Υποστηριξε το militaire
Άποψη
03/04/2023 | 06:25 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Φράχτης Έβρου: Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς εξηγεί γιατί πρέπει να κατασκευαστεί

Φράχτης Έβρου: Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς εξηγεί γιατί πρέπει να κατασκευαστεί

Η αποφαση της πολιτείας για επέκταση του φράκτη στον Έβρο είναι πασιφανές ότι θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου φράχτη, και βέβαια συνέβαλε  μέχρι τώρα, χάρη και στο έργο της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Frontex, στην αποτροπή 250.000 παράνομων εισόδων στην ελληνική επικράτεια το 2022.

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Επίτιμος Α/ΓΕΣ

Όμως ήλθαν  οι καιροι, ήλθαν οι εποχές που επιβάλουν, που δικαιολογούν, που απαιτούν, την αποπεράτωση του φράκτη ασφαλείας σε ολόκληρο την παραμεθόριο περιοχη του Έβρου. Ενα «κώλυμα» που εχει διπλό σκοπό και να εμποδίσει παράνομους….. να εισέλθουν στην χώρα, αλλα και να επαυξήσει την άμυντικη δυνατότητα της Χώρας σε συνδυασμό με τον ποταμό Έβρο, την αντιαρματική τάφρο που περατωνει ο Στρατός μας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, αλλα και τα διαφορά αρδευτικά κανάλια που υπαρχουν στην περιοχή . 

Είναι γεγονός ότι ο φράχτης στον Έβρο  είναι το κύριο εργαλείο για το μεταναστευτικό, για την απαγόρευση εισόδου λαθρομεταναστών στην Χωρα μας και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη. Είναι εθνικό καθήκον των κυβερνώντων να πραγματοποιηθεί η αποπεράτωση του έργου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Με την ολοκλήρωση του φράκτη επιτυγχάνουμε την ουσιαστική μείωση των μεταναστευτικών ροών και βεβαια τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων αυτών στις τοπικές κοινωνίες. 

Και ενώ η Χώρα μας χρηματοδοτεί από τον εθνικό προϋπολογισμό την κατασκευή του φράκτη, δηλαδή με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου και έχει ζητήσει την ανάλογη χρηματοδοτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Έλληνας ευρωβουλευτής, που ο λαός μας τον έστειλε στις Βρυξέλλες για να υπερασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα , χωρίς να είχε ποτέ επισκεφθεί το κατασκευαζόμενο κώλυμα, χωρίς να ρωτήσει ανθρώπους επαΐοντες που έχουν ασχοληθεί ενεργά και επιτόπου με το μεταναστευτικό, αλλά στηριζόμενος στις αναχρονιστικές ιδεοληψίες του και καθήμενος στην πλούσια θαλπωρή των Βρυξελλών κατέθεσε, ήταν εισηγητής τροπολογίας στην οποία αναφέρει με έπαρση ότι «η αρμόδια για τον προϋπολογισμό Αρχή της Ε.Ε. αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φραχτών».

Η τροπολογία του «πλούσιου Έλληνα ευρωβουλευτή» και δήθεν «κομμουνιστή» που έθεσε πάνω από το εθνικό συμφέρον, τα διεθνιστικά και ιδεοληπτικά του πιστευω,  υπερψηφίστηκε ακόμα και από αρκετούς ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κι εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία. Ο ίδιος δήλωσε ως κατόρθωμα  ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί πλέον θέση του Ευρωκοινοβουλίου». 

Όμως οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι μεγάλος αριθμός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποστηρίξει από το 2021 με επιστολή τους στην Κομισιόν ότι ένα φυσικό εμπόδιο «εξυπηρετεί το συμφέρον όλης της Ε.Ε., όχι μόνο των κρατών πρώτης άφιξης, και θα πρέπει να χρηματοδοτούνται επαρκώς από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.», δυστυχως αυτή η τροπολογία, μάλιστα από Ελληνα ευρωβουλευτή, διευκόλυνε την επισημοποίηση της άρνησης από την Ευρωβουλή. 

Ειναι αδιανόητο για κάθε αγνό πατριώτη, ένας Ελληνας ευρωβουλευτής, οποιουδήποτε κόμματος, να καταθέτει τροπολογία με στόχο να εμποδιστούν κονδύλια προς τη χώρα μας. Είναι βέβαιο ότι ο ευρωβουλευτής γνωριζει πολύ καλά ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, γνωριζει ότι όσα έγιναν στον Έβρο μπορεί να τα ξαναδούμε ακόμα κι αν αποχωρήσει από την εξουσία ο Ερντογάν τον Μάιο.  Δύσκολα, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει κανείς τι ακριβώς επεδίωκε μ’ αυτή την τροπολογία ο ευρωβουλευτής και τι ακριβώς θέλει να γίνει, εν τέλει. Καλό και εθνικά ωφέλιμο είναι, να είχε υποβάλει πρόταση στην Ευρωβουλή για την αναθεώρηση του Δουβλίνου, ώστε για όποιον εισερχεται στην Ευρώπη να μην έχει η πρώτη χώρα την ευθύνη. Να την έχει το σύνολο της ΕΕ. Άρα, η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο της ΕΕ. 

Θα ήθελα να ρωτήσω τον ευρωβουλευτή της Χώρας μας, που κόπτεται δήθεν για τους πρόσφυγες, εάν ποτέ έχει πάρει στην αγκαλιά του το προσφυγόπουλο μωρό που κλαίει και αναζητεί την μάνα του, που  ο τούρκος διακινητής το πέταξε στην ακτή της Ελληνικής Βραχονησίδας; Εάν έχει ποτέ ξενυχτήσει μέσα σε καταιγίδα  στην ακτή για να περισυλλέξει ανθρώπους μέσα απο την θάλασσα; Εάν έχει προσφέρει φαγητό και ζεστασιά σε αυτές τις ψυχές που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη; Εάν έστησε μέσα στην νύχτα σκηνές για να φιλοξενήσει και να στεγάσει για πολλές ημέρες στην Βραχονησίδα οικογένειες που οι Τούρκοι τους έταξαν ότι τους πάνε στην Ιταλία και τους πέταξαν στο Φαρμακονήσι; Εάν ποτέ δάκρυσε, έκλαψε για το νεκρό παιδάκι που πνίγηκε λίγα μέτρα από την ακτή μέσα στην νύκτα; Όλα αυτά τα ερωτώ, όχι για να πάρω απάντηση, αλλά για να σας προλάβω για να μην μας κατηγορήσετε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τον άνθρωπο, να μην μας κατηγορήσετε ως μη «δημοκράτες». ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ»…….

ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΘΕΣΑΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΧΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης