρυμα που έχει λογαριασμό ο δικαιούχος.

Επίδομα γέννησης

Η πληρωμή στους δικαιούχους του επιδόματος γέννησης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου 2023, δηλαδή την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Πληρωμή για το Επίδομα Παιδιού Α21

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του 2023, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

Πότε πληρώνεται η τρίτη Γ’ δόση του επιδόματος παιδιού

Η τρίτη Γ’ δόση για το Επίδομα παιδιού 2023 θα καταβληθεί την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Ιουλίου 2023, σε όσους υποβάλλουν αίτηση.

Πότε μπαίνει το επίδομα παιδιού

Την προηγούμενη της πληρωμής, δηλαδή την εργάσιμη ημέρα Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Εξαρτάται βέβαια η ώρα πληρωμής από το τραπεζικό ίδρυμα που είναι ο δικαιούχος του επιδόματος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης