Υποστηριξε το militaire
Militaire News

«Να εξοντώσουμε τον Ζελένσκι και την κλίκα του» η πρόταση Μεντβέντεφ!

«Να εξοντώσουμε τον Ζελένσκι και την κλίκα του» η πρόταση Μεντβέντεφ!
Φωτογραφία EUROKINISSI

Φωτογραφία EUROKINISSI

Η καταγγελόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο» – για την οποία η ρωσική κυβέρνηση κατηγορεί το Κίεβο – δεν αφήνει άλλη επιλογή από την «εξόντωση» του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της «κλίκας» του, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε ακόμη μια εμπρηστική δήλωση ενός εκ των πιο ένθερμων υποστηρικτών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» και «απόπειρα δολοφονίας» του (προέδρου της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος απάντησης – κάτι που σημαίνει ότι η Μόσχα μπορεί να εκμεταλλευθεί το περιστατικό για να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

“Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στη Μόσχα”, δηλώνει ο Ζελένσκι 

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε σήμερα οποιαδήποτε επίθεση από την Ουκρανία με στόχο τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε δύο drones που είχαν στόχο το Κρεμλίνο, κατηγορώντας το Κίεβο για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν. «Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν. Τον αφήνουμε για το δικαστήριο. Πολεμάμε στο έδαφός μας, υπερασπιζόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας», τόνισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι με ηγέτες βορειοευρωπαϊκών χωρών. «Δεν εξαπολύουμε επιθέσεις στον Πούτιν ή στη Μόσχα. Δεν έχουμε επαρκή οπλισμό για αυτό», πρόσθεσε. Ερωτηθείς για τους λόγους που η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση αυτή στο Κρεμλίνο, ο Ζελένσκι απάντησε ότι «η Ρωσία δεν κερδίζει νίκες» στην Ουκρανία. «Αυτός (ο Πούτιν) δεν μπορεί πλέον να δώσει κίνητρο στη ρωσική κοινωνία και δεν μπορεί πλέον να στέλνει τον στρατό του να πεθαίνει για το τίποτα», υποστήριξε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης