Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
09/01/2023 | 21:31
Militaire News

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας για τα Marder

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας για τα Marder

«Εδώ τα Marder εκεί τα Mardrer που είναι τα Marder»; Ο λόγος για τα γερμανικά τεθωρακισμένα που υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσαν τα ρωσικά BMP-1 πριν καν αυτά αποχωρήσουν από τα νησιά μας! Τα BMP-1 έφυγαν , αλλά δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί στο σύνολο τους από τα Marder. Κι όπως έγραψε η Bild φαίνεται ότι αυτό θα αργήσει να γίνει ,γιατί η Γερμανία θα δώσει προτεραιότητα στην Ουκρανία.

Μετά απ΄ όλα αυτά ακολουθεί η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με την οποία υπήρξε επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του. Επικοινωνία υπήρξε…Τα Marder πότε θα έρθουν; Είναι κι αυτό…απόρρητο;

Η ανακοίνωση:

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας κ. Κριστίνε Λάμπρεχτ (Christine Lambrecht), κατά την οποία συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου “Marder”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης