Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Εξοπλισμοί δις με την ελληνική αμυντική βιομηχανία εκτός! Τεράστιο λάθος λέει ο Γιώργος Μπαλάφας

Εξοπλισμοί δις με την ελληνική αμυντική βιομηχανία εκτός! Τεράστιο λάθος λέει ο Γιώργος Μπαλάφας

Για τις προκλήσεις της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και τη σύνδεση με  την Ευρωπαϊκή πολιτική για την Άμυνα στο Delphi Economic Forum μίλησε ο συντονιστής του τμήματος Άμυνας του ΣΥΡΙΖ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών κ.Μπαλάφας Γιώργος.

Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία, δημόσια και ιδιωτική και στο κυβερνητικό πρόγραμμα γίνεται αναφορά για τη δημιουργία Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας και σύνδεση κάθε εξοπλιστικής αγοράς με τις ελληνικές εταιρείες.
Ανέφερε πως θεωρεί τεράστιο σφάλμα τη μη σύνδεση του εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 14δισ με την ελληνική βιομηχανία και τόνισε πως θα έπρεπε να έχει δοθεί έργο καθώς οι ελληνικές εταιρείες έχουν τη γνώση, την εμπειρία και το κατάλληλο προσωπικό να αναλάβουν κάθε έργο.
Τόνισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα ΕΑΣ και η ΕΑΒ πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Τέλος υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει βήματα προς την ολοκλήρωση της ενοποίησης στον τομέα της Άμυνας και της Εξωτερικής Πολιτικής αλλά και την συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης