Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Απάντηση Κοτζιά σε δήλωση του πρέσβυ ε.τ Γ.Αυφαντή

Απάντηση Κοτζιά σε δήλωση του πρέσβυ ε.τ Γ.Αυφαντή

Με δήλωση του ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς απαντά σε όσα είπε ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής χθες.

Η δήλωση του Νίκου Κοτζιά:

Όλοι γνωρίζουν ότι όσο ήμουν Υπουργός Εξωτερικών έστειλα πάνω από 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και υπήρξαν πολλαπλές καταδίκες ακόμα και φυλάκιση επίορκων υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών που κάναν παράνομες πράξεις, όπως με πώληση βίζας. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά από συστηματική δουλειά βρήκα στο εξωτερικό σε διάφορους παράνομους λογαριασμούς σαράντα εκατομμύρια ευρώ να λιμνάζουν και με ενέργειές μου επιστράφηκαν στο Ελληνικό δημόσιο, γεγονός που προκάλεσε την έχθρα γνωστών κύκλων που δρουν παρακρατικά και οι οποίοι μου επιτίθονται συνεχώς και μανιωδώς.

Μια από αυτές τις βρόμικες περιπτώσεις ήταν και τα όσα συμβαίναν στην πρεσβεία της Τεχεράνης στην οποία πρεσβευτής ήταν μετά από συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Σαμαρά το σημερινό πουλέν των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ, ο οποίος με θράσος και χωρίς ντροπή ψεύδεται εφ’ όλης της ύλης.

Η ιστορία άρχισε όταν στο γραφείο μου ήρθε καταγγελία για παράνομη πώληση βίζας από μια έντιμη τρομοκρατημένη διοικητική υπάλληλο της πρεσβείας της Τεχεράνης και την οποία αναγκαστήκαμε να φέρουμε στην Αθήνα συνοδεία φρουράς ώστε να νοιώσει ασφαλής και να μπορέσει να καταθέσει. Μετά την κατάθεσή της, ζήτησα και μου έρχονταν αντίγραφα από όλες τις βίζες που εξέδιδε το προξενείο της Τεχεράνης. Εντόπισα πάνω από 400 παράνομες ειδικές βίζες (!) που στέλνονταν σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Κεφαλονιά που ήταν το γραφείο του αδελφού του Προξένου. Την υπόθεση την έστειλα ως γνωστό στο Πειθαρχικό και αυτός ο διπλωμάτης εκδιώχθηκε παντελώς από το Υπουργείο, ενώ η ποινική δίωξη «εξαφανίστηκε» μετά την παραίτησή μου από το Υπουργείο.

Άμεσα έστειλα τότε στον Πρεσβευτή στην Τεχεράνη μήνυμα να πάρει τα μέτρα του έναντι του προξένου του. Με τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού το πουλέν των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής μου απάντησε ότι δεν υπήρχε ζήτημα διότι είχε εξετάσει, ως υποστήριζε, «μία προς μία τις βίζες και είναι καθαρές»!

Χωρίς χρονοτριβή απευθύνθηκα στην τότε εισαγγελία διαφθοράς προκειμένου να στείλει για πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου εισαγγελέα σε πρεσβεία, στην Τεχεράνη, και να εξετάσει την υπόθεση σε συνδυασμό με τον Πρεσβευτή κ. Γεωργακέλο στον οποίο είχε ανατεθεί το πειθαρχικό. Η έκθεση του ήταν καταπέλτης και στη βάση αυτή στάλθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Πειθαρχικό.

Το πουλέν της διαπλοκής, ενόψει των εκλογών λέει ψέματα ότι ενημέρωσε για το σκάνδαλο το Υπουργείο. Στην πραγματικότητα αρνήθηκε να κινηθεί στην πρεσβεία του αν και τον ενημέρωσα. Ψεύδεται ότι αποκάλυψε το σκάνδαλο. Το αποκάλυψε παρά τους φόβους της μια έντιμη διοικητικός υπάλληλος. Λέει ψέματα ότι εκείνος προκάλεσε την έλευση Εισαγγελέα, αφού αυτός εστάλη μετά από μεγάλη επιμονή και μάχη που έδωσα και με απόφασή μου. Λέει, κατά προέκταση, ψέματα ότι πλήρωσε εκείνος μια αποκάλυψη που ποτέ δεν έκανε. Τα γραπτά υπάρχουν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η διαπλοκή, οι παρακρατικοί κύκλοι και η ΝΔ χρησιμοποιούν τον ιδιόμορφο αυτό πρώην διπλωμάτη λίγες μέρες πριν τις εκλογές για να μου κάνει μία ακόμα επίθεση με ψέματα και συκοφαντίες παρόλο που δεν είμαι καν υποψήφιος στις εκλογές;

Η απάντηση είναι απλή: ετοιμάζονται να πιέσουν την Λευκωσία για ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό και έχουν έτοιμες απαράδεκτες συμφωνίες για το Αιγαίο. Και αυτό που θέλουν είναι να μου κλείσουν το στόμα, να αποτρέψουν τους Έλληνες να ακούν τον λόγο της αλήθειας.

  Υστερόγραφο: έχω όλα τα ντοκουμέντα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης