Υποστηριξε το militaire
12/04/2023 | 06:30

«Να είμαστε πάντα έτοιμοι για όλα με την Τουρκία που είναι σοβαρό κράτος»-Ευριπίδης Στυλιανίδης

Militaire News

«Η Τουρκία είναι σοβαρό κράτος ,έχει συνέχεια και εθνικό νου. Έχει ένα βαθύ κράτος που σχεδιάζει τη στρατηγική της». Είναι παρήγορο ότι στην ελληνική Βουλή υπάρχουν πολιτικοί που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο εθνικό κίνδυνο με ρεαλισμό, σύνεση και χωρίς καθόλου φόβο.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης βουλευτής Ροδόπης και υποψήφιος ξανά στη Ροδόπη με τη Νέα Δημοκρατία, αναλύει όσα γίνονται στα ελληνοτουρκικά, μετά από τους σεισμούς, τη «διπλωματία» τους αλλά και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου που επανέφεραν πολλούς στην πραγματικότητα.

Ο κ.Στυλιανίδης επισημαίνει τις διεξόδους που μπορεί να υπάρξουν στα ελληνοτουρκικά, αλλά και τους κινδύνους.

Η επιδιαιτησία είναι κατά τη γνώμη του  ο μόνος τρόπος για να επιλυθούν τα ελληνοτουρκικά χωρίς πόλεμο. Πιστεύει ότι μπορεί να διαμορφωθεί κλίμα συνεννόησης αφού θεωρεί ότι υπάρχουν δυνάμεις που έχουν να κερδίσουν περισσότερα από την ηρεμία απ ΄ ότι από την ενδεχόμενη σύγκρουση.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Και να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα συμφέροντα μας. Χρειάζεται ισχυρή άμυνα και σοβαρή πολιτική ηγεσία για τα συμφέροντα και δυνατές συμμαχίες για τα δίκαια», λέει ο κ.Στυλιανίδης. «Αυτό που μας λείπει είναι η στρατηγική. Στόχευση υπάρχει και νομίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε αυτό τα έχουμε βρει», προσθέτει ο κ.Στυλιανίδης.

Ο κ.Στυλιανίδης αντιμετωπίζει με ανάλογο ρεαλισμό και τον εξοπλισμό της χώρας και καλό είναι να τον ακούσουν όσοι αρέσκονται σε υπερβολές.

Σχολιάζοντας την εσωτερική πολιτική-προεκλογική επικαιρότητα ο κ.Στυλιανίδης απαντά σε ερωτήματα για το ζήτημα που υπάρχει με το κόμμα Κασιδιάρη. Αναλύει το νομικό και το πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης. «Θα μπορούσαμε να είχαμε αξιοποιήσει την συνταγματική αναθεώρηση του 2019 ,αλλά δεν το κάναμε», επισημαίνει ο κ.Στυλιανίδης, αναφερόμενος σε όλο το πολιτικό σύστημα. «Τώρα ζούμε μια παράκρουση με τον Κασιδιάρη να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και από την άλλη την αντιπολίτευση και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση να εργαλιοποιεί την υπόθεση», λέει. Παραδέχεται ωστόσο ότι η εξουδετέρωση της ναζιστικής ακροδεξιάς δεν μπορεί παρά να γίνει πολιτικά για να είναι οριστική και αποτελεσματική. Κλείνει λέγοντας ότι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας για να καταλάβουν ποιοι είναι αυτοί που σήμερα πουλάνε εθνικισμό.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης