Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
12/06/2023 | 11:23 (ενημερώθηκε 11 μήνες πριν)
Militaire News

«Εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό”, λέει ο Τσίπρας για τα όσα έγιναν από τη ΝΔ στη Ροδόπη

«Εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την “έντονη ανησυχία” του “για τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη” εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης.

Ο Αλ. Τσίπρας, τόνισε ότι “εγείρεται πια μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό”, ενώ έκανε λόγο για “στοχοποίηση και εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης”, “μία πρακτική η οποία διχάζει την τοπική κοινωνία, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους”.

“Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την ‘Αγκυρα να τρίβει τα χέρια της”, υπογράμμισε, προσθέτοντας πως εξέφρασε επίσης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό “την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιείται η εθνική υπηρεσία πληροφοριών με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φιλικά προς τη ΝΔ, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις”. Σημείωσε, δε, ότι “ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ, μιας ΕΥΠ που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη”. “Με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων, με παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Και τώρα δε διστάζει ο κ. Μητσοτάκης να εργαλειοποιεί αυτήν την ΕΥΠ στον προεκλογικό αγώνα, στην προεκλογική αντιπαράθεση και αυτό κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο, είναι άθλιο, είναι εθνικά επιζήμιο”, είπε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε:

“Επίσης, εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με αυτή την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δε μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό. Μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα μέσα από τη θωράκιση και ενίσχυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη. Μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020”.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε ένα θέμα, που, όπως είπε, “ξεπερνά το θέμα της Θράκης, ένα θέμα που αφορά κάθε κοινωνική ομάδα και κάθε Έλληνα πολίτη”. “Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλαδή αυτός ο ωμός εκβιασμός ότι αν δεν μας ψηφίσετε, θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τη μουσουλμανική μειονότητα. Έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα σε κάθε σπίτι, σε κάθε Έλληνα πολίτη και κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι θα έλεγα μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει. Όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης και ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο”, τόνισε και κατέληξε:

“Θέλω λοιπόν να διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα σταθούμε απέναντι σε αυτό το μήνυμα, το ανατριχιαστικό, που είναι μήνυμα σε βάρος της δημοκρατίας. Θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία, θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία”.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης