Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
09/03/2023 | 05:16 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη

Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη

Το ερώτημα πολλών είναι τι κουβαλούσε το εμπορικό τρένο στα Τέμπη. Δείτε όσα προκύπτουν από τις έρευνες για την εμπορική αμαξοστοιχία και το φορτίο που μετέφερε, πριν τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το news247, ένα ξεχωριστό κομμάτι της έρευνας των Αρχών ήταν το φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική.

Από τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιες Αρχές δεν προκύπτει πως η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε επικίνδυνα υλικά.

Τι κουβαλούσε το εμπορικό τρένο στα Τέμπη

Αυτό ήταν το πρώτο που προσπάθησαν να μάθουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων της γύρω περιοχής, όσο και για τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούσαν στο σημείο.

Αντιθέτως, προκύπτει:

  • τα δύο πρώτα κοντέινερς μετά την μηχανή, ήταν κενά φορτίου.
  • τα επόμενα μετέφεραν πλάκες σιδήρου που διασκορπίστηκαν μετά τη σύγκρουση στο σημείο
  • τα τελευταία βαγόνια με κοντέινερς που είναι εντελώς άθικτα, μετέφεραν μπίρες και τρόφιμα.

Ως προς αυτά που ακούστηκαν για τις περίφημες φιάλες της επιβατικής αμαξοστοιχίας, οι Αρχές διαψεύδουν ότι ήταν φιάλες υγραερίου. Ήταν φιάλες πλήρωσης αέρα των φρένων που έχουν όλα τα τρένα και βρέθηκαν άθικτες.

Ερώτημα που παραμένει και είναι προς διερεύνηση: Οι λόγοι της μεγάλης έκρηξης που προκλήθηκε από τη σφοδρότατη  σύγκρουση Intercity της Hellenic Train με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης