Υποστηριξε το militaire
Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
14/05/2023 | 23:01 (ενημερώθηκε 12 μήνες πριν)
Militaire News

Τουρκία: Ο αλύγιστος Ερντογάν, ο «λούζερ» Κιλιτσντάρογλου, η εκνευρισμένη Ακσενέρ και οι δημοσκοπήσεις

Τουρκία: Ο αλύγιστος Ερντογάν, ο «λούζερ» Κιλιτσντάρογλου, η εκνευρισμένη Ακσενέρ και οι δημοσκοπήσεις
Φωτογραφία EUROKINISSI

Φωτογραφία EUROKINISSI

Τα πρώτα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών είναι ότι ο Ερντογάν παραμένει αλύγιστος και έχει σοβαρές πιθανότητες στο δεύτερο γύρο να επανεκλεγεί ! Κόντρα σε όσα προέβλεπαν πολλές δημοσκοπήσεις στην γειτονική Τουρκία…

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πολύ λίγος έναντι του Ερντογάν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ήδη την είδηση περί οργής Ακσενέρ, η οποία φέρεται να έχει πει ότι «σας έλεγα ότι δεν πρόκειται να κερδίσουμε με αυτόν».

Η Τουρκία δείχνει να εισέρχεται πάντως σε μία περίοδο πολιτικής αναταραχής και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί.

Έτσι κι αλλιώς όπως σχεδόν όλοι οι ειδικοί που έχουν μιλήσει στο militaire.gr και στο militaire channel μας έχουν επισημάνει, η Ελλάδα δεν πρέπει να ασχολείται με το ποιος είναι στο τιμόνι της Τουρκίας, γιατί η πορεία σύγκρουσης είναι δεδομένη όποιος κι αν είναι ο «καπετάνιος». Το πρόβλημα είναι τι κάνουν οι δικοί μας «καπεταναίοι» εκτός από το να …κατευνάζουν την Τουρκία και να περιμένουν ότι ο επόμενος ηγέτης της θα είναι πιο διαλλακτικός από τον προηγούμενο.

Επικαλούμενο το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως με σχεδόν το 75% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 50,83% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 43,36%.

Στις 23:00, ο Ερντογάν συγκέντρωνε το 49,94% των ψήφων με σχεδόν το 90% των ψήφων καταμετρημένων, σύμφωνα με το Anadolu.

Επίσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο Gazete Duvar, με το 88,59% των ψήφων καταμετρημένων, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Τούρκος πρόεδρος έχει πέσει κάτω από 50%.

Με την εξέλιξη αυτή ανοίξει η προοπτική διεξαγωγής δεύτερου γύρου προεδρικών εκλογών στις 28 Μαΐου.

Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου σε αντιπαράθεση για την καταμέτρηση των ψήφων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα περίπου στις 22:00 το βράδυ ότι το να βιάζεται κανείς να ανακοινώνει εκλογικά αποτελέσματα ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, αυτό θα σήμαινε κλοπή της βούλησης του λαού, ενώ ο αντίπαλός του, ο  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προειδοποίησε τις εκλογικές αρχές να καταγράψουν όλα τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.

«Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν με βιασύνη αποτελέσματα, αυτό σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν στο πρώτο του μήνυμα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Ο Κιλιτσντάρογλου σε δική του ανάρτηση στο Twitter ανέφερε: «Δεν θα κοιμηθούμε απόψε», προειδοποιώντας ότι όλα τα ψηφοδέλτια πρέπει να καταμετρηθούν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης